Hur man upplever en Premier League-helg

Tips för att uppleva en Premier League-helg

De säger att fotbollens väsen ligger i England, och det är sant eftersom Premier League är en av de vackraste sporttävlingarna. Om du undrar vad du kan förvänta dig på din fotbollsresa till England har vi några exempel för dig som kan hjälpa dig att bestämma hur du får ut det mesta av din upplevelse på några av de mest ikoniska lagen i världen.

Fish and chips eller typisk mat

Vissa människor, när de åker utomlands, vet de inte vad de ska äta och stannar ofta i sin komfortzon och letar efter en franchise. Men vi rekommenderar att du provar den speciella engelska maten! Gå till små restauranger eller små pubar som erbjuder typiska rätter för att verkligen uppleva en Premier League-match som lokal. Börja dagen med en trevlig engelsk frukost, mestadels bestående av ägg, bönor och korv. Hungrig under matchen? Välj då fish and chips eller pajer, vilket serveras i princip på varje fotbollsstadion i landet.

Dricka på lokala pubar

Varje fotbollsfan, före eller efter att ha varit på arenan, tar en drink med andra fans, särskilt om laget de stöder kommer ut som segrande. Tänk på att alkoholhaltiga drycker inte är tillåtna inne på arenan, så fans går normalt till en pub före matchen för en pint.

Du hittar många av dessa barer och pubar runt arenorna. Vanligtvis är dessa typer av pubar inredda i det lokala lagets färger, där du ofta kan höra lite trevlig musik eller, mer imponerande, fans som sjunger sina klubblåtar medan de dricker en öl och äter lite snacks.

Om du råkar vara i London för din fotbollsresa för att titta på lag som Arsenal eller Chelsea, bör du besöka de mest speciella fotbollspubarna i världen. Freemasons Arms pub ligger i stadens centrum och hyllar den rivna Freemasons Tavern, platsen där fotbollspionjärer skrev sportens lagar 1863. Även om den ursprungliga tavernan revs, erbjuder Freemasons Arms pub ett stort utbud av fotbollsmemorabilia som har rötter direkt till sportens ursprung.

Köp det lokala programmet och besök klubbmuseet

Fotbollsprogram är en av de mest älskade traditionerna i engelsk fotboll. Före varje hemmamatch kan fans köpa den officiella klubbtidningen för att fördjupa sig mer i klubbkulturen. Här hittar du nyheter och artiklar om laget, intervjuer med spelarna och grundläggande information om dagens match, inklusive en analys av rivalen. Varje klubb gör det på egen väg, och några av dem blir element av önskan av samlare. Det kommer inte att vara en läsning för att få din aptit före matchen, men också en trevlig souvenir som kommer att stanna i din hylla.

På toppen av det, försök att göra en stadiontur under din fotbollsresa till England för att få ett bakom kulisserna på ditt lags hem. Varje Premier League-stadion har sin egen historia och nästan alla erbjuder turer för att lära sig mer om din klubbs historia. Eftersom du ska titta på en fotbollsmatch, vad kan vara bättre än att känna till bakgrunden till laget och arenan du ska besöka? Det är också ett utmärkt tillfälle att ta bilder på stadionens bästa platser. Att se det fullt under matchen och tomt under en rundtur får dig att beundra dess skönhet mer och kommer att förbli i dina minnen för livet. Anfield eller Old Trafford är två av de mest ikoniska arenorna i engelsk fotboll.

Bär en halsduk av ditt lag

Fans spelar en mycket viktig roll i engelsk fotboll. Som du kan föreställa dig, bär supportrar lagets färg när de hejar på dem, så om du vill uppleva en Premier League-match som lokal bör du definitivt hitta lite klubbutrustning innan du fördjupar dig i publiken. Till exempel kommer du inte ångra att du kände dig som en del av Manchester City-fansen i deras himmelsblå halsdukar under deras matcher.

Nära arenorna eller till och med i stadens centrum hittar du butiker som säljer kläder och accessoarer relaterade till laget. En tröja eller en keps är återkommande plagg, men vad sägs om en halsduk? Trots allt föddes trenden att bära halsdukar på fotbollsarenor i England, och det finns en stor marknad för det. Det finns oändliga mönster i närliggande ställen bredvid arenan, och om du har turen kanske du hittar några med datumet och lite information om matchen stickad på den, vilket ger en perfekt souvenir!

Annandag jul

England, som många andra kristna länder, firar annandag jul. Annandag jul firas två dagar efter jul och är definitivt en upplevelse om du besöker landet under den tiden. Dagen firas den 26:e men om det händer under en helg flyttas den till den första måndagen som kommer. Under dessa dagar erbjuder många butiker rabatter och billigare priser.

Hur kom annandag jul till? Denna festlighet skapades 1871 för att ge människor i nöd rester från juldagen eller några presenter (det är därför en försäljningsperiod kommer med annandag jul) men när tiden gick började britterna ändra sina vanor lite.

Kanske undrar du varför annandag jul nämns kring en fotbollsresa till England. Inte alla vet att under denna magnifika dag spelas Premier League-matcher. Lag möter normalt en lokal rival för att göra resan lätt för spelare och fans, och atmosfären är väldigt speciell de dagarna, med hela familjer som går till stadion den dagen. Så varför inte ta tillfället i akt att titta på dessa magnifika matcher under julhelgen?

Börja tänka på vilket Premier League-lag du vill gå och titta på! Matcherna på [link] kommer snart! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så att du inte missar det.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *