Dolda pärlor: Bästa destinationer för en alternativ fotbollsresa

Låt oss inse det. Alla stöder de stora klubbarna. Världsberömda spelare, stora arenor, ett pokalfodral fullt av silver… men du är inte en av dem. Du gillar inte att go with the flow: du lyssnar på din egen musik istället för vad radiostationerna spelar, du lägger inte upp vad du äter på Instagram och du tittade inte ens på The Squid Game!

Eftersom du vill ha något äkta, föreslår vi något alternativ. Låt oss ta en tur till en europeisk klubb full av själ som alltid förbises (och billigt!) Lita på oss, du kommer inte ångra dig.

Rayo Vallecano (Madrid)

Om du tänker på Madrid, kommer du förmodligen att tänka på Real Madrid eller Atl Brasilitico de Madrid. Men det finns ett litet område i den spanska huvudstaden som andas annorlunda. Inbäddat mellan gatorna i Vallecas hittar du Rayo hem: Estadio de Vallecas. Eller, som de föredrar att stava det, Vallekas.

Det är helt klart en vänsterorienterad klubb med en blå krage fanbase. Deras anhängare definierar sig som antifascistiska och visar stolt sina värderingar på tribunen. Rayo har en av de mest lojala fanbaserna, något ännu mer överraskande med tanke på att de bara har upplevt korta stunder av lycka över sin historia, mestadels kampanjer till La Liga. Den enda gången de kvalificerade sig för Europa League var för mer än 20 år sedan.

Det bästa? Du kan fortfarande njuta av de största attraktionerna i Madrid, som Pradomuseet eller Retiroparken.

Boka en resa nu för att titta på Rayo Vallecano.

Levante (Valencia)

Du känner förmodligen Valencia och fotbollslaget uppkallat efter staden. Men visste du att det finns ett annat lag i staden? Medan Valencia CF har erövrat inhemska och internationella pokaler, Levante har alltid varit ett yo-yo-lag, mestadels hoppar mellan första och andra divisionen.

De är kända som Granotas, vilket betyder ”grodor” på Valencianska språket. Laget brukade spela på en stadion bredvid Turia River tillbaka på 1930-talet, och det var då smeknamnet härstammar. Om du går till Ciutat De Valencia-stadion, glöm inte att säga hej till de officiella maskoterna, grodorna Blau och Grana.

Boka en resa nu för att titta på UD Levante.

Espanyol

Det är en av Spaniens mest historiska klubbar med en traditionell fanbase, men FC Barcelona har alltid överskuggat dem. Espanyol har tillbringat 81 säsonger i La Liga, även om de sällan kämpar för mästerskapet. De har vunnit Copa del Rey några gånger och har upplevt relativ framgång i Europa League, men alltid som underdogs.

Alias Pericos (Parakiter), spelar de för närvarande på RCDE-stadion i kommunen Cornell Bisexual. De brukade spela på Olympiastadion byggd för de olympiska spelen i Barcelona 1992, men det var för stort och för gammalt. Därför bestämde Espanyol att bygga ny mark. Det ligger en halvtimme från staden med tåg och det är en av Europas första miljövänliga arenor.

Boka en resa för att titta på RCD Espanyol

Hellas Verona

Den största upprördheten under den europeiska fotbollssäsongen 1985 ägde rum i Italien. Hellas Verona, en klubb som befordrades till första divisionen bara tre år tidigare, överraskade alla och erövrade Serie A-titeln. Tänk på 1980-talet där den gyllene eran av italiensk fotboll, med superstjärnor som Maradona och Platini. Ett par år efter prestationen gick laget tillbaka till sin vanliga kamp för att undvika nedflyttning.

Vi vet att du är en person som älskar kultur. Därför rekommenderar vi att du åker till Verona. Det är staden där Shakespeares pjäs Romeo och Julia utspelar sig. Och om du är i historia, är det värt att nämna att den Romerska amfiteatern ligger i stadens centrum och det är den näst största i Italien, strax efter Roms Colosseum. Storskaliga operor utförs där, så det är också en bra ursäkt för att besöka Verona!

Boka en resa för att titta på Hellas Verona

Torino

Juventus kan vara Italiens största klubb, men Torino är lika med (och överträffar till och med!) den populariteten i Turin. Till skillnad från ’La Vecchia Signora’ kämpar Torino sällan för silverbestick. Men saker var annorlunda för länge sedan. Torino blev ett av de bästa lagen i världen under 1940-talet, då de erövrade fyra ligatitlar i rad. Laget omkom i en flygolycka, men det är fortfarande ihågkommen och älskad.

Förutom fotboll har Turin massor av kulturella attraktioner för att uppgradera din resa. Det var biografens födelseort, så du kan hitta ett museum som ägnas åt sin historia. Och med tanke på dess historia som en industristad, glöm inte att besöka bilmuseet som ligger 3 km nära Torinos stadion.

Boka en resa för att titta på Torino FC

Fulham

Om du gillar gamla skolstadioner kan du inte lämna London utan att besöka Craven Cottage. Byggd 1896, kommer deras trägjorda Tribune att ge dig en smak av hur fotboll brukade vara i sina tidiga dagar. Stadion uppfördes bredvid Themsen, så att titta på en Fulham FC-match blir en verkligt Brittisk upplevelse.

Fulham har inte tillbringat så många säsonger i Premier League som de andra stora London-klubbarna, men den nådde Europa League-finalen 2010. Det är ett lag som kämpar för att stanna kvar i första divisionen, men vem bryr sig när du har ett av Englands vackraste hem?

Boka en resa till Fulham FC

fulham fotbollsresor

Watford

Roligt faktum: tillbaka på 1970-talet blev Elton John klubbens ordförande. Då var Watford en mycket liten klubb som försökte återvända till tredje divisionen, men inom några år blev Hornets befordrad till första divisionen. De förflyttades så småningom till andra nivån, men åtminstone var deras botten högre nu. De är tillbaka i Premier League nu och kämpar för att hålla sig flytande en säsong till.

Watford spelar i Vicarage Road, en hundra år gammal stadion renoverad för fem år sedan, när laget var tillbaka igen i toppflygningen. Det ligger 1 timme från centrala London, ett rimligt avstånd som ger dig tid att utforska storstaden!

Boka en resa till Watford FC

Southampton 

Trött på engelska storstäder? Testa då på något annat i Southampton. Det är en kuststad som ligger i södra England, med en av de viktigaste hamnarna i landet. Det var staden där den berömda Titanic seglade bort till USA.

Och självklart är det hem för Southampton FC. De heliga är en av Englands äldsta klubbar, även om de aldrig nådde Premier League fram till 1960-talet, där de har spelat regelbundet med några korta trollformler på andra nivån. De spelar på St. Mary’s Stadium, byggd 2001 med en kapacitet på 32 000 åskådare.

Boka en resa till Southampton FCLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *