De bästa europeiska fotbollsrivalerna

Varje säsong är det flera fotbollsmatcher inget fotbollsfans bör missa. Vi har sammanställt en lista över de viktigaste fotbollsrivalerna i europeisk fotboll.

5. Arsenal – Tottenham

4. Milan – Inter

3. Liverpool – Everton

2. Manchester United – Liverpool

1. Real Madrid – FC Barcelona

5. Arsenal – Tottenham

North London derby är en av de mest berömda matcherna i engelsk fotboll. En mycket uppvärmd rivalitet som redan har pågått i minst 169 matcher. Det är två lag med olika stilar som kolliderar tillsammans i denna fotbollsklassiker. Tottenham har historiskt sett spelat en mer offensiv fotboll, som enligt norm är mer attraktiv att titta på i motsats till de mer defensiva spelen som Arsenal vanligtvis visade, även om detta förändrades på 90-talet med ankomsten till Arsenal och Arsene Wenger, som skapade ett av tidens mest estetiskt tilltalande fotbollslag.

Historiskt har Arsenal haft flest framgångar när det gäller detta derby, och levererat sina fans några av de bästa matcherna som någonsin skådats. När North London derby drar igång stannar huvudstaden i England för att noggrant se vad som händer på fotbollsplanen, den norra delen av staden livliga med fans från båda lagen, som sjunger legendariska låtar och ger allt sitt stöd till sina spelare.

Även om Tottenham under de senaste åren har varit mer närvarande i europeiska ligor, med kvalificering av champions league-finalen mot Liverpool, vill Arsenal fortfarande visa att de är bäst än sina grannar genom att slå dem i North London derby.

4. Milan – Inter

Milano, en av de vackraste städerna i Italien, känd för sin vackra arkitektur, sin konst, mat och huvudstaden i Europa för mode. Alla vet detta, men vad vissa människor inte vet är att den norditalienska staden koncentrerar två av de största fotbollslagen i Italien. Två lag med en mycket uppvärmd rivalitet.

Båda har varit kungar i Italien och kungar i Europa, varje gång de spelar kämpar de för att se vem som är den verkliga ägaren till San Siro, arenan som de delar och arenan de kämpar för. Båda lagen har otroligt tifosi, alltså, när båda lagen möts på matchdagen förvandlas staden till en enda stor arena med het stämning.

Derby della Madonnina är en av de mest uppvärmda derbyn i världen, det beror på att båda lagen har ett förflutet, och följaktligen är denna rivalitet inte strikt bara om fotboll, men har också politiska och religiösa inslag rotade inför denna fotbollsmatch. Varje spelare och tränare i världsklass som har passerat något av detta lag kommer överens om att Milan derby är något annorlunda i Italien, inte bara Milan utan hela landet är förväntansfullt på vad som händer på planen. Derby della Madonnina är utan tvekan Italiens största spel och match.

3. Liverpool – Everton

Merseyside derbyt, en av Englands äldsta rivaliteter. Detta spännande derby slår i samman de två primära lagen från Liverpool. Detta derby är en av de mest uppvärmda derbyn som existerar, delvis, eftersom huvudkontoret för båda lagen är bokstavligen inom betraktningsavstånd från dem två.

Historiskt sett har denna fotbollsmatch spelats sedan 1900talet och Liverpool har normalt varit top dogs i dessa derbyn, även om Everton har levererat en del vackra matcher och visat på imponerande fotboll.

Merseyside derby har sitt namn från länet där Liverpool ligger i England, och utan tvekan är det ett av de bästa alternativen att gå och titta på en fotbollsmatch i England.

2. Manchester United – Liverpool

En annan engelsk match på listan, som återigen involverar Liverpool. Denna fotbollsmatch har förmodligen de två mest historiska och legendariska lagen i premier league. Två olika städer med olika förflutna, Anfield vs Old Trafford, vem vinner?

Även om balansen under de senaste åren har vänt mer åt sidan av Liverpool på grund av den känsliga situationen Manchester united går igenom. Denna match har dock lämnat några av de mest ikoniska ögonblicken i engelsk fotboll och har alltid varit en otroligt intressant fotbollsmatch att titta på.

Två engelska jättar på planen spelar mot varandra, hela landet stannar för att titta på denna match, en sann legendarisk fotbollsmatch värt att se och ett måste om du är ett fotboll och premier league fan.

1. Real Madrid – FC Barcelona

Ett spel som konfronterar de två största städerna i Spanien och två av de mest kända städerna i världen. De lag som spelar El Clásico är de två bästa fotbollsklubbarna som någonsin har funnits. De har varit värd för de bästa spelarna och tränarna från hela världen, de har vunnit galna mängder nationella titlar och Europeiska titlar. De representerar helt olika ideer, helt olika städer med ett mål, den som vinner den här matchen är det bästa laget i världen.

I de ovan nämnda matcherna, alla de otroligt fantastiska matcherna, stannade lagets ursprungsland för att se matchen, för den här är det världen som stannar. El Clásico är en av de mest sedda sportevenemangen under hela säsongen varje år, eftersom Real Madrid och Barcelona har de två största och mest internationella fanbaserna i världen.

Detta spel har också en politisk sida, med Barcelona som visar självständigheten för Catalunya och Real Madrid Spaniens enhet. Dessutom, under många år var båda dessa lag värd för de två bästa spelarna i världen, Real Madrid hade Cristiano Ronaldo och Barcelona hade Messi.

Ingen annan klubbmatch i världen kan ge mer uppmärksamhet, passionsspänning och sann fotboll än El Clásico. Utan tvekan den mest legendariska rivaliteten i Europa och i världen, som undertecknar några av de mest ikoniska ögonblicken som fotbollsvärlden någonsin har skådat.

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *