Real Madrid - Atlético Madrid

25 eller 26 februari  

Estadio Santiago Bernabéu

Lägg till i önskelista Ta bort från önskelista

Tips! Se till att du har en giltig biljett. + Läs Mer

Med Fotbollstravel du är säker på "pappersbiljetter" eller "e-biljetter". Andra typer av entrébiljetter kan orsaka många problem.
Mer information
 • Papper eller e-biljetter
 • En felfri upplevelse
9
Real Madrid recensioner
Real Madrid resor fick ett genomsnittligt betyg på 9 baserat på tidigare kundupplevelse. Recensioner
Real Madrid - Atlético Madrid
Från
Välj paket
Modifiera
Real Madrid - Atlético Madrid
sö. 26 februari 2023 in Madrid
Från 9552 SEK p.p. (flyg, hotell & biljetter)
Från 4817 SEK p.p. (hotell & biljetter)
Välj paket
Modifiera
Ditt paket inkluderar :
 • Return flight from Stockholm (fler flygplatser tillgängliga)
 • 2 på ett centralt hotell
 • Säten för matchen
 • Sätesgaranti
 • Inga bokningsavgifter
 • pengene-tilbake garanti
Välj flygplats
Modifiera
Nästa
Välj högst 3 flygplatser
Modifiera
Avgång
Se fler datum
Retur
Se fler datum
Välj resenärer
Modifiera
Maximalt 4 passagerare per rum.
Ojdå! Det maximal antalet är 9 passagerare. Vänligen skicka oss en gruppförfrågan.
Från 
pp
* baserat på avgång från Stockholm
Räkna ut pris
personer som överväger att boka ett paket för Real Madrid - Atlético Madrid under de senaste 24 timmarna.
Välj ditt paket:
Kategori 3
p.p. från  
5413 SEK p.p.
p.p. från  
10148 SEK p.p.
 • Kortsidan tredje raden
 • pengene-tilbake garanti
komponera din resa
Kategori 2
p.p. från  
5774 SEK p.p.
p.p. från  
10509 SEK p.p.
 • Kortsidan första eller andra raden
 • pengene-tilbake garanti
komponera din resa
Category 1 Upper
p.p. från  
6354 SEK p.p.
p.p. från  
11089 SEK p.p.
 • Long side, levels 500-600-700
 • Seating in 3rd Tier
 • pengene-tilbake garanti
komponera din resa
Kategori 1
p.p. från  
7192 SEK p.p.
p.p. från  
11927 SEK p.p.
 • Långsidan första eller andra raden
 • pengene-tilbake garanti
komponera din resa
Category 1 Premium
p.p. från  
8391 SEK p.p.
p.p. från  
13126 SEK p.p.
 • Long side, levels 100-400
 • Seating in 1st or 2nd Tier
 • Central seats
 • pengene-tilbake garanti
komponera din resa

Fotbollsresa Real Madrid – Atlético Madrid

Derbi Madrile mellan Real Madrid och Atlético Madrid är en av de mest fyllda matcherna i La Liga. Åtminstone under de senaste tio åren har rivaliteten ökat enormt, med Atlético Madrid som också tävlar om priserna. På grund av framgångarna under de senaste åren har Atlético också byggt upp en världsomspännande fanbas, så att spelet följs med spänning över hela världen. Våra fotbollsresor till Real Madrid – Atlético Madrid är även bland de mest populära av alla våra erbjudanden. Även om biljetter till Madrilenian derby blir allt svårare att hitta, så kan du med en fotbollsresa välja mellan flera platser i Estadio Santiago Bernabéu, och ni kommer alltid att sitta bredvid varandra. Tillsammans med 85 000 andra besökare kommer du garanterat att uppleva ett blåsande derby i den helrenoverade stadion i Royal One.

På den här sidan hittar du all information du behöver för att förbereda dig optimalt för din fotbollsresa till ett Madrid derby. Här är allt du behöver veta:

 • Historien om Derbi Madrile Madrileño
 • De mest minnesvärda derbyn
 • Fakta om Real Madrid – Atlético Madrid
 • Spelare som spelade för båda klubbarna
 • Estadio Santiago Bernabéu under Derbi Madrileño
 • Vart festar, äter och dricker Real Madrid fans?

Boka en fotbollsresa till Real Madrid
Boka en fotbollsresa till Atlético Madrid

Historien om Derbi Madrileño

Fram till 1950 var Atlético den mest framgångsrika klubben i Madrid. Real Madrid hade inte gått längre än två ligatitlar på 1930-talet. Den nationella titeln var vanligtvis tvungen att lämnas till Athletic Bilbao, FC Barcelona eller kära stadsbrodern Atlético Madrid. Los Rojiblancos vann titeln 1940, 1941, 1950 och 1951, medan Real alltid var bakom. I derbyet var Atlético vanligtvis för stark för den kungliga. Från 1940 till 1951 vann Atlético 13 derbies, mot åtta för Real Madrid. Allt förändrades när toppspelare som Di Stéfano och Puskás kom för att spela för Real Madrid. Under ordförande Bernabéu, växte Real Madrid till den bästa klubben i världen. Real Madrid var också orörliga i Spanien. Atlético förlorade också i Derbi Madrileño. De slog botten från 1999 till 2013. Under denna period vann inte Atlético Madrid en enda gång mot den fantastiska Real. Som ett resultat fortsatte statusen för duellen att försämras. Men med ankomsten av Diego Simeone till Atlético växte laget till en riktig stridsmaskin. År 2013 slog Atlético sin storebror för första gången. Ett år senare besegrade det Real två gånger i tävlingen och vann också duellerna för Supercopa och Copa del Rey av stadsbrodern. Sedan dess har båda Madrid-klubbarna, tillsammans med FC Barcelona, ​​har varit bland top-3 i Spanien. Under de senaste åren, har Derbi Madrileño garanterat ett enormt skådespel med en blåsande atmosfär och utsålda arenor.

Real – Atlético: de mest minnesvärda derbyn

17 maj 2013: Real Madrid – Atlético Madrid 0-2 i förlängningen

Denna kvällen hade Real Madrid inte förlorat ett enda spel till sin stadsbroder på fjorton år. Sedan 1999 hade siffrorna visat på nitton segrar och fem oavgjort. Ingenting verkade vara fel i den här Copa del Rey-finalen i Bernabéu. Inom femton minuter gav Cristiano Ronaldo hemmalaget en 1-0-ledning. Men det här var en annan Atlético än under de senaste fjorton åren. Detta var Diego Simeones lag: en stridsmaskin som inte skulle låta sig besegras.

Redan före halvtid ordnar Diego Costa 1-1-poängen. Sedan gick ballongen upp, som ofta är fallet i derby. Real coachen Jose Mourinho visades röd för ihållande protester. Ronaldo kunde också lämna på övertid efter att ha slagit Gabi i ansiktet. Inte mycket senare fick Gabi också komma in. Med tio mot tio var det Mirani som satte Atlético på 1-2 i 110e minuten. Till exempel vann Rojiblancos Copa del Rey i lion’s den. Och för första gången detta århundrade blev stadsbrodern återigen besegrad. Det var början på en ny period, där Real inte längre automatiskt var säker på att vinna derbyt.

2014: Real Madrid – Atlético Madrid 0-1 i förlängningen

2014 säkerställde Real Madrid och Atlético Madrid en unik händelse i Champions League. I Lissabon fanns det två klubbar från en stad i finalen för första gången. Under en lång, lång tid tycktes Atlético vinna den enda europeiska cupen som de fortfarande saknade. Godín hade tagit hand om 0-1 i 36e minuten, och den poängen förblev på resultattavlan under lång tid. Under en mycket lång tid i själva verket, för när 90e minuten kom, var det ingen som brydde sig om Real Madrids chanser längre. Tills Sergio Ramos nickade in 1-1 på övertid. De trötta Colchoneros gav upp på övertid. Efter Gareth Bale gjorde 2-1 i 110e minuten, var det över. Marcelo och Ronaldo gjorde det till och med till 4-1, vilket gjorde Real Madrid till det bästa i Europa igen efter tolv år.

2021: Real Madrid – Atlético Madrid 4-0

I December 2021 var det äntligen dags igen. Efter Corona-epidemin fylldes slutligen Santiago Bernabéu med fans igen för Derbi Madrileño. Även om inte alla platser kunde fyllas på grund av renoveringen av arenan, var atmosfären gammaldags svällande. För de nationella mästarna Atlético var spelet den sista chansen att stanna kvar i titelloppet. Trots allt var de redan tio poäng efter Real Madrid. Men för tredje året i rad, visadeLos Blancos sig vara för starka. Benzema gjorde snabbt 1-0 med en fin volley. Efter pausen gjorde Asensio 2-0. Segern äventyrades aldrig och placerade Real Madrid i en plats för ligatiteln 2022.

Fakta om Real Madrid – Atlético Madrid

 • Det första officiella mötet mellan de två rivalerna ägde rum den 2 December 1906. Matchen på Campeonato Regional Centro slutade med 1-1 oavgjort.
 • När den spanska ligan grundades 1928 var båda Madrid-klubbarna grundande medlemmar i La Liga. Det första ligamötet ägde rum den 24 februari 1929 på Real Madrid’s Chamartín Stadium. Hemmalaget vann med 2-1. Båda målen gjordes av Monchin Triana, som kom över från Atlético året innan.
 • I sin egen Estadio Bernabéu, regerar Real Madrid fortfarande högst i El Derbi Madrileño. Los Blancos har vunnit 55 gånger, och endast förlorat 15 matcher. Spelet slutade oavgjort 15 gånger. Målskillnaden är också fördel för Real Madrid med 162-94.
 • De senaste tio mötena i Bernabéu (fram till säsongen 2021/22) har avslutats fyra gånger i en seger för Real Madrid. Tre gånger blev det oavgjort och Atlético vann även tre gånger. 2014, 2015 och 2016 vann Los Colchoneros tre gånger i rad.
 • De tre senaste mötena fram till och med säsongen 2021/22 vann Real Madrid. Sedan 2016 har Atlético inte kunnat vinna på Bernabéu.
 • Sergio Ramos är spelaren med flest derbyn till hans namn. Ramos tog på sig Atlético inte mindre än 43 gånger, med sitt mål i sista minuten i Champions League-finalen 2014 som höjdpunkten.
 • Cristiano Ronaldo gjorde flest mål för Real Madrid i derbyet: han hittade nätet inte mindre än 22 gånger. Ronaldo följs av Alfredo Di Stefano (17) och Raul (15).
 • Atlético Madrid regelbundet oroliga för Cristiano Ronaldo. Portugisen var en konstant plåga för klubben. Förutom sina 22 mål i Derbi Madrileño, vann Ronaldo båda Champions League-finalerna mot Atlético 2014 och 2016. År 2017, när de två klubbarna mötte varandra i semifinalen i Champions League, bestämde han sig för tvåvägsstriden med ett hat-trick. Ronaldo var också en mardröm för Atlético i Juventus-tröjan. År 2019 säkerställde han eliminering av Rojiblancos i den åttonde finalen i Champions League med ett annat hat-trick.

Spelare som spelade för båda klubbarna

Trots rivaliteten mellan medborgarna finns det mer än fyrtio spelare som har spelat för båda Madrid-klubbarna. Många överföringar orsakade en del uppståndelse; trots allt är överföringen mellan Real och Atlético mindre fylld än en överföring mellan Real Madrid och FC Barcelona. Fientligheter uppstod endast med överföringen av stora spelare, som var mycket populära bland fansen.

Den mest kända spelaren för att göra lagbyte var Hugo Sánchez. Mexikanen var oerhört populär bland fansen på grund av hans många mål. När det blev känt att anfallaren skulle byta till Real Madrid, avtog den kärleken snabbt. Sánchez spelade sista matchen i cupfinalen mot Athletic Bilbao. Även om de vann matchen med 2-0 och Sanchez gjorde båda målen, sjöng det ständigt om honom och publiken kallade honom ”money wolf”. ”Det här är den sorgligaste dagen i mitt liv, jag förväntade mig inte detta. Min överföring till Real Madrid är bra för alla,” sade mexikanen efteråt. Atlético behövde verkligen desperat pengarna för att avvärja konkurs.

Tyske Bernd Schuster tog motsatta väg. Efter två år i Real Madrid orsakade hans överföring till Atlético mycket mindre krångel. Tidigare hade tysken också gjort övergången från FC Barcelona till Real Madrid, vilket ledde till betydligt fler protester. Efter sin karriär kunde Schuster därför utses till tränare för Real Madrid utan problem.

Det kanske mest överraskande namnet är Santiago Bernabeu, den mest inflytelserika mannen i Real Madrids historia. Bernabeu var president från 1943 till 1978 och ledde Los Blancos till världens topp under den perioden. På 1920-talet spelade angriparen mer än 200 matcher för Real Madrid, men däremellan spelade han också ett år för Atlético. Även om han bara spelade 1 officiell match, glöms detta faktum så snart som möjligt av fansen av The Royals. Idag, är Theo Hernándezden mest kända spelaren som bytt klubbar. Tillsammans med sin bror Lucas spelade han i alla Atlético ungdomslag. År 2017 flyttade han till The Royals för 30 miljoner euro. Det var ingen framgång, för trots ett sexårigt kontrakt lämnade han efter två år för att åka till

Santiago Bernabéu under Derbi Madrileño     

När Atlético Madrid besöker Estadio Santiago Bernabéu kan du blint anta att arenan är helt slutsåld. Visst sedan ankomsten av Diego Simeone till Atlético 2011 har Derbi Madrileño stigit enormt i prestige. Den argentinska tränaren lyckades ta Rojiblancos tillbaka till toppen, vilket bara har ökat rivaliteten mellan medborgarna.

Fotbollstemplet har totalrenoverats under de senaste två åren, vilket kostade cirka 600 miljoner euro. Klubben var smart nog att låta arbetet ske under Corona-epidemin. Eftersom det inte fanns något allmänt välkomnande ändå var det lätt att flytta till den lilla stadion nära träningskomplexet. Under tiden skulle stora förändringar kunna göras i Bernabéu.

Detta hem för Real är utrustat med en toppmodern videoskärm och kapaciteten har ökat till 85 000. Dessutom är arenan utrustad med ett infällbart tak som kan stängas inom 15 minuter. Fältet kan nu också flyttas under en av stativen. Som ett resultat kan tennis-och basketmatcher också hållas, liksom mässor och konferenser. Från utsidan har stadion ljus som ständigt byter färg, precis som Bayern München’s Allianz Arena. Slutligen har klubbmuseet också utökats avsevärt.

Praktisk information

Stadion är lättillgängligt med tunnelbanelinje 10. I centrum av staden, gå på vid stationerna Plaza de España eller Príncipe Pío. Stig sedan av vid Santiago Bernabéu station. Många fans går av två hållplatser senare. De går sedan till stadion via hållplatsen Plaza de Castilla.

Arenatour Santiago Bernabéu


Vad du definitivt inte bör missa, är en tur genom det nyrenoverade Bernabéu. Så länge renoveringen inte är klar består turen av ett besök på Real Madrid-museet, som inkluderar världens största trofee-skåp. Här hittar du också de tretton Champions League-cuptitlarna som har vunnits. Dessutom, från andra våningen har du en fantastisk panoramautsikt över hela arenan. Priserna är €15 för vuxna och €12 för barn. Det rekommenderas att boka online. Från 2023 kommer det också att vara möjligt att boka en rundtur på arenan igen.

Vill du själv bevittna Real Madrid – Atlético Madrid?

Ta en titt på fotbollsresor till Atlético Madrid

Vart festar, äter och dricker Real Madrid-supportrar?

Före och efter matchen mellan Real Madrid och Atlético Madrid vill du naturligtvis uppleva så mycket som möjligt av derby-atmosfären i staden. Nu är festligheterna före spelet i Madrid inte lika stora som i Tyskland eller England. Många Real Madrid-fans har en säsongsbiljett och går direkt hemifrån till arenan. Ändå kan du uppleva tillräckligt med atmosfären på gatorna runt arenan.

Estadio Santiago Bernabéu är lokaliserad vid Paseo De La Castellana, en av stadens huvudartärer. I synnerhet norr om Bernabéu hittar du många cafeer och restauranger. Det är därför lämpligt att inte resa direkt till stadion med tunnelbanelinje 10, utan att gå av två hållplatser senare vid Plaza Castilla. De flesta fans går avståndet härifrån till stadion, stannar för ett mellanmål och en drink längs vägen. Churros i alla möjliga varianter och skinksmörgåsar är en favorit hos spanjorerna. Plaza De Los Sagrados Corazones, torget som ligger 200 meter från arenan, är också en populär mötesplats för riktiga fans.

Om du inte känner för ett lättare mål, men vill ha en rejäl måltid istället innan matchen, är restaurang Asador Donostiarra det lämpligaste alternativet. Restaurangen ligger en femton minuters promenad från arenan och är favorit tillhåll för Real Madrid spelare. Här hittar du också Wall of Fame: en vägg helt täckt med foton av Real Madrid-spelare under deras besök på restaurangen. På en annan vägg hittar du Atlético-spelarna. Du har god chans att stöta på någon utav de berömda spelarna på icke-matchdagar. Det är förresten ingen billig restaurang.

voetbalreis real madrid

Plats för hyllningar


När Real Madrid har vunnit ett pris, firas det på Plaza de Cibeles, cirka fyra kilometer söder om Santiago Bernabéu. Den lysande mittpunkten under festligheterna är den enorma Cibeles-fontänen. Det är tradition att statyn av den romerska gudinnan Cybele då viras in i en Real Madrid-flagga. Att fira en cupvinst eller mästerskap på detta torg är en upplevelse du sent kommer att glömma.

Andra matcher du kanske gillar:
La Liga

Real Madrid - RCD Espanyol

11 eller 12 mars  
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Säljer snabbt
pengene-tilbake garanti
p.p. från  
p.p. från  
3023 SEK
p.p. från  
6801 SEK
Visa Paket
Champions League

Real Madrid - Liverpool FC (CL)

onsdag 15 mars 21:00 Bekräftat datum
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Säljer snabbt
pengene-tilbake garanti
p.p. från  
p.p. från  
8718 SEK
p.p. från  
10877 SEK
Visa Paket
La Liga

Real Madrid - Real Valladolid

1 eller 2 april  
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Betala 50 % idag!
pengene-tilbake garanti
p.p. från  
p.p. från  
2326 SEK
Visa Paket
För att kunna erbjuda dig en bra webbplats använder vi cookies. Mer information om våra cookies
Stäng notifikation