personer kollade SSC Napoli - paket under de senaste 24 timmarna.

Fotbollssemester SSC Napoli

Boka din fotbollsresa till SSC Napoli enkelt i fyra klick

Boka komplett fotbollsresa till SSC Napoli. Välj vilken match, hotell & läktarplats allt på ett ställe. Inga bokningsavgifter.

På SCC Napoli kommer du inte att förundras över en lyxig stadion med alla mod cons. Vad du får är en oförglömlig upplevelse med ett av de mest spännande lagen i Serie A. Napoli har varit tillbaka i ledningen i flera år nu, och detta gör sig tydligt via den distinkta atmosfären på Stadio Diego Armando Maradona. Seismografer från Universitetet i Neapel inspelade att jublande visade toppar som liknar dem vid en jordbävning. Napoli är en av de få klubbarna där fanatiska supportrar sätter sig bakom båda målen och skapar en unik atmosfär. Fansen av Gli azzuri stöder sitt team fanatiskt och känslomässigt i nittio minuter. Från de många bilderna på flaggor och banderoller på arenan och vackra väggmålningar i staden är det uppenbart att klubbhjälten Diego Maradona fortfarande är vördad som en helgon.

Resan ger dig också tid att besöka några fantastiska turistattraktioner. Den mäktiga vulkanen Vesuvius och den arkeologiska staden Pompeji ligger mindre än en timme bort. Det finns också mycket att göra i själva staden för att göra din fotbollsresa till en oförglömlig upplevelse.

fotbollsresor napoli

Allt du behöver veta inför din fotbollsresa till SSC Napoli

För att se till att du får ut det mesta av din fotbollsresa till SSC Napoli, har vi valt de bästa tipsen för dig. Från praktisk information om Stadio Diego Armando Maradona till de största attraktionerna i Neapel och det omgivande området.

  • Information om Stadio Diego Armando Maradona, rutt & tips
  • Information om SSC Napoli
  • Vad att göra i Neapel

Arenan av SSC Napoli: Stadio Diego Armando Maradona

stadio-naples-diego-maradona

SSC Napoli stadion öppnades 1959 efter klubbens tidigare stadion förstördes under kriget. Det kallades ursprungligen Stadio Del Sole (Stadion av solen) och hade 87,000 platser. Stadio San Paolo är en fotbollsarena i San Paolo i Italien. arenan var värd för EM 1968 och 1980 och VM 1990. Efter en grundlig renovering 2019 har arenan 54.726 platser.

Det mest minnesvärda spelet i arenans historia var semifinalen mellan Italien och Argentina under VM 1990. Maradona uppmanade Napoli fans att stödja honom och Argentina. Under matchen svarade de med en stor banner: ’Maradona, du är i våra hjärtan men Italien i vårt blod. Argentina vann efter straff sparkar; Maradona tog den avgörande straffspark.

Arenan döptes den 4 December 2020 till Stadio Diego Armando Maradona. Men när du besöker, förvänta dig inte en super deluxe-stadion med alla moderna bekvämligheter. Trots renoveringen är arenan föråldrad, och därför har byggandet av ett nytt hem diskuterats ganska länge. Atmosfären är dock oöverträffad, och besökare är lyriska om fansens passion för Curva A och B.

Hur når man Stadio Diego Armando Maradona?

Stadion ligger i Fuorigrotta-distriktet, sju kilometer från centrum, och kan lätt nås med tåg, tunnelbana och buss.

Med tunnelbanan

Det enklaste sättet att komma till arenan är med tunnelbana linje 2. Från centralstationen (Piazza Garibaldi), gå på linje 2 i riktning mot Pozzuoli.

Sedan reser du längs tills stopp Campi Flegrei. Härifrån är det ytterligare 600 meter till stadion.

Trenitalia (transportföretaget) kommer att distribuera ytterligare tunnelbanetåg före och efter matchen.

För €1.60 kan du köpa en biljett som låter dig resa i 90 minuter. För mindre än €5, kan du också välja en dagsbiljett.

Adressuppgifter

Estadio Diego Armando Maradona

Piazzale Vincenzo Tecchio

80125 Napoli, Italien

Anlända med buss

Från centralstationen (Piazza Garibaldi): Ta buss 151 mot Piazzale Tecchio.

Efter 25 minuter går du av vid Augusto-Politecnico-stoppet. Härifrån är det bara några minuters promenad till Stadio Diego Armando Maradona.

Om du är i centrum av Neapel, kan du också gå ombord på Depretis stopp, som är en cirka fem minuters promenad från Piazza Municipio. Buss 151 tar dig dit på 18 minuter.

Anlända med tåg

På centralstationen Montesanto du ta Ferrovia Cumana tåg i riktning mot Torre Gaveta. Gå sedan av vid Mostra-stoppet. Något trevligt extra: denna station har väggmålningar av olika Napoli ikoner. Från järnvägsstationen är det några hundra meter promenad till stadion.

Från Garibaldi station kan du också ta Trenitalia Linea 2 mot Pozzuoli.

Du går sedan av på Napoli Campi Flegrei station.

Karta över stadion

Sidorna av arenan är:

  • Tribuna Posilipo. Detta är huvudstativet där grävningarna finns. Det här är de dyraste platserna, där presidenten och de stora sponsorerna har sin plats. Press tribune ligger också hä På vänster sida finns Tribuna Nsida, som används som familjeställ. På höger sida hittar du bortasektionen, Settore Ospiti.
  • Det långa stället mittemot huvudstativet. Atmosfären här är utmärkt och inte lika passionerad som i Curva.
  • Curva A. sidan bakom målet ligger på höger sida av arenan. På Curva A är de mest fanatiska fansen; det här är de yngre fangrupperna i Napoli. Här sjunger folk från toppen av sina lungor i nittio minuter. Det förväntas att du sjunger med fanatiskt. En bra röst krävs inte, men att veta texterna är naturligtvis nödvä Det förekommer också sprudlande fyrverkerier.
  • Curva B. sätena bakom målområdet till vä Här hittar du den äldre delen av fläktscenen, huvudsakligen upptagen med flaggor och banderoller och mindre med sång. Om du är en turist och vill vara bland fansen, är Curva B det bästa alternativet, då atmosfären är mer vänlig. Även om båda fangrupperna har sin egen identitet finns det ingen konkurrens mellan de två curvas.
karta-over-stadio-diego-armando-maradona-napoli

Arena-tour och museum

För närvarande är arenan endast öppen under matchdagar. Det finns ingen tour tillgänglig, inte heller finns det ett klubbmuseum. Detta kommer dock att förändras inom kort om man skall tro rapporter. Det finns planer för både Napoli club museum och en Diego Maradona museum i arenan. Det är dock fortfarande Neapel, så det kan naturligtvis ta några år till…

napoli-stadio-tou

Snacks och drycker nära stadion

Många fans hänger redan runt stadion timmar före spelet. Du kan redan hitta matstånd och matbilar som säljer snacks, smörgåsar och drycker. På gatorna runt stadion finns också många barer och restauranger. Och glöm inte att beställa en pizza under din resa. Neapel är hemmastadenav Pizza Margherita och uppfanns här. Du hittar bås som säljer ’pizza fritta’ (en stekt pizza) på gatorna, liksom de bästa pizzeria i Italien.

pasta napoli

Ristorante Pizzeria Bernadette

Denna lilla restaurang på Piazza Gabriele D’Annunzio erbjuder en fantastisk utsikt över arenan. Denna restaurang ligger mindre än 200 meter från ingången till Curva B. Många fans kommer hit för en pizza, bläckfisk eller spaghetti med musslor och citron före spelet. Även, efter matchen, kommer många besökare för en öl för att undvika de första fulla tunnelbanestationerna. Öppettider är från 10.00 till 15.30 och från 18.00 till 23.30.

italian pubs napoli

Sinclair Skotsk Pub

Om du är trött på italiensk öl, denna populära skotska pub (på Via Guido Menzinger, nära Medaglie d’ Oro tunnelbanestation) är platsen att gå. Alla måltider är nylagade, med smörgåsar en viss favorit. Det finns också ett brett utbud av internationella öl på kranen. De många TV-skärmarna visar Italiensk, Engelsk och skotsk fotboll. Sändningarna av live Napoli-spelen lockar cirka 300 fanatiskt deltagande fans, vilket ger en bra atmosfär.

napoli pizza

L’Antica Pizzeria da Michele

Vi har redan sagt det; du kan inte lämna Neapel utan att ha ätit en pizza. Och var bättre att göra det än på denna ikoniska pizzeria i hjärtat av staden, som har funnits sedan 1870. Scenen där Julia Roberts äter en pizza i filmen ’Eat Pray Lovespelades ini den här pizzerian. På grund av dess popularitet måste du ta ett nummer innan du kan sitta ner. Endast två typer av pizza serveras: Margherita och Marinara. Båda är dock av fenomenal kvalitet. Pizzerian är öppen dagligen från 11.00 till 23.00 och är beläget på Via Cesare Sersale 1, bara 500 meter från Piazza del Mercato och hamnen.

Information om SSC Napoli

Napoli grundades officiellt 1926, även om dess rötter går tillbaka till 1904. Då Neapel Fotboll och Cricket Club, som grundades av brittiska hamnarbetare. Efter att klubben samman med en annan klubb från Neapel 1922 ändrades namnet till AC Napoli 1926.

De första femtio åren av dess existens hade klubben liten framgång. Napoli slutade i mitten av Serie A under bättre år, men klubben blev också regelbundet förpassad till andra nivån. Men 1962 vann de national cup som en Serie B-klubb. I början av sjuttiotalet gjorde Napoli ett namn för sig själv på toppen av Serie A, med spelare som Dino Zoff (den berömda målvakten) och José Altafini. År 1975 slutade klubben tvåa i Serie A, och ett år senare vann de cupen för andra gången. Ett annat år senare nådde klubben semifinalen i European Cup 2, där Anderlecht visade sig vara för stark. Därefter sjönk klubben tillbaka till anonymitet.

1984 kom Diego Armando Maradona över från FC Barcelona vid 23 års ålder. Med sin ankomst började klubbens stora framgångar. I stället för att kämpa mot nedflyttning tävlade Napoli nu för den nationella titeln. Under de sju år som Argentina spelade i södra Italien vann klubben national cup, den italienska Supercoppa, UEFA-cupen och två gånger den nationella titeln. Speciellt mittfältet MaGiCa (Maradona, Giordano och Careca) var legendarisk. 1991 lämnade Maradona efter att ha åkt fast med kokain. Trots detta fortsatte fansen att dyrka honom som en Gud. År 2000 beslutade klubben att hans nummer 10 aldrig skulle användas igen som en hyllning till hans meriter för klubben.

Efter Maradonas avgång föll klubben i förfall. 2001 Napoli förvisades under 2004 även försatts i konkurs. Tack vare filmproducent Aurelio De Laurentiis grundades en ny klubb. Klubben döptes om till Napoli Soccer och började om i Serie C (den tredje nivån). År 2007 blev Napoli befordrad till Serie A, och snart var klubben tillbaka i den italienska toppen. Även om det misslyckades med att vinna ett mästerskap, slutade Napoli Tvåa Fyra gånger under de senaste tio säsongerna och trea två gånger. Med nya toppspelare som Marek Hamšík, Kalidou Koulibaly, och Dries Mertens, den italienska Cupen vanns under 2012, 2014 och 2020.

När det gäller rivalitet finns det hemska relationer med de norra lagen från Milano och Turin. På grund av bristen på en riktig derby, talas det om Derby Del Sole, eller derby i söder, mot AS Roma. Å andra sidan finns det ett varmt förhållande mellan anhängarna av Napoli och Genua.

Logotypen för SSC Napoli

Napoli nuvarande logotyp har funnits sedan 2006 men har aldrig sett betydande förändringar. Det är en ljusblå cirkel med en mörkblå kant, och i mitten, den vita bokstaven N. med den senaste uppdateringen tillsattes några nyanser och ljuseffekter för att göra det lite modernare. Bokstaven N har dock varit i logotypen i samma form sedan 1927.

Klubbens maskot är en åsna. Detta var fortfarande en prancing häst under de första åren, som uppträdde på den första logotypen 1926. Men när klubben 1927 bara lyckades få 1 poäng från 18 matcher, gjorde laget narr av’ i ciuciarelli’ (åsna). Fläktarna antog därefter det som ett smeknamn.”I ciuciarelli’ är nu också ett smeknamn för Napoli fans.

logotyp-napoli-300x300

Matchtröjan SSC Napoli

Napoli’s matchtröja består av en ljusblå skjorta med vit numrering, vita byxor och blå strumpor. Den ljusa färgen blå valdes eftersom Napoli är en kuststad som ligger på Golfo di Napoli. Färgen på skjortan representerar Gulfens vatten. Fansen kallas även ’Gli Azzuri’ (de blå) av den anledningen.

Vad att göra i Neapel

I denna södra italienska stad är det möjligt att besöka flera unika sevärdheter på kort tid. Sevärdheter som vulkanen Vesuvius och den romerska staden Pompeji, en gång begravd under lava, kan nås inom en timme med kollektivtrafik. Men också, staden själv har autentiska stadsdelar, vackra kyrkor och världsberömda museer. Dessutom spökar andan i Diego Maradona, som är hedrad som en helgon genom stora väggmålningar, ritningar, flaggor och halsdukar, staden. Glöm inte att besöka sevärdheterna nedan.

pompeji-och-vesuvius-150x150

Pompeji och Vesuvius

Pompeji var en romersk stad med 20 000 invånare begravda under vulkanisk aska under ett utbrott av vulkanen Vesuvius det första århundradet. På 1500-talet upptäcktes staden, och år efter år upptäcktes gata för gata. Detta gör Pompeji till den bäst bevarade antikvitetsstaden och kanske den viktigaste turistattraktionen i Italien. Med Vesuvius i bakgrunden vandrar du förbi gamla tempel, termalbad, bageriet, den stora teatern och bordellen med erotiska målningar på väggarna.

Eftersom Pompeii bara ligger 22 kilometer från Neapel, kan du enkelt besöka staden på egen hand. Från Garibaldis centralstation tar du tåget Circumvesuviana mot Sorrento. Efter 40 minuter går du av vid stationen ’Pompeji Scavi – Villa Dei Misteri. ’Denna station ligger mittemot ingången till den arkeologiska parken. Tåg kör 2 till 3 gånger i timmen, och envägsbiljetter kostar €6. Priset att besöka Pompeji är € 21, och för €9 extra, Du kan hyra en ljudguide. Den arkeologiska staden är öppen från tisdag till söndag från 09.00 till 19.00.

För Vesuvius tar du samma tåg, men du går av på stationen ’Ercolano Scavi.’ Det rekommenderas starkt att boka online i förväg.

Naturligtvis är det också möjligt att boka en dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius på ett turistkontor. Du kommer att hämtas på hotellet och betala cirka €50 för en guidad resa.

quartieri-spagnoli-napoli-150x150

Quartieri Spagnoli

Detta autentiska distrikt huserar ett litet torg i Via Emanuele de Deo som blev världsnyheter när Diego Maradona dog. Det var den plats där tusentals fans spontant kom för att fira sin hjälte.

Det var ursprungligen torget för supportergruppen Teste Matte. 1990 beställde de en lokal konstnär för att måla ett porträtt av sin hjälte. Under årens lopp har den gigantiska väggmålningen blivit mittpunkten i en spontant skapad ’Maradona museum.’ Denne mans karriär i napolitansk tjänst har avbildats genom flaggor, halsdukar, ritningar och fotografier. Efter hans död i November 2020 blev torget ett minnesmärke.

castel-santelmo-napoli-150x150

Castel Sant’Elmo

Den gamla fästningen Sant’Elmo torn högt över staden och erbjuder en fenomenal utsikt över Neapel och dess omgivningar. Härifrån kan du se hela Neapelbukten, Tyrrenska havet, Vesuvius och det omgivande området i Kampanien. Med 414 steg är det en tuff klättring till toppen, men lyckligtvis kan du också ta linbanan. Strax nedanför slottet ligger det imponerande klostret Certosa di San Martino. Här kan du vandra genom långa korridorer, kyrkan och en vacker trädgård. Du når fästningen med tunnelbana linje 1 till station Vanvitelli, sedan går du upp för en liten uppförsbacke. Entrepriset är €5.

Museo-Archeologico-Nazionale-di-Napoli-MANN-150x150

Museo Archeologico Nazionale di Napoli (MANN)

National Archaeological Museum är ett av de viktigaste museerna i sitt slag i världen. Det är skyldig sin världsberömmelse till en unik samling objekt från antiken. Om du inte kan besöka Pompeji kan du se många fynd här, till exempel fresk och mosaiker. Genom datoranimationer, foto, och film, visas hur stadens förstörelse gjordes. Du kan också se gjutna människor som försökte se till att deras tillhörigheter hamnade i säkerhet innan vulkanens utbrott.

Museet är öppet från 09.00 till 19.30 (stängt på tisdagar), och biljetter kostar €15. Två vuxna betalar €26 (familjebiljett). Museet är lätt att nå med tunnelbana linje 1(stoppet heter ’Museo’).

The museum is open from 09.00 to 19.30 (closed on Tuesdays), and tickets cost €15. Two adults pay €26 (family ticket). The museum is easily reached by metro line 1 (stop ’Museo’).