Tips! Se till att du har en giltig biljett. + Läs Mer

Med Fotbollstravel du är säker på "pappersbiljetter" eller "e-biljetter". Andra typer av entrébiljetter kan orsaka många problem.
Mer information
 • Papper eller e-biljetter
 • En felfri upplevelse
Fotbollsresa

AS Roma

AS Roma
8.4
3 recensioner

Fotbollsresa
AS Roma

AS Roma
8.4
3 recensioner AS RomaAS Romahttps://assets.travelgroep.nl/images/83672/83672.png4.25305

Tips! Se till att du har en giltig biljett. + Läs Mer

Med Fotbollstravel du är säker på "pappersbiljetter" eller "e-biljetter". Andra typer av entrébiljetter kan orsaka många problem.
Mer information
 • Papper eller e-biljetter
 • En felfri upplevelse
1. Välj din match
2. Komponera din resa
3. Bekräfta och boka
Boka enkelt Din kompletta skräddarsydda resa
Nummer 1 för fotbollsresor Specialisten sedan 2004
Klar och koncis Inga dolda kostnader


personer kollade AS Roma - paket under de senaste 24 timmarna.
2 Fotbollsresa hittades
Sortera efter:
Filters ()
?
Sortera efter:
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

SSC Napoli - AS Roma

27 eller 28 april  
Diego Armando Maradona, Neapel
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
3218 SEK
Visa Paket
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

AS Roma - Genoa CFC

18 eller 19 maj  
Stadio Olimpico, Rom
Säljer snabbt
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
3206 SEK
p.p. från  
6686 SEK
Visa Paket

Boka din fotbollsresa till AS Roma med bara fyra enkla klick

Boka en hel fotbollsresa till AS Roma, lätt att anpassa. Välj match, hotell och plats enkelt på ett ställe. Inga bokningsavgifter.

Att se en AS Roma match live är en fantastisk upplevelse. Stadio Olimpico är Italiens största arena och har en kapacitet på 70,634 människor. Hemma laget delar mark med deras största rival – SS Lazio. Romas lag-slogan är ”Roma e Gloria” som översätts till ”Rom och Ära”.  Och när du har över 70,000 människor runt om dig så är det svårt att inte känna äran i arenan.

Rom är Italiens huvudstad, och en av de äldsta i Europa. Nationens huvudstad har en dokumenterad historia som sträcker sig i över 28 århundraden – men man tror till och med att den kan vara längre än så. Upplev restauranger i världsklass, historiska piazzor och intressanta butiker med lyxvaror.

Besök Colosseum och se hur de gamla atleterna upplevde allt. Eller besök Trevi fontänen och njut av skönheten av denna ikoniska fontänen från 1700-talet.

Med massor av saker att upptäcka i närheten så är en stadssemester till Rom tillräckligt för att tillfredsställa dem flesta. Det finns så mycket mer att göra på denna fotbollsresan än vad man tror.

AS Roma footbollsresor

Allt Du Behöver Veta Om Din Fotbollsresa till AS Roma

Vi har gjort allt för att skapa en ultimat guide till att besöka Rom så att vi kan försäkra dig om att din resa går som planerat. Allt ifrån insidertips på Stadio Olimpico till råd om hur man upptäcker den historiska staden Rom.

 • Information om Stadio Olimpico, rutter & tips
 • Information om Rom
 • Vad man kan göra i Rom

Stadio Olimpico –  AS Roma’s Legendariska Arena

Stadio Olimpico

AS Roma’s hemmaarena är Stadio Olimpico. Det är stadens största arena och var värd åt FIFA World Cupfinalen år 1990. Det har bedömts vara en Kategori 4 arena av UEFA, vilket gör det till en höjdpunkt för alla fotbollsfans att besöka. Eftersom det renoverades för Euro turneringen år 2020 så kan besökare förvänta sig högkvalitativa faciliteter som framhäver den fantastiska upplevelsen.

AS Roma är en av de mest stöttade klubbarna. Så när du tar en fotbollsresa till Rom så kan du förvänta dig en atmosfär fylld av förhoppningar och passion. Speciellt i derbymatcher mot Lazio som är känt som en av Europas största rivaliteter. Att boka en fotbollsresa till AS Roma förväntas alltid vara minnesvärt!

Hur Tar Jag Mig Till Stadio Olimpico Arenan?

Stadio Olimpico ligger I den norra delen av staden. Det ligger cirka sju kilometer från stadskärnan. Det finns en del olika sätt att ta sig till arenan. Även fast det går att köra dit så rekommenderar vi att du använder dig av kollektivtrafik. Som med många andra storstäder så kan det bli överfullt, vilket betyder att du kanske behöver spendera mer tid än vad du vil för att ta dig till matchen. Om du inte är stressad över detta så föreslår vi att du tar en taxi. Det kan bli billigare, speciellt om du reser med en grupp av människor.

Det finns en del populära transportappar som ger rabatter till människor som reser till arenan, vilket gör denna fotbollsresan mycket billigare än vad du tror.

Dock, om du verkligen vill köra dit själv så måste du ta Leonardo da Vinci (Fiumicino motorvägen) från flygplatsen. Därifrån ska du ta GRA-Cassia Flaminia tills du tar dig till N ° 5 (Flaminia) utgången. Sedan är allt du behöver göra att följa skyltarna till arenan (Foro italico).

SPÅRVAGN och TÅG till Stadio Olimpico

Om du är nära tunnelbanans B-linje så kan du ta tunnelbanan till Laurentina. Gå av vid Termini stationen. Därifrån tar du tunnelbanan mot Battistini och går av vid Ottaviano stoppet. Efter detta, ta buss No.32 tills du når Piazzale della Farnesina. När du är där så är du inom gångavstånd till arenan.

Om du inte är nära tunnelbanans B-linje så kan du använda tunnelbanans A-linje för att komma närmare. Allt du egentligen behöver göra är att ta dig till Termini Tågstationen, därefter bör du kunna hitta dit du ska. Detta gör det till en väldigt enkel fotbollsresa.

Stadio Olimpico adress

Stadio Olimpico

Viale dei Gladiatori

00135 Roma RM, Italy

Stadio Olimpicos Stadiumplanering

Stadio Olimpico byggdes från början för att vara värd åt de Olympiska Spelen. Så dess utformning är lite mindre konventionell jämfört med andra europeiska fotbollsarenor. (Om du frågar oss så gör detta besöket bättre)

Arenan har fyra sidor:

 • Curva Nord. – denna läktaren är traditionellt sett reserverat för S.S Lazios hemmasupportrar. Om Roma spelar mot ett annat lag så sitter bortalagets supportrar här.
 • Curva Sud –denna läktaren är reserverad för AS Romas hemmasupportrar. Om du väljer att sitta här under din fotbollsresa, förvänta dig på att det kommer vara högljutt!
 • Tribuna Ovest –detta är huvudläktaren. Läktaren består av sittplatser på en enkel nivå. Det är här skyddsrummen och pressboxarna är. Människor som sitter här känner sig ofta närmare all action.
 • Tribuna Tevere –detta är läktaren som är mittemot huvudraden. Generellt sett så är sätena här de dyraste i huset. Dem är ofta reserverade för VIP:s och andra speciella gäster.
Stadio Olimpico Stadionplan

Stadiumrundtur runt Stadio Olimpico

Tyvärr fins det inga rundturer runt Stadio Olimpico. Till skillnad från andra stadium runt om i Europa så kan du inte betala för en rundtur runt arenan på dagar då det inte spelas några matcher. Dock innebär detta inte att fotbollsresan är bristfällig.

Om du vill lära dig mer om AS Roma och supportrarnas kultur så finns det andra möjligheter för dig. Många cykelrunturer lägger mycket vikt på klubbens historia och områden där de största supportrarna firar.

Stadio Olimpico Star

Snacks och Dricka nära Stadio Olimpico

Det finns så mycket mer till att se en AS Roma match än att bara gå till arenan. Innan man går till matchen så är det alltid trevligt att ta några drinkar på en närliggande restaurang. Som tur är så finns det flera säljare nära arenan som låter dig ta något att äta eller dricka en öl.

Två klassiker är Bar River och Giardini dell’Eden, som är inom gångavstånd från arenan. Här är det du behöver veta om dem:

Fotbollsresor till AS Roma

Bar River

Bar River är en liten restaurang nära arenan som erbjuder sittplatser och takeaway. Det är till och med så nära att besökare kan få en bra vy över arenan medans dem äter. Med en stark meny fylld med klassiska italienska måltider så kommer du definitivt vara nöjd med ditt besök till Bar River.

Det är öppet 24/7, vilket betyder att du kan besöka innan eller efter matchen. Eftersom baren ofta är full under dagar där antingen AS Roma eller SS Lazio spelar så föreslår vi att du bokar ett bord om du verkligen vill besöka denna unika plats under din fotbollsresa.

Giardini dell’Eden

Giardini dell’Eden (översatt: Edens Gård) är ett naturreservat nära arenan som har en restaurang i ett väldigt naturskönt område. Här kan besökare lyssna på livemusik, dricka prisvärda cocktails, och äta god mat.

Området öppnar vid 07:00 och stänger vid 14:00. Så om du vill fortsätta med din trevliga kväll efter matchen så föreslår vi att du besöker detta stället.

Information om AS Roma

AS Roma grundades år 1927 av Italo Foschi – som på den tiden var en stor politiker, han var arrangören av en sammanställning mellan de tre äldsta klubbarna i staden; Fortidudo-Pro Roma SGS, SS Alba-Audace och Roman FC.

Foschis mål var att skapa ett lag som kunde tävla med de dominanta lagen som fanns i stadens norra del. Närmare bestämt, AC Milan, Inter Milan, Genoa och Juventus – som alla verkade dominera ligan.

Det tog nästan 14 år för Roma att vinna deras första Serie A titel. Sen dess så har det inte vart jättemånga vinster. Laget har vunnit:

 • 3 Serie A titlar
 • 9 Coppa Italia titlar
 • 2 Supercoppa Italiana titlar

Även fast AS Roma inte är lika framgångsrika som många andra italienska topplag så är deras fans väldigt lojala. Om du tar en fotbollsresa till Rom så får du uppleva den intensiva supporten fansen.

AS Romas Logga

AS Romas emblem har inte ändrats sen laget grundades år 1927. Emblemet har faktiskt mer kopplingar till Roms historia än vad man kan tro. Det avbildar en kvinnlig varg med två spädbarn och en röd och gul bakgrund.

Antagligen så är det en referns till den kända myten om Romulus och Remus. Myten berättar historien om hur Rom grundades.

Resor till AS Roma

AS Romas Smeknamn: I Giallorossi

AS Romas smeknamn är I Giallorossi, vilket direktöversätts till “De gula och Röda”. Likt andra italienska klubbar så är har dem fått smeknamnet från klubbuniformens färgschema

Vad kan man göra i Rom?

Vatikanen

Vatikanen

Petersplatsen och Peterskyrkan är en fantastiskt utsmyckad och vacker marmor-täckt kyrka som ligger över St Peters grav. Fasaden som är mitt emot Petersplatsen har en stor pelargång av Bernini, toppad med statyer av helgon.

Från ett fönster så välsignar Påven de troende som samlas i piazzan under. Gå dit tidigt på morgonen för att undvika långa köer om du vill gå in i basilikan.  Den 137 meter (448 fot) höga kupolen på basilikan designades av Michelangelo och blev färdig år 1590, långt efter hans död. Du kan gå till toppen om du vill.

Pieta skulpturen är ännu ett av Michelangelos mästerverk, I ett sidokapell, och Berninis extravaganta barocktack står över Papal-Altaret. Det finns en 1200-tals bronsstaty av St Peter, vars fot har blivit tunn på grund av pilgrimernas kyssar.

Skattkammaren är ännu en höjdpunkt som inte får missas, där finns det kyrkoskatter, gravar och dräkter från gamla Påvar.

Plats: Vatikanstaten
Tunnelbana: Ta linje A mot Battistini och gå av vid Ottaviano San Pietro. Gå söder till St Petersplatsen.

Vatikanmuseerna

Vatikanmuseerna

Vatikanmuseerna är en av världens bästa samlingar av klassisk- och renässanskonst. De är belagda i palats som är värda et besök även utan de fantastiska freskerna. Leta efter Borgia Apartments, Rafaels Stanser och det Sixtinska Kapellet, två av de bästa områdena att gå mot.

Tunnelbana: Ta linje A mot Battistina och gå av vid Ottaviano San Pietro eller Cipro-Musei Vaticani. Gå längs Vatikanväggen till ingången

Castel Sant’Angelo

Castel Sant’Angelo

Denna massiva fästningen toppad med ärkeängeln Michael daterar tillbaks ända till 139 AD när det var Kejsare Adrians mausoleum. Det har sen dess använts som en medeltida fästning, ett fängelse och en säker plats för Påvar under oroliga tider. Det är en bra plats att besöka och rundturer inkluderar de mörka fängelsecellerna och lyxiga lägenheter som brukade tillhöra renässanspåvar.

Plats: Lungotevere Castello
Buss: 23, 34, 280 Antika Rom

Pantheon

pantheon

Pantheon är den bäst bevarade byggnaden i Rom och tros ha byggt av Kejsare Hadrian år 118 AD. Gå in genom det massiva pedimentporten och förbered dig på att bli förbluffad över vad som finns inuti. Den massiva halvklotskupolen har ett kassettak med en öppning i mitten som är den enda ljuskällan. Den imponerande kupolen sarkofagen gör detta till en fantastisk plats att besöka.

Plats: Piazza della Rotonda

Buss: 116 och många andra

Forum Romanum

Forum Romanum

Var livets central I antika rom och ruinerna är I ett förvirrande mönster, så se dem först från Capitolium för att få en bra bild av layouten.

Via Sacra var där som firanden tog plats, och det finns två triumfbågar som är byggda för att celebrera diverse Romerska vinster. Leta efter Venus Temple och Rom, byggt av Hadrian år 121AD, och Santa Francesca Romana kyrkan. Detta är känt som beskyddarhelgonet av bilister, och om du besöker platsen runt den 9:e mars så kommer du se bilar som körs dit för att välsignas av kyrkan.

Location: Ingångar från Largo Romolo e Roma, Via del Foro Romano och Titusbågen vid Via Sacra.

Tunnelbana: Colosseo

Colosseum

colosseum

Colosseum är Roms fantastiska amfiteater, en majestätisk syn trots hundratals år av skador och misskötsel. Det hade 80 ingångar och plats för 55,000 tittare inom de fyra raderna av bågformade väggar. Inne i arenan kan du se gladiatorkamper, blodiga och vilda djursslagsmål och triumfvagnracen som pågick här – som är ekvivalent till nutida bra fotbollsmatcher!

Next to the Colosseum, you cannot miss the Arch of Constantine, covered in reliefs and statues taken from earlier monuments. Bredvid Colosseum så går det inte att missa Konstantinbågen som är täckt av bistånd och statyer

Plats: Piazza del Colosseo

Tunnelbana: Colosseo

Colosseum, ett exempel på arkitekturen och konstruktioen av nutida (fotbolls) arenor.

Serviusmuren

Denna romerska väggen ormingade en gång i tiden de sju kullarna som Rom var byggda på. De bästa ställena att se det som är kvar av denna arkitekturen från 300-talet är nära Termini Tågstationen och på Aventine Hill. Det finns långa sektioner som är i bra skick runt om i Roms utkant.

Plats: Roms Utkant

Tunnelbana: Termini

Trevifontänen

Trevifontänen

Denna fina fontänen är dekorerad med statyer, med en mittpunkt av ett skal som dras av sjöhästar kört av två tritoner. Det är en av Roms modernare attraktioner, som blev klar år 1730. Det är vanligt för besökare att kosta mynt i fontänen som sedan doneras till välgörenhet.

Plats: Piazza di Trevi

Buss: 52, 53, 61, 62, 63, 71, 80, 95, 116 och 119

Spanska Trappan

Spanska Trappan

Den imponerande trappen går flott ner från kyrkan Trinita dei Monti till Piazza di Spagna. Detta dramatiska landmärke har flera kurvor och terasser och är dekorerat med blomkrukor. Det är ett bra ställe att sitta på, skriva postkort, smsa hem eller bara vila dina fötter och kolla på människor.

Plats: Salinata della Trinita dei Monti

Tunnelbana: Spagna

Bocca della Verita (Sanningens Mun

Bocca della Verita (Sanningens Mun

Om du vill ha lite lättvindigt skoj med dina kompisar, besök då La Bocca della Verita. Detta manliknande ansiktet är utskuret ur Pavonazzeto marmor under det första århundradet; förmodligen som en fontän eller ett avloppslock. Det började sedan användas som en lögndetektor.

Romerna trodde att om dem satte sin hand i skulpturens mun och sa en lögn att munnen skulle bita dem i handen! Det blev känt efter att det var med i filmen ”Roman Holiday” med Audrey Hepburn, och nu går massa turister dit för att testa det. Du borde också testa!

Plats: Piazza Bocca della Verita

Tunnelbana: Linje B till Circo Massimo

Piazza Navona

Piazza Navona

Detta barocktorg är placerad på byggplatsen av en hundratalsarena som inte byggdes för fotbollsmatcher, utan för häst och vagnrace och atletiska tävlingar. Kvarlevorna av arenans grund kan ses under St Agneses kyrka.

Detta torget är känt för sin vackra Fontana dei Quattro Fiumi, som avbildar världens fyra största floder – Nilen, Plate, Ganges och Danube. Det är en kylig plats som är perfekt att besöka på varma dagor.

Plats: Piazza Navona

Buss: 40, 46, 62, 64, 81, 87, 116, 492, 629

Capitoline Museums

Capitoline Museums

Piazza del Campidoglio är en av Roms höjdpunkter. Det designades om av Michelangelo inför besöket av Kejsare Charles V år 1536, huvudstadsbyggnaden och palatsen som omringar torget fick en ansiktslyftning.

Cordonata trappen är krönt med massiva statyer av Castor och Pollux. På vardera sida är Capitoline Museerna – Palazzo Nuovo och Palazzo dei Conservatori.

Leta efter de målade freskerna på väggarna och njut av den massiva samlingen skulpturer, porslin och konstgallerier i dessa angränsande palats.

Plats: Piazza del Campidoglio

Buss: 40, 63, 64, 70, 75

Att Ta Sig Runt Rom

Italy Resor

Rom har ett tunnelbanesystem, Metropolitana eller Tunnelbana, med två linjer. Linje a korsar staden från nordväst till sydväst och Linje B går från sydväst till nordöst. Linjerna möts vid Stazio Termini, centralstatione, som också är den centrala punkten för många bussrutter.

Bussar är billiga och många i mängden, och dem är ett bra sätt att ta sig från en plats till en annan. Du behöver köpa biljetter innan du går på tunnelbanan, spårvagnen eller bussen från en ”Tabacchi” – leta efter den stora ”T” skylten.

Tunnelbanestationer har automatiserade biljettkiosker och stora tunnelbanestationer har bemannade biljettfönster. Du kan tjäna på att köpa ett Rom-Pass (Runt €38,50 för 3 dagar och €28 för 2 dagar) som låter dig åka kollektivtrafik hur mycket du vill och ger dig gratis inträde till två museer och rabatter på många andra attraktioner.

Taxis är tillgängliga runt om i staden och officiella taxis är vita. Det bästa sättet att ta sig rund smala gator är genom att gå.

Hur mycket kostar en fotbollsresa för att titta på AS Roma?

En fotbollsresa till AS Roma kostar mellan 2029 SEK och 4864 SEK per person. Detta pris varierar beroende på hur du organiserar din resa. Faktorer som kan påverka det slutliga priset du betalar inkluderar:

 • Matchen du väljer att titta på. Derby-och rivalitetsmatcher är vanligtvis dyrare att titta på än andra matcher.
 • Den biljettkategori du väljer. Din biljettkategori innebär var du sitter på arenan. Vissa kategorier är dyrare än andra.
 • Hotellet du väljer.
 • Dina flygbiljetter.

Går det att uppleva Stadio Olimpico stadium arenaturer?

AS Roma lanserade arenaturer som gör det möjligt för fans att utforska lagets arv och deras stadions historia 2021. Biljetter kostar cirka 408 SEK per person.

Spelar Lazio Roma på samma arena som Roma?

Ja, AS Roma och Lazio delar på Stadio Olimpico. Anledningen är att arenan inte ägs av någon av klubbarna. Utan ägs av italienska nationella olympiska utskottet.

Vad står AS I AS Roma för?

Lagets fullständiga namn är Associazione Sportiva Roma. Direkt översatt betyder det helt enkelt idrottsföreningen Roma.

Hur mycket kostar det att besöka Derby Della Capitale?

Att se på Derby della Capitale kostar cirka 2937 SEK per person. Att jämföra detta med priserna för andra derbyn över hela Europa så är det en av de mer prisvärda resorna.

Recensioner

8.5 3 recensioner
Hotell
Atmosfär
Flyg
Tjänster
Stad
Sittplatser

AS Roma - UC Sampdoria
8 Väldigt bra
7915E44E-D5F4-469D-A56A-947F2B14B8A1

En mycket prisvärd paketresa! Stämningen på stadio Olimpico var magisk. Ett måste för alla som vill se den italienska fotbollen när den är som vackrast. Är säker på att denna stad inte lämnar någon besviken. Kommer åka tillbaka många gånger. Forza Roma!

 

Tip: Boka ett centralt hotell. Hellre nära centrum, man tar sig lätt ut till arenan med taxi ändå för 15€. Passa på att kolla in staden och känn på atmosfären. Helt makalösa byggnader och monument!

 

K. Caruso, 2 Personer
AS Roma - UC Sampdoria
11 november 2018
AS Roma - AC Milan
9 Fantastiskt

AS ROMA – AC milan

Tog en chansning gällande företag när jag gjorde min första bokning av en sådan här resa eftersom du aldrig vet vad du får när du bokar på internet. Men jag skulle inte ha behövt oroa mig, då kommunikationen ändå från början till slutet var perfekt och eventuella frågor besvarades direkt. Skulle önska att alla företag skulle va som detta. 

Tips: Vi bodde nära termini-stationen och hade endast 5 minuters promenad till tunnelbanan, vilket var bra när vi skulle besöka sevärdheter och ta oss till stadion.

 

Andrew Biggs från Burgess Hill (Storbritannien)
AS Roma - AC Milan
10 januari 2016
AS Roma - AC Milan
8.3 Väldigt bra

Bokade en resa till Rom för en match mellan Roma och AC Milan. Fick biljetter och hotellvouchern i god tid ett par veckor före resan. Hotellet var rent och snyggt och hade ett bra läge för att besöka Roms alla sevärdheter. Platserna på arenan var också mycket bra. På det hela taget är jag mycket nöjd med resan och ser nu fram emot mot vår Barcelona-resa om ett par veckor!

Tips: Boka en extra dag om du vill se Roms sevärdheter. Kostar nästan inget extra men är väl värt.

Scott James Från Leeds, 3 Personer
AS Roma - AC Milan
9 januari 2016