manchester derby

Manchester Derby: Topp-derbyn spelade på Etihad Stadium

Manchester United och Manchester City. Red Devils och Sky Blues. Det är en av Premier Leagues äldsta derbies, med tanke på båda klubbarnas historia och natur. Låt oss gå tillbaka i tiden för att ta reda på de mest minnesvärda stunderna i den mancunianska rivaliteten som spelades på City of Manchester stadium.

2004-Manchester City 4-1 Manchester United / Premier League

Det var Manchester Citys första derby på Etihad Stadium. Efter 80 år på Maine Road renoverade Sky Blues City of Manchester Stadium och gjorde det till sitt nya hem före början av säsongen 2003/2004. Numera är City en av klubbarna i England, men det var inte fallet då. Med en 15e position, tog Citizens med sina 4-1 och slog ut sina grannar, som var i tredje position men långt ifrån toppen av ligan.

etihad stadion

2010 – Manchester City 2-1 Manchester United / Ligacup Semifinal

Under 2009 bytte Carlos Tevez sida. Manchester City köpte den argentinska anfallaren från Manchester United för 47 miljoner pund, ett drag som gjorde United-fans rasande. Tevez spelade mot sin tidigare klubb i första etappen av Semifinalen i Ligacupen och gjorde två mål för att säkra en 2-1 comeback-seger för City. Det skulle vara en annan historia i andra etappen, där United kom tillbaka och kvalificerade sig till finalen.

tevez

2012-Manchester City 2-3 Manchester United / FA Cup 3erunda

Detta var en lättnadsvinst för Red Devils. De förintades 1-6 av City vid Old Trafford tre månader tidigare. Med båda lagen som kämpade om ligatiteln korsade deras vägar i FA-cupen. Wayne Rooney gjorde tidigt för besökarna, strax innan City’s kapten Vincent Kompany skickades ut. Med 10 män spelade, kunde Sky Blues inte släppa in ytterligare två mål före halvtid, men kunde minska marginalen under andra halvåret.

2013-Manchester City 4-1 Manchester United / / Premier League

De två sista Premier League-mästarna möttes i Vecka 5 i Premier League-säsongen 2013/2014. Förutom rivaliteten, matchen skulle avgöra hur var den stora favoriten att vinna den i år. Efter matchen var det tydligt att City var ett steg över sina grannar. Sergio Aguero gjorde två mål i en 4-1 skev seger som kunde ha varit värre för United.

yaya toure

2014-Manchester City 1-0 Manchester United / / Premier League

Återigen förseglade en lysande föreställning av Sergio Aguero triumferade för City. Han gjorde det enda målet i matchen i andra halvlek, hans 10e av säsongen hittills. United var nere på 10 män före halvtidsvisslan och kunde inte skapa mycket fara på förhand.

sergio aguero

2016-Manchester City 0-1 Manchester United / Premier League

18 år och 141 dagar. Marcus Rashford blev den yngsta målskytten i Manchester Derby i Premier League-eran i 16e minut av spelet. Med bara 8 matcher kvar för att stänga säsongen kämpade båda lagen om en Champions League-plats, med bara 4 poäng som skiljer varandra. United vann matchen, men City förblev på toppen av sina stadsrivaler.

marcus rashford

2018-Manchester City 2-3 Manchester United / Premier League

Det var tänkt att vara en fest för Manchester City, men Red Devils förstörde det. En seger skulle ha försäkrat Premier League-titeln för Sky Blues med fem veckor kvar, och med en 2-0-ledning i halvtid var segern nästan säker. Men Paul Pogba gjorde två mål på två minuter efter pausen, och ett annat mål av Chris Smalling säkrade comebacken för United. Red Devils vann skrytandet den veckan, men City blev engelska mästare nästa vecka.

2018-Manchester City 3-1 Manchester United / / Premier League

En vacker lagprestanda gav Manchester City segern och också den första platsen i Premier League-tabellen, samtidigt som Uniteds titelambitioner förstördes. Silva och Aguero satte City upp 2-0, men Martial gjorde mål från straffplatsen för att göra det till ett mål med ett mål. Sky Blues dominerade hela spelet med auktoritet och vann segern i 86th minut med ett fantastiskt mål av Ilkay Gundogan efter 44 Pass.

aguero vs united

2019-Manchester City 1-2 Manchester United / Premier League

Sitter på tredje plats försökte Manchester City fånga Liverpool, som bekvämt ledde Premier League. Men en Manchester United-sida som kämpade för Europeiska fläckar krossade sina förhoppningar inom den första halvtimmen av matchen. Marcus Rashford och Antony Martial gjorde två tidiga mål för Red Devils, som slutade vinna 1-2.

2020- Manchester City 0-1 Manchester United / League Cup Semifinaler

Efter en 3-1 seger på Old Trafford i första etappen var Manchester City säker. De hade en bekväm marginal och de spelade hemma. Men Nemanja Matic gjorde mål för Red Devils i första halvlek för att skrämma City-fansen. Även om Sky Blues dominerade spelet från början till slut kunde de inte komma förbi målvakten David De Gea. Till slut avancerade City trots förlusten och fortsatte med att vinna sin tredje Carabao Cup i rad.