Topp 5 galna händelser i fotboll

Ibland kan fotboll upplevas som något taget ur en film. Det finns berättelser som manusförfattare i Hollywood bara kunnat drömma om att ta fram. Här är de fem galnaste händelserna i denna underbara sport.

Arsenal vs Dynamo Moskva 1945

Du kanske tror att det konstigaste med den här matchen var faktumet att Arsenal spelade på White Hart Lane, men där har du fel. Spelet mellan Arsenal och Dynamo Moskva 1945 var en enda stor röra från början till slut.

Det var en vänskapsmatch, men båda lagen spelade som om världstiteln stod på spel. En otroligt tjock dimma satte scenen, vilket gör det nästan omöjligt för domaren att se vad som hände, som båda sidor utnyttjar fullt ut.

Reglerna kastades helt ut genom fönstret. Ryssarna gjorde ett byte utan att ens ta bort en spelare, med fans som var där och hävdade att laget från Moskva satte 15 spelare på planen under en tidpunkt.

Arsenal var dock inte oskyldiga. De fick en spelare utvisad, som sedan smög sig tillbaka på planen. Vid ett tillfälle slog målvakten ut sig själv genom att springa in i en målstolpe, med ett fotbollsfan som springer in för att ersätta honom.

Matchen slutade med en 4-3 förlust för Arsenal.

2

Ion Radu; säljs för fläsk

För länge, länge sedan, 1998, var en klubb i Rumänien tvungen att tillgripa mindre ortodoxa metoder för att få sålt Ion Radu. CS Jiul Petrosani hade just förflyttats från den rumänska första divisionen, och de behövde sälja spelare.

Tyvärr var inte många klubbar på marknaden för sina spelare, så ordföranden var tvungen att hitta andra sätt att bli av med Ion Radu. Fjärde divisionssidan, Chimia Ramnicu Valcea gillade mittfältaren.

Det gick inte att hitta de faktiska kontanterna för att locka Radu, ordföranden för den sida som ville ha honom fortsatte och erbjöd två ton fläsk för att skriva honom, och fläsk som sedan kunde säljas för att ersätta pengarna.

Det verkade som att överföringsavgiften vägde tungt på Radu, då han misslyckades med att leva upp till fansens förväntningar. Klubben han gick med för fläsk skulle gå i konkurs och upplösas 2004.

1

Chelsea fans och selleri

Chelsea-fans är inte riktigt kända för sin fantasi när det gäller matchdags-låtar, men de förvånade verkligen med detta mycket udda tillägg. Det är inte precis familjevänligt, men tradition på Stamford Bridge.

Det hela började på 80-talet, när kända Chelsea fanet och låtskrivaren, Mickey Greenway skrev en låt, Ask Old Brown. Låten gick enligt följande, “Ask Old Brown for tea and all the family, if he doesn’t come, we’ll tickle his bum with a lump of celery.”

Som sagt är Chelsea fan-anpassningen lite mindre PG, men fansen tog det till hjärtat och smugglade in selleri på arenan för att hylla. År 2002 arresterades fyra Chelsea-fans för sellerikastning, och 2007 förbjöds det så småningom efter att Cesc Fabregas blivit träffad av selleri.

Det kanske inte längre är tillåtet på Stamford Bridge, men vissa Chelsea-fans fortsätter att smyga in sina älskade grönsaker till bortamatcher.

3

Isles of Scilly football league

Isles Of Scilly är en liten ögrupp strax utanför Cornwall, England. De är också hem till den minsta fotbollsligan i världen, bestående av bara två lag som spelar varandra 18 gånger under en säsong.

Woolpack Wanderers och Garrison Gunners utgör ligan, med Wanderers som kommer ut på toppen när det gäller ligatitlar, lyft pokalen 5 gånger, medan Gunners bara vunnit en gång.

Det finns oro för ligans framtid, då de flesta ungdomar lämnar ön på jakt efter större möjligheter. Låt oss hoppas att det fortsätter!

Madagaskar självmålsprotest

2003 slog madagaskiska mästarna AS Adema sina rivaler, Stade Olympique l’Emyrne med 149-0 i vad som uppenbarligen var ett ligarekord. Den lilla detaljen var dock att varje enskilt mål var ett självmål.

Adema gjorde avsiktligt 149 egna mål i protest över ett domarbeslut och som såg till att deras tränare tappade humöret så illa att han medvetet ville förlora nästa match. Även Antonio Conte kan hålla sig cool under dessa omständigheter!

Tränaren och fyra spelare fick senare ett livstidsförbud från Madagaskisk fotboll för sina roller i protesten.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *