Fotbollsresa

Serie A

9.1
11 recensioner

Fotbollsresa Serie A

9.1
11 recensioner Serie ASerie Ahttps://assets.travelgroep.nl/images/86723/86723.jpg4.51105
1. Välj din match
2. Komponera din resa
3. Bekräfta och boka
Boka enkelt Din kompletta skräddarsydda resa
Nummer 1 för fotbollsresor Specialisten sedan 2004
Klar och koncis Inga dolda kostnader


39 Fotbollsresa hittades
Sortera efter:
Sortera efter:
Filters ()
 
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

Inter Milan - ACF Fiorentina

lördag 1 apr. 18:00
Bekräftat datum
Stadio Giuseppe Meazza, Milano
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
1280 SEK
p.p. från  
4675 SEK
Visa Paket
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

Juventus FC - Hellas Verona

1 eller 2 april  
Allianz Stadium, Turin
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
3263 SEK
Visa Paket
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

AS Roma - UC Sampdoria

söndag 2 apr. 18:00
Bekräftat datum
Stadio Olimpico, Rom
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
1482 SEK
p.p. från  
5287 SEK
Denna resa är fullbokad
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

SSC Napoli - AC Milan

söndag 2 apr. 20:45
Bekräftat datum
Diego Armando Maradona, Neapel
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
4877 SEK
p.p. från  
10657 SEK
Denna resa är fullbokad
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

AC Milan - Empoli FC

fredag 7 apr. 21:00
Bekräftat datum
San Siro, Milano
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
1184 SEK
p.p. från  
4891 SEK
Denna resa är fullbokad
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

Torino FC - AS Roma

lördag 8 apr. 18:30
Bekräftat datum
Stadio Olimpico Grande Torino, Turin
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
1245 SEK
p.p. från  
6572 SEK
Visa Paket

Fotbollsresor till Serie A

Kärleken för fotbollen är enorm i Serie A

Ett antal regionala italienska ligor slogs samman 1929. Italien bildade en nationell tävling som vi idag känner till som Serie A. Italiensk fotboll är känd för fansen som försöker driva sin klubb till seger med sin enorma passion. Medan den italienska fotbollen tidigare var känd för sin bombastiska fotboll kan man numera se en mycket attraktiv fotboll i den italienska högsta ligan.

Det var en stor fördel för Italien att landet fick en nationell tävling så tidigt. Landet är ett av de mest framgångsrika när man tittar på europeiska tävlingar. Italienska klubbar har vunnit Champions League (eller Europacupen) vid tretton tillfällen. De italienska klubbarna dominerade den europeiska fotbollen på 1960-talet. Italienska klubbar vann till och med Europacupen tre säsonger i rad mellan 1963 och 1965.

Serie A är fortfarande en av de starkaste ligorna i världen idag. Särskilt romantiker kan njuta av tävlingen: en ärofylld historia, fantastiska arenor, passionerade supportrar och de globala stjärnorna som spelar där. Alla dessa faktorer tillsammans gör Serie A till en lysande tävling som definitivt är värd att följa.

Serie A består av tjugo lag och 38 omgångar spelas varje säsong. Varje klubb tävlar om sju platser i de europeiska tävlingarna. De fyra bästa klubbarna kvalificerar sig automatiskt till Champions League. Laget som slutar på femte plats och vinnarna av Coppa Italia kvalificerar sig till Europa League. Den sjundeplacerade klubben går in i UEFA Conference League. De tre sämsta lagen i ligan är nedflyttade till Serie B i slutet av varje säsong.

Fotbollsresor Juventus
 • De mest populära klubbarna i Serie A
 • Historiska fakta om Serie A
 • Särskilda derbymatcher i Serie A
 • En översikt över fotbollsarenorna
 • Spelarna i "Hall of fame"

De mest populära klubbarna i Serie A

Den italienska fotbollen har under många år dominerats av en liten grupp klubbar. Endast tre olika lag har vunnit titeln sedan 2001: AC Milan, Internazionale och Juventus. Dessa är de tre största klubbarna i landet. Det finns också ett antal lag som regelbundet tävlar om titeln, men som faktiskt aldrig lyckas bli mästare. Det handlar om lag som AS Roma och Napoli. Det finns också lag som brukade tävla om Scudetto men som inte längre gör det. Fiorentina faller in i denna kategori. De tre toppklubbarna och deras stora skara anhängare gör Serie A till en spännande nationell titeljakt varje säsong. Att besöka en match i Serie A är därför alltid spännande och värt att besöka.

Fotbollsresor juventus

Juventus FC

Juventus har varit den mest framgångsrika klubben i landet sedan Serie A startade. Laget har världsstjärnor på kontrakt varje säsong. Den ”gamla damen” har blivit mästare 36 gånger, vilket är betydligt fler än någon annan italiensk klubb!

Varför Juventus?

 • ’Juve’ har historiskt sett varit den största klubben i Italien. Ta en rundtur på stadion där du kan lära dig mer om klubbens historia.
 • Allianz Stadium är en kittel. Den har plats för 41 507 åskådare. De ger en fantastisk och äkta italiensk atmosfär som du bara måste uppleva.

Fotbollsresor till Juventus

Fotbollsresor AC Milan

AC Milan

De är den mest framgångsrika nationella klubben i europeiska tävlingar. AC Milan har vunnit Champions League vid sju tillfällen nu och endast Real Madrid har vunnit den största klubbturneringen i världen oftare. Endast Juventus och stadsrivalen Internazionale har fler inhemska italienska mästerskap.

Varför AC Milan?

 • AC Milan har en stor grupp fanatiska supportrar. De stämningsfulla scenerna på San Siro är också alltid unika. Det finns ofta mycket stora banderoller som man normalt sett inte skulle kunna se i Nederländerna. Allt detta leder till en fantastisk upplevelse.
 • Klubben har en fantastisk historia. Besök klubbens museum för att lära dig allt om Rossoneris historia.

Fotbollsresor till AC Milan

Fotbollsresor inter milan

Internazionale

De har historiskt sett varit Juventus främsta utmanare tillsammans med AC Milan. Båda lagen spelar också på samma stadion: Stadio Giuseppe Meazza, som är uppkallad efter en spelare som spelat för båda klubbarna. Stämningen på stadion under Inters matcher är riktigt bra.

Varför Internazionale?

 • Inter tävlar om ligatiteln varje säsong. Laget är därför alltid fullt av stjärnor, så du får alltid se toppspelare i aktion när du besöker en klubbmatch.
 • Milano har en vacker katedral: Il Duomo. Det är en vacker kyrka med en härlig takterrass. Det finns mycket mer att uppleva i staden förutom ett besök i Il Duomo.

Fotbollsresor till Internazionale

Fotbollsresor AS Roma

AS Roma

AS Roma betraktas som en toppklubb i Italien, men klubben har bara vunnit det nationella mästerskapet vid tre tillfällen. Deras senaste titel går tillbaka till 2001, då Francesco Totti var huvudstjärnan. Det är en riktig folkklubb, eftersom de flesta av dess supportrar kommer från Roms arbetarkvarter. Detta skapar en intensiv atmosfär på läktarna.

Varför AS Roma?

 • Stadio Olimpico är ett fotbollstempel och byggdes 1928. Stadion har en kapacitet på 72 700 personer: endast San Siro har plats för fler supportrar.
 • Rom är mycket turisttät. Staden grundades 753 f.Kr. och har därför en lång historia. Du kan också se väldigt mycket när du besöker staden samtidigt som du går på en match för AS Roma.

Fotbollsresor till AS Roma

Fotbollsresor ssc napoliliverpool

SSC Napoli

Neapel är en hamnstad i västra Italien. Det är en riktig arbetarstad och dess verkliga stolthet är den lokala fotbollsklubben: Napoli. Diego Maradona förvandlade klubben till en dubbeltitelvinnare under 1980-talet. Han är Neapels gud. Ordet passion kan sägas om vilken klubb som helst, men Napoli ligger i topp när det gäller känslomässiga fans.

Varför Napoli?

 • Den stämningsfulla Stadio San Paolo, som nu har bytt namn till Stadio Diego Armando Maradona, är en fantastisk arena med plats för mer än 60 000 supportrar. De virvlande vibbarna som kommer från läktarna ger spelarna en enorm boost.
 • Vesuvius ligger nära Neapel. Du kan besöka den världsberömda vulkanen som ligger 1 281 meter över havet.

Fotbollsresor till SSC Napoli

Fotbollsresor acf fiorentina

ACF Fiorentina

Fiorentina har traditionellt sett alltid varit en av de stora klubbarna i Italien. Laget från Florens vann den nationella titeln både 1956 och 1969. ACF Fiorentina ses fortfarande som en viktig klubb i Italien även om deras senaste ligatriumf var för en tid sedan nu.

Varför Fiorentina?

 • Stadio Artemio Franchi är en vacker byggnad. Du kan läsa mer om Fiorentinas arena längre fram i den här artikeln. Njut av atmosfären på denna otroliga stadion. En stadiontur här är ett måste.
 • Fiorentina är det enda laget i de stora europeiska ligorna som bär en lila remsa. Detta orsakades av misstag pga. ett fel på en tvättmaskin, men har dock varit anledningen till att Fiorentina sticker ut omedelbart sedan dess.

Fotbollsresor till ACF Fiorentina

Andra klubbar i italienska Serie A

Vi erbjuder andra fotbollsresor till klubbar i Italien än de som vi redan har nämnt.

Lazio fotbollsresa

Lazio Roma

Lazio Roma är återigen med och slåss om de stora priserna i Serie A. Lazio delar Stadio Olimpico med stadsrivalerna AS Roma. Derbyt mellan dessa två klubbar är spektakulärt! Det är en kultklubb som bör tas på allvar nuförtiden.

Fotbollsutflykter till Lazio

Torino FC fotbollsresa

Torino FC

Torino är Turins andra klubb efter fotbollsjättarna Juventus. Att besöka en serie A-match i Torino är en riktig familjeangelägenhet. Stämningen här är särskilt god!

Fotbollsutflykter till Torino

Historiska fakta om Serie A

Förvåna dina vänner med dina kunskaper om Serie A. Vi har sammanställt några intressanta och/eller roliga fakta för dig.

Fotbollsresor Serie A

Den enda och alltid närvarande

Internazionale är det enda laget i Serie A som har deltagit i varje säsong. Juventus saknades under en säsong, då klubben blev nedflyttad till Serie B efter en mutskandal. AC Milan missade två säsonger på högsta nivå.

Premier League hattrick

En ung debutant

Wisdom Amey var femton år, nio månader och en dag gammal när han debuterade för Bologna 2021. De flesta av Ameys jämnåriga spelade fortfarande i U17-laget och drömde om att slå igenom som professionell fotbollsspelare.

Den allestädes närvarande chefen

Marco Giampaolo är den tränare som har flest Serie A-klubbar till sitt namn. Giampaolo har varit chef i Cagliari, Siena, Catania, Cesena, Empoli, Sampdoria, AC Milan och Torino. Han var inte särskilt framgångsrik; Giampaolo vann aldrig en italiensk titel.

Flest röda kort

Gabriel Paletta har den "oundvikliga" äran att vara den spelare som har flest röda kort i Serie A:s historia. Argentinaren fick nio röda kort under sin tid i Parma, AC Milan och Atalanta Bergamo. AS Romas mittfältare Danielle de Rossi har fått flest röda kort i rad: De Rossi blev utvisad med ett rakt rött kort vid sex tillfällen.

Misslyckanden

Det finns en lång lista över holländare som har spelat i Serie A. Många spelare har också varit framgångsrika i Italien när man tänker på Marco van Basten eller Clarence Seedorf. Ett antal spelare misslyckades också med att slå igenom. Sky Italia har sammanställt ett lag med de holländare som var floppar i Serie A. I laget finns bland annat Eljero Elia, som bara spelade fyra gånger för Juventus.

De flesta målen

Silvio Piola är den främste målskytten i den italienska ligan genom tiderna. Den före detta anfallaren från Pro Vercelli, Lazio Roma, Torino, Juventus och Novara gjorde 274 ligamål för dessa klubbar. AS Romas klubblegend Francesco Totti är tvåa på listan över de främsta målskyttarna efter att ha gjort 250 mål.

De viktigaste derbymatcherna i Serie A

Det finns inget bättre än att se en derbymatch under din fotbollsresa. Det finns ett antal derbyn i Serie A. Dessa möten är alltid lite mer intensiva och spännande än andra matcher och stämningen inne på arenan är också lite bättre.

Fotbollsresor Serie A

AC Milan – Internazionale

Det här är ett av de största derbyn i världsfotbollen. AC Milan och Internazionale delar stadion, men de två klubbarna är absolut inte vänner. Båda lagen har en enorm internationell närvaro. AC Milan har vunnit Champions League oftare, men Inter har vunnit fler italienska titlar. Derbyna är alltid högljudda och det är definitivt ett måste besök under en fotbollsresa.

Vill du själv se detta Milan-derby?
Fotbollsresor till AC Milan
Fotbollsresor till Internazionale

AS Roma – Lazio Roma

AS Roma och Lazio Roma har också en gemensam arena. Kontrasterna mellan de två lagen från Rom är enorma: AS Roma är folkets klubb, medan Lazio Roma främst är en klubb för de rikare romarna. AS Roma är traditionellt en vänsterklubb, medan Lazio ofta förknippas med extremhögern. Alla dessa motsättningar ger upphov till ett hett derby varje säsong.

Vill du uppleva slaget om Rom live?
Fotbollsresor till AS Roma
Fotbollsutflykter till Lazio

Juventus – Internazionale

Denna strid är en italiensk klassiker. Matchen är också känd som "Derby d'Italia". Juventus och Inter är landets två mest framgångsrika klubbar. Båda lagen tävlar om den nationella ligatiteln varje säsong. De ömsesidiga mötena är därför alltid spända.

Vill du se ”Derby d'Italia” live?
Fotbollsresor till Juventus
Fotbollsresor till Internazionale

Juventus – Torino FC

Detta är David vs. Goliat, de internationella stjärnorna mot Turins favoritlag. Juventus må vara Italiens största klubb, men Torino FC är mer populär än sina rivaler i Turin. Självklart vinner Juve majoriteten av derbyna. En populär festival kommer att hållas på Turins gator om Torino FC vinner en enda gång. Matchen är känd som "Derby della Mole". Derbyt är uppkallat efter Mole Antonelliana, som är en viktig byggnad i staden.

Vill du själv uppleva "Derby della Mole"?
Fotbollsresor till Juventus
Fotbollsutflykter till Torino FC

Fotbollsresor Serie A

Berömda Serie A fotbollsarenor

Italien är fullt av gammaldags och ibland nästan förfallna arenor. På dessa arenor finns det en asfaltbana runt planen. Det finns också gott om moderna arenor som är utrustade med toppmoderna utvecklingar. Nedan följer några arenor som den genomsnittlige fotbollsfantasten blir förälskad i.

Stadio Giuseppe Meazza

Den är mer känd som San Siro och är uppkallad efter det område där fotbollstemplet ligger. Stadion är hemvist för både AC Milan och Internazionale. San Siro är den största av alla arenor i Italien. Det finns planer på en ny stadion, så se till att du tar en stadiontur för att se mycket av denna vackra stadion innan den försvinner.

Kapacitet
88,074

Stadio Olimpico

Stadion är hemvist till två klubbar. AS Roma och Lazio Roma spelar sina hemmamatcher på arenan som byggdes 1928. Stadio Olimpico är en av landets gammaldags arenor. Det finns en friidrottsbana runt planen och läktarna håller på att falla sönder. Det här är romantiken kring gammaldags fotboll för många människor.

Kapacitet
77,700

Allianz Stadium

Juventus stadion är helt ny. Juve spelade alltid sina matcher på Stadio Delle Alpi, som klubben delade med Torino FC. Allianz Stadium invigdes 2011 och är en hypermodern stadion som passar perfekt till Juventus tillväxt som klubb.

Kapacitet
75,024

Stadio Diego Armando Maradona

Napolis stadion är naturligtvis uppkallad efter den största och viktigaste spelaren i klubbens historia. Det är en gammaldags stadion som även innehåller en friidrottsbana. Supportrarna befinner sig därför på ett visst avstånd från planen, men stämningen är ändå intensiv. Den viktigaste matchen spelades på arenan redan 1990: semifinalen i VM 1990 mellan Italien och Argentina. Argentinas stjärnspelare Maradona hade bett de italienska fansen att stödja Argentina. Neapolitanarna vägrade att göra det, men buade inte ut under den argentinska nationalsången av respekt för sin Maradona.

Kapacitet
60,240

Stadio Grande Torino

Detta är den olympiska stadion i Turin. Stadion var värd för både öppnings- och avslutningsceremonierna för de olympiska vinterspelen 2006. Torino spelade sina matcher här fram till 1990. Olympiastadion blev återigen dess hemmaplan när klubben letade efter en ny stadion 2006. Stadion är uppkallad efter smeknamnet på det framgångsrika laget Torino FC, som dog i en flygkrasch 1949.

Kapacitet
28,140

Stadio Artemio Franchi

Detta är ACF Fiorentinas stadion. Den är helt byggd av cement, inklusive ett 70 meter högt torn. Det kallas "Maraton-tornet". Stadions planlösning har formen av ett stort D, vilket är en hänvisning till Il Duce Benito Mussolini. Det är en vacker byggnad och det är väl värt att ta en rundtur på stadion.

Kapacitet
43,147

Serie A Hall of Fame

Serie A har sett ett antal världsstjärnor under tävlingens långa historia. Bland dessa stjärnor finns ett antal holländska spelare, som fortfarande ses som gudar i Italien. Vi har sammanställt en lista över de mest fantastiska spelarna genom den italienska ligans historia.

Gianluigi Buffon

Målvakten Gianluigi Buffon är en levande legend. Målvakten gick till Juventus efter sitt genombrott i Parma. Buffon stod mellan stolparna i Juve från 2001 till 2018. En kortare utflykt till PSG följde, men italienaren återvände snart till Juventus. Han flyttade tillbaka till klubben där allting började 2021: Parma. Han blev mästare i Italien tio gånger och blev VM-vinnare med sitt land 2006. Den enda fläcken i hans meritbok är att han aldrig vann Champions League.

Paolo Maldini

Familjen Maldini kommer för alltid att förknippas med AC Milan. Cesare, Paolo och Daniel Maldini var de tre generationer som spelade för Rossoneri. Paolo Maldini bar AC-tröjan under hela sin karriär. Försvararen spelade över 600 matcher för klubben. Han vann sju ligatitlar och vann Champions League fem gånger.

Javier Zanetti

Javier Zanetti kom till Internazionale 1995 från sitt hemland, Argentina. Han var en mycket mångsidig spelare som kunde spela på olika positioner i både försvaret och på mittfältet. Zanetti är den utlandsspelare som har flest framträdanden i Serie A. Han vann 16 troféer med Inter, bland annat Champions League 2010. Zanetti spelade över 500 ligamatcher för klubben, men blev aldrig utvisad en enda gång. En sann gentleman som blev vice ordförande i Inter när karriären tog slut.

Francesco Totti

En sann klubblegend. Francesco Totti var praktikant i AS Roma och anfallaren förblev klubben trogen under hela sin karriär. Totti var Romas ansikte utåt i flera år tillsammans med Daniele de Rossi. Faktum är att han var för bra för sin klubb under ett antal år. Totti fick vid flera tillfällen möjlighet att gå till andra klubbar, men romarens klubb segrade. Han spelade över 600 Serie A-matcher och blev VM-vinnare med Italien 2006. Totti vann bara titeln en gång med AS Roma. Klubben blev ligamästare med Totti som kapten 2001. 'Il Capitano' stannade kvar i klubben i ytterligare sexton år, men de misslyckades med att vinna en andra Scudetto.

Diego Armando Maradona

Maradona var den bästa fotbollsspelare som någonsin spelat i Serie A. Han gjorde 115 mål för Neapolitanerna i 259 matcher. Maradona kunde göra allt med bollen och avgjorde matcherna på egen hand. Han gav Napoli deras enda två ligatitlar i klubbens historia. Den fluffiga var ett bristfälligt geni. Han var den bäste genom tiderna på planen, men Maradona tappade regelbundet bort sig utanför planen. Argentinaren avled i november 2020, varefter stadion i Napoli uppkallades efter honom.

Marco van Basten

Ett antal holländare har gjort avtryck i Serie A. Man tänker till exempel på världsstjärnor som Ruud Gullit, Clarence Seedorf och Mark van Bommel. Den störste av alla var dock Marco van Basten. San Marco vann allt i AC Milan: tre Serie A-mästerskap och Europacupen två gånger. Han vann också Europamästerskapet 1998 med Nederländerna genom att göra några fantastiska mål. Van Basten gjorde mål från alla vinklar och positioner, med båda fötterna eller med huvudet. Han var tvungen att avsluta sin karriär i förtid på grund av en ihållande fotledsskada 1995.

Giuseppe Meazza

Vad har Johan Cruyff, Diego Maradona och Giuseppe Meazza gemensamt? En stadion är uppkallad efter dem alla tre. Giuseppe Meazza spelade för båda Milanoklubbarna. Den lille anfallaren spelade för Inter mellan 1927 och 1940. 240 mål på 348 matcher. Han lämnade dem två år senare för att gå till stadsrivalerna AC Milan. Meazza avslutade sin karriär i Inter i slutet av 1940-talet. Han var även tränare för klubben vid två tillfällen. Balilla vann världscupen två gånger med Italien 1934 och 1938.

Alessandro Del Piero

Alessandro Del Piero kom till Juventus 1993. Nitton år senare lämnade han klubben med sex ligatitlar och en Champions League i bagaget. Nummer tio gjorde 208 mål på 513 framträdanden. Hans varumärke var hans frisparkar. Han kunde regelbundet låta målvakter fiska upp bollen ur nätet tack vare sin enastående teknik och noggrannhet. Del Piero ingick också i den italienska trupp som vann VM 2006. Han gjorde segermålet för sitt land i den allra sista minuten av förlängningen i semifinalen mot Tyskland.

Fabio Cannavaro

Han spelade i Napoli, Parma, Internazionale och Juventus. Il Muro di Berlino ("Berlinmuren") var en försvarare man kunde lita på. Cannavaro var en professionell fotbollsspelare i 19 år. Han är den mest spelande italienska landslagsmannen med 136 framträdanden. Han var ingen målskytt: han gjorde bara tolv mål på över 400 matcher. Cannavaro vann endast en ligatitel under hela sin karriär. Han var förbundskapten för Italien när de vann VM 2006. Hans bror Paolo spelade också i Serie A under en lång period.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan kom till Juventus från Ajax 2004. Han spelade även för Internazionale och AC Milan därefter. Ibra har vunnit den italienska Scudetton vid fyra tillfällen. Han har gjort totalt 147 mål i Serie A. Svensken är särskilt lång och stark, alltid kan han göra atletiska mål. Briljans och galenskap gick ofta hand i hand med Ibrahimović: i varje match kunde han antingen göra ett fantastiskt mål eller slå ut någon, vilket innebar att han var helt oförutsägbar. Zlatan är Sveriges främsta målskytt genom tiderna. Han har vunnit ett antal troféer, och det är bara Champions League som saknas i Zlatans skåp.

Roberto Baggio

Roberto Baggio, anfallaren med den karakteristiska hästsvansen, spelade i Serie A för Fiorentina, Juventus, AC Milan, Bologna, Internazionale och Brescia. Baggio gjorde mål var han än var. Il Divin Codino ("Den gudomliga hästsvansen") utsågs till årets världsfotbollsspelare 1993. Han vann två inhemska titlar. Baggio är också personen bakom den största katastrofen i italiensk fotboll: toppanfallaren missade den avgörande straffen i VM-finalen 1994 mot Brasilien.

Andrea Pirlo

Sällan har någon spelat fotboll så elegant som Andrea Pirlo. Pirlo hade till och med en lite idel stil på planen. Han sprang aldrig, men Il Maestro kunde dock diktera tempot i matchen när han spelade. Pirlos passningar var fenomenala, han skapade alltid chanser för sina lagkamrater. Han spelade för Inter, AC Milan och Juventus. Pirlo dominerade italiensk fotboll med Juventus i ytterligare fyra år efter att AC Milan släppte honom med motiveringen att han var för gammal. Han vann sex titlar i Serie A och Champions League två gånger. Pirlo vann priset som matchens lirare i VM-finalen 2006.

För att kunna erbjuda dig en bra webbplats använder vi cookies. Mer information om våra cookies
Stäng notifikation