Fotbollsresor

Fotbollsresor till nationella ligor

Europa har många fantastiska ligor, och det är bara en fantastisk helg bort. Engelska Premier League och spanska La Liga är så klart också väldigt populära.

La Liga

Den högsta nivån i Spanien! Här kan du njuta av klubbar så som FC Barcelona , Real Madrid ja Atlético Madrid. Denna ligan är också känd som Primera Division, La Liga Santander är namnet på sponsorn. Tjugo klubbar som tävlar om att nå första plats. Nummer 1 till 4 går vidare till Champions League och nummer 5 och 6 går vidare till Europa League. De tre klubbarna som hamnar i botten går inte vidare.

Visa alla fotbollsresor till La Liga

Premier League

Många säger att det är den vackraste ligan i världen! Här kan du njuta av toppklubbar varje vecka så som Manchester United, Liverpool FC ja Tottenham Hotspur. Medans “the big 4” oftast brukade dela ut priser, nu för tiden är Premier Leauge vackrare än någonsin. Många av lagen har nya stadium fotbollsresor till England är populärare än någonsin.

Visa alla fotbollsresor till Premier League

Serie A

Tjugo av de bästa lagen tävlar i Italien. Här kan du njuta av lag så som AC Milan, Inter Milan ja Juventus FC. De fyra bästa lagen i Serie A går vidare direkt till Champions League, och de tre lagen i botten går inte vidare alls.

Visa alla fotbollsresor till Serie A

Bundesliga

Arton lag tävlar för att få en titel i Tyska Bundesliga. De två lagen i botten går inte vidare alls. De fyra första lagen kvalificerar direkt till Champions League. Nummer 5 & 6 spelar i Europeiska Ligan. Bundesliga har den största mängden fans utav alla ligor, under säsongerna som var 2011–2012 så var det i genomsnitt 45,000 fans. Under de senaste åren så har det varit Bayern München som dominerar här.

Ligue 1

Den högsta nivån i Frankrike. Här är det tjugo olika lag som kämpar för titeln. De tre lagen i botten blir skickade till Ligue 2. De topp tre lagen kvalificerar till att gå med i poolfasen till Champions League. Nummer 1 & 2 går vidare direkt till poolfasen i Champions League. Nummer 3 får fortsätta att spela i kvalet. Nummer 4 kvalificerar till Europeiska Ligan. Två franska lag får gå med i detta. Detta är vinnarna av Coupe De France och Coupe de la Ligue. Om vinnarna av dessa två kupperna redan är kvalificerad till europeisk fotboll så går nummer 5 och 6 också vidare till Europa Ligan. En fotbollsresa till PSG (Paris Saint-Germain) har blivit extremt populärt under de senaste åren.

Europeiska klubbligor

Dessa turneringar är bara tillgänglig för dem absolut bästa europeiska klubbarna. Champions League, spelet som är värt miljoner, attraherar miljontals tittare från världen runt. För många så är en resa hit en dröm som går i uppfyllelse. Europa League är den näst-högsta turneringen, och den genererar också mycket pengar till klubbar.

Champions League

Det största priset inom fotboll! Det är här dem bästa europeiska klubbarna tävlar. Det viktigaste och största möjliga priset när det kommer till fotboll!

Visa alla fotbollsresor till Champions League

Europa League

Det är den näst-högsta nivå när det kommer till fotboll. Vinnaren av denna turneringen får tävla mot vinnaren av Champions League. Att få se sitt favoritlag spela live på europeisk nivå är en fantastisk upplevelse.

Kuppmatcher

Den bästa saken med kuppmatcher är att mindre klubbar får en chans att spela mot dem bästa. Om och om igen varje år så får några av de stora klubbarna kämpa mot dem mindre. Förutom den stora äran som kupparna medför så ger också majoriteten av finalplatserna i dessa turneringar tillgång till Europa League: vilket gör det värt kampen!

FA Cup

FA-kuppen är Englands viktigaste turning, det är dessutom den äldsta! Engelsmännen har varit förtrollade av denna kuppen ända sedan 1871. Vinner man denna kuppen får man automatisk tillgång till Europa League och FA shield gemenskapen, en match mellan den nationella mästaren och vinnaren av FA kuppen. Denna turneringen har 12 rundor, en semi-final och en final.

Visa alla fotbollsresor till FA Cup

Carabao Cup

Historiskt sett så är detta EFL (English Football League) Cup, med ett sponsornamn som just nu är associerat med det. Klubbar kan gå med i denna turneringen från de fyra högsta regionerna i engelsk fotboll. Turneringen är uppdelad i sju rundor, och finalen är på Wembley Stadium.

Coppa Italia

Detta är Italiens äldsta kuppturering. Vinnaren får automatiskt tillgång till Europa League. Vinnaren får spela i Supercoppa, en match mot nationalmästaren. Den lyckliga vinnaren får också ha “cockade of Italy” på sin tröja i ett helt år. Vilket är en stor ära.