Matchar du bara måste uppleva live! Det finns ett antal matcher som är oförglömliga. Du kommer ihåg exakt vart du tittade på dem och med vem. Naturligtvis är den mest spännande fotbollsmatchen när något faktiskt står på spel. Vi har listat de mest spännande matcher vi kan komma ihåg för dig.  Vi har även bilderna!

1. Liverpool FC – FC Barcelona 2019

Match: Champions League semifinal
Resultat: 4-0

Den andra delen av Champions League semifinal. Liverpool stod inför en hopplös uppgift eftersom de hade förlorat bortamatchen 3-0 på Camp Nou. Liverpool startade spelet bra och ansågs omedelbart som ett hot. Virgil van Dijk var utmärkt i matchen. Efter 7 minuter var det 1-0 på grund av en återhämtning från Henderson skott. Atmosfären på arenan var frenetisk. Barça hade fortfarande en chans genom bland annat Messi, men det räckte inte. Liverpool gick in på halvtid 1-0 upp. Georginio Wijnaldum gick på planen för andra halvlek. En gyllene förändring! I 54: e minuten exploderade Anfield när han satte 2-0. Liverpool-fansen var fortfarande galna när två minuter senare, Wijnaldum sätter 3-0. Vilket spel, med ännu mer än en halvtimme på klockan. Takten var våldsamt hög, Messi spelade bra men gång på gång, var det inte tillräckligt. Matchen tycktes vara dödläge till 79:e minuten när Alexander-Arnold satte upp den avgörande 4-0. Anfield exploderade. Utan tvekan, en av de mest minnesvärda Champions League matcher någonsin.

2. Arsenal – Tottenham 2012

Match: Premier League
Resultat: 5-2

Innan denna match hade Arsenal just kommit från ett katastrofalt Champions League-spel. De hamrade 4-0 av AC Milan. Dessutom hade Sunderland precis skickat dem ur FA-cupen. Nästa var besöket av Tottenham för norra London derby. Van Persies lag hoppades att turen nu skulle vara på deras sida. Arsenal började dock omedelbart fel och var redan bakom efter fyra minuter tack vare Saha efter hjälp från Adebayor. I 34: e minuten gick Bale lätt till marken i straffområdet. En straffspark följde och Adebayor stack in den för 2-0 till Tottenham. Glöden verkade komma tillbaka till Arsenal, tack vare bland annat van Persie. Efter sex minuter var det 1-2 genom Sagna. Strax före intervallet blev van Persies hårda arbete äntligen belönat och han slog oerhört utjämnaren. Med huvudet hålls högt och redo för mer, Arsenal gick i halvtid. I andra halvlek gick van der Vaart in i fältet för Tottenham. Harry Redknapps lag gjorde inte det bästa intrycket efter pausen. Med bra spel tog Arsenal ledningen i 51:a minuten. Tottenham var nu långt ner rent mentalt. Walcott gjorde två mål på fem minuter tack vare hjälp från van Persie och Song.

3. Real Madrid – Atletico Madrid 2014

Match: Champions League-finalen
Resultat: 4 -1

År 2014 hade Real Madrid inte vunnit trofén känd som ”Big Ears” på 12 år. De spelade även i Champions League-finalen mot sin egna stads rival Atletico. Cristiano Ronaldos lag var ivriga efter seger.

Real Madrid låg efter i första halvlek. Ronaldo försökte på alla möjliga sätt att tvinga ett genombrott, men Atletico-försvaret var för starka. Under andra halvåret verkade Atletico stiga upp och ta ledningen. Då slog ödet till och Sergio Ramos skapde utjämnaren!

En halvtimme extra tid. Real Madrid spelade aggressivt och genom ett skott av Di Maria slog Gareth Bale guld. De riktiga fansen blev galna men visste att det fortfarande fanns tio minuter kvar att spela. Atletico kunde inte ta längre leverera och i de sista minuterna av spelet gjordes ytterligare två mål av Real genom Marcelo och Ronaldo. Real Madrids helt lysande spel i 2014 kommer i slutändan, och det med rätta, att hållas i högsta grad i professionell fotboll.

4. Manchester City – Queens Park Rangers 2012

Match: mästerskap-avgörande match
Resultat: 3-2

I 2012 hade Manchester City möjlighet att vinna det nationella mästerskapet för första gången på 44 år. Stjärnorna på den tiden inkluderade Balotelli, Nasri, Tevez och Touré. På den sista matchdagen skulle Queens Park Rangers behöva bli slagna hemma. Under första halvåret hade City många chanser. Som de inte gjorde mycket med. I den 39: e minuten fick Zabaleta äntligen tur och gjorde med en hjälp av Touré.

Lättad och med högljudda applåder från stadens anhängare var de lyckliga nog vid halvtid. Några minuter in i andra halvlek kom QPR från ingenstans med en attack som hamnade direkt i målet. City’s spelare var chockade över att detta kunde hända. City återhämtade sig dock snabbt och avfyrade en veritabel spärr av skott vid QPR:s mål, men mirakulöst skulle ingenting gå in. Sedan i den 65: e minuten, igen helt mot spelningen, en annan QPR-attack. Det var Traoré som förlorade Mackie som hade blivit helt förbisedd. Manchester City såg sitt hopp om titeln försvinna. De behövde nu ytterligare två mål.

City fortsatte att gå igenom växlarna och ökade sin tro på seger. QPR hade ryggen mot väggen men överlevde. De sista minuterna av matchen tickade bort och med det något hopp på arenan. Matchen verkade förblöda och tron försvann. I 90: e minuten började de första människorna gå ut ur stadion med fem minuters extra tid kvar på klockan. Balotelli missade en stor chans i den första minuten av extra tid. Detta resulterade i en hörna som skickligt togs hand om av Dzeko. Positionen var densamma med bara tre minuter kvar.

Manchester City sprang tillbaka till mittcirkeln för en slutlig offensiv. Det var då Balotelli som med en härlig hjälp spelade Aguero i position. Med två mål i extra tid vann Man City mirakulöst national league.

5. Manchester United – FC Barcelona 1984

Match: kvartsfinal Europeiska cupen I.
Resultat: 3-0

För nästa match, kollar vi in Manchester men dyker djupare ner i historien. Kvartsfinalen i Europacupen 1984 mellan Barcelona och, naturligtvis, Manchester United. I hemmamatchen hade Barcelona spelat en solid match med en 2-0 poänglinje. Detta var Maradonas Barcelona, de dödliga mästarna! Ingen förväntade sig att Manchester United skulle kunna vända tidvattnet hemma.

I en virvlande Old Trafford var det dock kvällen av United captain, Bryan Robson. På en kväll där allt gick bra gjorde han två mål.  I första halvlek gjorde han en cracker. Sedan, i andra halvlek, föll en fallande boll till honom och han slog in den. Två minuter senare gjorde Stapleton det avgörande målet och bestämde matchen till Uniteds fördel.

6. AC Milan – FC Liverpool 2005

Resultat: 3-3 (Liverpool vinna efter straff)

Stam och Seedorfs AC Milan mötte Liverpool i Champions League-finalen 2005. Milano gick in i finalen som favoriter. Efter bara två minuter var det redan 1-0 tack vare ett mål från kapten Paolo Maldini. Innan halvtid gjorde Crespo två gånger till, och AC Milan gick in i halvtid med en stor ledning.

Liverpool fans fortsatte dock att tro och drunkna ut AC Milan-supportrarna. Sedan kom i andra halvlek en av de mest magiska komebackarna i Champions League-historien. I en tidsram på sex minuter lyckades Liverpool hitta nätet inte mindre än tre gånger. Det började med Steven Gerrard i 54: e minuten. Kaptenen uppmuntrade sitt lag och sprang tillbaka till mittpunkten. Det tog bara två minuter och Smicer lyckades göra mål igen. Plötsligt var allt hopp tillbaka med Liverpool-laget. Steven Gerrard lyckades vinna en straff i 60:e minuten. Det var XabI Alonso som gjorde efter att straffet ursprungligen sparades.

Under den senaste halvtimmen hade Milano en annan bra möjlighet, men Dudek lyckades stoppa det vissa målet. Vi gick till straffsparkar. Arenan var på väg att explodera! Efter en nagelbitande straffskott, med ett antal underbara sparar, var det Liverpool som slutligen vann finalen. Dudek var den stora hjälten för Liverpool, som lyckades rädda det sista Milan-straffet. Vilken kväll, från 3-0 bakom att vinna via en straffläggning!

8. Bayern München – Manchester United 1999

Resultat: 1-2

Normalt är tyskarna kända för att ofta nicka vinsten under förlängning. I 1999 mötte Manchester United och Bayern München varandra i finalen i Champions League. I sitt eget land hade Man Utd redan vunnit cupen och National league. Manchester United hade ett legendariskt lag inklusive Beckham, Giggs, Neville och vår egen Jaap Stam.

Bayern München hade en drömstart och tog ledningen efter sex minuter tack vare en frispark från Basler. Spelet svängde fram och tillbaka och båda lagen hade några smala chanser. Med en 1-0-ledning gick Bayern München in i halvtid.

Under andra halvåret matchades lagen ganska jämnt igen. Det fanns chanser för båda lagen, men inget riktigt betydande. Bayern kom närmast med ett skott mot posten och en cykelspark som slog tvärstången. Det såg ut som den här finalen skulle till Bayern.

Den 90:e minuten närmade sig, och domaren indikerade tre minuter till. Schmeichel, Uniteds målvakt, kom fram för en slutlig offensiv. Ryan Giggs landade bollen i det galna straffområdet och Teddy Sheringham gjorde utjämnaren. Bara en minut till att spela innan vi skulle gå in i förlängning, oväntat. En minut senare skapades det dock en hörna från Beckham, som slogs och nickades in av Solskjaer. Inom tre minuter hade Manchester United helt vänt spelet, och priset säkrat.

9. Bayern München – Inter Milan 2011

Match: Champions League-Kvartsfinalen
Resultat: 2-3

År 2011 mötte Wesley Sneijders Inter Milan Arjen Robben Bayern München i kvartsfinalen. Den första matchen i Milano vanns 1-0 av tyskarna. Bayern såg fram emot att få jobbet gjort hemma.

Det var dock Inter som öppnade poängen i 4:e minuten tack vare stjärnspelaren Samuel Eto’o. Därefter kom Bayern in i spelet bättre och var mycket farligt tack vare Robben och Ribery. I den 21:a minuten var det Gomez som gjorde utjämnaren. Inter hade ibland några chanser, men det var främst Bayern som var i form. I den 31:a minuten gjorde Muller 2-1. Strax före halvtid var det fortfarande ett stort flipperspel för ett mål för italienarna. De borde vara glada att de gick in på halvtid bara 2-1 ner.

Inter var tvungen att göra allt i sin makt för att stanna i Champions League efter pausen. Inter var väl på rätt spår under de första femton minuterna efter pausen. När de såg på väg att kollapsa var det Wesley Sneijder som gjorde mål i 61:a minuten. Poängen var bunden igen och Inter behövde ytterligare ett mål att utvecklas.

Under ledning av Thomas Muller hotade Bayern Inters mål ett antal gånger. Å andra sidan var det Sneijder som ibland fick en chans, men det gick bara inte in. Matchen närmade sig långsamt slutet. Detta var naturligtvis vad tyskarna ville. Strax före slutet, i 88:e minuten, gjordes ett mål för Inter av Pandev.

Bayern München har fortfarande 5 minuter att göra mål igen och huvudet för Inter mål. Men det var inte tillräckligt och Inter vann denna match på ren stridsanda.

10. FC Barcelona – Paris Saint Germain 2017

Resultat: 6-1

Förväntningarna på Paris Saint-Germain i 2017 var mycket höga. Klubben hade spenderat en aldrig tidigare skådad mängd på nya spelare och som var tvungen att betala utdelning. I den första matchen hemma satte PSG Barcelona på racket obarmhärtigt. Det var inte mindre än 4-0 och Barcelona verkade helt ur det för returmatchen.

PSG var tvungen och skulle äntligen gå långt in i Champions League i 2017. Det målet blev mycket svårare när det plötsligt var kopplat till FC Barcelona i kvartsfinalen. Ändå FC Barcelona visade sig vara lättare byte in-house än väntat. PSG vann 4-0 och FC Barcelona verkade elimineras. Utan ett mål verkade Barcelonas situation desto mer hopplös.

Barça spelade bra och tog ledningen efter tre minuter genom Luis Suarez. Laget från Spanien gick in på halvtid med en 2-0-ledning över PSG tack vare ett eget mål från Kurzawa. Efter pausen tvingade Messi en straff i 50:e minuten. FC Barcelona publiken blev galna och atmosfären var fantastisk. Sedan kom ett hårt skott i den 62:e minuten när Edinson Cavani gjorde det viktiga bortmålet för PSG. Barcelona behövde nu ytterligare 3 mål. I den 85:e minuten verkade allt hopp ha getts upp från spanjorernas sida. Neymar gjorde sedan sitt andra i 88:e minuten och i den första minuten av förlängningen genom en straff. Med några minuter kvar på klockan tryckte Barcelona på och det var Sergi Roberto som fick det omöjliga att gå i uppfyllelse för Barcelona. I sista minuten av förlängningen gjorde han det vinnande målet och ett mirakel hände på Camp Nou. En absolut legendarisk match.