personer kollade Valencia CF - paket under de senaste 24 timmarna.

Fotbollsresor till Valencia CF

Boka lätt din fotbollsutflykt till Valencia CF med bara fyra enkla klick

Boka och anpassa din kompletta fotbollsutflykt till Valencia CF på enklast möjliga sätt. Välj vilken match, hotell och sittplats du önskar på en plats. Inga bokningsavgifter tillkommer.

 Boka en fullständig fotbollsresa till Valencia CF och njut av den legendariska Estadio Mestalla medan du fortfarande kan. Valencia CF är den tredje mest populära klubben i Spanien efter Real Madrid och FC Barcelona. Det är inte lätt att få biljetter till matchdag med över 50 000 säsongskortsinnehavare och 20 000 personer på väntelistan. FotbollsTravel kommer att kunna garantera er platser bredvid varandra.

Dess branta, svindelliknande läktare gör att Estadio Mestalla är en av de mest skrämmande arenorna i Europa. Man sitter nära planen och kan njuta av den fantastiskt laddade atmosfären när laget kommer ut ur spelartunneln, medan hela stadion sjunger Pasodobles klubbsång. Valencia har planerat att flytta från sin unika stadion i flera år, och även om denna idé har skjutits upp, kommer klubben att flytta inom en inte alltför avlägsen framtid. Så ta chansen och res med FotbollsTravel för att besöka denna unika stadion. Förutom att gå på matchen kommer du att ha gott om tid att njuta av stranden, de kulturella landmärkena och den världsberömda valencianska paellan.

fotbolls-resor-valencia

Allt du behöver veta för din fotbollsutflykt till Valencia CF

Vi har samlat några av de bästa tipsen åt dig så att du får en oförglömlig fotbollsresa. Från praktisk information om Estadio Mestalla till förslag när det gäller att utforska Valencia.

  • information om stadion Estadio Mestalla, rutt & tips
  • information om Valencia CF
  • vad man kan göra i Valencia

Valencia stadion: Estadio Mestalla

mestalla-valencia

Mestalla historia går tillbaka till 1923, vilket gör det till den äldsta stadion i Primera Division (främsta ligan). Det inleddes med derbymatchen mellan Valencia och Levante. Sedan dess har arenan överlevt ett flertal katastrofer.

Mestalla byggdes om för första gången 1927 och kapaciteten ökade från 17 000 till 25 000. Men det spanska inbördeskriget bröt ut 1936. Stadion förstördes nästan helt av bomber; endast huvudläktaren förblev intakt. Stadion byggdes om helt efter kriget och fick en kapacitet på 45 500 sittplatser. Men en annan katastrof följde dock 1957, när floden Turia svämmade över och orsakade allvarlig skada. En del av Mestalla kollapsade totalt.

Även denna katastrof lyckades man övervinna. En större renovering följde 1978 som förberedelse för att vara värd för 1982 års världsmästerskap. Spaniens landslag spelade alla sina gruppspelsmatcher på Valencias stadion i det första gruppspelet.

Valencia CF fattade ett beslut i början av detta århundrade att lämna stadion, sälja marken och att bygga en ny stadion någon annanstans. Bygget av Nou Mestalla med en kapacitet på 75 000 inleddes 2007, så att Valencia skulle kunna flytta in under sommaren 2009. Byggarbetet blev uppskjutet i februari 2009 på grund av stora ekonomiska problem. Inget ytterligare arbete har sedan dess utförts på den nya arenan.

En del pengar har spenderats på att rusta upp den gamla Mestalla de under senaste åren. Alla de vita sätena byttes ut och arenan har nu färgen ljust orange efter 90-årsjubileet av stadion 2013. Utsidan av arenan målades i svart och orange under sommaren 2014 och dekorerades med stora foton av tidigare spelare och dess sportsliga framgångar.

För närvarande har arenan en kapacitet på 52 469 personer. Den är särskilt ökänd som en stadion med de brantaste läktarna i fotbollsvärlden. Stämningen är ofta riktigt skrämmande. Det finns fortfarande planer på att byta ut arenan mot ett nytt hem under de närmaste åren.

Hur tar man sig till Mestalla?

Estadio Mestalla befinner sig cirka två kilometer nordost om stadskärnan. Därför är det lätt att gå till stadion. Man kan gå från Plaça de la Reina till Mestalla på tjugo minuter.

Men man kan också enkelt ta dig till stadion med kollektivtrafik. Valencia har ett utmärkt transportnät, med 60 busslinjer, fem tunnelbanelinjer och fyra spårvagnslinjer.

Med tunnelbana

Tunnelbanan är det mest effektiva sättet att ta sig till stadion. Ta linje 5 (den gröna) mot Marítim Serrer och stig av vid hållplatsen Aragón. Du kan ta dig till Estadio Mestalla till fots på tre minuter från denna hållplats. Du kan också ta linjerna 3 (röd) och 7 (orange) till tunnelbanestationen Alameda, som ligger cirka 600 meter från stadion.

Estadio Mestallas adressinformation

Avenida de Suècia

46010 Valencia

Spain

Med buss

Det finns flera busslinjer som stannar nära stadion.

Buss nummer 10 avgår från torget Ayuntamiento och går mot Aragón, som ligger precis bredvid stadion.

Du kan promenera till Plaza de L’Ajuntement i stadskärnan, och därifrån kan buss 32 ta dig till stadion på åtta minuter.

Busslinjerna 25, 79 och 93 stannar också i närheten av stadion.

Och du har alltid möjlighet att komma tillbaka med nattbuss N1 om du planerar att vara ute länge.

Med taxi

Du kan också ta dig till stadion från centrum med taxi. Taxi är mycket billigare här. De kostar cirka €1,25 per kilometer på helger, tillsammans med en stående meteravgift på €1,50.

Det kommer att kosta mellan €5 och €7,50 för en resa till Mestalla om du reser från stadens centrum. Förarna är skyldiga att ge en översikt över taxorna inne i fordonet. Du kan bara helt enkelt kalla på en taxi på gatan; och taxin är tillgänglig när den gröna lampan lyser.

Karta över stadion

Mestalla har totalt tre nivåer. Den nedre nivån är otroligt liten. Av. Aragon, Gol Norte och Gol Sur tier bildar alla en hästskoform. Läktarna Gol Norte och Gol Sur har de brantaste områdena.

Stadions läktare är:

  • Suecia (Västra läktaren). Detta anses vara huvudläktaren eftersom det är där spelarbåsen, spelartunneln och omklädningsrummen finns. Det är den minsta läktaren och endast består av två våningar. Det är också den enda läktaren som är helt täckt. Detta är praktiskt när det regnar i Valencia vilket det sällan gör. Här hittar du områdena 111 till 217 (nivå 1) och från 311 till 417 (nivå 2).
  • Aragon (Östra läktaren). Detta är den största läktaren på stadion, som ligger mittemot huvudläktaren. Här har man en bra utsikt över spelartunneln och spelarbåsen på andra sidan planen. Här är områdena 151 till 257 (nivå 1), 351 till 458 (nivå 2) och 551 till 753 (nivå 3).
  • Gol Norte (Norra läktaren). Denna sektion är välkänd för de brantaste sittplatserna i Europa. Se till att inte få svindel om du sitter högst upp. Bortasupportrar sitter på övervåningen i nordöstra hö Områdena i denna monter är 131 till 233 (nivå 1), 331 till 435 (nivå 2) och 531 till 733 (nivå 3).
  • Gol Sur (Södra läktaren). Detta är läktaren bakom målet på södra sidan och är nästan identisk med Gol Norte, förutom att här är klubbens namn avbildat med färgade sä Den här delen av stadion är där de mest fanatiska supportrarna kan hittas. Områdena i denna läktare är 171 till 273 (nivå 1), 371 till 475 (nivå 2) och 571 till 774 (nivå 3)
karta-mestalla

Turer och museum runt stadion

Det är givetvis också ett måste att ta en titt bakom kulisserna och gå genom spelartunneln och ut på planen när du tittar på en match på Estadio Mestalla. Som tur är det möjligt att ta en guidad rundtur i Valencias klubbmuseum och stadion flera gånger under dagen.

Forever Mestalla Turen

Ungefär fem guidade turer sker dagligen förutom på matchdagar. Du kommer att visas runt av en reseguide, som vanligtvis är ett passionerat fan, och som kommer att berätta (på både spanska och engelska) allt om klubbens historia. Du kommer att besöka troférummet, pressområdet, omklädningsrummet, kapellet dit spelarna kommer för att be om hjälp, spelartunneln, spelarbåsen och planen. Det kommer att finnas gott om tid att titta runt och ta foton. Besöket pågår i cirka en timme. Vuxna betalar 11,50 €, barn 9 € och barn upp till fem år får gratis inträde. Det rekommenderas att boka detta besök via klubbens hemsida för att garantera att du får en plats på turen.

Snacks och drinkar i närheten av stadion

Stadion ligger i ett tätbefolkat område, där det finns ett brett utbud av caféer och restauranger. Öster om stadion hittar du Plaça del Cedre, som är full av barer där många fans tar en drink. Du hittar ytterligare mycket mer att välja på i centrum av Plaça de la Reina som ligger nära katedralen. Du bör absolut inte missa boulevarden på stranden för en god paella. Vi har sammanställt en lista över några av de bästa matställena.

Baren Cerverceria Splash

Baren ’Manolo del Bombo’ har varit känd bland fotbollssupportrar över hela världen i flera decennier. Alla visste vem Manolo var, den passionerade Valencia supportern som besökte tio VM tillsammans med sin mamma och pratade om dem mycket öppet. Hans bar växte till ett genuint fotbollsmuseum. Tyvärr gick Manolo nyligen i pension, men han hade turen att hitta en köpare som kommer att behålla den gamla stilen i baren så mycket som möjligt. Det är fortfarande platsen dit Valencia fans går till för en drink både före och efter matchen. Baren ligger på Plaza del Valencia Club de Futbol, som endast ligger ett stenkast från Mestalla. Du kan beställa en meny eller välja en komplett buffé. Och du kommer också att se Manolo om du har tur; som trots att han är pensionär ofta kan hittas i baren på matchdagar!

cerveceria_splash

Cerveceria Castillo de Quintos

Denna pub ligger cirka 500 meter från Estadio Mestalla. Det är ett universitetsdistrikt och det ser man på besökarna. Många studenter, mycket billig öl, tapasmåltider och en trevlig terrass. Det är en idealisk plats att engagera sig i livliga samtal med unga spanjorer. Atmosfären är både avslappnad och vänlig. Det är ett fantastiskt ställe att ta en drink före eller efter matchen.

castillo-de-quintos

Finnegans of Dublin

Finnegans öppnade 1995, vilket gör den till den första irländska puben i staden. Baren blev snabbt en av de mest populära platserna i Valencia. Puben ligger idealiskt på Plaça de la Reina, som ligger nära katedralen. Matcherna visas på storbildsskärm och det finns livemusik nästan varje kväll. Naturligtvis finns det gott om öl och köket erbjuder läckra hemlagade rätter. Njut av det irländska temat, en irländsk potatis eller en biff och Guinness-paj.

finnegans-of-dublin-valencia

La Paz

Glöm inte att äta en bit mat på den vackra boulevarden vid stranden. Här finns ett stort antal restauranger, och La Paz är helt klart en av de bättre. Särskilt Paella Valenciana (med kyckling och kanin) anses av många personer vara den bästa i stan. Sangrian rekommenderas också starkt. Kom gärna i tid till ett bord med utsikt över havet, eftersom det kan snabbt blir fullt när det är fint väder. La Paz ligger i början av stranden vid Passeiq de Neptú 42-44. Den är öppen dagligen från 13.00 till 17.00 och från 20.00 till 23.00 (enbart söndagkvällar).

la-paz-valencia

Information om Valencia CF

Valencia grundades i Torino Bar i Valencia redan 1919. Det dröjde ända till 1929 för klubben att komma upp i toppklassen.

Valencia CF började bli framgångsrika först efter det spanska inbördeskriget. De vann Copa del Rey 1941 och blev spanska ligamästare ett år senare. Den nya Mestalla blev en riktig fästning. Klubben kröntes också till spanska mästare både 1944 och 1946. Ytterligare ett par sporadiska framgångar följde under de kommande decennierna.

Valencia uppnådde verklig internationell berömmelse 1980, när de vann UEFA-cupen med den produktive Mario Kempes i laguppställningen, och slog Arsenal på straffar. De vann även den europeiska supercupen samma år. Ekonomiska problem hopade sig dock och fick klubben att tappa. Valencia flyttades till och med ner till andra divisionen 1986.

Valencia var tillbaka bland eliten i slutet av 1990-talet. De var Champions League finalister både 2000 och 2001. Klubben vann UEFA-cupen under Rafael Benitez 2004. Valencia fortsatte att spela i toppen i Primera División under nästa decennium, men misslyckades i europeiska mästerskap. Den enorma mängden skulder har hängt över klubben under den största delen av två decennier. Detta innebar att Valencia endast har haft ett antal hyggliga spelare, och ofta under marknadsvärde. Att sälja marken runt Mestalla och bygga en ny stadion skulle kunna betyda att Valencia kan bli av med dessa problem ganska snabbt.

Valencia CF:s främsta rival är Levante som spelar i samma stad. Rivaliteten är mycket stark mellan de båda grupperna av supportrar, även om denna klubb ses som en lillebror och förhållandet mellan de två klubbarna är exceptionellt bra. Rivaliteten går tillbaka till tidigt 1900-tal, då Valencia var regionala mästare.

Villarreal CF är också en rival från samma region. Särskilt nu när denna klubb har blivit likvärdiga med Valencia på en sportslig nivå de senaste åren.

Valencia CFs klubbmärke

Valencia CFs klubbmärke har inte förändrats mycket under åren. Märket utgörs av en svart fladdermus som sitter ovanför en sköld. Fladdermusen har varit en symbol för staden Valencia i århundraden. Vissa människor tror att detta har något att göra med det faktum att det ofta finns fladdermöss i området. En fladdermus landade på kungen av Aragoniens flagga enligt andra berättelser när han ville befria Valencia från morerna. Det antogs av staden som en ikon strax därefter.

Under fladdermusen kan se en sköld med klubbens namn överst, och nedanför ser du staden Valencias flagga, med en klassisk fotboll i centrum.

valencia-logo-238x300
valencia-klubbfarger

Valencia CFs klubbfärger

Valencia spelade i en helvit lagdräkt när de grundades, och som köptes från engelska handlare som var  på besök för att sälja frukt. De vita shortsen ersattes av svarta under de närmaste åren, och det har förblivit så sedan dess. Det här är precis som bortadräkten, som nästan alltid är orange. Det är staden Valencias färg och är typisk för frukten.

Vad kan man göra i Valencia?

Valencia är en fantastisk stad att besöka med 300 soldagar om året och en genomsnittlig årlig temperatur på 18 grader Celsius. Det erbjuder ett idealiskt klimat för en trevlig promenad längs stranden och boulevarden. Staden har även mycket att erbjuda när det gäller kultur. Vi har listat några sevärdheter som du absolut inte bör missa under din resa.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Denna ”konstnärliga och vetenskapliga stad” består av sju futuristiska minibryggerier som hyser ett antal populära turistattraktioner. Det är här du hittar det största havsakvariet i Europa, ett planetarium, ett vetenskapsmuseum, en IMAX-biograf och strandpromenaden utan biltrafik med en botanisk palmträdgård. Du kan välja mellan individuella entrébiljetter eller kombinerade biljetter med rabatter.

Du kan komma till komplexet genom att ta tunnelbanelinje nr 5. Därefter 10-15 minuters promenad bort om du stiger av vid Alameda. Hoppa-på-hoppa-av-bussen stannar precis utanför.

Pääset kompleksiin ottamalla metrolinjan 5. Se on 10-15 minuutin kävelymatkan päässä, jos pysähdyt Alamedassa. Hop-on-hop-off-bussi pysähtyy aivan ulkopuolella.

valencia-ciudad-arts

Mercado Central

Denna imponerande byggnad, som tar upp mer än 8 000 kvadratmeter, är hem för den största färskvarumarknaden i Europa. Lokalbefolkningen köper här sina färska grönsaker, frukt, fisk och kryddor i över 400 stånd. Själva hallen byggdes 1928 och är även juvelen i kronan, med en trettio meter hög kristallkupol för att locka folks uppmärksamhet. Marknaden är öppen från måndag till lördag från 19.30 till 15.00 och är lättillgänglig via tunnelbana (via hållplatsen Angel Guimera).

valencia-mercado-central

Valencia Katedral

Denna katedral byggdes mellan 1262 och 1356 och kombinerar olika arkitektoniska stilar, inklusive romansk, barock och gotisk. Katedralmuseet har ett stort antal unika konstnärliga skatter. Det finns ett flertal målningar av Goya att beundra, men det främsta objektet är den ”heliga gralen”. Det påstås att Jesus sägs ha druckit ur denna skål vid den sista måltiden. Det finns ett vackert klocktorn bredvid katedralen. Du kommer att ha den bästa utsikten över den gamla staden om du klättrar de 207 trappstegen. Katedralen är öppen från måndag till lördag från 10:00 till 18:30 och från 14:00 till 18:30 på söndagar. Entré kostar 8 €. Du måste betala €2 för att klättra upp i tornet. Katedralen ligger ungefär fem minuters promenad från tunnelbanestationerna Colón och Xativa. Busslinjerna 4.9, 19, 80, 81, 94 och C1 stannar också nära katedralen

valencia-katedral

Stränderna

Det finns massor av vackra stränder i och runt Valencia som många personer åker till för en strandsemester. Du kan hitta den otroliga stranden Las Arenas nära stadens centrum.

Den 1,2 kilometer långa stranden har en ren och livlig strandpromenad med många restauranger och barer. Ta spårvagnen från Pont de Fusta för att komma till den här stranden. Om du går av efter 15 minuter vid hållplatsen Les Arenas, är du direkt vid havet. Du kan också ta buss 19 från Plaza de Ayuntamiento.

valencia-Stranderna

Var är det bästa stället att boka fotbollsresor till Valencia?

Det bästa stället att köpa fotbollsresor till Valencia är via vår hemsida Fotbollstravel. Vi erbjuder många lättanpassade fotbollspaket som låter dig anpassa alla delar av din resa.

Hur mycket kostar en fotbollsresa till Valencia?

En resa för att titta på Valencia spela en match kan kosta allt mellan 1508 SEK och 5942 SEK per person. Allt beror på resan du planerar.

Vad är namnet på Valencias arena?

Valencia CF spelar på Mestalla Stadium. Det ligger mitt i Mestalla-området i staden, som också är känt för Turia Gardens, Puente Del Mar och Palau de la Música.

Kan du ta en rundtur i Mestalla?

Ja, du kan ta turer i Mestalla. Turer går från måndag till söndag vid bestämda tider som du kan se på hemsidorna. Det finns fler turer på lördagar om det inte är matchdag. Är det match är det färre turer som sker. Turer pågår i 1 timma och går att uppleva på engelska och spanska.

Vad betyder Amunt Valencia?

Många fans undrar vad det katalanska ordspråket betyder då det är skrivet med svarta platser över stadion. Valencia fans ropar också ofta på matcherna. I princip kan man ungefär översätta det till något i stil med med 'Kom igen, Valencia!’. En mer direkt översättning skulle vara 'Upp, Valencia!’