mohamed salah

De bäst betalda fotbollsspelarna (2021) – Football News

År 2021 skedde några av de största övergångarna i fotbollshistorien. Cristiano Ronaldo återförenades med Manchester United, och Messi lämnade FC Barcelona för att ansluta sig till Neymar och Mbappé i PSG.

Dessutom medförde dessa lagbyten (och fler) att spektakulära milstolpar nåddes inom området av fotbollslöner. Vi bestämde oss för att ta en titt på några av dessa prestationer genom att lista de högsta fotbollslönerna 2021.

Vilka är de bäst betalda fotbollsspelarna i världen år 2021?

  1. Cristiano Ronaldo – €108.2 Miljoner 
  2. Lionel Messi – €95 Miljoner
  3. Neymar Jr – €82.3 Miljoner
  4. Kylian Mbappé – €37.2 Miljoner
  5. Mohamed Salah – €35.4 Miljoner
  6. Andreas Iniesta – €30.31 Miljoner
  7. Robert Lewandowski – €30.28 Miljoner
  8. Paul Pogba – €29.4 Miljoner
  9. Gareth Bale – €27.7 Miljoner
  10. Eden Hazard – €25 Miljoner

10. Eden Hazard

  • Ålder: 30
  • Land: Belgien
  • Lag: Real Madrid

När Eden Hazard flyttade från Chelsea till Real Madrid 2019 betalade de spanska jättarna 115 miljoner euro till Chelsea och skrev ett femårskontrakt med Hazard. Enligt avtalet tjänar spelaren närmare 25 miljoner euro per år.

Den belgiska stjärnan har dock haft en tuff tid de senaste månaderna. Han missade 59 matcher under sina två första säsonger i Madrid.

9. Gareth Bale

  • Ålder: 32
  • Land: Storbritannien
  • Lag: Real Madrid

Efter några upp- och nedgångar i karriären på grund av meningsskiljaktigheter med Real Madrids manager Zinedine Zidane har Gareth Bale tagit sig till den här listan över bäst betalda fotbollsspelare.

Efter att ha lånats ut till Tottenham Hotspur är Bale tillbaka i Real Madrid för sin sista kontraktssäsong och under en ny manager, Carlo Ancelotti.

Den walesiske spelaren är en av de bäst betalda fotbollsspelarna i Real Madrid med en lön på 22,5 miljoner euro och ett sponsoravtal med Adidas värt 5,2 miljoner euro.

Vill du ha en chans att se Gareth Bale i aktion?

8. Paul Pogba

  • Ålder: 28
  • Land: Frankrike
  • Lag: Manchester United

Paul Pogba, en av de röda djävlarnas största stjärnor, är nummer 8 på den här listan. Pogba är en av de bäst betalda fotbollsspelarna i Manchester United, precis bredvid Cristiano Ronaldo och målvakten David Dea Gea.

Den talangfulle 28-årige mittfältaren tjänar en årslön på 23,3 miljoner euro som toppas av 6,1 miljoner euro i sponsorintäkter.

Letar du efter en fotbollsresa?

7. Robert Lewandowski

  • Ålder: 33
  • Land: Polen
  • Lag: Bayern München

Robert Lewandowski anses vara en av de bästa anfallarna i fotbollshistorien och är också en av de bäst betalda fotbollsspelarna. Den polske stjärnan i den tyska Bundesliga-giganten Bayern München försöker att bli världens bästa fotbollsspelare. Kommer han att lyckas?

Vi vet inte, men han har i alla fall en lön att slå: 23,38 miljoner euro. Låt oss inte glömma hans intäkter från Nike, Huawei och H&S som har ett värde av 6,9 miljoner euro. Allt detta gör Lewandowski till den sjunde bäst betalda fotbollsspelaren 2021.

Letar du efter en fotbollsresa?

6. Andrés Iniesta

  • Ålder: 37
  • Land: Spanien
  • Lag: Vissel Kobe

Den tidigare mittfältaren Andres Iniesta från FC Barcelona är för närvarande en av de bäst betalda fotbollsspelarna. Trots att han är den äldsta fotbollsspelaren på den här listan lyckades han ändå hamna på sjätte plats.

Flytten till Japan kom med en stor löneökning. Iniesta tjänar nu 26,85 miljoner euro, vilket toppas av sponsoravtal med Asics och Mikakus värda 3,46 miljoner euro per år. Han har spelat för Vissel Kobe de senaste fyra åren och förlängde sitt kontrakt med ytterligare två år på sin 37-årsdag.

Letar du efter en fotbollsresa?

5. Mohamed Salah

  • Ålder: 29
  • Land: Egypten
  • Lag: Liverpool FC

Den egyptiska anfallaren, som för närvarande spelar för Liverpool, är en riktig pärla. År 2021 lyckades han göra sitt 100:e Premier League-mål och med ett två års kontrakt med de Röda, vem vet vad han kommer att åstadkomma härnäst.

Salah är också en inspiration för den muslimska gemenskapen och idrottare som har samma dröm. Enligt en akademisk studie ledde Salahs inträde i Liverpools lag till en minskning av hatbrott med 16% i staden.

Dessutom är hans lön också något att vara stolt över. Salah tjänar för närvarande 21,6 miljoner euro. Han har också sponsoravtal till ett sammanlagt värde av 13,8 miljoner euro, bland annat med Adidas, Pepsi och Exxon Mobil.

Letar du efter en fotbollsresa?

4. Kylian Mbappé

  • Ålder: 22
  • Land: Frankrike
  • Lag: Paris Saint-Germain

Den yngsta spelaren på den här listan och stjärnan i det franska laget Paris Saint-Germain är nummer fyra på listan. Det stämmer, vi talar om Kylian Mbappé. Vissa säger att han är den mest begåvade unga spelaren inom fotbollen för tillfället.

Vi kan inte riktigt säga om det är sant eller inte, men han tjänar verkligen en sådan lön! Den unge franske fotbollsspelaren tjänar 24,2 miljoner euro. Denna lön toppas med 13 miljoner euro i sponsorprodukter. FIFA 2022:s ansikte utåt är sponsrad av Electronic Arts, Hublot och till och med Nike!

Letar du efter en fotbollsresa?

3. Neymar Jr

  • Ålder: 29
  • Land: Brasilien
  • Lag: Paris Saint-Germain

Den tidigare stjärnan i MSN, Neymar Jr, bestämde sig för att gå en annan väg 2017 när han gick över till Paris Saint-Germain och lämnade FC Barcelona.

I maj 2021 förlängde Neymar sitt kontrakt med det franska laget med ytterligare fyra år. Efter vissa problem med Nike, relaterade till påstådda sexuella övergrepp, skrev den brasilianske spelaren på ett kontrakt med Puma.

Superanfallaren, som är känd för att vara en av de dyraste överföringarna i fotbollshistorien, tjänar en lön på 65 miljoner euro och en lönecheck värd 17,3 miljoner euro i sponsring, sponsrad av Epic Games, Red Bull, Qatar Airways och Triller.

Han är också den tredje mest följda fotbollsspelaren på sociala medier, vilket resulterade i ett samarbete med Triller.

Letar du efter en fotbollsresa?

2. Lionel Messi

  • Ålder: 34
  • Land: Argentina
  • Lag: Paris Saint-Germain

Lionel Messi, en tidigare FC Barcelona-spelare, bestämde sig för att återförenas med sin tidigare lagkamrat Neymar Jr och bilda en potentiellt fruktad anfallstrio tillsammans med Kylian Mbappé, som också nämns i den här listan.

Messi, som skrev kontrakt med PSG i år, lämnade Barcelona efter 26 år av ära. Även om PSG är ett av de bästa lagen i världen fick Messi se sin lön sänkas, vilket gjorde att han förlorade positionen som den bäst betalda fotbollsspelaren.

Trots en stökig start med det franska laget, där Messi inte gjorde något mål under sina tre första matcher, får den argentinska stjärnan för närvarande en lön värd 65 miljoner euro, som kompletteras med 30 miljoner euro i reklam. Han sponsras av olika företag som Adidas, Pepsi, Budweiser och Jacobs & Co.

Letar du efter en fotbollsresa?

1. Cristiano Ronaldo

  • Ålder: 36
  • Land: Portugal
  • Lag: Manchester United

På toppen av de högst betalda fotbollsspelarna är den portugisiska fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo. Efter att ha återvänt till de röda djävlarna toppade Ronaldo Lionel Messi och blev den bäst betalda fotbollsspelaren 2021.

Det här året har varit bra för Cristiano. I september satte han ett rekord som den bästa målskytten genom tiderna i internationell fotboll, då han gjorde sitt 110:e mål i VM-kvalet mot Irland.

Hans ”hemkomst” gjorde honom värd 60,6 miljoner euro i lön, plus 47,6 miljoner euro i sponsring, sponsrad av Nike, Clear, Herbalife och många andra.

När Cristiano återvände hem hade han redan gjort fyra mål. Den portugisiske fotbollsspelaren är en man med många talanger och har även sitt eget varumärke för underkläder, glasögon, gym, parfymer och hotell.

Letar du efter en fotbollsresa?



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *