Topp 5 största spelarna i Real Madrids historia

Real Madrid är en av de äldsta klubbarna i Europa och världen. Många fotbollsspelare från hela världen har haft äran att spela med sin ikoniska vita tröja och försvara Real Madrid-vapnet och vad det står för. Nedan är de 5 bästa spelarna som har påverkat Real Madrids rika historia:

5. Sergio Ramos

Sergio Ramos flyttade från Sevilla till Real Madrid i mycket ung ålder. Förmodligen, den bästa mittbacken i världen under sina främsta år, lyckades Ramos göra en hisnande 100 mål, vilket är rekord för en mittback.

Under sin långa vistelse i Madrid spelade han 650 matcher och tog över Iker Casillas som kapten tills han lämnade. Förutom att vara en formidabel fotbollsspelare med mycket smidig förmåga på planen var Ramos också en avgörande medlem när laget var tvungen att växa. Hans mentala styrka, åtföljd av hans ledarskap och många års erfarenhet gjorde honom till den perfekta kaptenen och spelaren för att öka lagets moral i tider av nöd.

Sergio Ramos lämnade Real Madrid 2021 för Paris Saint Germain efter några meningsskiljaktigheter med den vita enheten, vilket satte många års engagemang och passion till ett bittert slut.

4. Karim Benzema

Don Karim, le Neuf, KB9 á la Maison. Det här är några av de namn som används för att hänvisa till Karim Benzema, den nuvarande kaptenen i Real Madrid och tredje högsta målskytt i klubbens historia med 318 mål, bakom bara ra Bkk Gonzalez och Cristiano Ronaldo.

Karim Benzema kom till Real Madrid för 14 år sedan. Han stod snabbt ut för sin fantastiska spelstil och sin vision av spelet. Men han lyckades också anpassa sig, för han stannade i en mer sekundär roll när figurer som Cristiano Ronaldo var närvarande. När Cristiano lämnade satte Benzema laget på ryggen och steg upp för att utföra huvudrollens roll.

Med honom att vara i sin prime, och mycket nära att vinna sin första Ballon d´Or, det är rättvist att säga att Benzemas karriär på Real Madrid förmodligen kommer att pågå i några år.

3. Paco Gento

En sann legend från 1950-och 1960-talet och den enda Real Madrid-spelaren som har vunnit 6 Europacupar, mer än 600 spelade matcher och en av de bästa yttrarna i historien. Paco Gento hade en på de längsta fotbollskarriärerna, och han spelade tillsammans med andra klubblegender som Ferenc Puskas och Alfredo di Stefano. När han gick i pension hade Gento rackat upp imponerande 200 mål, vilket gjorde honom till en av de bästa målskyttarna i Real Madrids historia.

Tyvärr dog Paco Gento i januari 2022 och lämnade en sensationell karriär på en av de bästa fotbollsklubbarna i världen.

2. Alfredo di Stefano

Först var alla odds för FC Barcelona. De var på väg att slutföra undertecknandet av detta unga löfte, men Real Madrid gick in och slutade ta hela kakan. Inte bara skulle Alfredo di Stefano utgöra en del av Real Madrid utan också bli en absolut legend om enheten.

Argentinaren vann imponerande 8 LaLiga-titlar, åtföljd av 5 raka europeiska koppar, (endast en mindre än Gento). Alfredo di Stefano var känd för sin allroundkvalitet. Han var en mycket explosiv spelare som representerade en konstant fara för rivalen. Han var också en stor ledare på och utanför planen och hjälpte lagets moral i tider av nöd. Han vann två Ballon d´Ors under sin karriär.

Efter att di Stefano gick i pension från att spela mer fotboll gick han för att starta ett nytt äventyr som tränare. Även om hans magi på fotbollsplanen är absolut obestridd, är det sant att han i bänkarna inte hade samma framgång.

1. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo är den obestridda nummer 1 i denna lista. Han är Real Madrids största legend. Ronaldo hade redan en sensationell karriär i Manchester United, men det var under hans år i Real Madrid som han blev den bästa spelaren i världen. Det var också när han var i Madrid som en av de mest omtvistade rivaliteterna i fotbollshistoria började få dragkraft: Messi vs Ronaldo.

Ronaldo är överlägset målskytten med flest mål i Real Madrid med banbrytande 451 mål. Hans projektion i klubben har varit förvånande. Han har erövrat minst en av varje större tävling med den vita T-tröjan. En absolut mästare när det gäller mål. Utrustad med en extremt ambitiös personlighet och en otrolig konkurrenskraft, det är det som har fått honom att nå toppen. Cristiano spelade en nyckelroll i de tre Champions League-finalerna i rad som Real Madrid vann under Zinedine Zidane. Dessutom är han också toppscorer i La Liga och den första spelaren någonsin som överträffar 300 målbarriären i samma tävling.

Cristiano lämnade Real Madrid och spelar för närvarande igen för Manchester United efter en kort stavning på Juventus. Sedan han lämnade Real Madrid, hans prestationer trophy-wise har minskat, även om hans poäng aptit är fortfarande närvarande.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *