Vägen från fotbollsberömmelse till kändisstatus

Med över 3,5 miljarder fotbollsfans runt om i världen är det ingen överraskning att stora fotbollsspelare är kändisar på egen hand. Men i den vanliga världen, när vi tänker på en kändis, tänker vi på filmstjärnor, sångare, modeller och mer. Genom historien har vi sett många fotbollskändisar korsa den linjen mellan nischfotbollsstjärnan till en vanlig ökändhet, med många av dem som förvärvade fans som inte ens visste att de en gång brukade vara framstående dotterbolag till sporten. Följande lista kommer att samla de få kända fotbollsspelare som framgångsrikt har övergått från sportsman till världskändis.

Vinnie Jones

Den välkända bad boy:en, känd för sin fotbollskarriär i Wimbledon, Leeds United, Sheffield United, Chelsea och Queens Park Rangers från 1984 – 99 var en framstående fotbollsspelare i England. Han var känd för sina aggressiva upptåg och har spelat över 180 matcher i Premier League. Även om detta var mycket imponerande, slutade hans fotbollskarriär en dag och han bestämde sig för att fatta ett mycket smart beslut att gå med i Hollywood. Kapitaliserar på sin bad boy / tough guy persona, landade han roller i över 30 Hollywood-filmer, inklusive: Snatch, Mean Machine, She’s The Man och mer! Många medlemmar av den yngre generationen känner honom bara för hans filmuppträdanden istället för hans eftertraktade fotbollskarriär

David Beckham

Den stiliga Mr. Beckham, känd för sina modellering, övertygande parfymannonser och till och med några skådespelarspelningar var en gång en mycket framgångsrik fotbollsspelare. Han var en stjärnidrottare för det engelska landslaget samt Manchester United, Preston North End, Real Madrid, Milano, La Galaxy och Paris Saint-Germain. Men efter att han gick i pension lutade han sig in i modellering för högprofilerade varumärken och fick också den eftertraktade titeln ”Underwear Model of the Century.” Han spelade in i flera filmer som ”Bend It Like Beckham”,”King Arthur” och många fler. Han fick också ett uppsving i sin stjärnstatus efter att gifta sig med sin flickvän Victoria Beckham, från det populära bandet The Spice Girls. Han förlorade dock aldrig sin koppling till sina fotbollsrötter och äger nu två klubbar: Inter Miami CF och Salford City.

Eric Cantona

Den berömda franska fotbollsspelaren från de ikoniska 90-talet var en stjärnspelare för Leeds såväl som Manchester United. Totalt spelade han 143 ligamatcher och gjorde 63 gånger, men många av hans fotbollsfans känner honom för hans missöde i ett bortamatch kontra Crystal Palace när han inte så av misstag sparkade en fläkt i publiken. Det var en chock när han gick i pension från fotboll vid 30 års ålder för att driva en ny karriär inom fransk film. Att ha en roll i 1998-filmen Elizabeth, med Cate Blanchett och andra filmer som ”The Traveler”, ”Looking for Eric”, ”Inhuman Resources” och mer.

Julio Iglesias

När du tänker på Julio Iglesias kommer de flesta av oss ihåg hans fantastiska diskografi först. Från hits som ”Me olvidé de vivir” och albumet ”Hey!” han är en välkänd sångare och låtskrivare. Inte många av oss vet dock om hans mycket färgstarka fotbollsförflutna. Han var en professionell spelare med Real Madrid. Tyvärr blev hans fotbollskarriär kort på grund av en godartad ryggradstumör som hade honom delvis förlamad. Legenden säger att en sjuksköterska gav honom sin första gitarr medan fick behandling och det var det första steget till hans långa och framgångsrika stjärnstatus som musiker och ett känt namn.

Sir Sean Connery

James Bond. Några av er kanske känner igen Mr. Sean Connery från hans sju roller som den mest kvalificerade agenten i världen, James Bond, liksom en mängd andra framstående roller. Men inte många känner till hans atletiska förflutna. Även om han inte var särskilt populär för sina fotbollsinsatser eller spelade i ett mycket känt lag, var Sean Connery en spelare för Bonnyrigg Rose, en semiprofessionell skotsk klubb som spelade de lägre divisionerna. Enligt Sean själv erbjöds han också en rättegång av East Fife. Ändå avböjde han när han insåg att skådespel var hans passion, även om han fortfarande tyckte om att titta på fotboll lika mycket som någon väl avrundad skott. Han gick tyvärr bort den 31 oktober 2020, och till denna dag kallar många av hans fans honom den största export som Skottland någonsin har producerat.

Vill du se en framtida kändis medan han fortfarande är en fotbollssensation? Vi kan hjälpa dig med det! Boka fotbollsresan av dina drömmar genom FotbollsTravel.se och se matcher live. Låt oss förverkliga dina fotbollsdrömmar!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *