Europa League sovande jättar

Champions League kan skapa de flesta rubrikerna, och klubbar vill vara med för den enorma ekonomiska vinsten, men Europa League har i tystnad blivit en fantastisk klubbturnering. Under de senaste åren har några av Europas största klubbar prytt denna turnering. Här är några du bör kolla in den här säsongen.

En fotbollsresa till någon av dessa klubbar innebär en fantastisk upplevelse. Oavsett vad du letar efter, så har Europa League det.

Barcelona

Den katalanska klubben kan vara van vid att höra den berömda Champions League-temalåten, men under de senaste säsongerna har de lyssnat mer på den förmodligen bättre sången, den med Europa League.

Den här gången fick de en knepig Champions League-grupp som såg dem komma upp mot Bayern Munich, Inter Milan och Viktoria Plzen, utan att slå något annat lag än det tjeckiska.

Xavi och hans pojkar hoppas kunna göra bättre ifrån sig den här gången efter att ha förlorat mot Eintracht Frankfurt i kvartsfinalen senaste omgången. Barca-fansen måste göra sig hörda om de vill lyfta pokalen i slutet av omgången!

Juventus

Sidan från Turin är inte bara Italiens mest framgångsrika inhemska sida, de är också tvåfaldiga Champions League-vinnare, senast med att vinna Europas främsta klubbturnering 1996. Juventus är en certifierbart massiv klubb.

Old Lady har kämpat i Europa sedan han kom till Champions League-finalen i säsongen 2016/17, och bara klarat sig förbi 16-rundan en gång. Den här säsongen slutade de under Paris Saint Germain och Benfica när de föll i Europa League.

Spelare som Leonardo Bonucci, Alex Sandro och Angel Di Maria kommer alla att hoppas att deras erfarenhet och fotboll vet hur de kommer att hjälpa dem till de senare stadierna av turneringen, men de måste slå några stora namn för att komma dit.

Manchester United

För bara elva år sedan spelade Manchester United ovannämnda Barcelona i Champions League-finalen. I år kommer de att träffa varandra i den första knock-out-rundan i Europa League. Elva år är en lång tid i fotboll.

Manchester United är det enda laget på den här listan som inte ursprungligen hade kvalificerat sig för Champions League, efter att ha slutat på sjätteplats i Premier League förra säsongen, men det betyder inte att de inte är en stor klubb.

Den enda sidan från Manchester som någonsin vunnit en Champions League (hittills), Erik Ten Hag och hans män verkar ha övervunnit en knepig period och ser bra ut. Om de lyckas komma förbi Barcelona, är det svårt att inte betrakta dem som favoriter.

Ajax

Om du inte är från Rotterdam, är det svårt att hata AFC Ajax. Onekligen den mest framgångsrika holländska klubben i fotbollshistoria, de nuvarande Eredivisie-mästarna har blomstrat i Europa de senaste säsongerna, men den här gången kunde de inte övervinna Liverpool och Napoli.

Ajax förlorade många av sina stjärnspelare under sommaren, inklusive Lisandro Martinez och Antony efter Erik Ten Hag till Manchester United. Tack och lov har de ett oändligt band av talang på grund av deras berömda ungdomsakademi.

Jurrien Timber, Kenneth Taylor och Brian Brobbey fyller redan tomrummet av spelarna som de förlorat, och med klubbens berömda friflytande fotboll kan Ajax mycket väl komma ut på toppen i slutet.

Sporting Lisbon

Det enda som hindrade Sporting Lisbon från att utvecklas i Champions League var en frustrerande hemvisning mot Eintracht Frankfurt. De kan ha förlorat, men de kommer att göra allt för att visa världen vad deras unga trupp kan göra i Europa League.

Imponerande spel mot Tottenham bör fylla laget med tron att de kan gå upp mot de rikare klubbarna och komma ut på toppen. Ruben Amorim gillar sitt lag att spela på framfoten, och de kommer inte att äventyra deras stil. De vet att de kan slå vem som helst på deras dag.

Förmodligen den minst troliga av klubbarna på den här listan att komma ut på toppen i slutet av den här säsongen, men betyder inte att de inte kan chockera. De ungdomliga överflödet av spelare och deras tränare gör dem orädda. Underskatta dem på egen risk.

Många fåtöljfans ser Europa League som en irritation, men så är inte fallet. Denna turnering betyder en hel del, och att lyfta pokalen kan vara lika svårt som att vinna Champions League, särskilt när dessa lag är inblandade.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *