Tips! Se till att du har en giltig biljett. + Läs Mer

Med Fotbollstravel du är säker på "pappersbiljetter" eller "e-biljetter". Andra typer av entrébiljetter kan orsaka många problem.
Mer information
 • Papper eller e-biljetter
 • En felfri upplevelse
Fotbollsresa

Inter Milan

Inter Milan
9.6
4 recensioner

Fotbollsresa
Inter Milan

Inter Milan
9.6
4 recensioner Inter MilanInter Milanhttps://assets.travelgroep.nl/images/83880/83880.png4.75405

Tips! Se till att du har en giltig biljett. + Läs Mer

Med Fotbollstravel du är säker på "pappersbiljetter" eller "e-biljetter". Andra typer av entrébiljetter kan orsaka många problem.
Mer information
 • Papper eller e-biljetter
 • En felfri upplevelse
1. Välj din match
2. Komponera din resa
3. Bekräfta och boka
Boka enkelt Din kompletta skräddarsydda resa
Nummer 1 för fotbollsresor Specialisten sedan 2004
Klar och koncis Inga dolda kostnader


personer kollade Inter Milan - paket under de senaste 24 timmarna.
1 Fotbollsresa hittades
Sortera efter:
Filters ()
?
Sortera efter:
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

Inter Milan - Lazio Roma

18 eller 19 maj  
Stadio Giuseppe Meazza, Milano
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
4336 SEK
p.p. från  
7219 SEK
Visa Paket

Fotbollsresor till Inter Milan

Boka enkelt din fotbollsresa till Inter Milan med bara fyra klick

Boka enkelt en komplett fotbollsresa till Inter Milan. Välj match, hotell & sittplats på ett och samma ställe. Inga bokningsavgifter.

Ta chansen och se en Inter Milan-match i den heliga San Siro stadion. Om några år kommer rivningskulan att sätta stopp för denna stadion med sin ärofyllda historia.

Efter några mindre bra år är Inter Milan tillbaka i toppen, vilket har bevisats av det nationella mästerskapet 2021 och att de nådde Europa League-finalen 2020. Med ett paketerbjudande från FotbollsTravel kan du själv vara där och njuta av en match av Nerrazurri och deras passionerade supportrar. Under din resa finns det också tillräckligt med tid för att upptäcka den pulserande staden Milano. Naturligtvis känner alla till den världsberömda katedralen, men staden erbjuder många fler toppattraktioner som du definitivt bör besöka!

fotbolls-resor-inter-milan

Allt du behöver veta inför din fotbollsresa till Inter Milan

Vi har sammanställt de bästa tipsen för att du ska få ut så mycket som möjligt av din fotbollsresa till Inter Milan. Från praktisk information om San Siro stadion till förslag för att utforska Milano.

 • San Siro information, vägbeskrivningar & tips
 • Information om Inter Milan
 • Vad man kan göra i Milano

Inter Milans stadion: Stadion San Siro

inter-milan-stadion-stadio-san-siro

Officiellt har arenan kallats Giuseppe Meazza Stadion sedan 1980, till minne av fotbollsspelaren som spelade för både Inter och AC Milan mellan 1927 och 1947. Eftersom Meazza nådde sina största framgångar med Inter kommer AC Milan-supportrarna aldrig att använda detta namn. Men även världsomspännande fotbollsfans känner till denna fotbollsarena främst som San Siro, efter det distrikt där arenan ligger.

Byggandet av San Siro påbörjades 1925. Det var den första italienska arenan som byggdes enbart för fotbollsmatcher, och hade därför ingen löparbana runt planen. Inter Milan flyttade till San Siro först 1947. Från och med då använde båda ärkerivalerna detta fotbollstempel med sina karakteristiska hörntorn varannan vecka.

År 1989 skedde en större renovering inför VM 1990, då en tredje ring byggdes. Med för närvarande 75 923 platser är San Siro den största arenan i Italien. Den har stått värd för två världsmästerskap (1934 och 1990), ett Europamästerskap (1980) och fyra Europacupfinaler. Som 1970, när Feyenoord slog Celtic med 2-1 och blev den första nederländska klubben att vinna Europacupen 1.

Om du fortfarande vill se en match i denna fotbollshelgedom måste du skynda dig lite. Det ser nämligen ut som om San Siro kommer att rivas efter de olympiska vinterspelen 2026. En ny stadion med 60 000 platser ska byggas lite längre fram. För första gången går supportrar till AC och Inter samman för att förhindra rivningen. Chanserna att rivningen kan stoppas är dock minimala..

Hur man tar sig till San Siro stadion

Stadion ligger i västra Milano, cirka sex kilometer från stadens centrum, och är lätt att nå med kollektivtrafik.


Via Tunnelbana

Milanos tunnelbana är inte bara det bästa transportmedlet för att utforska staden, utan också för att ta sig till San Siro stadion. Tunnelbanan har fyra olika linjer, alla med en egen färg och eget nummer. Sedan 2015 har stadion fått en egen tunnelbanestation, San Siro Stadio. Den är ändhållplats för (den lila) linjen 5 och ligger precis mittemot stadion.

Många fans använder fortfarande den gamla rutten: de tar linje 1 och kliver av vid Lotto-stationen. Det är sedan en tio minuters promenad förbi många souvenir- och matstånd.

Adress

San Siro Stadium

Piazzale Angelo Moratti

20151 Milano, Italien

Via Spårvagn

Om du föredrar att inte åka under jorden kan du också ta spårvagnen. Den orangefärgade linjen 16 (Monte Velino – San Siro Stadio) tar dig på en halvtimme från centrum (hållplats Duomo) till hållplatsen Piazzale Axum, mittemot stadion.

Via Buss

Det finns flera busslinjer som tar dig nära stadion. Du kan välja mellan linjerna:

 • 49 (Piazza Tirana – San Christoforo)
 • 78 (Bisceglie M1 – Via Govone)
 • 64 (Bonola – Lorenteggio)
 • 80 (De Angeli – Quinto Romano)
 • 98 (Famagosta M2 – Piazzale Lotto M1M5)
 • Nattbussarna NM1, NM2 och 80

Via Taxi

Det är också möjligt att åka taxi från stadens centrum till stadion. Räkna med att åka 12 kilometer (cirka 30 minuter) och betala cirka 22 euro.

Karta över stadion

Färgen på sätena skiljer de fyra sektorer som arenan är uppdelad i från varandra.

Stadions sidor är:

Curva Nord (grön): bakom stadions norra mål.

Här finns: sektorerna 137-148 (första ring), 239-254 (andra ring) och 343-360 (tredje ring). Curva Nord är hemvist för Inters mest fanatiska supportrar. Ultras med sina sånger, banderoller och flaggor garanterar nittio minuter av en fantastisk stämning. Tänk på att du också förväntas stå och sjunga här under hela matchen.

karta-stadion-san-siro

Curva Sud (blå): bakom det södra målet.

Här hittar du sektorerna 101-112, 201-220 och 301-1318.

Sektor 301-318 är avsedda för bortalagets supportrar. Det är också den sektion där AC Milans hardcore-supportrar sitter under deras hemmamatcher.

Rosso läktaren (röd): Sektorerna A-Z, X01-X03, Y01-Y02, J01-J03, K01-K02, 221 t/m 238 och 319 t/m 342. Den röda sidan är huvudläktaren. Här hittar du de dyraste platserna, till exempel Premium Skybox-platserna och Executive-loungerna. Det är också sidan med omklädningsrummen, spelartunneln och bänkraderna.

Arancio läktaren (orange): längs den östra sidan av planen, med sektorerna 149-172 och 255-276. Detta är den enda sidan av arenan med endast två ringar.

Stadiontur och museum

Självklart är en fotbollsresa inte komplett utan en rundtur på stadion och ett besök på museet. Här hittar du inte bara Inters historia, utan även ärkerivalen AC Milans historia. Bli inte förvånad om du står öga mot öga med verklighetstrogna dockor av Gullit, Rijkaard och Van Basten! Du hittar också de många pokaler som vunnits av båda lagen.

biljetter-inter-milan

Efteråt kan du besöka både Inters och AC Milans omklädningsrum och gå ut på planen genom spelartunneln. Ett besök i klubb butiken ingår också.

Turerna äger rum dagligen från 9:30 till 17:30 (på sommaren till 18:00). På matchdagar är det färre turer. Det är verkligen ett måste att boka online i förväg (via www.sansirostadium.com/museum-tour/tour), annars är det stor chans att det inte finns fler biljetter tillgängliga.

Vuxna betalar 20 euro, barn 13 euro och om du är under sex år får du komma in gratis. Det finns också särskilda familjebiljetter (2 vuxna och 2 barn) för 55 euro.

Snacks och drycker i närheten av stadion

Det är tillrådligt att stilla sin hunger och törst i förväg, för när du väl har passerat San Siros entréporter är utbudet extremt dåligt. Som tur är snubblar du över matstånden runt omkring stadion. Här kan du hitta vad som helst: paninis med stekt fläsk, hamburgare, varmkorv och naturligtvis pizza. Om du föredrar sötsaker kan du välja Il Padrino, ett stånd som serverar ett brett utbud av sicilianska efterrätter, godis och konfekt. Priserna är också ganska hyfsade.

snacks-inter-milan

Ristorante & Pizzeria La Barchetta

Bara en fem minuters promenad från San Siro hittar du det bästa stället som serverar äkta italienska rätter. Antipasti, pizza, tagliatelle med lax eller pasta bolognese: allt smakar bra här. Glöm inte bort den berömda tiramisun. De blygsamma priserna och servicen hyllas entusiastiskt av besökarna. Kort sagt: det perfekta stället att börja dagen på!

Du hittar La Barchetta på Via Frederico Tesio 15. Restaurangen är öppen från 12:00 till 14:30 och från 19:00 till 23:45.

drycker-i-närheten-av-stadion-inter-milan

442 Sports Pub

På Via Procaccini 61, bara några tunnelbanestationer från San Siro, hittar du denna mycket smakfullt inredda sportbar. Från botten till toppen är väggarna tapetserade med halsdukar från otaliga fotbollsklubbar. De andra slående inslagen är de stora tv-apparaterna och den långa raden av kranar, med öl från Irland, Tyskland, Belgien och naturligtvis Italien. Ett utmärkt ställe för att njuta av en öl medan man tittar på en match på skärmen tillsammans med dussintals andra fans.

engelska-sportspuben

Engelska-sportspuben

Nära Plaza del Duomo, på Via Valpetrosa 5, hittar du en mycket trevlig sportbar. Eftersom den ligger gömd på en sidogata är den här baren ännu inte överkörd av turister. Alla väggar är fyllda med fotbollsmemorabilia. De serverar ett brett utbud av öl, bland annat den irländska Guinness. Burgarna är också mycket välsmakande.

Information om Inter Milan

Inter Milan grundades 1908, när missnöjda medlemmar lämnade AC Milan, som grundades 1899. Orsaken till denna splittring: AC Milan vägrade att släppa in fotbollsspelare av utländskt ursprung, även om de hade bott i staden i flera år. Klubbens rent italienska karaktär måste bevaras. Motståndarna till denna politik avgick och grundade en ny fotbollsklubb med det betydelsefulla namnet Internazionale.

Även om klubben vann flera nationella titlar lyckades den inte omedelbart vinna en europeisk titel. Tills Helenio Herrera tog över som tränare 1960. Argentinaren införde catenaccio: en extremt defensiv fotbollsform, med ett par målmedvetna anfallare som slår till på kontringar. Man behövde inte vänta länge på framgångarna: 1964 vann Grande Inter både Europacupen 1 och världscupen. Ett år senare upprepade klubben denna bedrift.

Därefter följde dock en lång torka. På nittiotalet vann klubben UEFA-cupen tre gånger, men fick bita ihop och se rivalen AC Milan rada upp internationella framgångar. Först 2010, med en lysande Wesley Sneijder, vann de den nationella titeln, Champions League och VM.

Årets match är naturligtvis Derby della Madonnina mot AC Milan. Inter representerade tidigare främst den rika borgarklassen, medan AC Milan åtnjöt arbetarklassens sympatier. Eftersom Inters fans hade råd att komma till fotbollen på motorcykel fick klubben smeknamnet Motoretta.

Inter Milans logotyp

Den 8 mars 2021, dagen då Inter firade sitt 113-årsjubileum, presenterade klubben sin nya logotyp. Det var också den 14:e gången som logotypen ändrades.

Enligt klubben är den nya logotypen ”innovativ, elegant och passar bättre in i den nuvarande underhållningsepoken”. Den gyllene färgen försvinner liksom bokstäverna ”FC”.

Inter är mer än fotboll, det är också ett mode- och livsstilsvarumärke, enligt beslutsfattarna. Det som återstår är en koncentrisk cirkel med bokstäverna I och M i den.

inter-milan-logotyp

Med detta anmärkningsvärda steg följer klubben exemplet från Juventus, som lanserade en minimalistisk logotyp 2017. Kläder med den nya logotypen finns redan till försäljning i klubbens butik, från och med säsongen 2022-2023 kommer den även att pryda Nerazzurris tröjor.

Inter Milan-tröjan

I motsats till sin logotyp har Inter alltid varit trogen till sin svartblå randiga tröja. Enligt traditionen symboliserar dessa färger natthimlen: blått för himlen och svart för natten. Detta valdes eftersom klubben grundades sent på natten, klockan 23:30. Blått valdes också för att det sades vara den motsatta färgen till AC Milans röda färg. Färgerna gav också Inter sitt smeknamn Nerazurri, som betyder ”svart och blå”. En orm är ofta avbildad (eller refererad till) på tröjan. Ormen har en stor symbolisk betydelse för staden Milano.

Vad kan man göra i Milano?

Milano är mest känt som ett modecentrum, men det finns så mycket mer i Italiens andra stad att några dagar knappast räcker. Den imponerande katedralen är förstås ett absolut måste, men vi har också listat några andra platser som du måste se.

duomo-di-milano

Duomo di Milano

Milanos domkyrka ligger i hjärtat av staden och är en av de största romersk-katolska katedralerna i världen. Inte mindre än 600 år har gått åt till att arbeta på katedralen från 1300-talet. Det var inte förrän 1950 som bygget avslutades, varefter arbetet med att restaurera äldre delar av katedralen påbörjades. Fasaden med sina 135 torn och 3 400 statyer är verkligen bländande. Men även den vackra interiören får man inte missa. Höjdpunkten är ett besök på taket, där du kan se statyerna på nära håll. Du har också en fantastisk utsikt över staden. På en klar dag kan du till och med se de italienska Alperna.

Fram till för några år sedan kunde du gå in gratis, men den tiden är förbi. Biljetter till katedralen kostar 5 euro, inklusive museet på 10 euro. Om du också vill gå upp på taket måste du betala 15 euro för trapporna och 20 euro för en resa med hissen. Observera att din väska kommer att kontrolleras och att du inte kan gå in i shorts eller t-shirt. Ett annat tips: gå tidigt på morgonen när det är mindre trängsel.

galleria-vittorio-emanuelle-II

Galleria Vittorio Emanuele II

Du kan shoppa med stil i detta köpcentrum som består av fyra gallerier med ett glastak som alla finns i en genomskinlig kupol. Marmorgolvet är inlagt med vackra mosaiker. Själva butikerna är också en fröjd för ögonen. Du hittar avdelningar med de mest lyxiga märkena varvat med snygga kaféer. Om du redan har spenderat det mesta av dina respengar i Inter Clubstore finns det även en McDonalds.

santa-maria-delle-grazie

Santa Maria delle Grazie

Kyrkan och klostret finns med på Unescos världsarvslista. Monumentet har sin status tack vare den världsberömda väggmålningen ”Den sista måltiden” av Leonardo Da Vinci. Anmärkningsvärt nog förstördes större delen av kyrkan under andra världskriget vid bombningar, men Da Vincis målning förblev oskadd. Ett varningens ord: för att se detta konstverk måste du göra en bokning online i förväg. Var 15:e minut får 26 personer besöka målningen. Inträdet kostar 15 euro. Ungdomar under arton år får komma in gratis, men även de måste boka i förväg.

navigli

Navigli

Navigli är känt som den mest autentiska och romantiska stadsdelen i Milano. Gatorna genomkorsas av kanaler och förbinds av små broar. Det är lite som kanalerna i Amsterdam. Kanalerna byggdes från 1100-talet och framåt, så att båtarna kunde leverera kol och salt till staden. Marmorn till Domkyrkan fördes också in på detta sätt. Särskilt på kvällen är det en fantastisk stämning, när tusentals människor njuter av ett mellanmål och en drink på någon av de många restaurangerna. Det finns ateljéer och specialiserade vinyl- och bokbutiker samt stadens bästa glass.

Var kan jag köpa biljetter till Inter Milan? / Hur får jag biljetter till Inter Milan?

Det bästa stället att boka fotbollsresor till Inter Milan matcher är vår plattform; som erbjuder dig allt du behöver för att planera den perfekta resan. Välj från en lång lista med matcher, ett brett utbud av hotell och den plats där du vill placeras på arenan. Viktigast, vi ser till att du och din grupp sitter tillsammans.

Hur mycket kostar en biljett för att besöka San Siro-arenan?

Giuseppe Meazza Stadium tillåter guidade turer. Priserna varierar beroende på ålder. Här är prislistan:

 • Från 6 till 14 år: 13.26€
 • Från 15 till 64 år gammal: 20.40€
 • Från 65 år gammal och uppåt: 13.26€

För att besöka Inter Milan-arenan rekommenderar vi att du tar en extra dag med resor eftersom stadionbesök ofta är begränsade på matchdagar.

Hur mycket kostar en fotbollsresa för att titta på Inter Milan?

Ingår flyg i Inter Milanos resepaket?

De flesta av våra fotbollsresor för att se Inter Milan har flyg inkluderade. Med några enkla klick kan du välja din avgångs-och returflygplats! Men var försiktig, inte alla flygplatser tillåter dig att resa till Milano. Priset ändras beroende på vald flygning.

Vad är skillnaden mellan San Siro och Giuseppe Meazza?

Det är ingen skillnad. San Siro-arenan kallas också Stadio Giuseppe Meazza. Namnet kommer från en av de italienska fotbollsspelarna som spelade för både Inter Milan och AC Milan. I allmänhet kallar AC Milan-fans Det San Siro, medan Inter-fans kallar det Giuseppe Meazza.

Recensioner

9.7 4 recensioner
Hotell
Atmosfär
Flyg
Tjänster
Stad
Sittplatser

Inter Milan - AC Milan (Coppa Italia)
9.3 Fantastiskt
SET051468

Väldigt smidigt att kunna boka allt i ett paket, dock förmodligen dyrare än att boka var för sig. Allt fungerade utan minsta krångel, mycket bra. Fantastisk stämning på arenan, ett fullsatt San Siro. Vi fick verkligen uppleva det vi hade hoppats på. Ett minne för livet!

 

Tip:  Ta er till arenan i god tid. Inte för att det tar lång tid att komma in, utan för att känna av stämningen innan match. Ta er även tid att besöka stadion på en guidad tur, samt San Siro-museumet med tröjor, skor och pokaler från kända fotbollsspelare.

 

Hörder M., 2 Persons
Inter Milan - AC Milan (Coppa Italia)
19 april 2022
Inter Milan - Juventus FC
10 Fantastiskt
SET030880

När jag bokade resan, som var en 25 årspresent till min Juvefantast till sambo, så kändes det nästan för bra för att vara sant! Allt gick så smidigt, från att välja flyg till hotell. Inga problem alls. Servicen jag fick via sidan var top class! Det var bara att skicka iväg ett mail och det tog inte lång tid förens jag fick svar på det jag undrade över. Flygtiderna var on time, det var smidigt och lätt att ta sig från flygplats till hotell. Hotellet var jättefräscht och centralt med gångavstånd till allt. Matchen mellan Inter och Juventus var enastående, fantastiskt mäktig känsla och ännu bättre var att Juventus, som vi håller på, vann matchen. Vi tog taxi till San Siro och det var inga problem alls att ta sig till våra platser inne på arenan. Vi är sååå nöjda med denna resan och att vi valde att boka den via er sida! Milano är en fantastisk vacker stad, atmosfären är underbar och vi kan rekommendera alla att göra denna resa hit.

Ninette, 2 personer
Inter Milan - Juventus FC
28 april 2018
Inter Milan - Juventus
9.3 Fantastiskt

Paket - Hotel/ Match. Helt suveränt , smidigt , bekvämt och pålitlig service. Rekommenderas. Flyg bokade vi separat vilket också fungerade utmärkt med tider, transfer osv. Vi upplevde Seria A match på San Siro - atmosfär - WoW. Fotbolltravel.se sevice var kanon! Och som till sist Milano behöver ingen närmare analys - vilken stad, Mat, shopping och trevliga människor.

 

Tip: Metro - köp ex 3-dagarsbiljett- så slipper du köpa enstaka biljetter då och då. Metron är perfekt att förflytta sig. Man behöver inte vara orolig för strul vid insläpp och matchslut - det flyter på som en smäck. Shopping - finns överallt. Mat - Brera ( undvika matställen nära Doumo (dyrt/sämre)

Anonym, 2 personer
Inter Milan - Juventus
6 oktober 2019
Inter Milan - Juventus FC
10 Fantastiskt

När jag bokade resan, som var en 25 årspresent till min Juvefantast till sambo, så kändes det nästan för bra för att vara sant! Allt gick så smidigt, från att välja flyg till hotell. Inga problem alls. Servicen jag fick via sidan var top class! Det var bara att skicka iväg ett mail och det tog inte lång tid förens jag fick svar på det jag undrade över. Flygtiderna var on time, det var smidigt och lätt att ta sig från flygplats till hotell. Hotellet var jättefräscht och centralt med gångavstånd till allt. Matchen mellan Inter och Juventus var enastående, fantastiskt mäktig känsla och ännu bättre var att Juventus, som vi håller på, vann matchen. Vi tog taxi till San Siro och det var inga problem alls att ta sig till våra platser inne på arenan. Vi är sååå nöjda med denna resan och att vi valde att boka den via er sida! Milano är en fantastisk vacker stad, atmosfären är underbar och vi kan rekommendera alla att göra denna resa hit.

 

 

N. Øyen, 2 personer
Inter Milan - Juventus FC
28 april 2014