RING GRATIS: 010 884 88 22
VI FINNS TILLGÄNGLIGA FRÅN
MÅNDAG TILL FREDAG MELLAN 09.00 OCH 17.00.
100% Sittplatsgaranti
KOMPONERA ENKELT IHOP HELA DIN FOTBOLLSRESA

Sök efter din fotbollsresa till AC Milan

4.4
AC Milan recensioner
"Fotbollen var fantastisk. Stämningen var magisk. Barcelona var så vackert!" - Roger Johansson från Norrköping
Läs mer
undefined:

Arenainformation

San Siro stadion är hem för både AC Milan och Inter Milan. Arenan invigdes 1926 och rymmer mer än 80,000 besökare.

Denna stadion har varit skådeplats för många spännande mathcer, särskilt under derbyn mellan de eviga rivalerna Ac Milan och Inter Milan då arenan vibrerar i sina grundpelare.

Arenan är beläget i området San Siro. Detta är också hur namnet används i AC Milan. Inter Milan supportrar har dock ett annat namn för den berömda stadion, de kallar det "Giuseppe Meazza", uppkallad efter en mycket känd fotbollsspelare från Inter Milan. Detta förklarar också de två olika namnen på de två grupperna av supportrar till arenan.

San Siro stadion är uppkallad efter Saint Siro som hade ett kapell i området San Siro i Milano. Arenan byggdes som en gåva från Piero Pirelli, en förmögen entreprenör som var ordförande i AC Milan fotbollsklubb 1909-1929. Den tog drygt 13 månader att bygga och kostade 5 miljoner lire, ca 3,5 miljoner Euro i dag. Den byggdes för att hålla 35,000 åskådare men har sedan byggds ut till att hålla en kapacitet på mer än 80,000. Polykarbonat-taket tillkom 1990 för att skydda fans och spelare i dåligt väder.

Den enorma stadion är nu lika mycket ett landmärke i Milano som Scala och Duomo, var och en på sitt sätt, är helig mark. Sedan år 2000 har arenan delats av rivalerna AC Milano och Inter FC Milan, så för er som vill ha en guidad tur av stadion kommer att lära sig om båda dessa stora lag samt deras historia. San Siro är också värd till Championship Boxning, pop konserter med bl a Bruce Springsteen. Bob Marley har även han spelat där.

Utanför arenan, nära San Siros hästkapplöpning, finns en enorm staty av en häst designad av konstnären Leonardo da Vinci. Den guidade turen ger besökaren tillgång till alla de platser de vill se när det inte finns några andra händelser som sker samtidigt. Rundturen innehåller även inträde till museet San Siro, en samling minnessaker inklusive de tröjor som bars av Pele, Zidane och Maradona, pokaler och trofeer, konstföremål, fotbollsskor och souvenirer.

Biografen visar en fascinerande film om Milano, Inter samt arenans historia. Filmen visar fångade ögonblick av stora spelare i episka matcher. Det finns även 24 statyer av välkända spelare som Zenga, Bergomi, Facchetti, Mazzola, Suarez, Casare, Rivera, Rocco och många fler. Avsluta denna minnesvärda rundtur av San Siro i den officiella butiken som säljer fotbollströjor och souvenirer från den historiska stadion.

Bilder:

Milan fans

AC Milans fans.

sansiro without ppl

sansirostadion stolar

De klassiska stolarna.

Fler fördelar
Läs fler omdömen

Till San Siro

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga extra kostnader!

stadium

Under årtionden så har AC Milan varit en av Italiens och Europas bästa klubbar. Ta en titt på spelarna som har representerat klubben så kommer du se namn som Ronaldinho, Andrea Pirlo, Marco van Basten, Paolo Maldini och vår egen Zlatan Ibrahimovic. På San Siro så är ni garanterade en oförglömlig fotbollsupplevelse.

Boka din drömresa till San Siro med Fotbollstravel.se. Vi har ett brett utbud med hotell i centrala Milano, ett stort urval av flygalternativ och matchbiljetter som ger dig en oförglömlig upplevelse.

Mer om AC Milan

Klubbinformation

Från den ärorika stunden då Milano föddes, har klubben skrivit sitt namn i fotbollens rekordböcker, särskilt under de senaste 15 åren, och är en av de mest kända och framgångsrika lagen i världen.
Rossoneris historia är översållad med legendariska namn som har gjort viktiga bidrag till klubbens utveckling, vare sig de var presidenter, tränare eller spelare. Den första presidenten var en britt, Alfred Edwards, som ledde klubben till dess första titel - bara två år efter dess grundande. Presidenten som har flest segrar är Silvio Berlusconi som har tagit Milan till toppen sedan han tog kontrollen.

1986.
Ett stort lag behöver en stor tränare och Milan har verkligen haft sin beskärda del av de största talangerna . Artister som Gipo Viani, Nereo Rocco och Nils Liedholm var de tidiga mästarna och de följdes av Arrigo Sacchi och Fabio Capello som tog taktik och lagets strategi till en ny nivå. Längs vägen, gjorde var och en av dem också att deras lag spelade spektakulär fotboll.

Under Berlusconi sågs AC Milan, först med Sacchi, följd av Capello,  vinna många troféer. Sacchi vann två år i rad Europa cupen med ett lag som anses ha varit ett av de bästa lagen i historien. Under Sacchis ledning  vann de även Serie A titeln, två Intercontinentala och europeiska Super Cup. Capello följde efter med fyra ligatitlar, en Europa Cup och en europeisk Super Cup. Alberto Zaccheroni höll i den rika traditionen och ledde laget till en ligavinst under hans första år innan Fatih Terim tog över för en kort tid. Sedan Carlo Ancelotti tog över med hans ledarkompetens har Milan kommit tillbaka till toppen i Italien och hela Europa.

1899/1929
Den 16:e december, 1899 bildades Milanos fotboll och Cricket Club officiellt men första gången Milans namn dök upp offentligt var den 18:e december i en tidningsartikel i Gazzetta dello Sport. Klubbens president Alfred Ormonde Edwards skrev in laget i det italienska fotbollsförbundet följande januari. Laget spelar en match under deras första säsong mot Torino och trots ett nederlag lyfter Milan sin första Trophy, "Konungens medalj", som  tilldelades av kung Umberto I.
År 1900-1901, vann Milan sin första nationella titel och deras andra Konungens medalj som de även vann det kommande året. Under årens lopp hade Kiplins team omfattande framgångar och Milano blev det mest populära laget i  Lombardien, då de vann den prestigefyllda ”Palla Dappels” tre säsonger i rad (1904/05 till 1905/06 - 1906 till 1907). Den ledande spelaren i laget var Louis Van Hege, en stor målskytt med genomsnitt 1,1 mål per match. Säsongen 1914/15 stoppades mästerskapet innan årets slut till följd av utbrottet av första världskriget och det startade inte igen förrän 1919. Efter flera ändringar i ledningsstrukturen blev Pietro Pirelli utsedd till ny VD. Han höll denna roll i nästan 20 år, under vilken denna tid även San Siro-stadion invigdes.

1929/1949
Under en stor del av den här perioden gick det inte så bra för Rossonieri, laget fick inte riktigt till det på planen. Klubben ändrar sitt namn från Milan F.C. till Milan Associazione Sportiva och byter även ut cheferna på toppen. Umberto Trabbattoni blir klubbpresident 1940 och han behåller den positionen till 1954. Laget har fler upp- och nedgångar och placerar sig oftast i mitten av ligan och kommer sällan upp bland de fyra bästa.

Andra världskriget stoppar all fotboll och serien kan starta igen 1946-1947 men alla lag spelar endast mot varandra en gång. Milan lyckades placera sig på fjärde plats bakom, Turin, Juventus och Modena. De följande två säsonger är det som om laget pånyttföds då de placerar sig på andra och tredje plats med Turin som ligavinnare under båda säsonger.

1949/1955
När Gunnar Nordahl anlände till klubben startade en ny era för Rossonieri. Nordahl blev ligans bästa målskytt med 35 mål under serien 1949/50.  Ytterliggare två till svenskar kom till klubben, Nils Liedholm och Gunnar Green. Alla tre, tillsammans med målvakten Buffon var vad laget behövde!

Milan vann sin fjärde titel säsongen 1950/51 och som kronan på verket vann de även Latin Cup. Succen fortsatte, Nordahl var seriens bäste målskytt de tre följande åren; 1952/53, 1953/54 och 1954/55. Under hans sista säsong, ledde han som kapten i laget, sina Rossoneri till en ny titel. 1954 köptes Juan Alberto Schiaffino ”Pepe” in från Penarol och blev en av de ledande spelarna i laget för många år framöver.

1955/1960
Säsongen 1955/56 förlorade Milan under semifinalen mot Real Madrid (som blev mästare) i Champions Cup men de vann Latin Cup för andra gången, 3-1 mot Athletic Bilbao. Deras nya coach Gipo Viani tog tag i laget och Milan vann ligatiteln 1956/57. Den stora överraskningen var strikern Gastone Bean som gjorde 17 mål. Året därpå blev de ännu mer kompetativa då brassen Jose Altafini kom med i laget. Brassen vann över fansen med sin skicklighet och snabbhet. Tillsammans med den gamla kaptenen Liedholm, Cesare Maldini och Pepe Schiaffino (den otrolige mittfältaren), så vann Milan titeln i en mycket spännande match mot Fiorentina. Schiaffino, en av få spelare som verkligen är värd titeln som äkta mästare, spelade sin sista säsong i Milano utan att vinna någon liga titel men laget, Rossonieri, vann vår-derbyt mot Inter 5-3 och Altafini gjorde fyra mål.

1960/1970
De tidigare åren hade de utländska spelarna dominerat laget (Gre-No-Li, Schiaffino-Altafini) men nu började de italienska spelarna ta över mer och mer, de blev otroligt värdefulla och kända över hela världen.

Under OS i Rom visade sig spelare som Trapattoni, Trebbi, Alfieri och Noletti tillsammans med en ung man vid namn Gianni Rivera som spelade sin första match för klubben då han var 17 år. Övergången till AC Milan från Alessandria gjorde honom till Italiens dyraste fotbollsspelare.  Matchen spelades emot hans tidigare klubb, Alessandria och Milan vann med 5-3. Rossoneri var nu i slutspel men de förlorade de sista två matcherna, mot Bari och Fiorentina.

När Nils Liedholm lämnade kom istället ”Paron” Nereo Rocco som ny tränare och under hans ledning gjorde klubben succe både hemma och utomlands. Den första trofeen var ligatiteln 1961/62 men den mest spännande succeen var deras första Europa Cup. Finalen mot Benfica spelades på Wembley Stadium den 22:a maj, 1963 och det var en fascinerande match där Milan kunde lyfta bucklan efter att ha slagit portugiserna med 2-1. Altafini gjorde bägge målen och Eusebio gjorde målet för Benfica. Den ikoniska bilden av kapten Cesare Maldini som lyfter bucklan tillsammans med Nereo Rocco finns fortfarande färskt i minnet hos alla Rossoneri supporters.

Milano kunde inte upprepa bragden under Intercontinenal Cup då de förlorade mot Santos 1-0 på Maracana Stadium. I slutet av säsongen lämnade presidented Andrea Rizzoli klubben efter nio succefyllda år med 4 ligatitlar, en Latin Cup och den prestigefyllda Europa Cupen. Han är inte endast ihågkommen för sina sportsliga titlar men också för att ha byggt träningscentret Milanello vilket skulle bli väldigt viktigt under de kommande åren.

Efter ett antal nedslående säsonger då laget spelade på en låg nivå, kom Milan tillbaka till toppen av ligan under säsongen 1967/68. De vann sin nionde ligatitel och prestigen i klubben växte när de vann Europeiska Cupvinnar Cupen – den första i Milans historia. Genom att ha blivit mästare betydde detta att de skulle tillbaka till Europa Cupen följande säsong och partnerskapet mellan Riviera-Prati visades till sin fördel igen då finalen vanns på Santiago Bernabeu; 4-1 mot Ajax (som inkluderade en ung Johan Cruijff). Milans målvakt. Fabio Cudicini, hade redan fått smeknamnet ”Den svarta spindeln” efter att ha spelat föträffligt mot Manchester United i semi-finalen. Milan blev också krönade World Champions efter en vinst på San Siro med 3-0, följd av en förlust 2-0 på Bombonera Stadium i Buenos Aires mot Estudiantes. Gianni Rivera`s klass och stil gav mittfältaren vinsten av ”The Golden Ball” som bästa europeiska fotbollsspelare 1969. ”I en karg värld av fotboll är Rivera den enda som har en känsla av poesi”.

1970/1985
Åren med de mörkaste perioderna av Milan’s historia hade mycket lite att fira. Den enda ljuspunkten kom när klubben blev hedrade med att bära stjärnan på sina tröjor efter att ha vunnit sin 10:e ligatitel 1979. Laget vann också Italian Cup tre gånger under olika tillfällen samt en Europeisk Cupvinnar Cup.

De italienska mästarna var tränade av Nils Liedholm som gav chansen till en ung spelare som en dag skulle bli kapten och en av de bästa försvarare i världen: Franco Baresi. Den store Franco spelade sin första match för Milan 23/4-1978 och Milan vann matchen mot Verona med 2-1.

Dessa år var turbulenta med tränare som kom och gick samt att mittfältaren Gianni Rivera pensionerade sig från spel och tog jobbet som klubbens vice-president.

De första åtta åren från 1980-talet blev laget nedflyttat och spelade två säsonger i Serie B. Men, det fanns inte bara dåliga nyheter. Paolo Maldini steg ut på plan i sin debut 20/1/1985 mot Udinese i en match som slutade 1-1. Paolo skulle naturligtvis fortsätta i Baresi’s fotspår, bli kapten och leda laget till vinster både hemma och utomlands.

1985/2011
Efter hans tidigare succé blev Nils Liedholm återanställd som tränare. Tyvärr uteblev resultaten, både i ligan samt cup. Klubben hade kommit till en återvändsgränd och en omfattande ändring var nödvändig.  Den 24/3-1986 blev Silvio Berlusconi vald till Milans 21:a president.

Den nye presidenten hade beslutat att radikalt förstärka laget och tog beslutet att vända sig till transfermarknaden. Under säsongen 1986/87 blev Roberto Donadoni, Dario Bonetti, Giuseppe Galderisi, Daniele Massaro and Giovanni Galli kontrakterade att spela tillsammans med engelska stjärnor som Mark Hateley och Ray Wilkins. Det tog nykomligarna lite tid att komma in i stilen men Milan kvalificerade sig till UEFA Cupen tack vare en play-off vinst över Sampdoria, då Massaro lyckades sätta det enda målet i matchen – på övertid.

För säsongen 1978/89 ankom Arrigo Sacchi. Den nya tränaren förespråkade zon- märkning tillsammans med tryck och hastighet på motståndarna när de hade bollen i besittning. Tillsammans med ankomsten av de holländska stjärnorna Marco van Basten och Ruud Gullit skulle laget in i en ny och spännande epok som skulle förändra spelet, inte bara i Italien, utan i hela världen. Ungdomslagspelaren Alessandro Costacurta lyftes fram till första truppen och Milan fick säsongen att vända till deras fördel. Trots vissa straff utanför planen, däribland förlora en match med 2-0 mot Rom på grund av en sportslig skiljedom, kämpade  laget tillbaka och gick hårt ut mot  Diego Maradonas Napoli som låg överst  i tabellen. En 3-2 seger på Napolis San Paolo stadion den 18 maj 1988 gav Milan sin 11: e ligatiteln och den första sedan Berlusconi tagit över.

Den holländska paret Gullit och Van Basten fick sällskap av landsmannen Frank Rijkaard att bilda en ny trio från samma land, mycket som Gunnar Nordahl, Nils Liedholm och Gunnar Gren -  "Gre-No-Li" - hade gjort tillbaka på 1950-talet. Från den utgångspunkten var det succé efter succé. 1988/89  styrde Milan Europa och lyfter Champions Cup trofeen efter att ha slagit ut Vitocha, Röda Stjärnan Belgrad, Werder Bremen och sedan Real Madrid i semifinal för att nå finalen mot Steaua Bukarest. Över 100.000 åskådare fyllde Barcelonas Camp Nou stadion för att titta på Milan som vann med 4-0. Med Sacchi som ansvarig vann laget en liga titel, två Champions Cup, två Intercontinental Cups, två Europeiska Super Cup och en italienska ligan Super Cup.

Den tidigare mittfältaren Fabio Capello tog äver efter Sacchi i början av säsongen 1992/93 och laget fortsatte att dominera både hemma och utomlands. De vann fyra ligatitlar (tre i rad),  tre italienska Super Cup, en Champions Cup (som de vann i en oförglömlig match mot favoriterna Barcelona)  och en Europeisk Super Cup.

Perioden mellan 1986 och 1996 var utan tvekan den mest produktiva perioden, inte bara i termer av antalet vunna troféer, men i de utmärkta prestationerna och spännande spelstilen. "De odödliga" och "de oövervinneliga" som de var kända, tog spelet till nya höjder, men det sena 90-talet var dock inte lika positivt som tidiga 90-talet hade varit. Klubben alternerade mellan en följd av tränare (Tabarez, sedan Sacchi och Capello igen). Med ankomsten av Alberto Zaccheroni 1999, vann Milan sin 16:e ligatitel under samma säsong som klubbens hundraårsjubileum.

Resterande del av Milans historia tar oss till nutid. Carlo Ancelotti tar över år 2003 från Fatih Terim och samma år vinner laget Champions League när de slår ut de italienska rivalerna Juventus i finalen. Milan fick också lyfta bucklan till Italienska Cupen och den Europeiska Super Cupen – allt under samma år.

Ligatiteln återvände till klubben för den 17: e gången och laget började nästa säsong med att vinna italienska Super Cup den 21 augusti. Dock skulle säsongen 2004/05 lämna en bitter smak i munnen. Trots några utmärkta föreställningar, kunde laget inte uppnå samma höjder som under föregående säsong.

Säsongen 2006/2007 var istället utmärkt när det kom till lagarbete,  mod och framgång på plan.  Bestraffningar delades ut av idrottsdomarna i början av säsongen men spelare och tränare "kavlade upp ärmarna" för att vända situationen på ett fantastiskt sätt. Spelarna kallades tillbaka tidigt från sina semestrar, några av dem hade precis vunnit VM. Truppen samlades vid Milanello, enade och beslutsamma och kvalificerade sig för gruppspelet i Champions League tack vare segrar över Röda Stjärnan Belgrad i den preliminära omgången. Milan startade också bra i ligan men betalade för sin brist av träning och förberedelser under försäsongen. Men varmt väder och träningsläger på Malta under vinteruppehållet fick laget att återupplivas. Carlo Ancelottis spelare var nu i utmärkt form för att gå in i slutskedet av säsongen. Koncentrationen låg på att placera sig som 4:a i ligan för att få en plats i Champions League. Med fjärde platsen säkrad och finalen i Aten bekräftad, visade laget karaktär. De övervann orättvisa, avundsjuka och olycka som de hade varit tvungna att uthärda.

En av de senare vunna troféerna är Europeiska Supercupen som vanns den 31 augusti 2007 i Montecarlo.  Finalen spelades mot Sevilla som var  UEFA-cupens tidigare titel innehavare: en match som spelades utan entusiasm på grund av den andalusiska spelaren Antonio Puertas plötsliga död.  Ett annat viktigt möte planerades för Rossoneri inför säsongen 2007/2008: en svår resa till Japan för att vinna FIFA Club World Cup, den mest prestigefyllda interkontinentala pokalen . Milan lämnade Italien för Yokohama, redo att ta sig an denna utmaning med motivationen att vinna trofén! Gjorde dem detta skulle det innebära att de skulle bli den mest framgångsrika klubben i världen genom att ha flest internationella troféer och då slå argentinska Boca Juniors. Efter att ha vunnit semifinalen mot Urawa Red Diamonds började Ancelottis spelare koncentrera sig för att vinna den slutliga matchen mot Boca. Ett "World derby" var iscensatt. Rossoneri utförande var praktiskt taget perfekt och slutresultatet blev 4-2 till Rossoneri vilket krönte dem till den mest framgångsrika klubben i världen. Staden Milano och Milanos fans firade tillsammans med spelarna efter bragden samt att detta prestigefyllda mål uppnåtts.

Under de senaste säsongerna har Rossoneri, (fyra gånger semifinalister i europeiska turneringar på fem år) verkligen cementerat sig själva som en stor aktör i de nationella och internationella tävlingarna. Beredda på nya framgångar med stöd från entuastiska fans i Italien och utomlands och över hundra år av tradition samt framgångar.

Massimiliano Allegri hade säsongen 2010/2011 ett all-star team att förlita sig på tack vare nya värvningar som Ibrahimovich, Robinho, Cassano, Van Bommel och Emanuelsson. Med dessa spelare tog AC Milan klubbens 18:e italienska liga titel samt sitt 6:e italienska Super Cup.


Våra kunders erfarenheter

clubPageUniqueChange_reviewShort_lead
clubPageUniqueChange_reviewShort_name
FotbollsTravel.se
Recensioner

Våra kunders erfarenheter


Matcher

Matcher Datum Pris  
Torino FC - AC Milan
2 dagar, sön 28 april 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 5 718 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 008 SEK (hotell, matchbiljett)
AC Milan - Bologna FC
2 dagar, mån 6 maj 2019
från 4 187 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 982 SEK (hotell, matchbiljett)
ACF Fiorentina - AC Milan
2 dagar, lör 11 maj 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 6 423 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 653 SEK (hotell, matchbiljett)
AC Milan - Frosinone Calcio
2 dagar, sön 19 maj 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 4 180 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 898 SEK (hotell, matchbiljett)
Se alla matcher

Till San Siro

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga bokningsavgifter!

Matcher Datum Pris  
Torino FC - AC Milan
2 dagar, sön 28 april 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 5 718 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 008 SEK (hotell, matchbiljett)
AC Milan - Bologna FC
2 dagar, mån 6 maj 2019
från 4 187 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 982 SEK (hotell, matchbiljett)
ACF Fiorentina - AC Milan
2 dagar, lör 11 maj 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 6 423 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 653 SEK (hotell, matchbiljett)
AC Milan - Frosinone Calcio
2 dagar, sön 19 maj 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 4 180 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 898 SEK (hotell, matchbiljett)

Milano

Milano i norra Italien är förvisso centrum för både mode och affärsliv, men för fotbollsfans handlar staden bara om fotbollsklubbarna A.C. Milan och Inter Milan! Denna eleganta och välbärgade stad har genom  århundraden varit ett handelscentrum för alpområdet och Milano är en av de absolut bästa städerna för att uppleva Italien från sin mest stilfulla och kosmopolitiska sida. Staden kombinerar historia, arkitektur och affärsliv med shopping, mode, läcker mat och unika sevärdheter. Under ett kortare besök i Milano är vandringsturer ett alldeles utmärkt sätt att uppleva stadens höjdpunkter. Sådana turer avgår från APT-informationskontoret på Via Marconi. Med så mycket på gång i Milano blir det aldrig långtråkigt eller ensamt!

Milano

Mer om Milano

Stadsinformation

shutterstock_482497867

Milano i norra Italien är förvisso centrum för både mode och affärsliv, men för fotbollsfans handlar staden bara om fotbollsklubbarna A.C. Milan och Inter Milan! Denna eleganta och välbärgade stad har genom  århundraden varit ett handelscentrum för alpområdet och Milano är en av de absolut bästa städerna för att uppleva Italien från sin mest stilfulla och kosmopolitiska sida. Staden kombinerar historia, arkitektur och affärsliv med shopping, mode, läcker mat och unika sevärdheter. Under ett kortare besök i Milano är vandringsturer ett alldeles utmärkt sätt att uppleva stadens höjdpunkter. Sådana turer avgår från APT-informationskontoret på Via Marconi. Med så mycket på gång i Milano blir det aldrig långtråkigt eller ensamt!

Duomo

Milanos storslagna katedral Duomo är den tredje största av sitt slag i hela världen. Det tog fyra århundraden att färdigställa katedralen och den är 157 meter lång och 92 meter bred – vilket motsvarar storleken hos två fotbollsplaner! Enbart taket har 135 spiror och otaliga statyer (gargojler) som är tänkta att skrämma bort onda andar. Bronsdörrarna är dekorerade i basrelief med bibliska referenser och scener ur Milanos rika historia. De blyinfattade rutorna är speciellt vackra och stendetaljerna runt fönstren har ingraveringar av en orm som slukar en man. Detta var prins Gian Galeazzo Viscontis familjesigill och det var han som på 1300-talet gav order om att bygga Duomo. Efter att sett de många gravplatserna och statyerna i Duomo kan du besöka kryptan under huvudaltaret, där är en mängd vackra medeltida guld- och silverobjekt förvaras.
Plats: Piazza del Duomo
Metro: MM1, Piazza Duomo

shutterstock_641280121

Castello Sforzesco

Det ursprungliga palatset byggdes precis som Duomo av Visconti-familjen, men då Francesco Sforza tog makten i mitten på 1400-talet så ersattes det av detta renässansslott. Själva slottet är fullt av rum med möbler, freskomålningar, antikviteter och allehanda konstverk, däribland en skulptur av självaste Michelangelo.
Plats: Piazza Castello
Metro: MM1 Cadorna, Cairoli; MM2 Cadorna, Lanza

shutterstock_1079802611

Teatro alla Scala

Detta världsberömda operahus byggdes 1776 på samma ställe där det år 1381 byggdes en kyrka vid namn Santa Maria della Scala. Varje år den 7:e december firas operasäsongens öppning på festdagen för Sant’Ambrogio som är Milanos skyddshelgon. Se en föreställning och njut av den överdådiga interiören! 30 minuter före varje förställning släpps 200 ståplatsbiljetter och dessa är avsedda speciellt för turister som besöker Milano. Alternativt kan du besöka Museo del Teatro som visar kostymer och kulisser från tidigare föreställningar, samt skulpturer, målningar och teaterrekvisita som går ända tillbaka till romartiden! Från museet har man också en vidunderlig utsikt över åskådarplatserna med de förgyllda logerna, den enorma ljuskronan och de tredimensionella trompe l'œil-målningarna.
Plats: Piazza della Scala
Metro: MM1 Duomo/Cordusio

shutterstock_601838036

Galleria Vittorio Emanuele II

Arkitekturen i denna storslagna shoppingarkad är imponerande, även för personer som avskyr shopping. Under det nästan 50 meter höga kupolglastaket finns vackra bokaffärer, caféer och restauranger med gammaldags burspråksfönster och praktfulla mosaikgolv. Mosaiken representerar de 4 kontinenterna Europa, Amerika, Afrika och Asien tillsammans med djurkretsen – zodiaken. Besökande kan beträda tjurens könsdelar, vilket anses ge tur och lycka! Shoppingarkaden byggdes 1865 och är uppkallad efter kung Vittorio Emanuele II.
Plats: Piazza della Scala
Metro: MM1 Duomo

shutterstock_693490426

Palazzo Reale

Denna byggnad var administrativt huvudsäte under 1000-talet – en period då större delen av Europa fortfarande befann sig i den mörka medeltiden. Ombyggnaden på 1330-talet gjorde byggnaden till huvudkvarter för de s.k. Lorderna av Milano och senare blev den Milanos första teater. I dag hyser den stadens kontor och museer och den praktfulla samlingen av modern konst i Civico Museo d’Arte Contemporanea (CIMAC) på 3:e våningen. Palazzo Reale är också hem för Museo del Duomo som kartlägger Duomos historia från det att katedralen började byggas på 1300-talet och fram till de senaste ändringarna som gjordes på 1900-talet.
Plats: Piazza del Duomo
Metro: MM1, Piazza Duomo

shutterstock_117203905

Giardini Pubblici


Dessa trädgårdar är öppna för allmänheten och är de största i sitt slag i staden och skapades av Piermarini. Det är ett fantastiskt ställe att slappna av efter en hård natt ute på stan. Inom området finns tre fridfulla sjöar och otaliga monument samt Palazzo Dugnale från 1700-talet som hyser Milanos center för naturvetenskap.
Plats: Bastioni di Porta Venezia
Metro: Porta Venezia

shutterstock_512754910

Cimitero Monumentale


Om du är intresserad av en lite annorlunda promenad så kan du besöka denna kyrkogård med storslagna gravar och monument som alla är skapade av Italiens bästa skulptörer. Här finns gratis kartor som hjälper till att guida de besökande runt det 250.000 kvadratmeter stora området. Famedio är en imponerande reproduktion av Pantheon och här finns många andra utsmyckade byggnader i miniatyrutförande som innehåller spektakulära gravplatser för Milanos välbärgade familjer.
Plats: Piazzale Cimitero Monumentale
Metro: MM2 Garibaldi FS, MM5 Monumentale

Palazzo Cusani
Detta utsmyckade palats ligger nordost om Milano och har en brokadfasad samt utsmyckade balkonger och fönster. Det har 2 ingångar, konstruerade så att var och en av Cusano-bröderna skulle ha sin egen ingång. Under 1800-talet användes palatset av krigsministeriet – det nuvarande försvarsdepartementet.
Plats: Via Brera
Metro: MM2 Lanza

shutterstock_677310610

Shopping i Milano


Milano är synonymt med designkläder och high fashion, och oavsett om man är på jakt efter designjeans eller vidunderliga pasticcerie (bakverk) att ta med hem så finner man det mesta i stadens centrum. I det rektangulära området mellan Via Montenapoleone, Via della Spiga, Via Manzoni och Via Sant’Andrea finns det gott om designprodukter och områdena Brera och Navigli är fulla av antikmarknader. Om man vill köpa gåvor inom gourmet- och matvaruområdet kan man besöka Peck på Via Spadari 9 som är Milanos svar på Harrods i London.

shutterstock_557924098

Ta dig runt i Milano


För de unga och vältränade är det lätt att ta sig runt till fots i Milano, och bussnätverket täcker de lite längre avstånden. Bussar och busskyltar är markerade i orange och de flesta busshållplatser är placerade på små öar i mitten av gatan. Man kan köpa biljetter i biljettautomater, kiosker eller tobaksaffärer innan man stiger på bussen. Metrosystemet har 4 linjer som är numrerade 1-3, 5, metron är det enklaste, billigaste och snabbaste sättet att ta sig runt på. Metron går från kl. 06.00 till kl. 00.30 och stämplade biljetter kan också användas på andra typer av kollektivtrafik. Det finns också mycket gott om taxibilar i Milano men var uppmärksam på att de kan vara dyra att åka med.

shutterstock_786578662

Rundvisning på lyxbilsfabriker i Bologna


Om du har tid att stanna lite längre tid i Milano så ligger Bologna omkring 200 kilometer därifrån. Bologna är hem för flera bilfabriker som erbjuder både rundvandringar och museibesök. En rundvandring på Ferrari-fabriken är fascinerande men man ska arrangera den på förhand genom en lokal resebyrå. Andra rundvandringar omfattar de italienska sportsvagns- och motorcykelproducenterna Lamborghini, Maserati, Pagani och Ducati.


Sittplatsinformation

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga extra kostnader!

clubPageUniqueChange_clubSeating_lead_1

clubPageUniqueChange_clubSeating_lead_2
clubPageUniqueChange_clubSeating_lead_3
clubPageUniqueChange_clubSeating_lead_4

clubPageUniqueChange_clubSeating_lead_5

FotbollsTravel.se

Mer information

Sittplatsinformation

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga extra kostnader!

Våra fotbollsresor inkluderar sittplats i kategori 3, kortsida. Om du önskar kan dina sittplatser uppgraderas till kategori 2 eller kategori 1.

Alla sittplatskategorier har väldigt bra översikt av planen men om du vill känna att du sitter närmare, rekommenderar vi att du uppgraderar till minst kategori 2 som också blir långsida.

Sittplatser i kategori 1, långsida är de som är närmast planen. Om du väljer att uppgradera till kategori 1, sitter du i ring 1 och har absolut de bästa platserna.

San Siro:

sansirostadion

3ering sansiro

Kategori 3 sittplatser (3:e ring, kortsida)

2aring sansiro

Kategori 2 sittplatser (2:a ring långsida)

1aring sansiro


Kategori 1 sittplatser (1:a ring långsida)


Säker och trygg betalning
Säker och trygg betalning
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Se videon
Se denna video för att få veta mer om vårt koncept. (50 sekunder)