RING GRATIS: 010 884 88 22
VI FINNS TILLGÄNGLIGA FRÅN
MÅNDAG TILL FREDAG MELLAN 09.00 OCH 17.00.
100% GARANTERADE PLATSER
KOMPONERA ENKELT IHOP HELA DIN FOTBOLLSRESA

Sök efter din fotbollsresa till AC Milan

"Fotbollen var fantastisk. Stämningen var magisk. Barcelona var så vackert!" - Roger Johansson från Norrköping
Läs mer
  • Fotbollsresor AC Milan

Säkert och tryggt

Säkert och tryggt

Stadsinformation

Här nedan har vi listat några höjdpunkter som definitivt är värda att se och göra under din fotbollsresa till Milano:

San Siro-stadion
San Siro (också känd som Stadium Guiseppe Meazza) är uppkallad efter Sankt Siro, som hade ett kapell i denna del av Milano. Stadion byggdes som en gåva från Piero Pirelli; en välbärgad entreprenör som var ordförande i fotbollsklubben A.C. Milan från 1909 till 1929. Det tog lite över 13 månader att bygga stadion och den kostade 5 miljoner lire, vilket i nutidens valuta motsvarar omkring 3,5 miljoner euro. Den byggdes för att kunna ta emot 35.000 åskådare men har senare blivit utbyggd och har idag en kapacitet på 80.000 åskådare. 1990 lades taket av polykarbonat för att skydda åskådare och spelare under dåligt väder. Idag är den enorma stadion ett av Milanos landmärken och den jämförs ofta med Scala och Duomo, som var och en på sitt sätt utgör helig mark. Sedan år 2000 har stadion delats av rivalerna A.C. Milan och Inter F.C. Milan, så om man går på en visning får man lära sig mycket om båda dessa stora klubbar och deras historia. San Siro har utöver fotboll också varit värd för boxningsmatcher och här har även hållits popkonserter med berömda artister som Bob Marley och Bruce Springsteen. Utanför stadion, i närheten av San Siros hästkapplöpningsbana, finns en stor skulptur av en häst skapad av ingen mindre än konstnären Leonardo da Vinci. På stadionvisningen får besökarna tillträde till alla de platser man så gärna vill se, såvida det inte samtidigt pågår något evenemang förstås. Detta innebär att man även får tillträde till San Siro-museet som har en samling minnesvärda objekt som t. ex. tröjor burna av Pelé, Zidane och Maradona, samt pokaler och troféer, konstobjekt, skor och souvenirer. I biografen visas en fascinerande film om Milano, Inter och stadions historia, och den presenterar flera stora spelares bästa ögonblick från de mest dramatiska fotbollsmatcherna. Vidare kan man se 24 statyer av historiska spelare som t. ex. Zenga, Bergomi, Facchetti, Mazzola, Suarez, Casare, Rivera, Rocco och många andra. Avsluta denna minnesvärda rundvandring i San Siro-butiken som säljer officiella fotbollströjor och souvenirer som minne av ditt besök på denna historiska arena. Det kostar €7 att komma in på museet och €12,50 om man också önskar en rundvandring på stadion.
Giuseppe-Meazza-Stadion
Stadion: Via Piccolomini 5
Telefon: +39 02 404 2432
Plats: 6 km väster om Milanos centrum
Kom dit med metro: från Milano Centrala tar du metrolinje 2 (MM2 i riktning mot Abbiategrasso). Byt på metrostationen Cadorna FN och tag metrolinje 1 (MM1 i riktning mot Rho-Fiera) till metrostationen Lotto.
Åk dit med spårvagn: tag linje 16 från Piazza Fontana (Duomo) till San Siro. Stopp vid Via Dessie-terminalen.
Ta dig dit med buss: tag linje 49 från Piazza Tirana (FS San Cristoforo-stationen) till Lotto-platsen och stoppet vid Piazza Axum.

Duomo
Milanos storslagna katedral Duomo är den tredje största av sitt slag i hela världen. Det tog fyra århundraden att färdigställa katedralen och den är 157 meter lång och 92 meter bred – vilket motsvarar storleken hos två fotbollsplaner! Enbart taket har 135 spiror och otaliga statyer och skräckansikten (gargojler) tänkta att skrämma bort onda andar. Bronsdörrarna är dekorerade i basrelief med bibliska referenser och scener ur Milanos rika historia. De blyinfattade rutorna är speciellt vackra och stendetaljerna runt fönstren har ingraveringar av en orm som slukar en man. Detta var prins Gian Galeazzo Viscontis familjesigill och det var han som på 1300-talet gav order om att bygga Duomo. Efter att sett de många gravplatserna och statyerna i Duomo kan du besöka kryptan under huvudaltaret, där är en mängd vackra medeltida guld- och silverobjekt förvaras.
Plats: Piazza del Duomo
Metro: MM1, Piazza Duomo

Castello Sforzesco
Det ursprungliga palatset byggdes precis som Duomo av Visconti-familjen, men då Francesco Sforza tog makten i mitten på 1400-talet så ersattes det av detta renässansslott. Själva slottet är fullt av rum med möbler, freskomålningar, antikviteter och allehanda konstverk, däribland en skulptur av självaste Michelangelo.
Plats: Piazza Castello
Metro: MM1 Cadorna, Cairoli; MM2 Cadorna, Lanza

Teatro alla Scala
Detta världsberömda operahus byggdes 1776 på samma ställe där det år 1381 byggdes en kyrka vid namn Santa Maria della Scala. Varje år den 7:e december firas operasäsongens öppning på festdagen för Sant’Ambrogio som är Milanos skyddshelgon. Se en föreställning och njut den överdådiga interiören! 30 minuter före varje förställning släpps 200 ståplatsbiljetter och dessa är avsedda speciellt för turister som besöker Milano. Alternativt kan du besöka Museo del Teatro som visar kostymer och kulisser från tidigare föreställningar, samt skulpturer, målningar och teaterrekvisita som går ända tillbaka till romartiden! Från museet har man också en vidunderlig utsikt över åskådarplatserna med de förgyllda logerna, den enorma ljuskronan och de tredimensionella trompe l'œil-målningarna.
Plats: Piazza della Scala
Metro: MM1 Duomo/Cordusio

Galleria Vittorio Emanuele II
Arkitekturen i denna storslagna shoppingarkad är imponerande, även för personer som avskyr shopping. Under det nästan 50 meter höga kupolglastaket finns vackra bokaffärer, caféer och restauranger med gammaldags burspråksfönster och praktfulla mosaikgolv. Mosaiken representerar de 4 kontinenterna Europa, Amerika, Afrika och Asien tillsammans med djurkretsen – zodiaken. Besökande kan beträda tjurens könsdelar, vilket anses ge tur och lycka! Shoppingarkaden byggdes 1865 och är uppkallad efter kung Vittorio Emanuele II.
Plats: Piazza della Scala
Metro: MM1 Duomo

Palazzo Reale
Denna byggnad var administrativt huvudsäte under 1000-talet – en period då större delen av Europa fortfarande befann sig i den mörka medeltiden. Ombyggnaden på 1330-talet gjorde byggnaden till huvudkvarter för de s.k. Lorderna av Milano och senare blev den Milanos första teater. I dag hyser den stadens kontor och museer och den praktfulla samlingen av modern konst i Civico Museo d’Arte Contemporanea (CIMAC) på 3:e våningen. Palazzo Reale är också hem för Museo del Duomo som kartlägger Duomos historia från det att katedralen började byggas på 1300-talet och fram till de senaste ändringarna som gjordes på 1900-talet.
Plats: Piazza del Duomo
Metro: MM1, Piazza Duomo

Giardini Pubblici
Dessa trädgårdar öppna för allmänheten är de största i sitt slag i staden och de skapades av Piermarini. Det är ett fantastiskt ställe att slappna av efter en hård natt ute på sta’n! Inom området finns 3 fridfulla sjöar och otaliga monument samt Palazzo Dugnale från 1700-talet som hyser Milanos center för naturvetenskap.
Plats: Bastioni di Porta Venezia
Metro: Porta Venezia

Cimitero Monumentale
Om du är intresserad av en lite annorlunda promenad så kan du besöka denna kyrkogård med storslagna gravar och monument som alla är skapade av Italiens bästa skulptörer. Här finns gratis kartor som hjälper till att guida de besökande runt det 250.000 kvadratmeter stora området. Famedio är en imponerande reproduktion av Pantheon och här finns många andra utsmyckade byggnader i miniatyrutförande som innehåller spektakulära gravplatser för Milanos välbärgade familjer.
Plats: Piazzale Cimitero Monumentale
Metro: MM2 Garibaldi FS

Palazzo Cusani
Detta utsmyckade palats ligger nordost om Milano och har en brokadfasad samt utsmyckade balkonger och fönster. Det har 2 ingångar, konstruerade så att var och en av Cusano-bröderna skulle ha sin egen ingång. Under 1800-talet användes palatset av krigsministeriet – det nuvarande försvarsdepartementet.
Plats: Via Brera
Metro: MM1 Cairoli

Shopping i Milano
Milano är synonymt med designkläder och high fashion, och oavsett om man är på jakt efter designjeans eller vidunderliga pasticcerie (bakverk) att ta med hem så finner man det mesta i stadens centrum. I det rektangulära området mellan Via Montenapoleone, Via della Spiga, Via Manzoni och Via Sant’Andrea finns det gott om designprodukter och områdena Brera och Navigli är fulla av antikmarknader. Om man vill köpa gåvor inom gourmet- och matvaruområdet kan man besöka Peck på Via Spadari 9 som är Milanos svar på Harrods i London.

Ta dig runt i Milano
För de unga och vältränade är det lätt att ta sig runt till fots i Milano, och bussnätverket täcker de lite längre avstånden. Bussar och busskyltar är markerade i orange och de flesta busshållplatser är placerade på små öar i mitten av gatan. Man kan köpa biljetter i biljettautomater, kiosker eller tobaksaffärer innan man stiger på bussen. Metrosystemet har 3 linjer som logiskt nog är numrerade 1-3 och metron är det enklaste, billigaste och snabbaste sättet att ta sig runt på. Metron går från kl. 06.00 till kl. 00.30 och stämplade biljetter kan också används på andra typer av kollektivtrafik. Det finns också mycket gott om taxibilar i Milano men var uppmärksam på att de kan vara dyra att åka med.

Rundvisning på lyxbilsfabriker i Bologna
om du har tid att stanna lite längre tid i Milano så ligger Bologna omkring 200 kilometer därifrån. Bologna är hem för flera bilfabriker som erbjuder både rundvandringar och museibesök. En rundvandring på Ferrari-fabriken är fascinerande men man ska arrangera den på förhand genom en lokal resebyrå. Andra rundvandringar omfattar de italienska sportsvagns- och motorcykelproducenterna Lamborghini, Maserati, Pagani och Ducati.

Fler fördelar
Läs fler omdömen
Säker och trygg betalning
Säker och trygg betalning
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Se videon
Se denna video för att få veta mer om vårt koncept. (50 sekunder)
CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)