Topp 5 fotbollsresor för familjen

Att bli förälder och bilda familj betyder att prioriteringar måste justeras, dock går det fortfarande att njut av fotbollen. Istället för en helg med vänner, varför inte ta med hela familjen? Här är fem städer väl värda ett besöka för en fotbollsresa med familjen.

Madrid

Från både ett fotbolls-och kulturellt perspektiv är Madrid en av de bästa städerna i Europa för en familjesemester. Real Madrid och Atletico Madrid är två av världens största klubbar, att se någon av dessa klubbar spela skulle vara en fantastisk upplevelse för alla familjer galna i fotboll.

Europeiska mästare tretton gånger, är Real Madrid en drömklubb för många ungdomar och med ett besök på Santiago Bernabeu är det lätt att se varför. En guidad arenatur kostar €17 per barn och €22 per vuxen vilket erbjuder möjligheten att se det bästa pokalrummet inom världsfotboll.

På en matchdag kommer barnen att njuta av möjligheten att se superstjärnor. Spelare som Karim Benzema, Luka Modric och Vinicius Jr är några av de bästa i världen. Era barn kanske lämnar med drömmar om att leka i det berömda vita matchtröjorna.

Konsekvent på toppen av La Liga och Champions League så har Atletico Madrid kanske inte vunnit så många trofeer som deras stadsrivaler men de är fortfarande en stor klubb. De röda och vita ränderna skapar alltid rädsla hos motståndarlaget, och deras nya hem Wanda Metropolitano arena är ett bra ställe för att titta på bra fotboll.

Naturligtvis finns det gott om icke-fotbollsrelaterade saker för dig och din familj att göra i Madrid. Unna barnen en glass medan ni promenerar runt vackra Parque del Retiro eller besök dinosaurier på National Museum of Natural Sciences, bara några kvarter från Santiago Bernabeu. Madrid är den perfekta destinationen för en familjefotbollsresa.

Madrid

Florens

Denna italienska stad är en av de mest historiskt betydelsefulla platserna i världen. Det var inte bara det slående hjärtat av den italienska renässansen, men det går även att argumentera att det var här som fotbollen föddes.

Ja, det moderna spelet kom från England, men Calcio Storico Fiorentino är duken som användes för moderna bollspel som rugby och fotboll. Gör resan till Dantes stad i juni, bevittna dess viktigaste kulturella händelse och lär dina barn om historien om det vackra spelet.

Fiorentina är den enda stora klubben i den vackra staden Florens, och som ett resultat har de en fanatisk grupp med fans. Även om de inte har vunnit Serie A sedan 1969 har Viola haft några riktigt anmärkningsvärda spelare genom åren. Rui Costa, Gabriel Batistuta och mer nyligen Dusan Vlahovic har alla haft på sig den lila matchtröjan.

Precis som alla städer på denna lista är Florens mycket mer än fotboll. Att utforska Leonardo da Vinci-museet, se den massiva Katedralen Santa Maria del Fiore och matlagningskurser för hela familjen är bara några saker att hålla besökare i alla åldrar upptagna.

Florence

Liverpool

Lätt en av de mest underskattade städerna i hela Europa, har Liverpool något för alla. Liverpool och Everton är två av Englands mest kända och historiska fotbollslag med mycket olika historier.

Det är rättvist att säga att Liverpool FC är de mycket mer framgångsrika av de två klubbarna. Sex Champions Leagues och 19 ligatitlar sätter dem i den övre nivån av elitfotbollsklubbar. Under de senaste åren har Liverpool-fans blivit bortskämda med att kunna se spelare som Mo Salah, Virgil van Dijk och den föredette Sadio Mane spela på Anfield.

Everton har varit i skuggan av sina bittra rivaler under större delen av deras existens, men fans av den blå halvan av denna rättvisa stad älskar sin klubb lika mycket. Everton fans uppskattar att fotboll är mer än bara trofeer och som ett resultat är atmosfären på Goodison Park lika bra som den på Anfield. Dessutom ligger båda arenorna bara 20 minuters promenad bort, så om du planerar din dag klokt kan du göra båda arenaturerna samma dag.

Fotboll betyder mycket för folket i Liverpool, men det gör musik också. Beatles resonerar med musikfans i alla åldrar, så Beatles museumet är en fantastisk dag för alla musikfantaster.

Nattlivet i Liverpool är något av det bästa i landet. Pubar finns i varje hörn, där var och en berättar sin egen historia. Gör resan till Royal Albert docks för otrolig mat och dryck, samt massor av museer. Liverpool är fantastiskt och du och din familj kommer att känna er välkomna.

Liverpool

Paris

Ljusstaden är nu superstjärnans stad. Den största genom tiderna, Lionel Messi, har gått med sin vän Neymar och Kylian Mbappe i Paris Saint Germain. Att se dessa tre spelare tillsammans är mer än tillräckligt med anledning att besöka denna fantastiska stad.

Tunga investeringar har gjort PSG till den dominerande kraften i fransk fotboll, men pokalen klubbarnas ägare längtar efter mer än någon annan är Champions League. Nu när Messi har jobbats in, bör du inte satsa emot den argentinska trollkarlen som äntligen leder sin nya klubb mot den största pokalen i klubbfotboll.

Vid 35 års ålder, kommer Messi inte att spela alltför länge till, att ta dina barn eller andra nära och kära för att se honom spela är något ni kommer att prata om resten av era liv. Naturligtvis är det också enormt att se Neymar och Mbappe, och det är högst sannolikt att de här superstjärnorna resonerar mest för barnen.

Det finns så mycket att se och göra i Paris, det är nästan omöjligt att lista dem alla. Louvren, Eiffeltornet och Triumfbågen är några av de mest kända museerna och monumenten i världen. Det är också en av de stora matstäderna. Gå till lilla te-rummet Carette för en varm choklad som kommer att förändra ditt liv

Paris

Sevilla

Liksom Liverpool är Sevilla en av Europas dolda pärlor, men likheterna slutar inte där. Sevilla är en vacker och historisk stad med två stora klubbar som hatar varandra. Sevilla och Real Betis har en av de mest intensiva men relativt okända rivaliteterna i fotboll.

Sevilla FC är den mest dekorerade sidan i UEFA Cup / Europa League historia med häpnadsväckande sex titlar. De är utan tvekan en av de största klubbarna i Spanien och Europa och deras skåp med pokaler återspeglar det.

Om Sevilla är som Liverpool, är Real Betis som Everton, även om Los Verdiblancos de senaste åren har varit där uppe med sina stadsrivaler och vunnit Copa del Rey förra säsongen. Med föredetta Manchester City tränaren Manuel Pellegrini, är Real Betis lite av en otippad vinnare.

Staden Sevilla har en verkligt fantastisk arkitektur. Real Alcazar de Seville, Plaza De Espana och Parque De Maria Luisa erbjuder vackra miljöer för att tillbringa tid med de människor du älskar. Om ni är ett par, föräldrar med små barn eller tonåringar, har Sevilla mycket att erbjuda. Missa inte en hästvagnsresa över stadens centrum och försök att mingla med lokala fans, som kommer att försöka få dig att känna dig som hemma och ge dig tips för att göra din vistelse ännu bättre. Vi kan lova om ni kommer till Sevilla som neutrala fan, kommer ni lämna som Betis eller Sevilla fan, för resten av era liv.

Sevilla


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *