RING GRATIS: 010 884 88 22
VI FINNS TILLGÄNGLIGA FRÅN
MÅNDAG TILL FREDAG MELLAN 09.00 OCH 17.00.
100% Sittplatsgaranti
KOMPONERA ENKELT IHOP HELA DIN FOTBOLLSRESA

Sök efter din fotbollsresa till Queens Park Rangers

"Fotbollen var fantastisk. Stämningen var magisk. Barcelona var så vackert!" - Roger Johansson från Norrköping
Läs mer
undefined:

Till Loftus Road

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga extra kostnader!

Queens Park Rangers Football Club (vanligen kallad QPR) är en engelsk professionell fotbollsklubb, baserat i White City, London. Som 2010-11 Football League Championship mästare spelar de nu i toppskiktet i engelsk fotboll, Premier League, för första gången på 15 år. 

 

Mer om Queens Park Rangers

Klubbinformation

Queens Park Rangers FC bildades 1889.  En professionell fotbollsklubb som spelat på många olika arenor innan deras permanenta hem blev Loftus Road. Där började klubben spela 1917.

QPR har ett litet trofé skåp i jämförelse med många andra klubbar. Men under säsongen 1966/67 vann de Ligacupen i division tre dock till allas förvåning. QPR spelade mot West Bromwich Albion och vann med 3-2. Det är faktiskt den enda stora trofén som de vunnit.

Gerry Francis, en nyckelaktör i 1970 QPR  som hade visat sig som en framgångsrik chef med Bristol Rovers, utsågs till chef sommaren 1991. Säsongen 1991-92 slutade de i mitten av ligan och de blev nu grundande medlemmar av den nya Premier League. Slutade 5:a och som bästa London klubb under första säsongen 1992-93. Francis stod för en av QPR: s mest berömda segrar,  4-1 segern på Old Trafford på live-TV på nyårsdagen 1992. Halvvägs genom säsongen 1994-95 avgick Francis och blev mycket snabbt chef för Tottenham Hotspur och Ray Wilkins installerades som spelar-chef. Wilkins ledde QPR till en åttonde plats i Premier League. I juli 1995 såldes klubbens bästa målskytt, Les Ferdinand, för en rekord avgift för klubben på £ 6.000.000 till Newcastle United.

QPR har kämpat i följande säsonger men fick gå ned till division 1 i slutet av säsongen 1995/96 samt 204/2015. QPR tävlade sedan i division 1 till 2001 under en följd av chefer. Gerry Francis återvände 1998, men säsongen 2000/01 visade sig vara en katastrof och Francis avgick i början av 2001. Den karismatiska tidigare spelaren, Ian Holloway blev chef men var oförmögen att stoppa Rangers från att förvisas till Englands tredje division för första gången på mer än 30 år. Efter säsongen 2003/04 återvände QPR till division 1.

Under samma period blev QPR indragen i finans-och styrelserum kontroverser. En period av ekonomiska svårigheter följde. Skandalerna om styrelseledamöter, aktieägare och andra uppstod i säsongen 2005/06 säsong och inkluderade anklagelser om utpressning och hot om våld mot klubbens ordförande Gianni Paladini.

QPR skakades ytterligare av mordet på ungdomsspelaren Kiyan Prince den 18 maj 2006 och i augusti 2007, dog en lovande tonåring och förstalagspelare, Ray Jones i en bilolycka. Efter dessa låga punkter i klubbens historia meddelades det att klubben hade köpts av de förmögna Formula One affärsmän; Flavio Briatore och Bernie Ecclestone.

Den 30 april 2011 säkrade QPR en uppflyttning till Premier League i och med en 2-0 seger över Watford FC. En efterföljande FA undersökning där QPR’s förvärv av Alejandro Faurlín hotades. Undersökningen avslutades den 7 maj 2011, där QPR blir skyldig i två av de sju punkterna och fick £ 875.000 böter. Det blev dock inga poängavdrag av FA och QPR’s uppflyttning till Premier League säkrades.

I januari 2012 tillsatte klubbens ordförande Tony Fernandes,  Mark Hughes som lagledare men redan den 23 november 2012, fick Mark Hughes sparken på grund av den dåliga start av säsongen 2012/13 då klubben endast kommit upp i fyra poäng på 12 matcher. Klubben låg i botten av Premier League, trots betydande ekonomiska investeringar i nya spelare under de 11 månader som Hughes styrde laget. En dag senare var Harry Redknapp bekräftad som ny chef.


Matcher

Matcher Datum Pris  
Queens Park Rangers - Nottingham Forest
2 dagar, lör 27 april 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 5 867 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 801 SEK (hotell, matchbiljett)
Resan är inte tillgänglig
Se alla matcher

Till Loftus Road

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga bokningsavgifter!

Matcher Datum Pris  
Queens Park Rangers - Nottingham Forest
2 dagar, lör 27 april 2019
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 5 867 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1 801 SEK (hotell, matchbiljett)
Resan är inte tillgänglig

London

Den engelska huvudstaden är en otroligt intensiv stad och här lever man livet i högt tempo. Staden är typiskt brittisk och därför mycket konservativ och full av gamla traditioner, samtidigt som den är full av det nya och moderna, både inom kultur och infrastruktur. Det är just denna kombination som gör London till något alldeles speciellt.

London

Mer om London

Stadsinformation

shutterstock_651736369

London är framförallt en stad som bjuder på allt du behöver för att få en perfekt storstadsresa. Här finner du ett överflöd av museer, där inträdet för det mesta är gratis, tusentals butiker, stora parker och naturligtvis en uppsjö av restauranger, klubbar och inte minst pubar.

Här följer en översikt över stadens höjdpunkter:

Buckingham Palace

Det kungliga palatset ligger i hjärtat av London vid Green Park som ligger precis öster om Hyde Park. Buckingham Palace förknippas ofta med urgamla traditionella ritualer, där slottets vajande flagga tillhör en av de äldsta. Om flaggan är hissad betyder det nämligen att ett statsöverhuvud är på plats och traditionen används fortfarande än idag, eftersom Buckingham Palace fungerar som drottning Elizabeths officiella arbetsplats.

shutterstock_274081115


En annan välkänd tradition är slottets vaktombyte som på engelska är känt som 'Changing of the Guard'. Den officiella vaktombytes-ceremonin används på alla Englands kungliga palats och på Buckingham Palace sker vaktombytet med tillhörande ceremoni normalt varannan dag. Det är alltid en händelse som är värd att uppleva och ceremonin börjar i regel kl. 11.00.

shutterstock_669522190

'Changing of the Guard' – en typiskt brittisk sed.


Se den aktuella tidsplanen på den officiella hemsidan. Buckingham Palace kan besökas från juli månad fram till slutet av oktober. Få mer information på hemsidan för The Royal Collection.

Hyde Park

Hyde Park är en park som ligger mitt i centrala London, och dess samlade yta motsvarar 180 fotbollsplaner! Hyde Park utgör en oas av stillhet mitt i det hektiska storstadsvimlet och när du besöker London bör du ta gott om tid på dig för att besöka den och promenera runt.

För att få en bra överblick över parken och dess sevärdheter, till exempel det berömda Speakers' Corner, kan du besöka Hyde Parks officiella hemsida.

shutterstock_419352271

Westminster Abbey

Sedan 1100-talet har denna kyrka använts som begravningsplats för brittiska monarker och det var också här som Kate och William vigdes i april 2011. "The Abbey" har både en fantastisk historia och en intressant arkitektur. Kyrkan ligger precis runt hörnet från Big Ben och Houses of Parliament och du kan lätt besöka dessa 3 London-ikoner på en timme (om du vill se någon av byggnaderna från insidan så får du dock räkna med lite mer tid).

Entréavgiften är £22 för en vuxen, vilket kanske kan kännas dyrt i förhållande till andra sevärdheter men det är väl investerade pengar för den intresserade. Besök kyrkans officiella hemsida för att läsa mer om dess öppettider.

shutterstock_793957294

Big Ben och Houses of Parliament

Regeringsbyggnader är naturligtvis alltid rika på kultur och historia men det är inte många som kan jämföras med Houses of Parliament (också känt som Westminster Palace). Denna imponerande regeringsbyggnad ligger vid floden Themsen och under flera århundraden har det varit platsen där 'House of Commons' (Underhuset) och 'House of Lords' (Överhuset) träffas. Westminster Palace-byggnaden är hela 300 meter lång och innehåller över 1100 rum (!). Slottets placering vid Themsen är också imponerande och det kommer därför inte som någon överraskning att denna regeringsbyggnad står med på UNESCOs lista över världsarv.

Även om utsidan i sig är sevärd så blir ditt Londonbesök komplett först när du går på en rundvandring inne i palatset. Visningar genomförs varje lördag och från juli till oktober också andra veckodagar. Besök den officiella hemsidan för att läsa mer om öppettider för Houses of Parliament.

När man besöker Houses of Parliament är det omöjligt att inte samtidigt lägga märke till det enorma klocktornet Big Ben som faktiskt är en del av palatset och en av Londons mest berömda byggnader. Det är imponerande att se Big Ben från utsidan. Tyvärr är det inte möjligt att se insidan av Big Ben.

Tips: Se till att ditt besök till Houses of Parliament och Big Ben varar i minst en timme så att du kan lyssna på klockspelet!

shutterstock_513991141

Tower of London

Tower of London började byggas av Wilhelm Erövraren på 1100-talet och ända sedan dess har detta byggnadskomplex vid Themsen skapat sig en både berömd och beryktad historia. Tower of London användes inte bara som fängelse utan var också det ställe där prominenta Londonbor blev avrättade. En avrättning innebar som regel att de adliga blev halshuggna.

Historien bakom Tower of London är ingen solskenshistoria precis men idag förknippar de flesta turister Tower of London med de brittiska kronjuvelerna och de traditionella vakterna, de så kallade 'Beefeaters'. Man kan se Tower of London från insidan och för närvarande är inträdesavgiften £22,70 för vuxna och £10,75 för barn. Besök the Tower of Londons officiella hemsida för att få mer information om öppettider och priser.

shutterstock_93245923

London Eye

Även om London Eye byggdes först 1999 så har detta världens största pariserhjul redan blivit en av den engelska huvudstadens största turistattraktioner. Hjulet är inte mindre än 130 meter högt och det är inte svårt att föreställa sig att utsikten över staden är ganska imponerande från toppen av denna turistattraktion!

shutterstock_90849980

De 3 stora torgen

Piccadilly Circus

London är en stad med livligt trafikerade gator och vägkorsningar men också en stad med imponerande öppna platser och torg. De mest berömda torgen ligger nära varandra. Tack vare sina blinkande reklamskyltar är Piccadilly Circus känd som den europeiska versionen av Times Square i New York. Platsen är därför speciellt imponerande efter mörkrets inbrott.

Kliv av på tunnelbanestationen Piccadilly Circus och gå bara upp för trappan ut ur stationen och du ser direkt de enorma ljuskyltarna precis framför dig. Piccadilly Circus skapades 1819 och fungerade då som en knutpunkt mellan gatorna Piccadilly och Regent Street. Utöver de många reklamskyltarna så är platsen också känd för den så kallade Erosfontänen.

shutterstock_254616667

Leicester Square

Alla världens storstäder har en eller flera populära sevärdheter där det alltid myllrar av turister. I London heter detta ställe Leicester Square, och här vimlar det av turister året om – speciellt på kvällstid.

Vid Leicester Square finns underhållning för varje smak och du finner både biografer, restauranger, teatrar och barer här. Var uppmärksam på att platsen också är en populär samlingspunkt för så kallade "pick-pockets", dvs. ficktjuvar.

shutterstock_196877207

Trafalgar Square

Även om Trafalgar Square har stort historiskt värde (här finns konstmuseet National Gallery och den 54 meter höga statyn Nelson’s Column) så utgör platsen också en viktig del i nutidens moderna London.

Varje år firas nyårsafton på Trafalgar Square och det är också här man uppmärksammar det kinesiska och judiska nyåret. På Trafalgar Square finner du en mängd turistattraktioner såsom filmvisningar utomhus och multikulturella konserter. Besök den officiella hemsidan för att få en överblick över aktiviteterna på Trafalgar Square.

shutterstock_131155331


Säker och trygg betalning
Säker och trygg betalning
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Se videon
Se denna video för att få veta mer om vårt koncept. (50 sekunder)