RING GRATIS: 010 884 88 22
VI FINNS TILLGÄNGLIGA FRÅN
MÅNDAG TILL FREDAG MELLAN 09.00 OCH 17.00.
100% Sittplatsgaranti
KOMPONERA ENKELT IHOP HELA DIN FOTBOLLSRESA

Sök efter din fotbollsresa till AC Milan

"Fotbollen var fantastisk. Stämningen var magisk. Barcelona var så vackert!" - Roger Johansson från Norrköping
Läs mer
  • Fotbollsresor AC Milan

Säkert och tryggt

Säkert och tryggt

Arenainformation

San Siro stadion är hem för både AC Milan och Inter Milan. Arenan invigdes 1926 och rymmer mer än 80,000 besökare.

Denna stadion har varit skådeplats för många spännande mathcer, särskilt under derbyn mellan de eviga rivalerna Ac Milan och Inter Milan då arenan vibrerar i sina grundpelare.

Arenan är beläget i området San Siro. Detta är också hur namnet används i AC Milan. Inter Milan supportrar har dock ett annat namn för den berömda stadion, de kallar det "Giuseppe Meazza", uppkallad efter en mycket känd fotbollsspelare från Inter Milan. Detta förklarar också de två olika namnen på de två grupperna av supportrar till arenan.

San Siro stadion är uppkallad efter Saint Siro som hade ett kapell i området San Siro i Milano. Arenan byggdes som en gåva från Piero Pirelli, en förmögen entreprenör som var ordförande i AC Milan fotbollsklubb 1909-1929. Den tog drygt 13 månader att bygga och kostade 5 miljoner lire, ca 3,5 miljoner Euro i dag. Den byggdes för att hålla 35,000 åskådare men har sedan byggds ut till att hålla en kapacitet på mer än 80,000. Polykarbonat-taket tillkom 1990 för att skydda fans och spelare i dåligt väder.

Den enorma stadion är nu lika mycket ett landmärke i Milano som Scala och Duomo, var och en på sitt sätt, är helig mark. Sedan år 2000 har arenan delats av rivalerna AC Milano och Inter FC Milan, så för er som vill ha en guidad tur av stadion kommer att lära sig om båda dessa stora lag samt deras historia. San Siro är också värd till Championship Boxning, pop konserter med bl a Bruce Springsteen. Bob Marley har även han spelat där.

Utanför arenan, nära San Siros hästkapplöpning, finns en enorm staty av en häst designad av konstnären Leonardo da Vinci. Den guidade turen ger besökaren tillgång till alla de platser de vill se när det inte finns några andra händelser som sker samtidigt. Rundturen innehåller även inträde till museet San Siro, en samling minnessaker inklusive de tröjor som bars av Pele, Zidane och Maradona, pokaler och trofeer, konstföremål, fotbollsskor och souvenirer.

Biografen visar en fascinerande film om Milano, Inter samt arenans historia. Filmen visar fångade ögonblick av stora spelare i episka matcher. Det finns även 24 statyer av välkända spelare som Zenga, Bergomi, Facchetti, Mazzola, Suarez, Casare, Rivera, Rocco och många fler. Avsluta denna minnesvärda rundtur av San Siro i den officiella butiken som säljer fotbollströjor och souvenirer från den historiska stadion.

Bilder:

Milan fans

AC Milans fans.

sansiro without ppl

sansirostadion stolar

De klassiska stolarna.

Fler fördelar
Läs fler omdömen
Säker och trygg betalning
Säker och trygg betalning
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Se videon
Se denna video för att få veta mer om vårt koncept. (50 sekunder)