fc barcelona

De 10 Bästa Anfallstriorna i Fotbollens Historia

I fotboll utmärker sig alltid toppspelare. Vissa spelare är enastående individuellt; andra har en unik kemi med lagkamrater som leder till ett sensationellt anfallsspel. Faktum är att några av de mest ikoniska fotbollsspelarna utmärkte sig som en trio. Nedan hyllar vi alla de bästa anfallstriorna som berikat fotbollen.

Från klassiska trior som bara dina farföräldrar kommer ihåg till nya grupper som uppvisar god potential listar vi här nedan de 10 bästa anfallstriorna genom tiderna. Fortsätt läsa för att ta reda på mer!

bästa anfallstrior MSN

Vilka är fotbollens 10 bästa anfallstriorna?

  1. Lionel Messi, Luis Suarez och Neymar Jr (FC Barcelona)
  2. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, och Gareth Bale (Real Madrid)
  3. Marco Van Basten, Ruud Gullit, och Frank Rijkaard (AC Milan)
  4. Mohamed Salah, Sadio Mane, och Roberto Firmino (Liverpool)
  5. George Best, Bobby Charlton, och Dennis Law (Manchester United)
  6. Rivaldo, Ronaldinho, och Ronaldo (Brasilianska landslaget)
  7. Omar Sivori, John Charles, och Giampiero Boniperti (Juventus)
  8. Alfredo Di Stefano, Francisco Gento, och Ferenc Puskas (Real Madrid)
  9. David Beckham, Ryan Giggs, och Paul Scholes (Manchester United)
  10. Johan Cruyff, Piet Keizer, och Sjaak Swart (AFC AJAX)

10. Johan Cruyff, Piet Keizer, och Sjaak Swart (AFC Ajax)

1974 kvalificerade Nederländerna till VM för första gången sedan 1938. De överraskade publiken med den då innovativa spelstilen ”Totalfotbollen”. Spelarna som drev strategin var tre AFC Ajax-stjärnor som hade spelat flera år tillsammans – Johan Cruyff, Piet Keizer och Sjaak Swart.

Även om den internationella publiken var förvånad över styrkan i det holländska laget, hade Ajax på klubbnivå redan varit fenomenala i flera år. Tillsammans var trion ansvariga för att hjälpa laget att vinna:

  • 6 Eredivisie-titlar
  • 3 titlar i Europacupen (UEFA Champions League).

Resterna av Totalfotbollsstrategin är fortfarande synliga i fotbollskulturen över hela världen (FC Barcelonas ”tiki-taka” spelstil härrörde från den.) Ajax är fortfarande ett starkt lag med många av deras kärntaktiker som fortfarande vilar på Totalfotboll.

Du kan se detta själv genom att boka en fotbollsresa för att se Ajax!

9. David Beckham, Ryan Giggs, och Paul Scholes (Manchester United)

Beckham, Giggs och Scholes är obestridliga Manchester United ikoner. Föga överraskande anses de vara tre av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna. De var välkända för hur hårt de arbetade och skickliga spel.

Utan tvekan är Paul Scholes den bästa passaren som England har producerat. Beckham var känd för sin precision och förmåga att göra mål på långa avstånd. Komplettera Beckham och Scholes med en snabb Ryan Giggs och du har ett drömlag!

Medan den här trion spelade för Manchester United vann de många titlar. Den mest kända är förmodligen deras trippel från 1999 (Premier League, FA-cupen och UEFA Champions League). Det är fortfarande den enda trippeln som någonsin har vunnits av ett engelskt fotbollslag.

Även efter de slutade spela betraktas dessa tre spelare som en av de starkaste spelargrupperna i fotbollshistorien. Manchester United är känt för att skapa starka anfallslag med spelare som Ruud van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo och Paul Pogba som har innehaft liknande roller. Detta gör det alltid spännande att boka en fotbollsresa för att se Manchester United.

8. Alfredo Di Stefano, Francisco Gento, och Ferenc Puskas (Real Madrid)

Innan Real Madrids berömda BBC-frontlinje gjorde en annan trio redan ett avtryck i klubbens historia. Alfredo Di Stefano, Francisco Gento och Ferenc Puskas vann fem UEFA Champions League-titlar i rad. En av deras mer anmärkningsvärda prestationer inkluderar en 7-3-seger över Eintracht Frankfurt i Europacupfinalen.

Alfredo Di Stefano anses fortfarande vara en av de bästa målskyttarna i UEFA Champions League, vilket är ganska bra med tanke på att lagen spelar så många fler matcher nu för tiden. Francisco Gento är fortfarande den enda spelaren som vunnit sex Europacuper. (Cristiano Ronaldo jagar säkerligen det rekordet med!)

Om du ville försäkra dig om att se ett av de bästa fotbollslagen i världen, boka en fotbollsresa för att se Real Madrid.

7. Omar Sivori, John Charles, och Giampiero Boniperti (Juventus)

På 1950-talet var Juventus i en dålig plats. Dock, när Omar Sivori och John Charles gick med i laget 1957 vände deras lycka. Tillsammans med Giampiero Boniperti var ”El Trio Magico” den bästa anfallstrion som någonsin hade upplevts.

Denna trio förde Juventus tillbaka till sina glansdagar och vann:

  • 3 Serie A-titlar
  • 2 italienska cuper

Även om vi inte kan resa tillbaka i tiden för att se den magiska trion i aktion, är Juventus fortfarande ett fantastiskt lag. Se för dig själv genom att boka en fotbollsresa för att se Juventus.

6. Rivaldo, Ronaldinho och Ronaldo (Brasilianska landslaget)

De mytiska 3 R:na: Rivaldo, Ronaldinho och Ronaldo gjorde det brasilianska fotbollslandslaget en del av denna lista över bästa anfallstrior. Trion gjorde sitt första framträdande i Copa America där de visade sig vara svåra att slå.

Tillsammans gjorde de 15 mål på sju matcher och gjorde det möjligt för Brasilien att vinna VM 2002 – något laget självt inte förväntade sig. Trion gjorde det också möjligt för en ung Ronaldinho att trivas och fortsatte att glänsa i Barcelona och AC Milan.

5. George Best, Bobby Charlton, och Dennis Law (Manchester United)

”The Holy Trinity” är känd för att markera början på en era av bra spelare i Manchester United. Denna trio skrämde alla lag som hade otur att spela mot dem.

George Best, Bobby Charlton och Dennis Law gav sitt lag:

  • 660+ mål på 1300 matcher tillsammans
  • Manchester Uniteds första Europacup

Det är andra gången som Manchester United listas. Naturligtvis, om du vill se en annan kommande anfallande fotbollstrio, måste du boka en fotbollsresa för att se Manchester United.

4. Mohamed Salah, Sadio Mane, och Roberto Firmino (Liverpool FC)

MSF är en fästning av anfallare som spelar för Liverpool FC. Under de senaste fyra åren har de hjälpt Liverpool att vinna:

  • 1 Champions League
  • 1 FIFA Club World Cup
  • 1 UEFA Super Cup
  • 1 Premier League-titel

Är detta någon överraskning när de sammanlagt har gjort över 300 mål för Liverpool?

Liverpool FC-fans älskar att se denna trio spela eftersom det är en oförglömlig upplevelse. Bevittna det själv genom att boka en fotbollsresa för att se Liverpool FC.

3. Marco van Basten, Ruud Gullit, och Frank Rijkaard (AC Milan)

Marco van Basten, Ruud Gullit och Frank Rijkaard är välkända för att ha gett AC Milan framgång. Van Basten var en klinisk avslutare, Rijkaard den bästa defensiva mittfältaren på sin tid, och Gullit anses fortfarande vara en av de bästa holländska spelarna genom tiderna.

Tillsammans hjälpte de klubben att vinna:

  • 3 Serie A-titlar
  • 2 UEFA Champions League-titlar
  • 2 europeiska supercuper

AC Milan bygger kontinuerligt lag med starka offensiva och defensiva enheter. Om du vill se vad de erbjuder just nu, boka en fotbollsresa för att se AC Milan.

2. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, och Gareth Bale (Real Madrid)

Även känd som BBC, tillsammans spelade denna trio in några galna prestationer, inklusive:

  • 97 mål
  • 3 UEFA Champions League-titlar på fyra år
  • 1 La Liga-titel

Med hjälp av BCC blev Real Madrid den första klubben att vinna tre raka Champions League-troféer (med nuvarande turneringsformat.) Trion bröts när Ronaldo lämnade för Juventus.

Även om Cristiano Ronaldo inte längre är i Real Madrid kan du fortfarande se Karim Benzema och Gareth Bale spela om du bokar en fotbollsresa för att se Real Madrid.

1. Lionel Messi, Luis Suarez och Neymar Jr (FC Barcelona)

Det fanns ingen annan möjlighet än att ha MSN som nummer ett på denna lista. Mellan 2014 och 2017 hade Barcelona den farligaste trion, som kombinerade de tre bästa latinamerikanska spelarna. Mellan de tre toppade de Real Madrids lagmål 2015 och gjorde 122 mål på en enda säsong.

Säsongen därpå slog de sitt eget rekord med 131 mål. Med hjälp av trion lyckades Barcelona vinna Champions League, Club World Cup och La Liga.

Även om MSN inte längre är tillsammans kan du fortfarande se fantastiskt anfallsspel under en fotbollsresa till FC Barcelona.

Sammanfattningsvis är fotbollshistorien full av fantastiska trior, och de dyker fortfarande upp. Med Lionel Messis övergång till PSG finns det redan en ny möjlig trio som kan formas: Messi, Neymar och Kylian Mbappé.

Om du inte vill missa din chans att vara en av de första att se den här trion, bör du boka en fotbollsresa för att se PSG.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *