Tips! Se till att du har en giltig biljett. + Läs Mer

Med Fotbollstravel du är säker på "pappersbiljetter" eller "e-biljetter". Andra typer av entrébiljetter kan orsaka många problem.
Mer information
 • Papper eller e-biljetter
 • En felfri upplevelse
Fotbollsresa

Bayern München

Bayern München

Fotbollsresa
Bayern München

Bayern München

Tips! Se till att du har en giltig biljett. + Läs Mer

Med Fotbollstravel du är säker på "pappersbiljetter" eller "e-biljetter". Andra typer av entrébiljetter kan orsaka många problem.
Mer information
 • Papper eller e-biljetter
 • En felfri upplevelse
1. Välj din match
2. Komponera din resa
3. Bekräfta och boka
Boka enkelt Din kompletta skräddarsydda resa
Nummer 1 för fotbollsresor Specialisten sedan 2004
Klar och koncis Inga dolda kostnader


personer kollade Bayern München - paket under de senaste 24 timmarna.

Upplev en fotbollsresa till FC Bayern München

Boka din fotbollsresa till Bayern Munich FC med fyra enkla klick

Boka din fullständiga fotbollsresa till München, enkelt skräddarsydd.Välj vilken match, hotell och plats bekvämt på ett ställe. Inga bokningsavgifter.

Att bevittna en levande ”die Bayern” match är en oförglömlig upplevelse. Münchens stadion är en av de största i världen, med en kapacitet på 75.024. Du hittar bara den högsta kaliber av spelare i Bayern München: vilket är en viktig anledning för många fans att boka denna fotbollsresa. FC Bayern slogan är ”Mia San Mia”, som översätts till svenska till ” Vi är vad vi är”; en känsla av att du är skyldig att känna igen när du går in på stadion under din fotbollsresa. Få klubbar i världen kan konkurrera den otroliga atmosfären du kommer att känna i denna underbara stadion. Med FotbollsTravel, är du garanterad biljetter bredvid varandra i Allianz Arena.

München är den perfekta destinationen för en stadstrip, med varma somrar och vintrar kallt men full av karaktär. En stad där du kan uppleva hela fyra säsonger. Det finns också gott om inbjudande restauranger, typiska tyska barer och enorma julmarknader på vintern. Kort sagt, München är den perfekta platsen för din fotbollsresa.

fotbollsresa bayern munchen fans

Allt du behöver veta om din fotbollsresa till München

Vi har tagit fram de bästa tipsen för dig, så att din fotbollsresa till München är så trevlig och smidig som möjligt. Från insider tips på Allianz Arena fotbollsstadion, till goda råd om att utforska den underbara staden München.

 • Information om Allianz-Stadion, rutt & tips
 • Information om FC Bayern München
 • Vad att göra i München

Allianz Arena, Bayern Münchens imponerande fotbollsstadion

Allianz Arena Munchen

FC Bayern spelar alla sina hemmamatcher i fotbollstemplet, Allianz Arena. Arenan har för närvarande en kapacitet på 75,024 åskådare, och avslöjas.

Delta i en FC Bayern match innebär att du kommer att kunna njuta av den underbara stadion, som öppnade 2005. Utsidan av arenan kan vara helt upplyst-i rött för Bayern matcher-vilket resulterar i fantastiska fotografier, särskilt när det är mörkt.

Allianz Arena portar öppnar två timmar före matchen, vilket ger dig gott om tid att njuta av atmosfären under ditt besök.

Hur man kommer till Allianz Arena?

Bayern Münchens fotbollsstadion ligger i norra delen av staden i Fröttmaning distriktet, cirka 35 kilometer från Münchens centralstation. Münchens kollektivtrafiksystem är välorganiserat, med massor av bussar och tåg stannar på arenan.

MED BIL TILL STADION

Till skillnad från många andra arenor är det ett riktigt alternativ att komma till Bayern München-matchen med bil, med Allianz Arena som ger mer än 10 000 parkeringsplatser. På matchdagar kostar biljetter fortfarande bara rimliga €10. Du kan reservera i förväg, för att vara säker på att ha ett utrymme.

MED TUNNELBANA TILL ALLIANZ ARENA

Det finns två tunnelbanelinjer i München som kan ta dig till Allianz Arena:

U6, Sindlinger Tor till Fröttmaning

Med linje U6 måste du kliva av på Fröttmaning. Detta är också linjen som löper från centrum av München. Du kan gå av vid följande stopp:

 • Marienplatz
 • Universität
 • Studentenstadt

Dessa hållplatser ligger cirka femton minuters promenad från Allianz Arena.

MED CYKEL TILL BAYERN MÜNCHEN

Om vädret är trevligt, kan du också ta cykel till matchen, hyrd eller på annat sätt. Rutterna för detta anges tydligt i München, och det finns speciella cykelförvaring på Busparkplatz Nord, precis intill ingången.

Allianz Arena adress
Allianz Arena
Werner-Heisenberg-Allee 25
80939 München, Tyskland

Om det blir sent efter FC Bayern München fotbollsmatch, finns det ingen anledning att oroa sig. Ta bara nattbussen fram till 1: 31 på morgonen. Du kan ta U6 tunnelbanan för detta ändamål.

Allianz Arena plan

För att ge dig en uppfattning om vilka biljetter du ska köpa för de bästa platserna i Allianz Arena för din fotbollsresa: arenan är indelad i fem kategorier, executive platser och tre olika områden.

Nivåerna i Allianz Arena är

 • West stand, även kallad en av de korta sidorna. Här kan du välja mellan kategorierna 3, 4 och 5 (stående).
 • East stand, den andra kortsidan. Här hittar du också kategori 3, 4 och 5 (stående).
 • North stand, en av långsidorna. Det är där kategorierna 1 och 2 finns. Du hittar också verkställande platser här, med dessa finns på denna sida bara.
 • South stand, den andra långsidan. Här hittar du bara kategorierna 1 och 2. Det är här borta supportrar sitter. Oroa dig inte: bortasupportrarna sitter i sin egen sektion.

Var och en av dessa sidor är vidare indelad i tre områden. Om du bokar din fotbollsresa med oss, är du garanterad biljetter från kategori 1 till 4 hela tiden. Biljetter är indelade i ett nummer eller kategorier. Se bilden.

Stadion Karta Allianz Arena

Allianz Arena fotboll biljetter: hur man vet var du sitter?

När du har bokat din fotbollstur till Allianz Arena och fått dina matchbiljetter, kommer din biljett att visa vad som är nedan. Här är en kort förklaring av hur fotbollsbiljetterna till FC Bayern München fungerar.

fotbollsbiljett bayern munchen

Block (sektion), du kommer nu till walkway av Allianz Arena. Det finns olika ingångar som ger tillgång till din plats. Var uppmärksam på ditt nummer.

Reihe (vilken rad), när du är inne i arenan, leta efter din ”Reihe”. Detta är helt enkelt din rad.

Platz (din plats), det sista innan avspark är att hitta rätt plats. Observera att sätesnumreringen kanske inte är som den du är van vid. Det finns bara udda eller jämna nummer för varje rad: med siffror som går upp från plats 2, 4 till 6, etc. Eller på annat sätt från sittplats 1, 3 till 5 etc. Njut av matchen!

FotbollsTravel säljer inte enskilda biljetter som matchbiljetter. Du kan naturligtvis komma till oss för den fullständiga fotbollsresan.

Allianz Arena rundtur

Ingen fotbollstur till München är i själva verket komplett utan att boka en rundtur i arenan. Under ”CombiTour”, tas du på en turné genom denna klubbens fantastiska förflutna. Du leds runt av en utbildad guide. Du följer en förutbestämd rutt på cirka 45 minuter, längs vilken du kan kolla in funktioner som spelarnas omklädningsrum, du går igenom spelarnas tunnel (imponerande), dugout, pressrutan från rapportering utförs, du får en glimt av VIP-rutorna och självklart besöker du museet. Det uppstår ibland köer och det kan vara en halvtimme innan du kan starta rundturen. Det finns ingen specifik tid i samband med rundturen, och du kan spendera så länge du vill, upp till tre timmar före avspark.

Observera: museet stänger tre timmar innan matchen börjar på Bayern matchdagar, och det kan vara så att vissa element inte kan nås. Vi rekommenderar därför att du gör rundturen på en annan dag än matchdagar.

En vanlig rundtur kostar €19. För barn i åldern 6 till 13 år är priset € 11. Yngre barn (upp till 5 år) kan komma in gratis.

fotbollsresa stadium tour allianz allianz

Snacks och nära Allianz Arena

Innan du går på en Bayern München match, är det trevligt att äta en bit mat och ta en drink i området kring Allianz Arena. Arenan går tillbaka till 2005, och ligger inte i centrum. Men i själva arenan hittar du massor av bra cateringalternativ där du kan njuta av atmosfären och god mat och dryck.

Paulaner Bar Bayern Munchen

Paulaner supporter bar

Paulaner supporters bar är dit man kommer för en drink före, under och efter matchen, och är uppkallad efter ett ölmärke. Du hittar dem i både norr och söder står Allianz Arena, vilket innebär en förfriskning bland Bayern fans är aldrig långt borta. Om du känner dig hungrig, ta med dig en god bayersk specialitet med dig som en pretzel, grillat fläsk eller köttfärslimpa.

Arena Bistro Munchen

Arena Bistro

Även på Bayern Münchens grunder finns Arena Bistro; en mysig och inbjudande plats för att sparka av din matchdag med en smörgås eller en pizza. Du hittar också ett brett utbud av öl här. Bistron är öppen dagligen från 9:00 till 23:00.

Information om FC Bayern München

Bayern München grundades 1900 av en grupp MTV 1879 München Sport-club medlemmar. Detta gjordes för att de hade tröttnat på sin egen klubb och ville bilda en ny, mer framgångsrik klubb tillsammans. Ange Bayern München.

Denna unga klubb hade redan uppnått sin första framgång 1926, efter att ha vunnit South Germany Championship. Det var först då att Bayern München verkligen började ses som formidabel konkurrens. Klubben gick vidare till at ta sin första Tyskland nationella titel sex år senare i 1932, genom att slå Eintracht Frankfurt.

Från 1960-talet och framåt skröt Bayern München ett starkt lag med legendariska spelare som Sepp Maier, Gerd Müller och Franz Beckenbauer. Bayern vann titel efter titel och mästerskap efter mästerskapet under denna period. Eftersom laget hade haft sådan framgång på 1960-och 70-talet ansågs de vara en av Tysklands mest framgångsrika fotbollsklubbar. ”Der Rekordmeister” (Rekordmästaren) är nu deras berömda smeknamn, med hänvisning till det faktum att Bayern är överlägset Tysklands bästa fotbollsklubb.

FC Bayern München logotyp

Logotypen för Bayern München genomgick sin första allvarliga ansiktslyftning tillbaka 1954, med färgerna i Bayern regionen också först introduceras vid den tiden. Det är därför Bayern fans ibland kallas ”bayrare”.

Emblemet har uppdaterats sedan dess-sista gången i 2017 – även om kärnan förblir oförändrad. Den är fortfarande rund i form, och färgerna är i stort sett desamma: blå, vit och röd. Det som är annorlunda med den nya logotypen är att den omgivande röda linjen nu är blå. Linjen runt logotypen var fortfarande röd 1954.

Bayern Munchen logo

Die Roten vad betyder det egentligen?

Bayern fans brukar kallas ”Die Roten”i Tyskland, bokstavligen betyder De röda. Roten till detta är helt enkelt att Bayern München club skjortan är röd. Bayern var också ibland känd som FC Hollywood i det avlägsna förflutna. Detta beror på att klubben saknar disciplin vid den tiden och hade interna problem, med Tysklands tabloids då kommer upp med namnet.

Vad att göra i München?

München är en stor stad som är fullmatad med kultur. Fantastiskt för fotboll, men också det perfekta valet för en stadssemester eller lång helg. Årstiderna, de inbjudande trottoarkaféerna och ölkällarna, medan grädden på moset är de många restaurangerna där du kan prova typiska tyska rätter, vilket förbättrar en fantastisk upplevelse. Tyska köket har alltid något i butik, till exempel en currywurst med en stor öl. Det betyder att om du besöker staden för en FC Bayern München match, finns det också gott om saker att göra för resten av din vistelse. Det här är våra favoritställen i München.

cuvillies theater münchen

Cuvilliés Theater

Kolla in denna underbara teater, som en gång var värd för Napoleon. Om du är en klassisk musikälskare, är detta verkligen värt ett besök!

Marienplatz Munchen

Marienplatz

Behandla dina smaklökar i Münchens magnifika centrum. Denna plats är fullproppad med fina restauranger och stora kaféer, med band spelar ofta levande musik; ger den sin unika karaktär.

munchens julmarknad

Julmarknader

Ta en trevlig promenad tillsammans med familjen runt julmarknaden under vintermånaderna. Du hittar allt här, från glögg till läcker varm choklad.

BMW Museum

BMW Museum

Om du aldrig har varit i München tidigare, är BMW museum värt ett besök. En ikonisk bit av Tyskland.

Hur mycket kostar en fotbollsresa för att titta på Bayern Munich?

En fotbollsresa till Bayern Munich kan kosta allt mellan 3744 SEK och 9984 SEK. Priset på en resa varierar beroende på ett antal faktorer, inklusive:
 • Vilken match du väljer att titta på. Spel mot rivaler med stort motstånd, som Borussia Dortmund, är dyrare.
 • Vilket hotell och flyg du väljer. Som med alla resor är vissa hotell och flygbolag dyrare än andra.

Är det svårt att få Bayern Munich biljetter?

Ja, det är svårt att få Bayern Munich biljetter. Anledningen är att en stor del av arenan endast säljs till säsongsbiljettinnehavare. Eftersom klubben har så många fans kan det vara en mardröm att få tag i biljetter. Att köpa en resa via vår hemsida är ett av de sätt som du kan garantera din fotbollsresa till Bayern Munich.

Vad är namnet på Bayern Munichs arena?

Bayern Munichs arena kallas Allianz Arena. För UEFA-tävlingar kallas den Fußball Arena München på grund av sponsringsregler.

Hur mycket kostar det att besöka Bayern Munich-arenan?

Rundturer i Bayern Munich stadium för 215 SEK per person. Turer är tillgängliga från måndag till fredag mellan 10:00 och 17:00 och pågår i ca 60 minuter. Om du köper en kombibiljett som innehåller ett museumskort, rekommenderas att du tillåter ytterligare en timme att gå igenom höjdpunkterna i klubbens historia. Tyvärr finns det inga turer tillgängliga på matchdagar.

Vilka är biljettkategorierna i Allianz Arena?

Det finns sex kategorier i Allianz Arena. De dyraste kategorierna är kategori 1 och kategori 5. Kategori 5 är stående platser och kategori 6 är endast reserverad för affärs-och sponsringsplatser.