Sök efter din fotbollsresa till Borussia Dortmund

9.5
Borussia Dortmund recensioner
Borussia Dortmund resor fick ett genomsnittligt betyg på 9.5 baserat på tidigare kundupplevelse. Recensioner
Borussia Dortmund Borussia Dortmund https://assets.travelgroep.nl/images/83888/83888.png 4.75 3 0 5
personer kollade Borussia Dortmund - paket under de senaste 24 timmarna.

Upplev en fotbollsresa till Borussia Dortmund

Boka din fotbollsresa till Borussia Dortmund med fyra enkla klick

Boka din fotbollsresa till Borussia Dortmund, lätt att anpassa. Välj match, flyg, hotell och säte enkelt på en plats. Inga bokningsavgifter.

Att få sen en live Borussia Dortmund match är en oförglömlig upplevelse.  Westenfalenstadion (också känt som Signal iduna Park) är Tysklands största arena, den har en kapacitet på 81,365 människor när Dortmund spelar. Laget har också den högsta medelnärvaron utav alla europeiska fotbollsklubbar. Klubbens slogan är “Echte Liebe” som betyder “Äkta Kärlek” på Svenska – det är den känsan du får när du besöker Westfalenstdion. Bortsett från den vackra arenan så har du chans att se toppspelare på nära håll. Listan inkluderar Erling Haaland, Marco Reus, Jude Bellingham och Donyell Malen. Om du är sugen på att se en match i Dortmund så har vi på Fotsbollstravel lösningen för dig.

destinatDortmund är den perfekta destinationen för en storstadssemester, med milda somrar och kyliga vintrar så erbjuder varje säsong en unik upplevelse. Som den åttonde-största staden I Tyskland så kan du förvänta dig att hitta allt du behöver för att få en fantastisk fotbollsresa; ölhallar, historia och en stark lokal kultur.

borussia dortmund fotbollsresor

Allt du behöver veta inför din fotbollsresa till Borussia Dortmund

Vi har letat upp de bästa tipsen åt dig så att vi kan försäkra oss om att din fotbollsresa till Dortmund blir så bra och lättvindig som möjlig. Från insidertips om Westfalenstadion, till bra tips om upptäckresor till den fantastiska staden Dortmund.

  • Information om Westfalenstadion, rutter & tips
  • Information om Borussia Dortmund
  • Saker att göra i Dortmund

Westfalenstadion, Borussia Dortmund’s mammut fotbollsmarker och de största I Tyskland

Borussia Dortmund spelar sina hemmamatcher I Westfalenstadion (eller Signal Iduna Park). Det otäckta stadiet kan, efter dess renovering blev färdig år 2018, hålla upp till 81,365 tittare

Atmosfären I Westfalenstadion under Borussia Dortmund matcher är oöverträffbar. Dortmund fans är kända som några av de högljuddaste i hela Europa. Så om du letar efter rå passion så kommer du inte bli besviken.

Grindöppningstiderna beror på matchen, så du kommer behöva konsultera din biljett. Klubben gör detta tydligt i sitt användarvtal.

westfalenstadion borussia dortmund

Hur Man Tar Sig till Signal Iduna Park

Signal Iduna Park ligger I Innenstadt-West distriktet inom Dortmunds stadskärna. Det är ungefär fyra kilometer ifrån Dortmunds centralstation. Detta gör det till en enkel pendling för alla som stannar i staden, speciellt eftersom kollektivtrafiken är lätt att använda och konsekvent.

Det finns fem sätt att ta sig till arenan:

Bil till Westfalenstadion

Att köra till arenan för att se en Borussia Dortmund match är en möjlighet. Precis som på flera andra tyska arenor så finns det ett parkeringsområde med över 10,000 platser. Du kommer behöva köpa en biljett för att parkera där. Om det inte finns platser så finns det också möjlighet att parkera vid TU Dortmund University och använda gratisbussarna som tar dig till arenan.

Att ta dig till arenan med bil är metoden som vi rekommenderar minst. Även fast det finns mycket parkeringsplatser så kan man alltid förvänta sig att det är mycket trafik.

Tunnelbana till Westfalenstadion

Det finns två tunnelbanelinjer som åker till Westfalenstadion – U45 och U46. När du använder en av dessa två linjer så måste du gå av vid ”Westfalenhallen”. När du går av så kommer du se arenan, det är bara cirka fem minuters gångavstånd dit.

Buss till Borussia Dortmund

Busslinje 450 stannar vid “Westfalenhallen” – samma stop som tunnelbanan. Så när du går av så kommer det vara gångavstånd till arenan. Så det finns inte mycket att oroa sig över.

Cykel till Arenan

Eftersom arenan ligger I staden så är det möjligt att cykla till Westfalenstadion om ditt hotel ligger nära. Cykelresan borde vara mellan 10–20 minuter om du är i stadens centrum.

Signal Iduna parkadress

Signal Iduna Park

Strobelallee 50,

44139 Dortmund, Germany

Westfalenstadion Stadium Plan

För att ge dig en idé om vilka biljetter du bör köpa för att få de bösta platserna I Westfalenstadion inför din fotbollsresa: Arenan är uppdelar i sex kategorier, vanliga platser och VIP-området inkluderat.

Sidorna I Westfalenstadion är:

  • Västra sidan är där de flesta VIP-besökarna finns. Tittare med biljetter i kategorierna 2 till 4 kan också förvänta sig att få plats här.
  • Den östra sidan är du kommer att hitta de mest prisvärda platserna, på grund av den bra strukturdesignen så kommer du inte att missa något av upplevelsen genom att välja dessa platser. Fans i kategorier ett till sex kan förvänta sig att få plats här.
  • Norra sidan är bortasektionen. Det finns ett litet område för fans som föredrar ståplatser. Dock så består resten av området av platser i kategorierna 4 till 6.
  • Den södra sidan kallas för den Gula Väggen. Det är stå-sektionen och den är reserverad för klubbens lojalaste fans. Det är den största enkelnivåläktaren i hela Europa. Det är här du kan förvänta dig att höra mest ljud.

Om du bokar din fotbollsresa med oss får du garanterat biljetter från kategori 1 till 2 inkluderat alla gånger. Biljetter är uppdelade i olika kategorier. Se bilden.

borussia dortmund stadionplan

Borussia Dortmund Fotbollsbiljetter: Hur Du Vet Vart Du Sitter

När du har bokat din fotbollsresa till Signal Iduna Park och har fått dina matchbiljetter, din biljett kommer visa vad som är nedan. Här är en kort förklaring över hur fotbollsbiljetterna till Borussia Dortmund fungerar.

borussia dortmund biljetter

Block (sektion) – Detta är sektionen av arenan som du ska gå in i, eftersom det finns olika ingångar till arenan så måste du försäkra dig om att du använder den korrekta ingången för att ta dig till din plats fort. Så var uppmärksam på detta numret.

Reihe (rad) –Som sagt, så översätts reihe till rad, alltså vilken rad du kommer att sitta på.

Platz (plats) –Detta numret refererar till sätet du kommer att sitta i. Det sista att göra innan avsparken är att hitta den rätta platsen. Var uppmärksam på ditt nummer så att du inte råkar gå förbi det!

Fotbollstravel säljer inte individuella matchbiljetter. Du kan såklart komma till oss för den kompletta fotbollsresan.

Stadiumrundtur + Museum runt Signal Iduna Park

Ingen fotbollsresa till Westfalenstadion är komplett utan att boka en tur till arenan. Under rundturen så får du gå igenom klubbens fantastiska förflutna. Jämfört med andra fotbollsarenarundturer I Europa så är den väldigt unik.

En guide kommer att gå med på rundturen, men du kommer också få en ljudspelare som du kan använda medans du går runt i arenan. Du kommer att få följa en förbestämd rutt i 120 minuter med möjlighet att röra dig fritt i vissa områden.

Höjdpunkterna av rundturen är bland annat en genomgång av Südtribune och hemmaomklädningsrummet, en chans att sitta på avbytarbänken och en titt på mediacentret. Rundturer är tillgängliga nästan varje dag förutom matchdagar. Rundturernas öppettider är mellan 10:00 till 18:00. Sista antagning är vid 17:30.

En rundtur kostar mellan €9 och €11 beroende på dag. Barn under 18 kan ansöka om en koncession. Generellt sett så innebär detta att biljettpriset sänks till €6.

signal iduna park biljetter

Snacks och dricka nära Westfalenstadion

Innan man går på en Borussia Dortmund match så är det trevligt att gå ut och äta eller dricka något I området runt Westfalenstadion. Till Till skillnad från Allianz Arenan I Munich så är Westenfalstadion ligger nära Dortmunds stadskärna. Så det finns en del platser där du kan suga upp atmosfären innan du går till matchen, inkluderar:

Strobels Dortmund

Stroebels är en bar och grill som ligger inom gångavstånd från Signal Iduna Park. Dem har en bra meny för fans som letar efter ett snabbt snack och några öl innan matchen.

Det finns också större måltider för folk som är mer petiga. Det finns också traditionella tyska maträtter att pröva, så som kringlor och currywurst.

Gaststätte und Biergarten im Stadion Rote Erde

På Rote Erde Beer Garden så kan du njuta av några fräscha pilsner och lite snacks innan matchen. Du får också en chans att njuta av en unik upplevelse som en del av Borussia Dortmunds historia när du besöker denna ölgården. Det brukade vara här som laget spelade innan de byggde Westfalenstadion.

Information om Borussia Dortmund

Borussia Dortmund formades år 1909 av en grupp unga män som var missnöjda med den lokala kyrkoklubben. Så, till sklinnad från andra klubbar så har klubblistan en lång lista av grundare istället för bara några få människor.

Från början så försökte församlingsprästen som styrde kyrkoklubben att bryta upp formningen av det nya laget, men han misslyckades att göra det. Namnet ”Borussia” betyder Preussen på latin, namnet kommer egentligen från ett närliggande bryggeri som hade samma namn.

Från början så spelade laget i blåa och vita uniformer, men år 1913 så började dem med den svarta och gula uniformen som de är kända för idag.

Fastän att klubben nästan blev bankrutt i sina tidigare dagar genom att signa många professionella fotbollsspelare så lyckades dem klara sig. Sen dess har dem växt till att bli en av Europas toppklubbar.

Borussia Dortmund Logga

Från början så spelade klubben utan en riktig logga I cirka 30 år. År 1945 så skapade Dortmund äntligen sin första logga. BVB står för Ballspielverein Borussia och ”09” står för året som klubben formades.

Sen den skapades så har klubbens logga ändrats fyra gånger. Den senaste uppdateringen skedde år 1993. Kärndelen av loggan – BVB 09 – har dock inte ändrats sen dess skapelse år 1945.

borussia dortmund logga

Vad kan man göra i Dortmund?

der alte markt

Der Alte Markt

Der Alte Markt direktöversätts till “Den Gamla Marknaden”. Är en av stadens äldsta stadskärnor, med rötter som verkar datera tillbaks ända tills 800-talet. Detta området används ofta för festivaler samt Dortmunds Julmarknad.

st reinoldi's kyrka

St. Reinoldi’s Kyrka

St.Reinolds kyrka är den äldsta kyrkan I Dortmund. Den byggdes mellan 1250 och 1270. Även fast den har skadats många gånger under århundradena så har den blivit restorerad med ett torn som är över 100m. Kyrkan spelar en viktig del i den gamla marknadsrutan, att gå dit för ett snabbt besök är enkelt.

hohensyburg

Hohensyburg

Hohensyburg är det förstörda slottet vid Sigiburg – en anglosaxisk fornborg. Slottet blev taget av den heliga romanska kejsaren Charlemagne år 772 och 775. Så om du älskar medelåldershistoria, gör dig själv en chans och besök detta historiska landmärket.

tyskt fotbollsmuseum

Tyskt Fotbollsmuseum

Om du är ett fan av internationell fotboll så kommer du säkert tycka om att besöka DFB-Museet. Det öppnades år 2015, museet dokumenterar all historia om det tyska fotbollslaget, alla vinster och misslyckanden är inkluderade.

westfalenpark

Westfalenpark

Westfalenpark är en allmän park nära Westfalenstadion. Den är känd för att det finns 3,000 olika typer av rosor på display, parken är ett måste-se för alla som älskar naturen. Dessutom så finns det evenemang så som konserter och loppmarknader, som ibland hålls i parken vilket ger rum åt intressanta möjligheter.

Hur mycket kostar en fotbollsresa för att titta på Borussia Dortmund?

En fotbollsresa för att titta på Borussia Dortmund-match kan kosta allt mellan 1700 SEK och 13620 SEK Priset varierar mycket beroende på hur du väljer att anpassa din resa. Anpassningsalternativ som i hög grad kan påverka priset på en resa inkluderar matchen du väljer att se, hotellet du bor på och flygningen du tar.

Hur svårt är det att få Borussia Dortmund biljetter?

Borussia Dortmund är en av de mest populära klubbarna i Tyskland. Det mesta av arenan säljs till säsongsbiljettinnehavare. Så det kan vara mycket svårt att få en biljett till en enda match. Dock kan du med

Hur mycket kostar det att se Der Klassiker?

En fotbollsresa för att titta på Der Klassiker (Borussia Dortmund vs Bayern Munich) kan kosta allt mellan 7945 SEK och 12485 SEK per person. Rent generellt, titta på matchen på Dortmund kan vara billigare än på Munich i och med ett antal faktorer, inklusive det faktum att Bayern erbjuder de dyraste biljetterna i genomsnitt.

Erbjuder Signal Iduna Park turer?

Ja, Signal Iduna Park erbjuder arenaturer. Biljetterna är mellan 102 SEK och 170 SEK beroende på vilket paket du har valt och din ålder. Det är viktigt att notera att turer kan vara begränsade eller otillgängliga på matchdagar.

Vem är Dortmunds största rival?

Dortmund har två stora rivaler - FC Schalke 04 och Bayern Munich. FC Schalke 04 är en mer traditionell rival medan Bayern Munich är en nyare rivalitet då båda klubbarna presterar bra.

Recensioner

9.6 3 recensioner
Hotell
Atmosfär
Flyg
Tjänster
Stad
Sittplatser

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart
10 Fantastiskt

Jag var lite misstänksam först mot att boka resan med ett företag jag just hittat på nätet men det fanns ingen anledning att oroa sig eftersom allt var exakt så som planerat och beskrivet i e-postmeddelandet om resan. Jag kunde inte önskat mig en bättre paketresa - service, flyg, hotell och matchbiljetter. Jag har varit på en hel del arenor runt om Europa och alltid velat se Borussia Dortmund på grund av deras berömda gula vägg. Glöm andra fotbollsarenor, jag skulle rekommendera alla fotbollsälskare att åka och se någon match på Signal Iduna Park, den är otrolig. Gula väggen är imponerande och de kan verkligen föra oväsen och de hoppar upp och ner hela tiden vilket ser fantastiskt ut. Jag vill verkligen rekommendera alla som inte känner till gula väggen att slå upp den. Stämningen var den bästa jag upplevt från början till slut, även när Dortmund låg under med 2 - 0 var det livligt men stället exploderade när de gjorde två mål och fick oavgjort. Att ta sig till och från hotellet till stadion var enkelt, tunnelbanan tar dig i stort sett raka vägen till dörren. Att boka med fotbollstravel.se kunde inte vara enklare, det går kvickt och utan krångel, det är vettigt att boka genom detta företag. Jag har rekommenderat dem till familj och vänner och kommer att boka med dem om och om igen, de ger verkligen jättebra service. Jag skickade e-post till dem några gånger och fick snabba svar på alla mina frågor. Dortmund som stad verkade inte ha mycket till nöjesliv men det finns mycket att göra på dagen. Jag kommer att åka dit igen, rekommenderar varmt att åka och se Borussia Dortmund och att använda fotbollstravel.se. Tips: Använd tunnelbanan, den tar dig från hotellet eller stadens centrum raka vägen till stadion. Kom i tid eftersom köerna för insläpp kan bli mycket långa. Man behöver ett kort för att handla mat och dryck inne i stadion men man kan köpa det inne i stadion.

Luke Bryan från Cheltenham, 1 person
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart
24 september 2014
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart
10 Fantastiskt

Jag var först lite fundersam kring att boka resan via ett företag som jag just hittat online, men det fanns ingen anledning att oroa sig för att allt gick exakt som planerat och som beskrevs i e-postmeddelandet om resan. Jag kunde inte ha fått ett bättre paketerbjudande, inklusive service, flyg, hotell och matchbiljetter.

Jag har varit på en hel del arenor runt om i Europa och har alltid velat se Borussia Dortmund på grund av den berömda gula väggen, glöm alla andra arenor, jag rekommenderar alla fotbollsfans att se en match på iduna park, det är fantastiskt. Den gula väggen är imponerande och de kan skapa en riktigt högljudd stämning och de hoppar upp och ner hela tiden vilket ser fantastiskt ut. Om du inte känner till den gula väggen, så skulle jag verkligen rekommendera att kolla upp den. Atmosfären från början till slut var den bästa jag har upplevt, även fast dortmund låg under med 2-0 så var det bra stämning, men när de gjorde två mål så gick publiken bananas.

Att komma till och från hotellet till stadion var enkelt, tunnelbanan tar dig helt enkelt direkt till dörren. Bokning via footballbreak.co.uk kunde inte vara lättare, det gick enkelt och snabbt, utan problem. Det är smart att boka via detta företag, jag har rekommenderat det till min familj och mina vänner och jag kommer att boka med dem igen och igen, de erbjuder bra service, jag mejlade dem ett par gånger och fick snabbt svar på alla mina frågor.

Dortmund som stad tycktes inte ha mycket till nattliv, men det finns mycket att göra på dagarna. Jag kommer att åka tillbaka igen och jag rekommenderar starkt att se borussia dortmund och att använda fotbollbreak.co.uk.

Tips: Använd tunnelbanan för att ta dig från hotellet eller centrum direkt till stadion. Åk dit tidigt eftersom köerna kan bli väldigt långa. Du behöver ett kort för att köpa mat och dryck på insidan.

Luke bryan från Cheltenham, 1 person (STORBRITANNIEN)
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart
24 september 2014
Borussia Dortmund - Vfl Wolfsburg
9 Fantastiskt

Staden själv var lite tråkig men hotellet var mycket bra, mitt i hjärtat av staden och 10 min promenad från tunnelbanestationen. Matchen på signal iduna park var helt otrolig, atmosfären var av en annan värld och fansen var fantastiska. Gjorde även stadionturen som var väl värd pengarna, du kan göra den antingen på tyska eller engelska, den kostar 10 € och biljetter kan köpas i borusseum på andra våningen i klubbshopen. Jag skulle definitivt åka till tillbaka igen för fotbollen, fansen och atmosfären var av en helt annan klass.

Tips: Besök tornet i Westfalenpark med fantastisk utsikt över Dortmund.

Dean Gard från London, 2 personer (Storbritannien)
Borussia Dortmund - Vfl Wolfsburg
5 april 2014