Bästa tiden att besöka London

London är en av världens största städer, har absolut allt, grymt bra mat, fantastiska människor och naturligtvis bra fotboll. Det är 3 tider på året som är absolut bäst för att besöka denna otroliga stad, det är julen, slutet av våren och Guy Fawkes Day. Här är de bästa sakerna att göra vid dessa tillfällen.

Julen

Julen i London är underbar. Så snart temperaturen sjunker och klockorna går tillbaka en timme förvandlas staden. Ljus, julmarknader och vackert dekorerade träd är runt varje hörn i stadens centrum. Det är svårt att inte sjunga med när du hör kören.

Det är som om det finns något i luften, allt verkar lite trevligare. Den bästa julmarknaden finns troligtvis i Southbank. Denna hittar du längst södra stranden av Themsen, 10 minuter från St Pauls Cathedral, här finns trevliga ställen där du kan gå runt och dricka lite varm glögg eller cider.

London är stolta över sina julljus när julen kommer och de bästa hittar du runt Oxford och Carnaby street. Båda gatorna ligger precis bredvid varandra, och de har hundratals butiker, restauranger och pubar som hjälper dig att få ut det mesta av din tid där.

Ingenting säger ”en London-jul” så mycket som skridskoåkning på Somerset House. En av de största och mest ikoniska byggnaderna i staden, Somerset House blir en annan värld under juletider. Den vackra, neoklassiska innergården rensas ut och en ishall på 900 kvadratmeter läggs till. En perfekt dejtingkväll för alla par.

Medan de flesta ligor runt om i Europa tar en paus över jul, är det då som Premier League verkligen kommer igång. Det finns flera matcher att se under julsäsongen, och eftersom London har sju Premier League-lag finns det ingen bättre plats att se en match på.

Oavsett om du vill gå och se det enda laget i staden vinna Champions League, Chelsea, nuvarande Premier League-Ledare Arsenal, eller uppleva en av de bästa atmosfärerna i landet på Crystal Palace, kommer du alltid att hitta någonstans att titta på kvalitetsfotboll.

WINTER LONDON 3

Slutet av våren/början av sommaren

När staden kommer från en kall, grå och våt vinter är slutet på våren/början av sommaren onekligen en av de bästa tiderna att besöka London. Lokalbefolkningen är på väg tillbaka till pubarna, det är precis innan miljontals turister besöker, och Premier League är rykande hett.

Eftersom de flesta turister ännu inte tar sig till London är det den perfekta tiden att se sevärdheterna. Det finns så mycket att se, det är omöjligt att lägga till allt i den här artikeln, men de välkända platserna som Buckingham Palace och Houses of Parliament är alltid värda att besöka.

För dem som letar efter mindre kända platser att besöka är Little Venice en av de coolaste delarna av staden. Londons svar på den berömda italienska staden, är ett nätverk av kanaler omgivna av kafeer, butiker och pubar. Ta en båttur och drick några pints!

Tunnelbanan är oundviklig i London, om du vill komma någonstans tar du tunnelbanan, men visste du att du kan besöka övergivna stationer? London Transport Museum erbjuder turer i gamla stopp som berättar om fascinerande historier.

På tal om museer finns det mycket att se. Museum district i västra London har två av de största och bästa museerna i hela Europa. Naturhistoriska museet har allt för de med intresse för vetenskap, och V&A är ett av de största designmuseerna.

Naturligtvis måste fotbollen ha ett omnämnande. I slutet av våren/början av sommaren slutar Premier League och saker är vanligtvis spända. Premier League-titeln har inte kommit till London på ett tag, men loppet om topp 4 är alltid en stor sak i huvudstaden. Tottenham, Arsenal och Chelsea kommer alla att vara ute efter att tävla med de allra bästa i Champions League.

Trots starka starter på säsongen för varje London-klubb i Premier League kan det fortfarande vara väldigt oförutsägbart. Klubbar som Fulham och Brentford kommer gärna att stanna i ligan men en nedflyttningsstrid kan ge några fantastiska stunder om du vill undvika de större klubbarna i London.

SPRING LONDON 3

Guy Fawkes’ Day

Storbritannien har några ganska konstiga helgdagar, Pancake Day, May Day och mest kända dagen, Guy Fawkes’ Day. Ett unikt Brittisk firande av en mans misslyckade komplott för att spränga parlamentets hus, se till att du kommer ihåg den femte November.

År 1604 uppslukades England av enorm religiös spänning. Protestanter och katoliker hade varit i varandras halsar, bokstavligen, och saker blev bara värre. Årtionden före det engelska inbördeskriget planerade Guy Fawkes och hans följeslagare att döda den protestantiska kungen James och ersätta honom med sin katolska dotter prinsessan Elizabeth.

Naturligtvis var det någon som avslöjade hela planen efter att en av Fawkes partners fick kalla fötter och bestämde sig för att berätta för myndigheterna. Fawkes hittades med 36 krutfat under parlamentets hus och åtalades och avrättades för förräderi.

En sak som britterna gör mycket bra är ironi, och Guy Fawkes dag är ett perfekt exempel på det. För att fira misslyckandet av planen att döda kungen, tänder miljoner över hela landet bålar och skjuter fyrverkerier.

Inte överraskande är London det bästa stället att vara när firandet börjar. Detta är en gemensam händelse och fyrverkerier, och bålar finns runt om i staden. Battersea Park har en stor skärm med massor av mat, drycker och skratt att uppleva.

Årets Guy Fawkes dag kommer att domineras av FA-cupen, men för Premier League blir det som vanligt. Det är den perfekta helgen att njuta av en unik tid i staden och njuta av lite fotboll.

Det finns ingen stad i världen som London. Historien, kulturen och fotbollen, kom på besök och njut!

Guy Fawkes LONDON 2


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *