RING GRATIS: 010 884 88 22
VI FINNS TILLGÄNGLIGA FRÅN
MÅNDAG TILL FREDAG MELLAN 09.00 OCH 17.00.
100% Sittplatsgaranti
KOMPONERA ENKELT IHOP HELA DIN FOTBOLLSRESA

Sök efter din fotbollsresa till AS Roma

4.2
AS Roma recensioner
"Fotbollen var fantastisk. Stämningen var magisk. Barcelona var så vackert!" - Roger Johansson från Norrköping
Läs mer
undefined:

Till Stadio Olimpico

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga extra kostnader!

stadium

Kom och besök AS Roma, och upptäck den ultimata italienska fotbollsmiljön. AS-fansen är kända för att vara riktigt fanatiska, vilket bidrar till en helt fantastisk atmosfär. Klubben är nu också tillbaka i toppen av serie A.

Mer om AS Roma

Klubbinformation

Sommaren 1927 bildades Associazione Sportiva Roma efter en sammanslagning av tre idrottsföreningar baserade i Rom; Fortitudo-Proroma, Roma Football Club och Alba-Audace.
Klubbens organisation och verksamhet började i början av juni 1927 och under månadens senare del kom även dagordningen ut efter det första officiella mötet på kontoret. Italo Foschi hade redan suttit i ett flertal möten tillsammans med ordföranden från de tre andra klubbarna med ett syfte: att samla alla idrottsmän i Rom under en klubb och tillsammans skapa ett bra lag som kunde konkurrera med de nordliga lagen.

Färgerna på Capitol Gonfalon (flaggan), gult och rött, blev lagets färger. Club Lazio som bildades några år tidigare hade inte ens velat överväga dessa färger men historien berättar att AS Roma helt plötsligt blev mycket populära och älskad av människor boende i de äldre stadsdelarna samt förorterna. Färgerna hade betydelse!

Sammanslagningen visade sig vara ett vinnande projekt. As Roma vann sin första titel under säsongen 1927-28 i Coni Cup där de besegrade Modena i finalen. Stjärnan i laget var medlem i det italienska landslaget och hade fötts i Roms centrum, i Borgo Pio, spelaren hette Attilio Ferraris. Han blev senare även VM mästare med "Azzurri" (italienska landslaget). Laget fick under sin andra säsong sällskap av ytterligare en legend i romersk fotboll, Fulvio Bernardini. Han skulle vara lagets ledstjärna under hela elva säsonger.

AS Roma tränade på Testaccio Stadion från 1929-1940. Stadion var alltid belägrad av supportrar som ansåg att det var deras hem. AS Roma vann både den första och sista match som spelades på den legendariska arenan. Båda matcher slutade 2-1. Första mot Brescia och andra mot Livorno. Det första derbyt mellan AS Roma och Lazio slutade med att AS Roma vann med ett mål. Under 30-talet blev även Juventus en annan stor rival. 1931 var ”vitt och svart” nära att vinna sin femte raka Scudetto men besegrades av AS Roma på Testaccio med 5-0. Den matchen inspirerade till en film regisserad av Bonnard.

Efter tio år av mediokra resultat, vann äntligen Roma sin första Scudetto. Under tränaren, den österrikisk-ungerska Alfred Shaffer, hade Roma utmärkta resultat i slutet av säsongen. AS Roma var ett starkt lag, med ett massivt försvar som styrdes av målvakten Masetti. Spelaren Amedeo Amedei med sina 18 mål var den store mästaren i laget. Han föddes i Frascati och hade börjat sin karriär i Roma’s ungdomslag men flyttade under sin uppväxttid till Atalanta. När han återvände till AS Roma placerade Schaffer honom som center forward och Amadei satte dessa 18 mål. Detta var första gången ett centralt men sydligare lag skulle vinna Scudetton.

Framgången blev dock kort. Klubben led av konsekvenserna av andra världskriget, hade inga pengar och inga spelare. Under ytterligare en tioårsperiod var resultaten inte särskilt bra men under början av 60-talet började klubben spela i fler europeiska matcher och vann även två italienska cuper -64 och -69. De hade då råd att köpa fler bra spelare såsom Lojacono, Schiaffino, Angelillo, Losi och ”Picchio De Sisti.

Under 1970 talet blev Gaetano Anzalone ordförande i klubben och skrev kontrakt med Nils Liedholm som tränare för laget. Liedholm (som också kallades ”Barone”) hade en förmåga att ge yngre spelare chanser att spela, t ex Rocca och i Bartolomei. AS Roma slutade på tredje plats bakom Juventus och Napoli under säsongen 1974-75.
1979 invaldes en ny ordförande, Dino Viola och under hans ledning och Liedholm som tränare vann As Roma sin andra Scudetto -83 i Genova. Laget som hade satts samman av Liedholm bestod bl a av Carlo Ancelotti, Pruzzo och Bruno Conti. Hela Rom jublade över denna seger och det inspirerade till låten Grazie Roma, skriven av Antonello Vendetti – som blev klubbens hymn.

2000-talet har varit den mest  framgångsrika perioden i  Romas  historia.  År 2001 vann laget sin tredje ligavinst med höga placeringar i ligan de följande åren. Roma har även under denna period vunnit Coppa Italia samt den italienska supercupen två gånger. En av de mest avgörande spelarna under denna period var Francesco Totti som inte bara spelade mest matcher i Romas historia utan även gjorde mest mål i dess historia. Legendaren lade skorna på hyllan den 28 Maj 2017 efter  hemmasegern mot Genoa där de vann med 3-2. Totti fick ta emot känslosamma hyllningar på Stadio Olimpico och avslutade karriären som en av Romas största legendarer.Våra kunders erfarenheter

clubPageUniqueChange_reviewShort_lead
clubPageUniqueChange_reviewShort_name
FotbollsTravel.se
Recensioner

Våra kunders erfarenheter

K. Caruso, 2 Personer 11 november 2018
AS Roma - UC Sampdoria

En mycket prisvärd paketresa! Stämningen på stadio Olimpico var magisk. Ett måste för alla som vill se den italienska fotbollen när den är som vackrast. Är säker på att denna stad inte lämnar någon besviken. Kommer åka tillbaka många gånger. Forza Roma!

 

Tip: Boka ett centralt hotell. Hellre nära centrum, man tar sig lätt ut till arenan med taxi ändå för 15€. Passa på att kolla in staden och känn på atmosfären. Helt makalösa byggnader och monument!

 

7915E44E-D5F4-469D-A56A-947F2B14B8A1

Andrew Biggs från Burgess Hill (Storbritannien) 10 januari 2016
AS Roma - AC Milan

AS ROMA – AC milan

Tog en chansning gällande företag när jag gjorde min första bokning av en sådan här resa eftersom du aldrig vet vad du får när du bokar på internet. Men jag skulle inte ha behövt oroa mig, då kommunikationen ändå från början till slutet var perfekt och eventuella frågor besvarades direkt. Skulle önska att alla företag skulle va som detta. 

Tips: Vi bodde nära termini-stationen och hade endast 5 minuters promenad till tunnelbanan, vilket var bra när vi skulle besöka sevärdheter och ta oss till stadion.

 

Scott James Från Leeds, 3 Personer 9 januari 2016
AS Roma - AC Milan

Bokade en resa till Rom för en match mellan Roma och AC Milan. Fick biljetter och hotellvouchern i god tid ett par veckor före resan. Hotellet var rent och snyggt och hade ett bra läge för att besöka Roms alla sevärdheter. Platserna på arenan var också mycket bra. På det hela taget är jag mycket nöjd med resan och ser nu fram emot mot vår Barcelona-resa om ett par veckor!

Tips: Boka en extra dag om du vill se Roms sevärdheter. Kostar nästan inget extra men är väl värt.


Matcher

Matcher Datum Pris  
AS Roma - Cagliari Calcio
2 dagar, lör 27 april 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 5 349 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 173 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Juventus FC
2 dagar, sön 12 maj 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 5 796 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 2 359 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Parma Calcio
3 dagar, lör 25 eller sön 26 maj 2019  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 4 906 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 754 SEK (hotell, matchbiljett)
Se alla matcher

Till Stadio Olimpico

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga bokningsavgifter!

Matcher Datum Pris  
AS Roma - Cagliari Calcio
2 dagar, lör 27 april 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 5 349 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 173 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Juventus FC
2 dagar, sön 12 maj 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 5 796 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 2 359 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Parma Calcio
3 dagar, lör 25 eller sön 26 maj 2019  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 4 906 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 754 SEK (hotell, matchbiljett)

Säker och trygg betalning
Säker och trygg betalning
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Se videon
Se denna video för att få veta mer om vårt koncept. (50 sekunder)