Topp 5 fotbollsstadionturer att ta 2022

Det är helt fantastiskt att se fotbollsmatcher på en stadion. Att ta del av ögonblicket när ett rött kort visas, de otippade vinner eller när ett avgörande mål görs är spännande. Tyvärr är det bara ett fåtal personer som har möjlighet att vara en del av dessa ögonblick direkt och personligen på grund av kapacitetsbegränsningar.

Men det finns sätt att återuppleva ögonblicken som förändrade historien. Även om det sker  genom att besöka platsen. Det är därför stadionturer finns. Du får se platsen där allt skedde och kan föreställa dig hur det måste ha varit att vara lagledare och spelare i det ögonblicket.

I den här artikeln listar vi de 5 bästa fotbollsstadionturerna i Europa. Dessa turer ger dig chansen att uppleva varje spännande ögonblick som om det verkligen hände!

Vilka är de 5 Bästa Fotbollsstadionturerna?

  1. Johan Cruyff ArenA – Ajax Amsterdam
  2. Camp Nou – FC Barcelona
  3. Allianz Arena – Bayern Munich
  4. Santiago Bernabéu – Real Madrid
  5. Estádio da Luz – S.L. Benfica

1.    Johan Cruyff ArenA – Ajax

Kapacitet: 55 000

Invigd: 1996

Johan Cruyff ArenA blev omdöpt efter en nederländsk fotbollslegend och kan ses som ett religiöst minnesmärke som alla fotbollsälskare måste besöka.

När du bokar en stadiontur på Ajax hemmaplan kommer du att få uppleva klubbens historia, som belyser deras mest ikoniska spelare, tunneln, planen och omklädningsrummet. Du får också se Totalfotbollens födelseplats och chansen att återuppleva några ögonblick från en av 1900-talets mest framgångsrika klubbar.

Turen tar ungefär 75 minuter och den är tillgänglig alla dagar i veckan mellan 9:30 och 16:30.

Kom igen, vad väntar du på? Boka en stadiontur på Johan Cruyff ArenA. Eftersom du redan är där, varför inte fullborda upplevelsen med en Ajax fotbollsmatch?

Letar du efter en fotbollsresa?

2.    Camp Nou – FC Barcelona

Kapacitet: 99 354

Invigd: 1957

FC Barcelona är ett av de mest älskade lagen genom alla tider. Självklart erbjuder laget sina hängivna fans en fantastisk stadiontur som varje fotbollsspelare borde investera i att ta. Det kanske inte syns på tv, men Camp Nou är en stadion i samma storlek som Colosseum. Det är faktiskt den största stadion i Europa.

Om du är ett Messi-fan kommer du att se var han knöt sina skosnören före varje match med en rundtur i omklädningsrummen. Du kan även göra en tur till museet och se alla troféer som FC Barcelona har samlat på sig genom åren, en kort historia om klubbens mest minnesvärda ögonblick och en lista över exceptionella tidigare spelare.

Standardbiljetterna kostar cirka 26 € och hela turen tar ungefär en och en halv timme. Man kan för det mesta ta turen varje dag från 10 till 19, men ändringar kan förekomma, så vi rekommenderar att du kontrollerar schemat som finns på FC Barcelonas hemsida innan du planerar ditt besök.

När du väl redan är på stadion och i Barcelona, ​​varför inte ta tillfället i akt för att även se klubben spela?

Camp Nou stadion tour

3.    Allianz Arena – Bayern Munich

Kapacitet: 75 000

Invigd: 2005

 

Allianz Arena, Bayern Münchens hemmaarena, är yngre i jämförelse med de andra stadion som tidigare nämnts. Men den tyska kraftmaskinen har redan ett flertal historier att berätta i den här arenan.

Under stadionturen kommer du att kunna se klubbens historia, dess utmärkelser och var all dramatik bakom kulisserna sker. Man har även en hel del innovativ medieteknik för att hjälpa barnen att fördjupa sig i klubbens historia utan att tappa fokus.

På turens resplan ingår besök i huvud-, nedre- och mellannivåsittplatserna, området där presskonferenser äger rum, omklädningsrummen och spelartunneln. Du kommer även att göra några stopp för att lära dig om den yttre fasaden.

Turen tar ungefär 60 minuter. Om du väljer ett kombinerat erbjudande, som också inkluderar stadionturen, kostar det €19 p.p. Om du överväger att göra turen, välj en dag då match inte spelas. På så vis kan du mellan 10:00 och 17:00 njuta av rundturen och fullständigt se vad den har att erbjuda.

Letar du efter en fotbollsresa?

  • Boka en fotbollsresa för att se Bayern München

4.    Santiago Bernabéu – Real Madrid

Kapacitet: 81 044

Invigd: 1947

Real Madrids lag är känt över hela världen. Det är ett av få lag som älskas och stöds av fans av alla typer av nationaliteter. Detta framgångsrika lag har varit fotbollsgiganters hem i decennier nu. Cristiano Ronaldo, Raul, Zinedine Zidane, Gareth Bale och David Beckham är bara några av Real Madrids ultimata stjärnor.

Rundturen och museet på denna stadion bör finnas på allas att-göra lista. Samtidigt du bekantar dig med djupet av stadion kan du följa i din favorit Real Madrid-spelares fotspår medan du besöker omklädningsrummen och se resultaten av deras hårda arbete med det gigantiska troféskåpet.

Förutom det inre av stadion, går främsta upplevelsen till planen och till bänkarna, där du fortfarande kan känna de frenetiska känslorna under de hårda matcherna som laget spelade. När det gäller själva turen tar den cirka 90 minuter och du kan avsluta den med ett fotomontage med spelarna så att du och dina nära och kära kan känna hur det är att bära den där vita t-shirten. Det kostar bara €12 om du väljer grundpaketet.

Letar du efter en fotbollsresa?

5.    Estádio da Luz – Benfica

Kapacitet: 64 642

Invidg: 2003

Utöver att vara den mest framgångsrika portugisiska klubben har S.L. Benfica har också en av de bästa fotbollsstadionturerna i Europa. Estádio da Luz (eller Ljusstadion) var hemmaarena för några av de bästa spelarna i portugisisk fotbollshistoria, som Eusébio ”Pantera Negra”, Rui Costa och Simão Sabrosa, bland andra.

Så viktig var Eusébio för fotbollshistorien att hans kropp idag vilar bland andra portugisiska berömda i Panteão Nacional.

Under en stadionrundtur i denna storslagna plats kommer du att få se varje hörn av de portugisiska örnarnas hem. Från VIP-området till omklädningsrummet, kommer du inte att missa någon detalj av laget när den här turen tar slut.

Även om det inte är en av de största arenorna på listan, förefaller Benficas supportrar nästan föröka sig när de tittar på lagets matcher. Vi rekommenderar att du ser det själv genom att uppleva kärleken för No Name Boys.

Hela turen kostar cirka 17,50 € för icke-supportrar och 5 € för supportrarna. Turen kan tas mellan 10:00 och 18:00 varje dag.

Letar du efter en fotbollsresa?



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *