RING GRATIS: 010 884 88 22
VI FINNS TILLGÄNGLIGA FRÅN
MÅNDAG TILL FREDAG MELLAN 09.00 OCH 17.00.
100% Sittplatsgaranti
KOMPONERA ENKELT IHOP HELA DIN FOTBOLLSRESA

Sök efter din fotbollsresa till Everton FC

"Fotbollen var fantastisk. Stämningen var magisk. Barcelona var så vackert!" - Roger Johansson från Norrköping
Läs mer
undefined:

Till Goodison Park

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga extra kostnader!

stadium

Njut av en riktig fotbollshelg i Liverpool. Everton FC spelar sina hemmamatcher på Goodison Park, en klassisk engelsk arena där publiken sitter nära planen. Upplev hemmaplanen för "The Toffees" och se de berömda spelare visa sina bästa sidor!

 

Mer om Everton FC

Klubbinformation

Everton FC är en engelsk fotbollsklubb från staden Liverpool. Klubben grundades 1878 av medlemmar i S: t Domingo skolan. Inledningsvis var namnet samma som skolans men 1879 blev det dags för ett nytt namn. Klubben fick då sitt nuvarande namn: Everton Football Club.

Under klubbens första år spelades deras matcher på en fotbollsplan i Stanley Park. Det är den största parken i Liverpool. Det är också den enda bit mark som separerar de två rivaliserande klubbarna Everton och Liverpool.

Klubben flyttade efter en tid till Anfield men var oeniga med hyresvärden och flyttade istället till Goodison Park, där de fortfarande spelar. Klubben har vunnit fyra ligatitlar, en FA Cup och en Cupvinnarcup. 

Club Ikon

Den största spelaren någonsin i blå-vita Everton har är onekligen Dixie Dean. Anfallaren spelat 431 matcher för Everton, där han gjorde 377 mål. År 1980 dog klubbikonen på läktaren i Goodison Park under ett Merseyside derby Everton - Liverpool. 


Dixie Dean utanför Goodison Park

Merseyside derby

Dessa matcher är både för Everton fans och för Liverpool fans det viktigaste av hela säsongen. Derbyt kallas ”det vänliga derbyt” eftersom det finns många familjer som både har Everton och Liverpool fans.

 

 


Matcher

Matcher Datum Pris  
Crystal Palace - Everton FC
2 dagar, lör 27 april 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 6 516 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 2 450 SEK (hotell, matchbiljett)
Resan är inte tillgänglig
Tottenham Hotspur - Everton FC
2 dagar, sön 12 maj 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 4 894 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 4 192 SEK (hotell, matchbiljett)
Se alla matcher

Till Goodison Park

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga bokningsavgifter!

Matcher Datum Pris  
Crystal Palace - Everton FC
2 dagar, lör 27 april 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 6 516 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 2 450 SEK (hotell, matchbiljett)
Resan är inte tillgänglig
Tottenham Hotspur - Everton FC
2 dagar, sön 12 maj 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 4 894 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 4 192 SEK (hotell, matchbiljett)

Liverpool

Liverpool är en storstad i nordvästra England, norr om floden Merseys mynning. Själva staden har 439 473 invånare (2001) medan storstadsområdet har drygt 1 360 000 invånare. Staden var Europas kulturhuvudstad 2008. En person från Liverpool kallas Liverpudlian, men går även under benämningen Scouser, vilket syftar på en lokal maträtt – scouse (påminner om lapskojs). Ordet Scouse används också om den lokala dialekten.

Liverpools hamn är Storbritanniens näst största exporthamn.

Internationellt är Liverpool bland annat känt för fotboll och som hemstad för The Beatles. I staden finns två kända fotbollslag: Liverpool FC som spelar på Anfield och Everton FC som spelar på Goodison Park.

Liverpool

Mer om Liverpool

Stadsinformation

shutterstock_1072924232

 

Staden har både kulturellt och i termer av "nattliv" mycket att erbjuda. Liverpool är känd för fotbollsklubbarna Liverpool och Everton men naturligtvis också för The Beatles. Vare sig du är ett Beatles-fan eller ej finns historien om Beatles att se och höra här i Liverpool.

 

shutterstock_224521507</
Beatles Story/Beatles tour

 

Från Strawberry Field till Penny Lane

 

shutterstock_188984366

 

Ett bra tips för detta är Fab Four Taxi Tour. Turen tar dig förbi alla intressanta platser från de fyra Beatle-arnas barndom. Den går förbi John, Paul, George och Ringos respektive födelsehem. Den går från Strawberry Field till Penny Lane och man får också se de platser där Beatles träffade varandra för första gången.

Samtidigt får du se ett Liverpool och platser som du kanske aldrig skulle ha fått se annars. Taxichauffören känner sitt Liverpool väl så du kan fråga honom om vad som helst. Standardturen varar ca tre timmar och kostar £ 50 per taxi för upp till 5 personer. Även för icke-Beatles fans är det verkligen väl värt pengarna eftersom du upplever Liverpool från alla sidor.

 

shutterstock_1021716061

Två Katedraler


Öster om stadens centrum går Hope Street och i vardera änden av gatan finns en katedral. I ena änden står den imponerande gamla anglikanska katedralen, vars konstruktion inleddes i början av 20-talet och avslutades på sena 70-talet. Gå upp i tornet, det finns hissar en del av vägen. Man får en vacker utsikt över staden från tornets topp.

 

shutterstock_471619904

 

I andra änden av Hope Street finns den moderna katolska katedralen som på grund av sin ovanliga form har fått många smeknamn: allt från Wigwam till kärnreaktor. Men titta helst på katedralens insida som är vacker delvis beroende på den speciella glas och bly-grafiken och är mycket sevärd.

 

shutterstock_1074579047

Herrtoalett som kulturarv


Om du går längs med Hope Street, gå då in och ta en drink på den bekväma Philharmonic Club som är en genuin före detta herrklubb. Klubbens toalett är faktiskt registrerad som kulturarv. Män kan förstås besöka toaletten utan vidare. Kvinnor rekommenderas att be om tillstånd från personalen först.

 

shutterstock_585227471

 

Längs med vattnet


Om du bara vill ut i friska luften är en promenad längs floden Mersey ett gott val. Man har vacker utsikt över floden och där finns många museer och restauranger. Som exempel kan nämnas Slavery Museum, ett museum om den transatlantiska slavhandelns historia. Sedan finns också det vackra Tate Liverpool Museum, en av fyra filialer till Tate Gallery i Storbritannien.

 

shutterstock_591354821

Insider tips


För den sanna Liverpool-anhängaren tar en hemmamatch betydligt längre tid än 90 minuter. De engelska fansen möts både före och efter matchen - på en pub för att tänka, prata, sjunga och dricka. Njut av den härliga atmosfären i någon av dessa genuina Liverpool-pubar.

Albert är känd som en äkta Liverpool-pub. Puben ligger bredvid "the Kop". Stå där tillsammans med fanatiska supportrar. Före och efter matchen kan det vara så mycket folk att man inte ens kan ta sig fram till baren för att beställa en äkta brittisk pint. Men just därför är Albert så mysigt!

De Arkles ligger på adressen 77 Anfield Road. Även här kan det vara mycket trångt men man kan avnjuta en pint tillsammans med andra bortafans.

 

shutterstock_1024418020

 

Parken mittemot Albert. Här kan man se planen genom pubens fönster samtidigt som man dricker sin pint. Ett måste!

 

shutterstock_1075457201


Säker och trygg betalning
Säker och trygg betalning
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Se videon
Se denna video för att få veta mer om vårt koncept. (50 sekunder)