De bästa städerna för en fotbollsresa med dina vänner

Du har bestämt dig för att resa med dina bästa vänner och ni har bestämt att gå och se fotboll, men frågan är: vart ska ni åka? Vi har svaret! Vi erbjuder 5 perfekta destinationer att resa med dina vänner för att titta på fotboll, inklusive intressanta platser, mat och billiga priser!

Neapel | Diego Maradona-staden

Neapel är en av de största och mest pittoreska städerna i hela Italien. Denna stad fångar dig med sin mystiska atmosfär, och framför allt med sin passion för den mest framgångsrika fotbollsklubben i södra delen av landet, SSC Napoli. Atmosfären i Neapel är mycket ungdomlig och glad. Du kan alltid njuta av dess enorma och vackra kuster och dess nattliv. Priserna är inte dyra, och mat är en av de stora turistattraktionerna som uppmuntrar dig att besöka denna vackra stad: du kommer att se varför de hävdar att deras pizza är den bästa i världen! Dessutom är kollektivtrafiken riktigt bra och du kan resa runt Amalfikusten utan problem. Charmen i denna stad beror på många saker, som katakomberna i San Gennaro, Gamla stan och dess närhet till de berömda Vesuvius och Pompeji. Det mest slående med Neapel och Napolitanerna är kärleken och vördnaden för Diego Armando Maradona.

Vart du än går, i varje hörn och gränd i staden, hittar du något relaterat till den argentinska spelaren. Om du funderar på alternativ att resa med vänner kan vi garantera att du inte kommer att bli uttråkad i Neapel. En arena med 60 000 platser ser till att ni inte kommer ha några problem att välja platser för de flesta matcher. Ändå, som en rekommendation, är matcherna mot de stora italienska klubbarna och de europeiska spelen de som erbjuder den bästa atmosfären och fotbollsupplevelsen. För att skapa underbara minnen rekommenderar vi er att se Napoli spela mot de andra italienska jättarna eller varför inte en Champions League-match.

Napoli Maradona stade

Amsterdam | Konst på och utanför planen

Eftersom Amsterdam är en av de mest färgstarka städerna i världen är det vettigt att stadens fotbollslag Ajax är detsamma. När du besöker kan du förvänta dig att hitta vackra kanaler, hus och parker, en bra fotbolls-och sportkultur. Om du funderar på att göra en fotbollsresa med dina vänner är Amsterdam en av de mest rekommenderade platserna, eftersom staden har en fantastisk atmosfär, både dag och natt och turistorter som är extremet populära. Det är inte konstigt att det anses vara en av de mest populära destinationerna för ungdomar över hela Europa!

Förutom sitt nattliv, nöjesattraktioner och mindre än traditionella kaffebutiker, bör du inte missa dess berömda kanaler, Vondelpark eller det bohemiska området Jordaan. Vi har inte glömt fotbollen: Johan Cruijff Arena är ett modernt tempel med en fantastisk atmosfär och ett team i världsklass. Transport är inget problem i denna stad, och ni har även tillgång till tusentals cyklar i hela staden, om ni vill hänga på lokalbefolkningen! Priserna är inte billiga, men upplevelsen är garanterat värt det och ni kommer utan tvekan ha riktigt kul. Om du planerar en resa med vänner, glöm inte Amsterdam!

amsterdam river

Bilbao | Kultur och tradition

Om du letar efter en stad där du aldrig blir uttråkad, äter gott och njuter av fotboll, är Bilbao din plats. Baskiens mest befolkade stad, i norra Spanien, är en mycket rik kulturell och gastronomisk stad. Här går kultur, tradition och kärlek till staden och regionen först, och det gör fotboll också. Så snart du anländer till Bilbao kommer du att märka att det är en arbetarklassstad, men samtidigt mycket modern och fotogenisk, med platser som Guggenheim-museet och Ría of Bilbao.

En del av Bilbaos kultur är det intensiva nattlivet, så på en resa med vänner kommer ni verkligen att njuta, antingen av att äta läckra ’pintxos’ eller fördjupa er i San Mams Mamés arenan och dess publik, där atmosfären är unik, liksom arenans enorma animationsskärm. Athletic Bilbao är en religion här, eftersom laget bara har spelare födda i Baskien eller som tränats i deras akademi. Du kommer att se San Mamés fira högljutt då människor är mycket stolta över sin fotbollsidentitet.

Bilbao Guggenheim

Newcastle | Hjärtat av Storbritannien

I norra England ligger en av de bästa fotbollsstäderna i hela landet. Med tusentals pubar, oförglömliga nätter på Bigg Market, och sightseeing på en av stadens sju broar, är det verkligen en dold pärla. Newcastle är en av de bästa städerna att resa till med dina vänner eftersom det är en stor universitetsstad. Det är sant att vädret inte är det bästa, men staden har många ställen att ta tillflykt och ha kul med dina följeslagare. Om det är soligt, se till och njut!

Det finns gott om ställen att gå ut och njuta av lite öl bredvid floden. Priserna är genomsnittliga och kommer inte att vara ett stort problem, och kollektivtrafiken fungerar perfekt. Förutom allt detta startar Newcastle United ett fotbollsprojekt av stort intresse för fansen, vilket kan vara ett plus när du planerar en resa med vänner. Det är ett lag berikat med historia, en enorm arena och renoverat lag som är villiga att spendera miljoner för att ta laget tillbaka till Europa. Du kommer absolut att få gåshud när ”The Magpies” tar tonhöjden vid ljudet av ’Local Hero’’-låten, och du kommer att uppleva en av de bästa före-match atmosfärerna i världsfotboll.

NEWCASTLEe

Glasgow | En delad stad

Glasgow är inte Skottlands huvudstad, men det är landets fotbollshuvudstad, eftersom de två bästa lagen i landet är här, Celtic och Rangers. Glasgow är en utmärkt stad att resa med dina vänner, eftersom det har många platser att besöka som Glasgow Cathedral och George’s Square. Fotboll fungerar lite som en kult i denna stad Priserna är inte lika låga som andra europeiska städer, men ni kommer garanterat ha 100% kul. Du vet vad dom säger: ”En begravning i Glasgow är bättre än ett bröllop i Edinburgh!” Kollektivtrafiken är mycket effektiv, vilket är bra när du behöver ta itu med det dåliga vädret. Du kan alltid skydda dig från regnet i butikerna på Buchanan Street eller på arenorna Celtic (Celtic Park) och Rangers (Ibrox Stadium). Glasgow är en stad med mycket historia, som du kan se på varje gata och interagera med fans av båda lagen som finns i staden. Glasgow är utan tvekan ett måste för älskare av denna sport.

Glasgoww

Det här är våra 5 rekommendationer för en fotbollsresa med vänner. Nu är det din tur att välja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.