Tio saker som borde finnas på varje fotbollsfans bucket list

Alla fotbollsfans har en bucket list. Arenor de vill besöka, spelare de vill se live, och derbyn de vill uppleva. Här är tio saker som vi tror borde vara med på allas fotboll-bucket lists.

Besöka San Siro

AC Milan och Inters hemma-arena kommer att rivas och byggas om 2027. San Siro är en av fotbollens vackraste, mest otroliga arenor och har sett spelare som Ronaldo, Paolo Maldini och Marco Van Basten spela på det heliga gräset.

Lyckligtvis finns det fortfarande chans att uppleva. Efter några år borta är båda Milan-klubbarna tillbaka i spetsen för italiensk och europeisk fotboll, och att få se en match på San Siro kommer inte att göra dig det minsta besviken.

Ta dig dit medan du fortfarande har chansen!

Milan,,Italy,-,February,28,,2021:,A,General,View,Outside

Se ett Old Firm derby

Ett Old Firm derby är utan tvekan det bästa i världsfotboll. Att se dem spela varandra på antingen Ibrox eller Celtic Park är definitivt en upplevelse.

Rangers är den mest framgångsrika klubben i skotsk fotboll, medan Celtic är den enda klubben från sitt land som vunnit en Europacup och slog Inter Milan i Lissabon 1967. Varje klubb är lika stor som den andra.

Båda lagen kommer att spela i Champions League i år. Allt du behöver göra är att titta på något av dessa matcher och multiplicera den atmosfären med 10. Det är precis vad det är att titta på ett Old Firm derby.

Se Ronaldo eller Messi spela

Efter att ha tillbringat större delen av sin karriär i Barcelona är Lionel Messi nu och spelar i PSG. Den legendariska Argentinern leder den franska klubbens uppdrag att äntligen få sätta tänderna i en Champions League troféer. Med Messi ombord kommer inte många att satsa emot dem att lyckas.

Vart Ronaldo än går följer troféer och mål. Med en början i Sporting Lisbon, flytt till Manchester United, signerade en rekordflytt till Real Madrid för att sedan ta sig till Juventus. Ronaldo har spelat för några av de största klubbarna i världen och vunnit 5 Ballon D’Ors på vägen.

Messi är nu 35 år gammal och Ronaldo är 37. Bara dem själva vet hur mycket längre de kommer att spela, men det vore klokt att se dem så snart du kan. Du kommer inte ångra det.

Lionel,Messi,Of,Psg,During,The,Ligue,1,Football,Championship

Helgedomar och en fotbollsgud

Vi förlorade den fantastiske Diego Maradona 2020, men hans minne kommer att leva på Neapels gator för alltid. Väggmålningar och helgedomar till städernas största spelare smickrar gatorna.

Många lokala guider erbjuder turer runt staden, visar upp lokala landmärken medan de reciterar minnen staden har av Diego.

Maradonas tid i Napoli är en av fotbollens största berättelser, arenan är nu uppkallad efter honom. Åk och lära dig den fantastiska historien, titta på bra fotboll och ät riktigt god pizza.

Naples,,Italy,-,October,10,,2013:,Altar,Of,Maradona,Outside

Se El Clasico

Att delta i fotbollens mest kända rivalitet är ett måste för varje fotbollsfans. Barcelona och Real Madrid är utan tvekan de största klubbarna i världen, och de hatar varandra.

Oavsett om du åker och ser dem spela på Santiago Bernabeu eller Camp Nou, kommer du att ha möjlighet att se några av de bästa spelarna, och förmågan att ta in så mycket historia som möjligt.

Båda klubbarna erbjuder arenaturer och har museer till skillnad från alla andra. Den stora mängden pokaler som visas kommer att lämna dig chockerad.

Madrid,,Spain,-,May,17:,Santiago,Bernabeu,Stadium,Of,Real

Delta i FA Cup-finalen

FA Cup är den äldsta klubbturneringen i världen, och det är också en av de bästa. Varje säsong har FA-cupen många överraskningar, uppvisningar och plötsliga svängningar.

Karriärer och drömmar görs i denna turnering. Cupen har allt som gör engelsk fotboll så bra. Även om det är osannolikt för ett lag utanför Premier League att vinna den, lever fans av mindre klubbar för en riktigt bra cup-upplevelse.

Finalen är något helt unikt. Över 80 000 fans gör allt de kan för att hjälpa sitt lag att vinna i katedralen av engelsk fotboll: Wembley Stadium. Det är en fotbollsfest och alla är inbjudna. Vad mer kan du begära?

London,,England,-,January,26,,2019:,General,View,Of,The

Bli en del av ‘Yellow Wall’

Dortmunds mytomspunna ’Yellow Wall’ är legendarisk. Tjugofemtusen människor intryckta i en av Europas största fristående grand-stands.

Dessa otroligt hängivna fans har vunnit spel på egen hand och hjälpt sitt älskade lag genom att producera en av de bästa atmosfärerna i världen.

När Bayern Munich kommer till Westfalen-arenan, blir det fart på saker och ting. Der Klassiker är den största matchen i Tyskland och Dortmund-fansen ser till att spelarna vet om det.

Dortmund,,Germany-,December,10,,2015:,Dortmund,Fans,Celebrating,For,Their

Sjung ‘You’ll Never Walk Alone’ på Anfield

Liverpool lever och andas fotboll. Det finns få klubbar i världen som representerar en stad och ett samhälle som Liverpool, så länge du inte är en Everton-fan.

Innan varje hemmamatch, sjunger Anfield så högt att hela Merseyside kan höra det. Det är en utav de saker som ger fotbollsfans gåshud.

Att vara en del av Anfield publiken är att vara en del av något större än fotboll. Sväng till vänster och sväng till höger, du ser människor som kommer att omfamna dig eller gråta med dig i 90 minuter. Det är det som gör det vackra spelet så vackert. Och du borde inte missa det.

Kyiv,,Ukraine,€“,May,26,,2018:,Liverpool,Football,Club,Fans

Fånga en Champions league-match på en riktigt bra arena

Old Trafford, Allianz Arena, Camp Nou eller the San Siro. Champions League är där Europas största och bästa klubbar möts. Det spelar ingen roll vilket lag du går och ser, en Champions League-match är olikt alla andra. Att bara höra klubbsångerna i ett fotbollstempel som dessa är något du inte kommer att glömma.

Nuvarande mästare Real Madrid ser ut att vara i bra form, med Bayern Munich lika så. Liverpool och Man City representerar Englands bästa chans att ta hem pokalen och båda Milanos sidor är tillbaka.

Det är omöjligt att utesluta Messi och PSG. Den som lyckas få händerna på pokalen, kommer uppleva en lång och svår resa. Se till att du är där för att bevittna det.

Kyiv,,Ukraine,-,October,19,,2016:,Uefa,Champions,League,Logo

Njut av en öl på Freemasons’ Tavern

Nu kallad Freemasons’ Arms, är denna West London pub födelseplatsen för fotboll som vi känner den.

Den 26e oktober 1863 bildades det första fotbollsförbundet och de skrev reglerna för spelet. Mycket har förändrats sedan dess, men mycket förblir detsamma.

En kall öl i byggnaden där vårt vackra spel föddes låter härligt, och det perfekta sättet att avrunda din fotbollsresa till England på!

London,/,Uk,-,May,28,2020:,The,Freemason's,Arms


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *