personer kollade Everton FC - paket under de senaste 24 timmarna.

Fotbollsresor för och se Everton FC

Boka din fotbollsresa till Everton FC med fyra enkla klick

Boka och anpassa din kompletta fotbollsresa till Everton FC på det enklaste sättet. Välj vilken match, hotell och säte du vill ha, på en och samma plats. Inga bokningsavgifter förekommer.

Boka en fotbollsresa till Everton FC och se historiska Goodison Park, som är en av de äldsta fotbollsarenorna i världen. Du kommer att upptäcka att ingenting kan jämföras med en fotbollsmatch på denna stadion när båda lagen tar till fältet till ljudet av Z-Cars tema-melodi och 40.000 desperata fans sjunger tillsammans. Goodison Park är inte känd som Grand Old Lady (stora gamla damen) i engelsk fotboll utan goda skäl. Och håll inte tillbaka när det gäller bokning! Stadion kommer att ge plats 2024, och Everton FC kommer att flytta till en ny stadion vid floden Mersey. Så du får chansen att uppleva den unika atmosfären på denna stadion en sista gång. Och se till att du har gott om tid att upptäcka staden eftersom Liverpool har så mycket att erbjuda sina turister.

GoodsonPark1

Allt du behöver veta för din fotbollsresa till Everton FC

Vi har sammanställt en lista med tips för att du ska få ut det mesta av din fotbollsresa till Everton FC. Från praktisk information om Goodison Park till de bästa tipsen för att utforska Liverpool.

 • information om Goodison Park, rutt och tips
 • information om Everton FC
 • vad kan man göra i Liverpool?

Restauranger i närheten av Everton stadium: Goodison Park

Everton FC lämnade Anfield efter en oenighet 1892, efter att den hade köpt en tomt 800 meter bort, på vilken de byggde Goodison Park. Tillsammans med Celtic Park är detta den första stadion i världen som byggdes speciellt för fotboll. Båda arenorna öppnade samma dag. Everton spelade sin första match på arenan den 2 September 1892, då Bolton Wanderers slogs 4-2. Klubben har spelat på Goodison Park i 130 år, som håller en serie rekord. Till exempel finns det ingen annan stadion i England där fler matcher har spelats på högsta nivå än på Goodison Park. Det finns en helt bra anledning till att arenan har smeknamnet Grand Old Lady. Täckta dugouts byggdes 1931; detta gav också Everton FC en första i engelsk fotboll. Det var också den första arenan med markuppvärmning tillgänglig 1958. Trettio kilometer elektrisk tråd lades under planen av just denna anledning.

Vad som inte heller bör nämnas är det faktum att det också finns en kyrka på platsen. St. Luke’s kyrka är helt innesluten av Goodison Road Stand och Gwladys Street Stand och ligger bara ett stenkast från hörnflaggan. Kyrkan är fortfarande tydligt synlig under TV-sändningar, även om den de senaste åren har varit något dold tack vare en jätte videoskärm. En gudstjänst hålls på söndagar; därför spelar Everton aldrig en match den dagen. Kyrkan öppnar två och en halv timme före kick-off på matchdagar, så att supportrar tyst kan förbereda sig eller njuta av en kopp te. Det finns en minnesträdgård nära kyrkan, där askan från Everton-fans från hela världen är utspridda.

Det finns inga alternativ att expandera arenan eftersom arenan ligger mitt i ett bostadsområde, vilket innebär att matchdagsinkomsten faller bakom konkurrenternas. Everton kommer att flytta till Bramley Moore Dock på Mersey med verkan från säsongen 2024-2025. En stadion med cirka 53 000 platser kommer att byggas där.

goodisonpark

Hur tar man sig till Goodison Park?

Goodison Park ligger i stadsdelen Walton, som är cirka 5 km från Liverpools centrum. Du kan välja att gå till stadion till fots; eller förvänta dig att vara på väg i cirka en timme. Goodison Park är också lättillgängligt med buss eller tåg. Det finns även en buss från stadens centrum på matchdagar. 

Med buss

Det finns flera bussar som går från stadens centrum till Goodison Park.

Från Queen Square busstation kan du välja mellan busslinjer 19 (tänd på Bullens Road), 20, 21, 310 och 345 (som alla tänds på Ludlow Street). Du kan gå till stadion på bara några minuter från någon av dessa hållplatser.

En speciell buss går på matchdagar från stadens centrum direkt till Goodison Park. Denna linje 919 avgår från monter 10 på St.John ’ s Lane, nära Liverpool Lime Street station i stadens centrum. Att köra till arenan tar inte längre än tio minuter.

Linje 919 avgår från Walton Lane tio minuter i slutet av spelet för återresan, som finns mittemot klubbbutiken. Du betalar 2.30 för en enda resa och 4.40 för en returbiljett.

Tågresa

Du kan resa till Kirkdale station från Liverpool Central på tio minuter med Merseyrail.

Detta är den närmaste tågstationen till Goodison Park. Det är sedan en 15 minuters promenad till Goodison Park.

Goodison Park adressuppgifter

Goodison Park
Liverpool
L4 4EL

Arena-karta

Goodison Park har för närvarande en sittplatser på 39 572 och består av fyra individuella stativ. Dessa är alla uppkallade efter gatan på baksidan av de faktiska stativen.

Stadionin katsomot:

 • Goodison Road -katsomo

Tämä vaikuttavan korkea pääkatsomo avattiin vuonna 1971 ja se korvasi vanhan vuodelta 1909 peräisin olevan katsomon. Goodison Road on kaksikerroksinen katsomo, jonka alaosassa on kaksi kerrosta. Pääkatsomon yläriveillä istuessa ei tule pelätä korkeita paikkoja. Sieltä on upeat näkymät kentälle, ja voit nähdä sekä Stanley Parkin että Anfield Roadin kaukaa.

 • Bullens Road -katsomo

Pitkän sivun itäkatsomon suunnitteli ”kaikkien englantilaisten jalkapallostadionien isä”, Archibald Leitch. Katsomossa on kaksi tasoa ja kolme osiota: Upper Bullens, Lower Bullens ja Paddock. Vieraskannattajat sijaitsevat täällä katsomon nurkassa. Istumapaikkoja on noin 3000.

 • Park End

Tämä katsomo on maalin takana eteläpuolella. Täällä on pienin kapasiteetti ja se on ainoa yksitasoinen katsomo. Kuten nimestä voi päätellä, tämä katsomo on Stanley Parkin vieressä ja on siksi lähinnä Anfield Roadia.

 • Gwladys Street -katsomo

Tämä katsomo on maalin takana stadionin pohjoispuolella. Siellä on kaksi tasoa ja se tunnetaan suosittuna katsomona. Meluisimmat Everton-fanit kokoontuvat alimmalle tasolle. Jos Everton voittaa kolikonheitossa, he päättävät aina pelata tätä katsomoa kohti toisella puoliajalla, jotta he voivat hyötyä mahdollisimman suuresta tuesta.

karta

Stadion står är:

 • Goodison Road Stand

Denna imponerande höga huvudstativ öppnades 1971 och ersatte den gamla stativet från 1909. Goodison Road är en två nivåer stativ, med den nedre delen har två våningar. Du bör inte vara rädd för höjder om du sitter i de övre raderna på huvudstället. Du har en fantastisk utsikt över planen, och kan se både Stanley Park, och Anfield Road i fjärran.

 • The Bullens Road Stand

East stand på långsidan designades av ’fadern till alla engelska fotbollsarenor’, Archibald Leitch. Stativet består av två nivåer och tre sektioner: de övre Bullensna, de nedre Bullensna och paddocken. Besökande supportrar är inrymda här i hörnet av stativet. ”Borta”-tilldelningen är cirka 3000.

 • Park End

Detta är stativet bakom målet på södra sidan som har den minsta kapaciteten och är den enda stativet med bara en nivå. Som namnet antyder ligger denna monter intill Stanley Park och är därför närmast Anfield Road.

 • Gwladys Street Stand

Detta är stativet bakom målet på norra sidan av arenan som består av två nivåer och är också känd som ’den populära’ en. De bullrigaste Everton-fansen samlas på bottennivån. Om Everton vinner kastet väljer de alltid att spela mot denna monter i andra halvlek så att de kan dra nytta av så mycket av stödet som möjligt.

Snacks och drycker i närheten av stadion         

Everton supportrar njuta av en god öl. Detta blev uppenbart under en storskalig studie 2018. Everton fans befanns konsumera mer alkohol än någon annan grupp av supportrar i Premier League. Det finns också gott om atmosfäriska pubar nära stadion. Det finns ett anständigt urval av snacks inuti arenan själv, annars kan du hitta ett stort antal snabbmatskedjor, som alla ligger inom 600 meter från Goodison Road. Vi har sammanställt en lista över några av de bästa alternativen för dig.

winslow

The Winslow

Detta är helt enkelt inte öppet för debatt: Winslow Hotel på Goodison Road är Everton FC fan pub par excellence. En ny undersökning visade att 33% av Everton-fansen bedömde denna pub som sin favoritpub på en matchdag. Men det kan knappast konkurrera med en pub som ligger tio meter från Goodison Park. Du kan förundras över hinken massor av Everton memorabilia eller tidigare Everton spelare som regelbundet besöker här för en pint. Puben är endast öppen på matchdagar, så missa inte chansen under din fotbollsresa och att mingla med de andra supportrarna på denna ikoniska Everton pub.

newcastle-united-eten

The Brick

När det gäller Everton fan-pubar, är Brick sports bar på County Road, som ligger mindre än 300 meter från Goodison Park, en stark 2a. Ett antal fans som inte har en biljett till matchen följer ofta matchen här på en av TV-skärmarna. Och precis som dig själv, de som är lyckliga nog att ha en biljett, gillar att njuta av en öl både före och efter matchen och erbjuds snacks (erbjuds gratis).

kerrydale-bar

The Dixie Dean Hotel

Dixie Dean Hotel hyllar den största Everton-fotbollsspelaren genom tiderna: Dixie Dean. Han var sann kvalitet, även om ingen ens har sett honom spela fotboll i köttet. Han blev toppscorer i ligan 1928 med inte mindre än sextio mål. Ett rekord som aldrig har brutits. Dean spelade 399 matcher för Everton på fjorton säsonger och gjorde 349 mål. På lördag och söndag kan du äta lunch och middag i restaurang nr 9, vilket uppenbarligen var tröjnumret som bärs av klubblegenden. Varje maträtt har en Dixie Dean twist som du hör klubbsång uppkallad efter klubben sjungit i bakgrunden. Du hittar också unika memorabilia från den tidigare fotbollsspelarens karriär. Om lyckan är i, kommer du också att träffa Guest Relations Director, ett barnbarn till Dixie Dean. Hotellet ligger på Victoria Street i stadens centrum.

DixieDeanHotel

The Baltic Fleet

När du är i Liverpool kan du inte lämna staden utan att smaka på den lokala maträtten. Scouse är en köttgryta som är så karakteristisk för staden att det också är det lokala smeknamnet för en Liverpool-infödd. Och det bästa scouse sägs serveras i detta viktorianska caf-bord, enligt de som vet bäst. Utbudet av öl på tapp är också betydande. Ta och sätt er ute vid ett av picknickborden när vädret är trevligt med utsikt över Albert Dock mittemot. Restaurangen ligger vid 33A Wapping och är öppen varje dag från 16:00 till 23:00 (och från fredag till söndag från 12 lunchtid).

balticfleet

Information om Everton FC

Everton är den äldsta klubben i staden och grundades 1878 av församlingarna i St.Domingo-kyrkan. Cricket spelades också där under sommarmånaderna, men medlemmarna var angelägna om att vara aktiva under hela vintern också. Fotbollsklubben St. Domingos grundades därför. Framgången var sådan att många människor utanför församlingen också ville bli medlemmar. Därför ändrades namnet till Everton FC ett år senare och namngavs efter det distrikt där arenan var belägen.

Everton FC flyttade till Anfield Road 1884 eftersom de små arenorna i Stanley Park hade blivit för små. Meningsskiljaktigheter uppstod snart bland styrelseledamöterna, när ordförande John Houlding också blev ägare till marken. Han ökade hyran från 100 till 250 på ett år.  Detta var anledningen till att klubben bestämde sig för att lämna Anfield 1892. Houlding bestämde sig sedan för att starta en klubb på egen hand: Liverpool FC.

Everton flyttade till Goodison Park och blev omedelbart framgångsrik. Toffees vann ligatiteln 1891 och FA-cupen 1906. Everton FC var en toppklubb i England före andra världskriget och vann totalt fem ligatitlar, två FA-cuper och två Community Shields. Klubben föll dock i nedgång strax efter kriget. Fansen var tvungna att vara tålmodiga länge, för det tog upp till mitten av åttiotalet för Everton FC att återvända till fotbollens elit. Med spelare som Gary Lineker, Neville Southall och Trevor Steven växte Everton FC till den mest dominerande klubben i landet. 1985 blev klubbens mest framgångsrika år efter att ha vunnit FA-cupen 1984. De vann sitt åttonde nationella mästerskap under manager Howard Kendall. Och för första gången vann Everton FC också en internationell pokal: European Cup Winners’ Cup.  Kendall hjälpte dem att vinna ligamästerskapet igen två år senare.

Everton FC:s stora rival är naturligtvis Liverpool FC, som kommer från samma stad och där de två kämpar i Mersyside-derbyt. De två arenorna är mindre än en mil från varandra, åtskilda endast av Stanley Park. Den ömsesidiga rivaliteten är också det engelska derby som har spelats kontinuerligt under den längsta perioden: sedan säsongen 1962-1963. Till skillnad från många andra derbies finns det inga politiska, religiösa eller sociala skillnader mellan de två klubbarna. Båda lockar fans från alla samhällsskikt och många familjer har fans som stöder båda lagen. Trots rivaliteten, matchen kallas ibland ’the friendly derby’. Detta beror på att båda lagens fans ofta sitter tillsammans under derbyet. Först sedan mitten av åttiotalet har atmosfären mellan de två supportergrupperna blivit mer intensiv och termen ’vänlig’ har blivit något föråldrad. Som en avslappnad klubb har Everton FC inga riktigt stora rivaler, även om folk fortfarande nämner United och City från närliggande Manchester.

Everton FC märket

Klubbens märke har ändrats flera gånger genom åren, men har alltid behållit samma funktioner. Den befintliga versionen går tillbaka till 2014. Emblemet består av ett vapensköld som visar artonhundratalets Prince Rupert’s Tower, den äldsta överlevande byggnaden i distriktet Everton. Drunkards och brottslingar vid denna tidpunkt var inlåsta i denna byggnad för natten. Två lagerkransar har lagts till vänster och höger om tornet, som en symbol för seger. Du kan också se klubbens namn och grundåret på skölden. Nedan hittar du också klubbens latinska motto på en banner: Nil Satis nisi Optimum, aka ’Only the best is good enough’.

Everton

Everton FC matchtröjan

Everton FC bytte regelbundet sin matchtröja under de första åren av dess existens. Efter en kort tid i blått spelade den i en helt svart matchtröja i tolv år från 1880. När Everton FC flyttade till Goodison Park 1892 valde klubben en mycket bisarr kombination: laxrosa skjortor, blå shorts och blå strumpor. De valde satsen 1901 som har förblivit trogen till denna dag: kungsblå skjortor, vita skjortor och vita strumpor. Detta har gett dem smeknamnet ’The Blues’.

Lagets mest kända smeknamn är ’The Toffees’, ett namn som går tillbaka till klubbens primitiva år. En godiskola-butik var belägen nära stadion när Everton FC flyttade till Goodison Park. Dessa delades ut gratis till supportrar vid varje hemmamatch för att främja ’Everton Mints’ denna fina tradition fortfarande upprätthålls i dag: godiskola kastas in i publiken från planen före starten av varje hemmamatch.

Vad kan man göra i Liverpool?

Med 468 000 invånare är Liverpool den sjätte största staden i England och en idealisk destination för en storstadssemester. Avstånden i staden är små och antalet intressanta platser är otroliga. Det är en gammal hamnstad, och Liverpool har ett stort antal listade byggnader och lager, som har omvandlats till museer, restauranger och cafeer genom åren. Du kan ta en färjetur över den berömda floden Mersey, följa i Beatles fotspår eller shoppa i ett av Storbritanniens största köpcentrum. VoetbalTravel har sammanställt ett antal höjdpunkter för dig, av vilka du definitivt bör försöka besöka under hela din fotbollsresa.

beatles-150x150

The Beatles Story

Majoriteten av turisterna flockar fortfarande till Liverpool på grund av stadens berömda ”fab four”: John, Paul, George och Ringo, aka: The Beatles. Spår av världens mest kända band finns fortfarande i hela staden, från Strawberry Fields till statyn på Pier Head. Höjdpunkten är detta museum på Royal Albert Dock, som spårar bandets historia med sina memorabilia, interaktiva utställningar och högteknologiskt visuellt material. Detta museum är ett måste även om du inte är en hardcore fan. The Beatles Story är öppet dagligen från 10:00 till 17:30 och inträdeskostnader är £17.00 för vuxna.

royalalbertdock-150x150

Royal Albert Dock

Royal Albert Dock är den mest pittoreska och autentiska delen av staden: det är ett komplex med den största samlingen av monumentala hamnbyggnader och lager. Det är också jättekul att titta på detta från vattnet med en färjetur över Mersey. Och låt oss inte glömma de intressanta museerna i lagren, som Liverpool Museum, Maritime Museum och det imponerande International Slavery Museum. Och här gäller även gratis inträde!

Liverpoolone-150x150

Liverpool One

Liverpool ONE är platsen att vara om du har en passion för shopping. Du hittar det största utomhus-köpcentrumet i Storbritannien bara några hundra meter från Royal Albert Dock. Varje butik designades av en enskild arkitekt, så det inte blir monotona shoppingsamlingar. Liverpool ONE har över 170 butiker (inklusive både en Liverpool och en Everton Clubstore), en biograf med fjorton biodukar, en 36-håls minigolfbana och två hotell.

liverpoolcathedral-150x150

Liverpool Cathedral

Med en längd på 207 meter är den nygotiska Liverpool-Katedralen den längsta Katedralen i världen. Den ser än större ut än den faktiskt är eftersom den ligger på en kulle. Och har torn som majestätiskt sträcker sig över staden. Katedralen är förresten inte så gammal; byggnadsarbetet startade 1904 och slutfördes inte förrän 1978. Du kan se den inifrån gratis. För en liten avgift (£6) kan du ta trapporna upp i de höga tornen som är över 100 meter höga. Från toppen har du bästa möjliga utsikt över Liverpool och det omgivande området.