Sök efter din fotbollsresa till AC Milan

8.5
AC Milan recensioner
AC Milan resor fick ett genomsnittligt betyg på 8.5 baserat på tidigare kundupplevelse. Recensioner
AC Milan AC Milan https://assets.travelgroep.nl/images/83863/83863.png 4.25 3 0 5
personer kollade AC Milan - paket under de senaste 24 timmarna.

Boka en fotbollsresa till AC Milano

Boka din fotbollsresa till AC Milan med fyra enkla klick

Boka din fullständiga fotbollsresa till AC Milan, enkelt anpassat. Välj vilken match, hotell och plats bekvämt på ett ställe. Inga bokningsavgifter.

Att bevittna en AC Milan match live är en oförglömlig upplevelse. Den gamla – men renoverade 2016-  San Siro stadion har en sittkapacitet på 80,018. AC Milanos slogan översätter till engelska som: ”vi kommer att vara ett team av djävlar. Våra färger kommer att vara röda som eld och svarta som den rädsla vi kommer att åberopa våra motståndare”. Du kommer utan tvekan att känna igen denna attityd under en fotbollsmatch med denna klubb. Med FotbollsTravel, är du garanterad biljetter bredvid varandra i San Siro stadion.

Milano är det ekonomiska hjärtat i Italien, vilket erbjuder en mängd högkvalitativa restauranger, butiker och köpcentra med lyxiga varumärken, vilket gör den idealisk för en stadstur. För fans av gotisk arkitektur är detta platsen att besöka! Besök Katedralen Duomo di Milano eller kyrkan Santa Maria delle Grazie. En fest för ögonen, garanterat. En fotbollsresa i kombination med en superstad: Detta är din perfekta destination!

Fotbollsresa AC Milan fans

Allt du behöver veta om din fotbollsresa till AC Milan

Vi har spårat de mest användbara tipsen för dig, så att din fotbollsresa till Milano går så trevligt och smidigt som möjligt. Från insider tips på San Siro Stadium, till bra råd om att utforska den underbara staden Milano.

 • Information om San Siro-Stadion, rutt & tips
 • Information om Milano
 • Vad att göra i Milano

San Siro Stadium, AC Milanos gigantiska fotbollsplan och den största i Italien

San Siro Stadion

AC Milan spelar alla sina hemmamatcher i templet San Siro. Men denna enorma stadion delas faktiskt med rivalen, Inter. De senaste renoveringarna innebär att arenan för närvarande har en kapacitet på 80 018 åskådare.

Om du går och deltar i en FC Milan match, kommer du att bli positivt överraskad av de många lojala italienska fotbollsfans samlas för att dyrka sina hjältar; ger det sin unika karaktär. Att boka en fotbollsresa till AC Milan är en upplevelse som ingår på många fotbollsfanatikers bucket list!

Hur man kommer till San Siro-stadion?

AC Milan’s fotbollstempel ligger i västra delen av staden i San Siro-distriktet, cirka sex kilometer från centrum. Milanos kollektivtrafik är effektiv och är i allmänhet ett välintegrerat system. I den här staden kan du enkelt utforska din omgivning utan mycket problem. Olika bussar, taxibilar, tunnelbanor och spårvagnar stannar på arenan.

San Siro är en stadion som är lätt att nå med bil, men att komma dit med taxi är mer ekonomiskt. Detta beror på den betalda parkering på arenan.

Om du fortfarande är fast besluten att åka bil (hyrd eller på annat sätt) rekommenderar vi att du köper en parkeringsbiljett i förväg. Dessa kan köpas på Casa Milan biljettkontor, öppet dagligen från 10: 00 till 20: 00. Du kan nå kontoret på Via Aldo Rossi, 8, Piazza Gino Valle side.

Även om det kan bli mycket överbelastad runt stadion på AC Milan matchdagar, parkering är extremt lätt om du har köpt din parkering biljett i förväg.

Parkeringen själv kan nås från Motorvägen A4 – utgång ”Viale Certosa. Du kan också nå parkeringen från Tangenziale Ovest – avfart ”Milano San Siro”.

Med spårvagn till San Siro Stadium

Milano har en spårvagnslinje som tar dig till San Siro-stadion.

Linje 16, orange linje från Monte Velino (Via del Turchino 13 Prima di Via Maspero).

Med linje 16 kan du gå av vid olika hållplatser i staden. Det här är linjen från Monte Velino. Cirka 4,5 kilometer från centrala Milano.

Det finns cirka 32 hållplatser från utgångspunkten till stoppet närmast stadion. Stoppet där du måste gå av kallas Rospigliosi Prima di Piazza Axum.

Härifrån kan du promenera till San Siro-stadion på mindre än en minut.

San Siro Stadium adress
Piazzale Angelo Moratti
20151 Milano MI
Italien

MED BUSS TILL SAN SIRO-STADION

Om du vill komma till San Siro-stadion med buss kan du ta följande rader:

– 49 (Piazza Tirana-San Christoforo)

– 78 (Bisceglie M1-Via Govone)

– 64 (Bonola-Lorenteggio)

– 80 (De Angeli-Quinto Romano)

– 98 (Famagosta M2-Piazzale Lotto M1M5)

Om det är sent efter AC Milan-matchen, behöver du inte oroa dig. Ta bara nattbussen som kör nästan hela natten. Du kan ta en av följande linjer: 80, NM1, NM2 på helgerna och 91, NM1 och NM2 på vardagar.

Du kan också ta spårvagnslinje 16 tillbaka till centrum på natten, även om vi rekommenderar att du tar nattbussen, eftersom nattbussen är något lättare att förstå.

San Siro-Stadion plan

För att ge dig en uppfattning om vilka biljetter du ska köpa för de bästa platserna i San Siro-stadion för din fotbollsresa: AC Milanos stadion är indelad i fyra ställen och tre olika nivåer. En skybox och en lounge finns också på första våningen. Sektorerna i 100-serien och A-Z-serien är de som ligger närmast planen. Tänk på att bortasupportrarna sitter i den blå sektionen-Curva South i sektorerna 301 till 318.

Sidorna i San Siro Stadium är:

 • Grön: Curva (Norr) bakom norra målet. Sektorer 137 148, 239 254 och 343 360.
 • Blå: Curva (söder) bakom söndra målet. Sektorerna 101-122, 201-220 och 301-318.
 • Orange: Arancio (öst) på långsidan. På den första hittar du Premium Skybox platser och sektorerna 149 till 172 och 255 till 276 på den andra nivån.
 • Röd: Rosso (väst) längs sidlinjen. På den första nivån kommer du att hitta Premium Skybox platser och Executive lounger (med Gästfrihet och Värdinnor) och Sektorer A-Z, X01-X03, Y01-Y02, J01-J03, K01-K02. På nivåerna ovan hittar du sektorer 221 till 238 och 319 till 342.
Stadion Karta San Siro

Stadium tour + museum runt San Siro-Stadion

Ingen fotbollsresa till AC Milan är i själva verket komplett utan att boka en rundtur i arenan. Under ”San Siro Experience”, tas du på en turné genom denna klubbens historia. Privata turer kan bokas, även om detta måste reserveras. En hel rad språk finns tillgängliga för denna turné, såsom italienska, engelska, franska, tyska, portugisiska, indonesiska, kinesiska, japanska, arabiska och ryska.

Du följer en förutbestämd rutt längs vilken du kan kolla in funktioner: Inter och AC Milan museum, gästfrihet rum, spelarnas omklädningsrum, den exklusiva blandade zonen och planen där du kommer att gå igenom den imponerande spelarnas tunnel. San Siro Stadium tar cirka 30 till 40 minuter, och för museet bör du faktor i cirka ytterligare 50 minuter.

Observera: inga turer, eller bara mycket få, anordnas under matchdagar. Vi rekommenderar därför att du gör turnén på en annan dag än matchdagar. Museet är dock öppet sju dagar i veckan från 9:30 på morgonen till 17:00 på eftermiddagen.

Priset på en vanlig tour är €20. Ett reducerat pris på 13 euro gäller för barn under 13 år. Yngre barn (under 6) kommer in gratis.

Fotbollsresa stadium tour AC Milan

Snacks och drycker nära San Siro-stadion

Innan du går på en AC Milan match är det trevligt att gå på en bit att äta och en drink i San Siro Stadium-området.

Det finns lyckligtvis gott om fantastiska bås som bildar en ring runt arenan. Några av dessa erbjuder en hel rad olika öl, och det finns också bås som ger den klassiska hamburgare. Du hittar också korv och typiska italienska paninis.

Lite längre bort från Stadion – cirka fem minuters promenad-hittar du också lokala restauranger på de omgivande gatorna. En klassiker bland AC Milan supportrar är Ristorante La Barchetta.

Om det är en fotbollsbar du letar efter, ta dig till Offside Sports Pub, som finns i Milanos centrum.

La Barchetta Milano

Ristorante & Pizzeria La Barchetta

Inte att missa under din vistelse i Milano! Här kan du njuta av underbar italiensk mat. Oavsett om det är en klassiker pasta bolognese eller quattro stagioni pizza: du har kommit till rätt ställe här. De många recensioner visar att tjänsten är snabb och enastående, med vänlig personal som är glada att hjälpa och med stora leenden. AC Milan’s stadium ligger bara fem minuter från denna restaurang: gör den idealisk. Det här stället får dig verkligen på humör innan din AC Milan match startar.

Restaurangen öppnar sina dörrar varje dag klockan 12: 00 Middag, stänger klockan 14: 30 på eftermiddagen. Under kvällen öppnar restaurangen igen klockan 19: 00, fram till 23: 00.

Offside sports bar Milano

Offside Sports Pub

En liten pub där du också kan titta på fotboll. De talar utmärkt engelska här, och besökare med lägre språknivå kan också klara sig. Atmosfären här är avslappnad, men tänk på att en fotboll pub som denna kan få överfulla vid vissa tillfällen. Ändå finns det ett brett utbud av öl här, och det finns skärmar överallt i rummen där du kan titta på fotboll.

Under COVID-19 är denna pub öppen varje onsdag och fredag, från 18: 00 på kvällen till 2: 00 på morgonen.

Information om AC Milan

kom också upp med den världsberömda slogan om ”team av devils”, och det är säkerligen fallet, eftersom AC Milan blev Italiens nationella mästare för första gången den 5 Maj 1901. Det är knappt två år efter att klubben grundades!

AC Milan är en verkligt legendarisk toppklubb. De är legendarisk att de till och med hade de mest internationella titlarna på alla klubbar i världen från December 2007 till februari 2014.

Detta var klubben där legendariska holländska toppspelare Marco van Basten blev världsberömd, och clinched hans Ballon d ’ Or. Till denna dag är han fortfarande en av de mest framstående spelarna AC Milan någonsin har haft.

Kort sagt: om du vill njuta av en fotbollsmatch på en av de mest framgångsrika italienska klubbarna genom tiderna är AC Milan det perfekta valet. Den högsta nivån av fotboll, garanterad.

AC Milan logo

AC Milan-logotypen som vi nu vet att den har använts sedan 1998 och har inte ändrats sedan dess. Denna logotyp representerar klubbens väsen: de karakteristiska röda färgerna, som står för eld och svarta färger som symboliserar motståndarens rädsla.

Det finns svarta och röda ränder till vänster. Till höger ser du ett rött kors på en vit bakgrund, som är staden Milanos vapensköld. I årtionden var AC Milanos logotyp bara detta vapen, men det ändrades så småningom.

Ac Milan logo

AC Milanos smeknamn: Rossoneri

Det mest kända smeknamnet AC Milan-laget har är ”i Rossoneri”, vilket betyder” The red-blacks ” anledningen till detta är helt enkelt för att logotypen och shortsen har dessa färger.

Vad att göra i Milano?

Milano är en storstad, och vad är mer världens design och modehuvudstad. Tickar varje box för en fotbollsresa, men också fantastiskt för en stadssemester eller lång helg. De charmiga parker, typiska italienska smala gator, de många butiker med lyx modemärken, och glasyr på kakan: den autentiska italiensk mat som italienarna är stolt. Det betyder att om du besöker staden för en AC Milan match, finns det gott om saker att göra för resten av din vistelse. Det här är våra favorithängare i Milano.

Duomo di Milano

Duomo di Milano

Duomo cathedral är staden Milanos klassiska ikon. Dess konstruktion tog cirka fem århundraden. Dessutom är Duomo lätt för turister att komma åt, vilket gör denna attraktion något absolut inte att missa när du besöker Milano.

Observera: tänk på att inträde till Katedralen kommer att nekas om du bär shorts, en kort kjol eller kläder som avslöjar armarna. Väskor kontrolleras också.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II

Denna världsberömda Shoppinggalleria, designad av Guiseppe Mengoni, är unik och en av de mest eleganta platserna i Milano. Detta är en idealisk plats för både turister och lokalbefolkningen att ha en traditionell italiensk kaffe.

Santa Maria delle Grazie

En annan måste-se i Milano är den världsberömda väggmålning målad av ingen annan än Leonardo Da Vinci. Detta är lokala till den världsberömda och UNESCO-ackrediterade Santa Maria delle Grazie museum. 

Roligt faktum: väggmålningen skapades från 1495 och avslutades 1498. Sedan dess har staden Milano gjort sitt yttersta för att upprätthålla väggmålningen i ett utmärkt skick.

Teatro alla Scale

Teatro alla Scale

För älskare av klassisk musik: se La Scala. Detta operahus anses vara det mest prestigefyllda i hela världen. I århundraden har denna byggnad presenterat musik av de största operakompositörerna, som Arturo Toscanini och Antonio Votto.

Operasäsongen börjar runt början av December och löper fram till maj. Biljetter är dock inte lätta att få tag på. Vi rekommenderar därför att du kontaktar ditt hotell i god tid, så att de kan ordna biljetterna.

Vad kostar en fotbollsresa till AC Milan?

En fotbollsresa för att titta på AC Milan är billigare än de flesta skulle tro. Även om resor till klubbar som Bayern Munich eller FC Barcelona kan vara kostsamma, kan en resa för att titta på Rossoneri kosta så lite som £75. Det är dock viktigt att notera att den totala kostnaden du får betala baseras på flera faktorer, inklusive:
 • Matchen du väljer att titta på. Spel mot toppnivå opposition kommer att bli dyrare.
 • Varaktigheten av ditt besök. Ju längre din vistelse, desto mer kan du förvänta dig att betala.
 • Hotellet du bokar. Hotell varierar kraftigt i priser, så det är naturligt att där du väljer att bo på kan ha en drastisk effekt på prislappen på din resa.

Är det lätt att få tag i AC Milan biljetter?

Ja, AC Milan biljetter är enkelt att få tag i. Här på fotbollstravel.se ger vi dig allt du behöver för att göra din fotbollsresa möjlig. Med vår plattform kan du:
 • Välja den match du vill delta. Vi erbjuder nästan varje match som spelas under en säsong, inklusive de som spelas i ligor som Serie A, Champions League och Coppa Italia.
 • Välja det hotell du vill bo på. Vi har en lång lista med hotell att välja mellan. Du kommer sannolikt att hitta en som passar alla dina behov.
 • Flygresan. Du kan välja vilket flygbolag du avgår från och vilket flygbolag du flyger med.

Hur mycket kostar det att delta i Derby Della Madonnina?

Att delta i Derby Della Madonnina är något dyrare än andra matcher, men fortfarande relativt överkomligt jämfört med andra populära derbies över hela kontinenten. Entry-level resor börjar från omkring 276. Som tidigare nämnts kan denna siffra variera mycket beroende på flera faktorer. Om du bestämmer dig för att gå in med dina biljetter kan det kosta mycket 570 kr per person.

Hur mycket kostar det att besöka San Siro?

Det kostar €30 att ta en rundtur i San Siro. Turer går dagligen mellan 09:30 och 17:00 utom på evenemang eller matchdagar. Med turen får du en bakgrund av historien om både AC Milan och Inter Milan som de två lagen delar arenan. Museet har dedikerade utrymmen för båda lagen, vilket innebär att du verkligen går djupt in i historien om två italienska fotbollsjättar.

Vad är skillnaden mellan San Siro och Giuseppe Meazza?

Ingenting, de båda hänvisar till samma stadion. Även om AC Milan och Inter Milan spelar på samma stadion, har de två lagen olika namn för arenan. AC Milan fans hänvisar till arenan som San Siro och Inter Milan fans hänvisar till det som Giuseppe Meazza för att hedra en legendarisk tidigare spelare.

Recensioner

8.7 3 recensioner
Hotell
Atmosfär
Flyg
Tjänster
Stad
Sittplatser

AC Milan - ACF Fiorentina
8.7 Väldigt bra
SET037883

Jag och min äldsta son, 8 år, åkte till Milano innan jul för att se Milan-Fiorentina, allt fungerade utmärkt. Det enda lilla orosmolnet var en kort transfer i München på väg hem dagen, innan julafton. Det löste sig dock utan problem och vi var hemma till julafton en stor erfarenhet rikare. Biljetterna var grymma, vi hade iofs uppgraderade platser. Informationen var bra, smidig bokning och allt skickades en vecka innan match.

 

tip:  Uppgradera och lägg lite extra pengar på platserna på arenan. Det är värt det.

Anonym, 2 personer
AC Milan - ACF Fiorentina
22 december 2018
AC Milan - Udinese
9.3 Fantastiskt

Jag njöt verkligen av vår resa till Milano. Det var härligt att besöka en av Europas legendariska stadion och även om den bara var halvfull var stämningen i San Siro toppen. Hotel Berlino var utmärkt. Rent, ganska tyst, hjälpsam personal och superb frukost. Att hotellet låg i Milanos utkanter betydde att vi fick åka spårvagn. Det var enkelt och vi gillade att vi fick se mer av staden och inte bara centrum. Vi tog tåget upp till Comosjön där vi också fick se en match i tredje division mellan Como och Lumezzane i stadion som ligger precis vid sjön, helt fantastiskt. På det hela taget hade vi en härlig tid och paketresan från Fotbollstravel var välarrangerad. Tack.

Mr Antony Hill från Kingswinford (UK), 2 personer
AC Milan - Udinese
30 november 2014
AC Milan - Bari
8 Väldigt bra

Det samlade paketet var fantastiskt. Hemsidan var superlätt att använda och kundservicen på telefon var utmärkt. Jag vill på det bestämdaste rekommendera FootballBreak.co.uk till andra och jag ska med glädje anlita dem igen till eventuella framtida bokningar.

Far och son Brown från West Yorkshire*
AC Milan - Bari
1 mars 2011