Fotbollsresa

Juventus FC

Juventus FC

Fotbollsresa
Juventus FC

Juventus FC
1. Välj din match
2. Komponera din resa
3. Bekräfta och boka
Boka enkelt Din kompletta skräddarsydda resa
Nummer 1 för fotbollsresor Specialisten sedan 2004
Klar och koncis Inga dolda kostnader


personer kollade Juventus FC - paket under de senaste 24 timmarna.
30 Fotbollsresa hittades
Juventus FC vs
Välj motståndare
Sortera efter:
Filters ()
Sortera efter:
?
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

Juventus FC - Como 1907

måndag 19 aug. 20:45
Bekräftat datum
Allianz Stadium, Turin
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
1577 SEK
Visa Paket
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

Hellas Verona - Juventus FC

måndag 26 aug. 20:45
Bekräftat datum
Marc Antonio Bentegodi, Verona
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
coming soon
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

Juventus FC - AS Roma

söndag 1 sep. 20:45
Bekräftat datum
Allianz Stadium, Turin
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
2145 SEK
p.p. från  
9001 SEK
Visa Paket
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

Juventus FC - SSC Napoli

21 eller 22 september  
Allianz Stadium, Turin
Betala 50 % idag!
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
2673 SEK
p.p. från  
6795 SEK
Visa Paket
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

Juventus FC - Cagliari

5 eller 6 oktober  
Allianz Stadium, Turin
Betala 50 % idag!
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
2141 SEK
Visa Paket
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
Serie A

Juventus FC - Lazio Roma

19 eller 20 oktober  
Allianz Stadium, Turin
Betala 50 % idag!
pengene-tilbake garanti
Lagt till i favoriter Lägg till favoriter
p.p. från  
2579 SEK
Visa Paket

Upplev en fotbollsresa till Juventus F.C.

Boka din fotbollsresa till Juventus F.C. med fyra enkla klick

Boka din kompletta fotbollsresa till Juventus F.C., enkelt anpassad. Välj vilken match, hotell och plats bekvämt på ett ställe. Inga bokningsavgifter.

Att bevittna en live Juve-matchär en oförglömlig upplevelse. Den underbara Juventus-stadion har en kapacitet på 41 507 åskådare. Juventus slogan är ”FinoallaFine”, eller ”Until the End” på engelska; en känsla du säkert kommer att dela när du kommer in på stadion under din fotbollsresa. Få klubbar i världen kan mätasig med denna upplevelse. Med FootballBreak är ni garanteradebiljetter bredvid varandra på Allianz Stadium.

Turin är en hisnande plats för en stadssemester, med en hel mängd charmiga och historiska italienska restauranger. Detta är en perfekt plats för älskare av jugend- och renässansarkitektur. Turin är en av Italiens mest populära ”mathuvudstäder”, där du samtidigt transporterasin i stadens härliga förflutna. Kort sagt, Turin är den perfekta destinationen för din fotbollsresa.

voetbalreizen juventus

Allt du behöver veta om din fotbollsresa till Juventus F.C.

Vi har de bästa tipsen för dig, vilket säkerställer din fotbollsresa till Juventus F.C. går så trevligt och smidigt som möjligt. Från insidertips för Allianz Stadium, till bra råd om att utforska den underbara staden Turin.

 • Information om Allianz Stadium, arenatur & tips
 • Information om Juventus F.C.
 • Vad man ska göra i Turin

Allianz Stadium, den legendariska fotbollsarenan för Juventus F.C.

shutterstock_751272046-scaled

Juventus F.C. spelar alla sina hemmamatcher på Pandemonium på Allianz Stadium, för närvarande med en kapacitet på 41 507 platser.

Om du deltar i en Juventus F.C.-match kommer duatt bli positivt överraskad av den slående italienska atmosfären som finns där. Att bevittna en fotbollsmatch i Turin är en upplevelse som finns på alla fotbollsfanatikers bucket-list!

Hur man tar sig till Allianz Stadium?

Juventus stämningsfulla fotbollsarena liggeri nordvästra delen av staden i stadsdelen Continassa,cirka sex kilometer från centrum. Turins kollektivtrafikär välorganiserad och det finns gott om bussar, taxi och spårvagnshållplatser vid stadion.

Vi rekommenderar dock inte att duåker till Allianz Stadium med bil eller taxi, om du inte ger dig av i god tid.Det är väldigtöverbelastat runt stadion på Juventus F.C. matchdagar, och parkering är både en mardröm och extremt dyrt.Väljatt använda kollektivtrafiken. Om du är fast besluten att åka med bil, parkera på Area12 Shopping Centeri närheten. Även om parkering är gratis där, kom ihåg att du behöver komma dit så tidigt som möjligt för att få en plats.

Med SPÅRVAGN till ALLIANZ STADIUM

Turin erbjuder en spårvagnslinje som tar dig till Allianz Stadium.

Linje 3, grön linje från Porta Palazzo.

Med linje 3 kan du gå av vid olika hållplatser i staden. Detta är linjen som går från Porta Palazzo, cirka tio minuters promenad från centrala Turin.

Avgången är ungefär femton hållplatser från den närmast stadion. Stationen du måste gå av vid heter Fermata 170 – PERVINCHE.

Härifrån kan Allianz Stadium nås till fots på mindre än tio minuter.

Allianz Stadium adress
Corso Gaetano Scirea 50
10151 Torino TO
Italië

MED BUSS TILL ALLIANZ STADIUM

Om du vill kommatill Allianz Stadium med buss kan du ta följande linjer: 72, 29 och 59.

Om det blir sent efter Juventus F.C.-matchen behöver du inte oroa dig. Ta bara nattbussen som går fram till 01:00. Du kan ta en av följande linjer: 59, VE1 och 59, 72 och 11, VE1 och 13N.

Nattbussar går inte mellan 01.00 och 04.00.

Allianz Stadion plan

För att ge dig en uppfattning om vilka biljetter du ska köpa för de bästa platserna på Allianz Stadium för din fotbollsresa: Juventus Stadium är indelad i fyra läktare och två olika nivåer. Sektorerna i 100-serien är de som ligger närmast planen.

Sidorna på Allianz Stadium är:

  • De Curva Nord bakom det norra målet. Sektorer 106–110 och 206–212
  • De Curva Sud bakom södra målet. Sektorer 118–122 och 222–228
  • Tribuna Est längs längden. Sektorer 111–117 och 213–221
  • Tribuna Ovestlängs sidlinjen. Denna del har Premium Club-platserna och Executive Boxes (med gästfrihet och värdinna-service), samt sektorer 105, 123, 203 till 205 och 229 till 231.
Plattegrond-Stadion-Juventus

Allianz Stadium rundvandring

Ingen resa till Turin är komplett utan att boka en rundtur på stadion. Under ”Juventus Museum + Allianz Stadium Tour” tas dupå en tur genom klubbens omfattande historia. Du kan antingen ta en ljud-tur eller, mot en extra kostnad, tas runt av en guide. Ljudturer kan bokas på fyra språk: engelska, franska, spanska och tyska.

Du följer en förutbestämd rutt längs vilken du kan kolla in delar som museet, vip-rummen, spelarnas omklädningsrum, det exklusiva mediaområdet och planen där du kommer att gå genom den imponerande spelartunneln. Allianz Stadium tar cirka 60 minuter, och för museet bör du räkna in ytterligare 50 minuter.

Observera: Museet stänger tre timmar innan matchen börjar på Juventus F.C. matchdagar, och det kan vara så att vissa områden inte kan nås. Vi rekommenderar därför att du tar turen på en annan dag än matchdagar.

Priset på en normal rundvandring är € 25, medan barn under 16 betalar € 20. Yngre barn (under 6 år) kan komma in gratis.

juventus-voetbalreis-stadiontoer

Snacks och drycker nära Allianz Stadium

Innan du deltar i en Juventus-match är det trevligtatt äta och ta en drink i Allianz Stadium-området. Det finns lyckligtvis ett flertal bra platser nära stadion, och att hitta lokala barer på de omgivande gatorna kommer inte att vara ett problem. Om det är enfotbollsbar du letar efter, ta dig till Huntsman Pub, som finns i Turins centrum.

Huntsman-Pub

Tetley Huntsman

En unik upplevelse för fotbollsfantaster! Denna bar ägs av en stor fotbollsfantast. Du kommer attkänna dig som hemma här direkt. Här serverar de ett antal typiska italienska rätter och har en stor ölsamling. Fotboll visas här ständigt påstora skärmar, och det här är stället som verkligen får dig på humör innan din Juventus F.C. match. Tetley Huntsman håller öppet till 02.00.

Cafe-Rossini

Cafe Rossini

En restaurang där du också kan titta på fotboll. En avslappnad atmosfär är vad denna plats erbjuder, bredvid floden Dora. Här hittar du ett stort urval av himmelska italienska rätter, viner och ett stort urval av öl. Denna restaurang är öppen varje dag utom söndag från 17.00 till 04.30, vilket är bra att veta med tanke på att bussarna börjar köra igen från 04:00och framåt.

Information om Juventus F.C.

Något överraskande grundades Juventus F.C. den 29 november 1897av en grupp gymnasieelever. Detta gav också upphov till namnet ”Juventus”, vilket betyder ”ungdom” på latin. Det är värtatt påpeka att klubben i början spelade sina matcher med rosa skjortor. De nya kläderna, med skjortor med svartvita vertikala ränder, introducerades 1899. Det var två år senare – 1903 – som klubben vann sitt första italienska mästerskap.

Familjen Agnelli – ägare till biltillverkaren Fiat – förvärvade Juventus 1923, och klubben vann sedan sin andra nationella italienska titel 1925-26. 1930-talet markerade en guldålder för ”Juve”, med triumfer i inte mindre än fem italienska mästerskap.

Det var på grund av familjen Agnellis ekonomiska stöd som klubben kunde locka till sig några av världens bästa spelare. Klubben har tagit olika världsrekord för högsta övergångssumman och har genom åren värvat fotbollslegender som Michel Platini, ZinedineZidane och Cristiano Ronaldo.

Juventus F.C. logotyp

Juventus F.C. logotyp som vi känner till idag introducerades i juli 2017. Denna nya logotyp förkroppsligar essensen av Juventus: de karakteristiska spelar-skjortfärgerna och symbolen för seger (även känd som Scudetto).

De svartvita ränderna är utmärkande för den nya visuella identiteten. Scudetto symboliserar klubbens iver att vinna, både nu och i framtiden. Slutligen har bokstaven J en speciell plats i varje fans hjärta.

maria-bobrova-Xp2mD-wQOfg-unsplash-scaled

Juventus smeknamn: Old Lady

Juventus har en hel del smeknamn. Det säger sig självt att spelarna kallas ”zebror” och ”I Bianconeri” (de svartvita) på grund av sina svartvitrandiga skjortor. Men var kommer smeknamnet ”The Old Lady” – av La VecchiaSignorapå italienska – från?

Som förklarats ovan: Juventus betyder ”ungdom”, och spelarna var också gymnasieelever i början. Men på 1930-talet var klubben känd för sitt ganska gamlalag, något som faktiskt fortfarande är sant. Det var med en nypa ironi som ordet ”gammal” kom i bruk;även bland fansen.

”Old Lady” är tillgiven. Det sägsatt supportrar älskar klubben lika mycket som sina fruar eller mödrar. Och med tanke på att Juventus vid det här laget är en klubb med ett långt förflutet är detta smeknamn lika passande som innan.

Vad man ska göra i Turin?

Turin är en medelstor och fascinerande stad. Perfekt för en fotbollsresa, men också fantastisk för en stadssemester eller långhelg. De inbjudande utomhusbarerna, de pittoreska byarna och – bäst av allt – äkta italiensk mat, precis som den ska vara. Det italienska köket misslyckas aldrig när det gäller charm, som deras världsberömda pizza med ett stort glas italienskt rött vin. Det betyder att om du besökerstaden för en Juventus F.C.-match, finns det också många saker att göra under resten av vistelsen. Det här är våra favoritställen i Turin.

musee-du-cinema-turin

Biografmuseet

Kolla in biografmuseet, som ofta sägs vara det bästa museet i Turin. Detta kommer inte som någon överraskning, med tanke på att Turin är födelseplatsen för italiensk film. Här hittar du världens bästa kameror, samt hjälmar från hela Star Wars-serien.

muse%CC%81e-de-lautomobile-turin

Musseo dell’automobile

Bilmuseet är en annan världsberömd institution i Turin. Med nästan 200 bilar från 80 tillverkare, allt från de senaste modellerna till, till och med, ångbilar, rymmer detta museum en av de mest enastående och sällsynta samlingarna av fordon.

marche%CC%81-porta-palazzo-turin

Mercato di Porta Palazzo

Ingen vistelse i Turin skulle vara komplett utan ett besök här;den största utomhusmarknaden i Europa.Du hittartusentalsfantastiska bås med alla typer av mat, samt kläder och alla typer av hushållsartiklar.Dessutom ärpriserna här mycket rimliga. Missa det inte!

mont-des-capucins-Turin-840x471-1

Monte dei Capuccini

Om du letar efter hisnande panoramautsikt över staden Turin, är det väl värt ansträngningen att ta dig upp detta berg.

Hur mycket kostar en fotbollsresa för att titta på Juventus?

En fotbollsresa till Juventus kan kosta allt mellan 3400 SEK och 9071 SEK. Priset varierar beroende på ett antal faktorer, så som:
 • Matchen du väljer att titta på. Derby-och rivalitetsmatcher är vanligtvis dyrare att titta på än andra matcher.
 • Varaktigheten av din resa. Ju längre du stannar i destinationslandet, desto dyrare blir din resa. Till exempel kostar en 4-dagars resa mer än en 2-dagars resa.
 • Hotellet du väljer att bo på och det flygbolag du väljer att flyga med. Det finns många billiga hotell och flygbolag som erbjuder rättvisa tjänster, men saknar bekvämligheterna med lite dyrare alternativ.

Vart kan jag köpa biljetter för att titta på Juventus?

Du kan köpa Juventus-biljetter via vår hemsida med våra fotbollsresepaket. Du får välja den kategori du vill sitta vid så ser vi till att du får bästa möjliga biljetterna.

Vart spelar Juventus?

Juventus spelar på Allianz Stadium i Turin (inte att förväxla med Allianz Arena i Munich, Tyskland). Under europeiska klubbturneringar (som Champions League eller Europa League) kallas det Juventus Stadium på grund av sponsringsregler.

Hur kommer jag till Juventus Stadium?

Att ta sig till Juventus stadium är ganska lätt om du reser från stadens centrum. Det finns fyra busslinjer som går mot stadion, inklusive linjerna 29, 3990 och 72. Om du väljer att använda bussen, kan du räkna med att betala mellan 11 SEK och 33 SEK för resan, vilket är mycket prisvärt. Alternativt kan du välja att använda en taxitjänst, men var medveten om att detta sannolikt kommer att kosta betydligt mer än att använda kollektivtrafik.

Erbjuder Juventus en arenatur?

Ja, Juventus erbjuder en arenatur. Arenaturer körs varje dag i veckan förutom tisdagar och begränsad tillgänglighet på matchdagar. Arenaturer kostar 170 SEK för vuxna och 136 SEK för barn under 16 år. En biljett till en arenatur fungerar ofta också som en biljett till museet.