Hur man gör Kings Day som en holländare

27 April är en episk dag i Nederländerna! Alla och allt slutar arbeta för att fira ”Koningsdag” – en nationell helgdag. Amsterdams befolkning fördubblas när ytterligare 700 000 besökare kommer att gå med i stadsfesten. Kvällen innan festligheterna börjar och hela staden är en stor showdown. Man måste smälta in med andra Amsterdammers och bära något orange och delta i det roliga längs dammen kanaler som kommer att packas med livliga båtar och Amsterdammers!

Vad är King ’s Day (tidigare Queen’s Day)?

Den första kungens dag (Koningsdag) kallades Drottningens dag (Koninginnedag). De första kungliga firandet går tillbaka till 1885, då prinsessan Wilhelmina blev 5. Eftersom hon var den enda arvingen till monarkin fick hon en dag som heter Princess’s Day. Det förvandlades till en nationell helgdag, Drottningens dag, när Wilhelmina blev drottning av Nederländerna 1890.

Wilhelminas dotter Juliana fortsatte traditionen 1949 och Drottningens dag flyttades till 30 April. Julianas dotter Beatrix gjorde detsamma men behöll den 30 April. Källor säger att det beror på att hennes egen födelsedag är i januari, vilket markerar brutalt kallt väder i Nederländerna. Slutligen steg Willem-Alexander upp till tronen och Drottningens dag blev kungens dag, firad den 27 April.

Festa tills du slocknar

Lokala gatukonstnärer, loppmarknader, shower, konserter, konstmässa och mer, Detta är vad man kan förvänta sig under dagen. Naturligtvis kommer ölfat, stativ, öppna barer och mer att bli enorma, liksom alla vet att alkohol är det ultimata tillbehöret under King’s Day. Den mest populära aktiviteten under King’s Day är vrijmarkt (fri marknad). Många leverantörer kramar sig i stora parker som Vondelpark, Westerpark och många fler leverantörer är ute och ute i kvarteren Jordaan och Zuid. Vanligtvis är det olagligt att sälja tillhörigheter på gatorna, men Kingsday är undantaget och människor drar verkligen nytta av det. Ta ut lite pengar från spargrisen och var noga med att sparsamhet för några knick-knacks över hela Amsterdam. Om du någonsin undrat hur en stor fest över hela staden är, är det här din möjlighet att ta reda på det.

Ajax-match

Att bara komma för en berömd dag är kul, men tänk dig att göra det till en Kungsdagstur! Vi föreslår att du förlänger din vistelse i mer än en dag och besöker ett känt Ajax-spel medan du är i staden orange, öl och tulpaner. Ajax spelar i Eredivisie, toppnivån i nederländsk fotboll. Ajaxbiljetter? Vi föreslår att du använder hjälp av FotboolsTravel för den frågan!

Webbplatsen hjälper dig att hitta biljetter, hotell och flyg Allt i ett för önskad dag i fotbollsmatch…eller till och med innan utan krångel och en garanti! Tänk dig att få en flygbiljett fram och bak, hotell och en garanterad biljett för matchdag, en allomfattande resa för 4 nätter för så lågt som £700! Det låter för bra för att vara sant, men det är det inte, det är en möjlighet ett klick bort för att göra din vår spännande!

Gräva djupare i Amsterdams fotbollskultur genom att göra Ajax Stadium Tour. Du kommer att se bakom kulisserna på Ajax spektakulära arena medan du beundrar lagets trophy cabinet, med fyra Champions League-titlar!

Praktiska tips för King’s Day i Amsterdam

Här är några praktiska tips och tricks som samlats in från lokalbefolkningen runt om på nätet för din bekvämlighet:

  • Även om Amsterdam är en av världens mest kontantlösa städer, går den uppfattningen ut genom fönstret på King’s Day! Ta med kontanter för gatumarknaderna, inte för mycket men definitivt några små räkningar.
  • Toaletter blir ofta ett stort problem under King’s Day! Uppenbarligen så kommer dock Amsterdammers att låta dig använda deras privata toaletter om du betalar €1 eller €2.
  • Early bird gets the worm som det heter på engelska! Om du är en riktig sparare, ta definitivt och ge dig ut på stan på morgonen så att du verkligen kan fynda.
  • Akta dig för ficktjuvar! Även om Amsterdam är super säkert med väldigt lite brott, är 27 April en lyckodag för ficktjuvar, så var försiktig!
  • Orolig eller klaustrofobisk? Undvik små kanalbälten och små gator runt och njut istället av de mer parkbaserade evenemangen.
  • Kollektivtrafik blir ett besvär så kontrollera alltid om din transport kommer och om inte vad alternativen är. Vi föreslår att du laddar ner 9292-appen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *