RING GRATIS: 010 884 88 22
VI FINNS TILLGÄNGLIGA FRÅN
MÅNDAG TILL FREDAG MELLAN 09.00 OCH 17.00.
100% Sittplatsgaranti
KOMPONERA ENKELT IHOP HELA DIN FOTBOLLSRESA

Sök efter din fotbollsresa till Getafe FC

"Fotbollen var fantastisk. Stämningen var magisk. Barcelona var så vackert!" - Roger Johansson från Norrköping
Läs mer
undefined:

Matcher

Matcher Datum Pris  
Getafe FC - Girona FC
3 dagar, lör 4 eller sön 5 maj 2019  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 5 628 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 827 SEK (hotell, matchbiljett)
FC Barcelona - Getafe FC
3 dagar, lör 11 eller sön 12 maj 2019  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 7 062 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 3 324 SEK (hotell, matchbiljett)
Getafe FC - Villarreal CF
3 dagar, lör 18 eller sön 19 maj 2019  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 2 109 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
Se alla matcher

Till Coliseum Alfonso Pérez

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga bokningsavgifter!

Matcher Datum Pris  
Getafe FC - Girona FC
3 dagar, lör 4 eller sön 5 maj 2019  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 5 628 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 827 SEK (hotell, matchbiljett)
FC Barcelona - Getafe FC
3 dagar, lör 11 eller sön 12 maj 2019  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 7 062 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 3 324 SEK (hotell, matchbiljett)
Getafe FC - Villarreal CF
3 dagar, lör 18 eller sön 19 maj 2019  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 2 109 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))

Madrid

Spaniens huvudstad Madrid är en levande och modern stad som bjuder sina besökande på flera fina turistattraktioner. I stadens kompakta centrum råder en avslappnad atmosfär och här finns flera storslagna byggnader, museer, parker och sevärdheter för besökaren. Med god mat, billigt vin och öl, enastående shopping och soligt klimat är Madrid en perfekt stad att besöka i samband med en fotbollsresa!

Madrid

Mer om Madrid

Stadsinformation

Här nedan finns några av höjdpunkterna som definitivt är värda att se och göra under ett besök i Madrid:

Estadio Santiago Bernabéu (Rundvandring på arenan)

Rundvisning på Real Madrids hemmastadion, en resa bakom kulisserna på Santiago Bernabéu är ett måste för varje Real Madrid-fan! Upplev stadions enorma storlek från en av de 8 glashissarna som finns runt omkring stadion. Besök troférummet där hundratals pokaler visas upp och vittnar om Reals framgångsrika historia. Se videoupptagningar från legendariska matchögonblick, bilder av tidigare och nuvarande spelare, de evigt föränderliga spelardräkterna, skor, utrustning och en hel uppsjö av andra minnessaker. För fotbollsfans är detta den absoluta höjdpunkten på listan över attraktioner man inte får missa.

Upplev den obeskrivliga atmosfären när du vandrar runt stadion. Som en del av rundvandringen kan du följa i de stora spelarnas fotspår genom spelartunneln och se bänkarna och tränarområdet. Turen omfattar också ett besök i omklädningsrummen, pressrummet och den s.k. ordförandebalkongen där talrika Real Madrid-kaptener mottagit sina välförtjänta titlar. Sist men inte minst kan du köpa klubbens officiella souvenirer som minne av ditt besök på Bernabéu-stadions heliga jord.

Telefon +34 91 344 00 52

Plats: sydvästra Madrid på Paseo de los Melancólicos på Calle de la Virgen del Puerto
Metro: Santiago Bernabéu

 

shutterstock_774657307

Estadio Vicente Calderon

Vicente Calderon är mindre än rivalernas Santiago Bernabéu, men den är i gengäld mer modern. På rundvisningarna visas planen och de öppna sidoytorna i 2 etage på tre av stadions sidor samt huvudläktaren på den fjärde sidan. Det är kanske intressant att veta att motorvägen M-30 passerar rakt under stadion! Äkta Atletico-fans, kända som ”Ultras”, samlas alltid i den östra delen av stadion för att heja på sitt lag genom att ropa ”Atleti”. Se omklädningsrummen och de officiella klubbfaciliteterna vilket ingår som en del av den 45 minuter långa rundvandringen. Gå genom spelartunneln, se VIP-boxen och -tribunen, beundra montrarna med troféer och kika in på tränarnas sittplatser.

Telefon: +34 91 366 47 07

Plats: nordost om Plaza de Lima på Paseo de la Castellana
Metro: Piramides.

Palacio Real ("Kungliga palatset")

Detta kungliga palats är också känt som Palacio de Oriente och samtliga 2800 rum är överdådigt utsmyckade. I dagsläget används palatset uteslutande av den kungliga familjen i samband med statsbesök och andra arrangemang och av säkerhetsskäl kan det bara besökas vid en guidad visning. Dessa finns på flera olika språk och tar cirka 90 minuter från start till slut. De stora höjdpunkterna i detta överdådiga palats är det s.k. porslinsrummet med väggar som är täckta av handmålat porslin, Gasparini-salen med kungliga porträtt, Gala-matsalen med sina vackra takmålningar, den kungliga vapenkammaren och den fabelaktiga tronsalen. Klocksamlingen och Sabatini-trädgårdarna är också värda ett besök, och detsamma gäller museet med hästvagnarna i Campo del Moro.

Plats: Calle de Bailén
Metro: Opera

 

shutterstock_501002293

Fuente de Neptuno (Neptuns fontän)

Denna vackra fontän skapad av 1700-tals bildhuggaren Ventura Rodriguez är en välkänd träffpunkt i Madrid. Den visar kung Neptun, som dras fram i en snäckformad vagn av 2 hästar.

Plats: Plaza de Canovas del Castillo
Metro: Banco de España.

 

shutterstock_773388436

Gran Via

Under ditt besök i Madrid får du inte missa ett besök på denna huvudgata kantad av butiker, biografer och restauranger i säregna byggnader i art deco-stil. När du promenerar runt i området på jakt efter souvenirer, ta en titt på de utskurna skräckfigurerna i nr. 12, samt Capitol Bigraf och Bingohall, byggt på 1930-talet. Gran Via löper mot söder till Puerta del Sol.
Metro: Gran Via

 

shutterstock_546048400

Puerta del Sol (Solporten)

Detta är ett av Madrids livligaste torg som en gång var platsen för ett slott och en stadsport. Håll utkik efter Casa de Correos som en gång var huvudpostkontor och numera är säte för regeringens. Den vackra byggnaden i barockstil stammar ända från 1768 och har ett intressant klocktorn. I källaren finns fängelseceller och utanför står en staty av Carlos III. I närheten finns en stenlagd platta med symbolen som visar ”Kilometre Zero”; Madrids epicentrum och den punkt varifrån alla avstånd i Spanien uppmäts. Där Calle Preciados korsar platsen står en staty av Madrids vapensköld El oso y el madroño, som visar en björn som äter frukten av ett smultronträd.

Plats: centrala Madrid
Metro: Sol

 

shutterstock_479987260

Plaza Mayor

På detta stenslagda torg har många av Madrids historiska händelser utspelats, däribland blodiga tjurfäktningar samt rättegångar och avrättningar under spanska inkvisitionen. Torget är omgivet av skuggiga arkader med små butiker och caféer. Lägg märke till väggarna på Casa de la Panaderia som är dekorerade med vackra freskomålningar.
Metro: Sol och Opera

 

shutterstock_473474257

Monasterio de las Descalzas Reales (”Kungliga barfotanunnornas kloster”)

Du kommer garanterat bli förbluffad över det fantastiska guldkapellet och de ovärdeliga konstverken i dessa religiösa byggnader från 1500-talet. Detta är Madrids mest berömda klostermuseum och det används än idag av franciskanska nunnor från Santa Clara-orden som ser till de 33 kapellen. De guidade visningarna omfattar den fantastiska kyrkan, den stora trappan och målningen ”Kejserinnan Maria” av den berömda 1700-tals konstnären Francisco Goya som ofta sägs vara den moderna konstens fader.

Plats: Plaza de las Descalzas Reales, 3
Metro: Sol eller Callao

 

El Rastro

Ta dig tid under ditt Madridbesök att se den berömda loppmarknaden El Rastro som kantar gatorna runt Calle de la Ribera de Curtidores på söndagarna. På denna hektiska gatumarknad säljs cd-skivor, dvd-skivor, kläder, antikviteter och mycket annat. Det är både kul och spännande att försöka pruta lite på priset!

Plats: Calle de la Ribera de Curtidores
Metro: La Latina eller Tirso de Molina.

Plaza de Toros Monumental de Las Ventas

Inget besök i Spanien är fullkomligt utan att uppleva en tjurfäktning som är en viktig del av den spanska kulturen och kulturarvet. Denna historiska tjurfäktningsarena i Alcalá är en kopia av en typisk arena från 1200-talet med arkitektur i röd tegelsten och kakel. Det är världens största tjurfäktningsarena med sittplatser för 23.000 åskådare och den används ofta även till rockkonserter och politiska evenemang. Under tjurfäktningen får man se matadoren använda sin rödgula capote (mantel) till att trötta ut tjuren, varefter den beridna picadoren ser till att irritera och försvaga tjuren med hjälp av en lans. Därefter stöter bandariljärerna sina spjut i tjuren och slutligen kan matadoren besegra den. Corridas (tjurfäktningar) utspelar sig normalt på söndagar. De billigaste sittplatserna finns i solen medan de dyrare är i skuggan! Det rekommenderas att boka biljetter på förhand, mer information finns på den officiella hemsidan.

Vid sidan om stallarna finns tjurfäktningsmuseet Museo Taureo, och här är inträdet gratis. Museeet visar upp tjurfäktningens historia och håller öppet tisdag-fredag från kl. 9.30 till kl. 14.30, samt på söndagar från kl. 10.00 till kl. 13.00. Utanför tjurfäktningsarenean finns ett monument som hyllar 2 av de mest berömda spanska tjurfäktarna Antonio Bienvenida och José Cubero.

Plats: Calle de Alcalá, 237
Metro: Las Ventas

 

shutterstock_252183049

Faunia

Om du har lust att tillbringa en dag omgiven av djurliv så är denna naturpark en annorlunda zoologisk trädgård. Den har 10 stycken temaväxthus med olika ekosystem och klimat som varierar från arktiska områden till tropiska regnskogar. Här visas hur olika djurarter anpassar sig till de olika miljöerna och man får lära sig om vikten av att skydda naturen. Naturparken är hemvist för 4000 djur och här finns en föredragslokal, restauranger och ett daghem, så det finns massor att se och uppleva för besökande i alla åldrar.

Plats: Avenida de la Comunidades 28
Metro: Valdebernado.

Parque Warner Madrid

Denna fantastiska nöjespark täcker en yta på sammanlagt 500 hektar och har 5 olika temaområden. Parken innehåller en 3D-biograf, Looney Tunes Express, vattenparker, karuseller, levande underhållning och massor av butiker och restauranger. Utklädda figurer från tecknade serier går runt bland de besökande och du kan bli fotograferad tillsammans med din tecknade favoritfigur.

Plats: 25 km från Madrid centrum i San Martín de la Vega-området
Hitta dit: via väg M-506 och M-301.

Ta sig runt i Madrid

Den bästa sätt att ta sig runt i Madrid är till fots eller med hjälp av det underjordiska metro-systemet som är både billigt, snabbt och pålitligt. De 10 metrolinjerna täcker det mesta av staden och tågen går från kl. 06.00 till kl. 01.30. Håll utkik efter röd-blå-vita skyltar som visar metrostationerna. Biljetter kan köpas i biljettkiosker eller -maskiner som finns på alla stationer. Häften om 10 biljetter är mest prisvärda och de kan också delas av en grupp som reser tillsammans. Biljetterna gäller också på Madrids bussar.

 

shutterstock_1105398194


Säker och trygg betalning
Säker och trygg betalning
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Se videon
Se denna video för att få veta mer om vårt koncept. (50 sekunder)