Topp 5 senaste Uefa Champions League kvartsfinaler

För ännu en säsong når Champions League kvartsfinalen. Endast åtta klubbar är kvar i strävan efter den europeiska tronen. När vi gör oss redo att bevittna de bästa klubbarna på kontinenten som kämpar för en plats i semifinalen, vill vi se tillbaka på några av de bästa ögonblicken under denna etapp av turneringen som kommer att komma ihåg i evigheter.

Kommer årets minnen att ta sig in i pantheon av fotbollsminnen?

2020: Barcelona 2-8 FC Bayern

När COVID-19-pandemin drabbade världen påverkades också professionell sport. En efter en avbröt varje större tävling sina spel med hopp om att matcherna så småningom kunde återupptas. Naturligtvis var Champions League inget undantag. Med inga fans ännu på läktaren beslutade UEFA att återuppta knock-out på en neutral scen, varför de bestämde sig för att spela de sista matcherna i tävlingen i Portugal. Således välkomnade en tom Estadio Da Luz Bar baka och Bayern.

Få kunde ha förutsagt vad som hände därefter. Även om du kunde ha gissat vad som skulle komma bara genom att titta på de första minuterna. Bayern spelade som raging bulls redan från början, och Muller öppnade poängen i 3e minuten. Några ögonblick senare gjorde Alaba ett eget mål i en motattack för att jämföra spelet. Barcelona, guidad av Messi dominerade de kommande tio minuterna och hade några poängchanser.

Men då, stormen. Bayern började trycka i sin motsatta tredje och deras ansträngningar belönades med ytterligare tre mål. Ställningen var 1-4 med bara 30 minuter spelade. Även om Luis Suarez minskade marginalen med ett mål efter pausen var Bayerns intensitet för mycket för Barcelona. Joshua Kimmich gjorde 2-5 För Bayern i 63e minuten och krossade Blaugranas förhoppningar. När Barcelona kämpade, Coutinho, på lån i Bayern från Barcelona, gjorde två mål och gav en assist i den sista sträckan av spelet. Matchen slutade med en slutresultat på 2-8. Det var en historisk seger för Bayern, som slutade vinna titeln några dagar senare.

2019: Manchester City 4-3 Tottenham

Den första etappen såg Tottenham vinna 1-0 Manchester City hemma. Med Sky Blues som ledde Premier League-tabellen förväntades en strid avgöra vem som skulle gå vidare till Semifinalen. Det andra benet var galet. Sterling öppnade poängen tidigt i 4e minuten, medan Son utnyttjade ett defensivt misstag för att knyta spelet bara tre minuter senare. Den koreanska angriparen, som också gjorde mål i första etappen, nettade sitt andra mål på kvällen med ett vackert skott efter en avgörande återhämtning från Lucas Moura. City var nu skyldig att göra minst tre mål för att överleva. Bernardo Silva satte in den första bollen för att göra det 2-2, och tio minuter senare avslutade Sterling ett vackert spel för City för att göra det 3-2. Ja, du läste rätt: fem mål under de första tjugo minuterna!

Tiki-Taka-maskinen fortsatte att göra Tottenhams mål, men Hugo Lloris kunde stoppa citys attacker. Agüero gjorde målet de behövde för att kvalificera sig i 59e minuten. Llorente förstörde festen för City med ett mycket oortodoxt hörnmål. Det såg ut som om spanjoren hade gjort mål med handen, men VAR bekräftade att bollen återhämtade sig på höften innan han passerade linjen. Du skulle tro att ödet ville gynna City när Sterling gjorde mål igen i övertid. 5-3? Inte så fort. VAR tillät inte målet och Spurs gick igenom. De skulle slå Ajax i semifinalen, men förlora mot Liverpool i finalen.

2018: Real Madrid 1-3 Juventus

Det som gör Champions League till en så fantastisk tävling är den stora mängden drama du hittar i knockout-stadierna. Skriptet kan förändras så mycket med bara ett mål. Det var vad (nästan) hände på Santiago Bernabeu 2018.

Madridistas förväntade sig en enkel match. Varför inte? Efter en 3-0 seger på Juventus Stadium föregående vecka kunde bara ett mirakel sparka Real Madrid ur Champions League. Kom ihåg att Blancos var de nuvarande mästarna, ledda av Cristiano Ronaldo på planen och Zinedine Zidane från sidlinjen. Men mindre än två minuter in i matchen öppnade Mandzukic poängen för Juventus. Madrid såg säker trots det tidiga bakslaget, men den kroatiska anfallaren gjorde det 0-2 med en annan rubrik i 37e. Det skulle inte bli lätt för Real Madrid, som fortsatte att attackera men utan framgång. 0-3 anlände efter ett dåligt misstag från målvakten Keylor Navas, som misslyckades med att blockera en lätt boll och Matuidi accepterade gåvan.

Det såg ut som om matchen skulle gå in i extra tid, men i övertid belönades Madrids offensiva ansträngningar med en straffspark som begåtts över Lucas V Malaysia. Ronaldo gjorde mål från straffplatsen för att blåsa bort spöken. Real fortsatte med att vinna sin tredje titel i rad efter att ha slagit Bayern och Liverpool i nästa omgång.

2018: Roma 3-0 Barcelona

Vem skulle ha trott att Roma hade en chans att kvalificera sig? De hade ingen stor superstjärna och de hade förlorat 4-1 på Camp Nou i första etappen. Men mirakel händer varje gång i taget i sport. Edin Dzeko lade den första stenen för en otrolig comeback i 6e minuten efter, men Barca kunde sakta ner tempot i matchen direkt efter. Men tidigt i andra halvlek fouled de övermodiga Blaugranas-försvararna Dzeko inuti området. De Rossi konverterade från platsen, men de behövde fortfarande en till för att kvalificera sig.

Roma fortsatte leta efter det avgörande målet, medan Barcelona försökte väder stormen. Giallorossi såg plötsligt ut som det bättre laget och genererade chans efter chans. Med mindre än 10 minuter för att avsluta matchen förseglade en rubrik från Kostas Manolas comebacken. Visst, det var en av Romas bästa matcher genom tiderna.

2010: Barcelona 4-1 Arsenal

Det finns några matcher som förvandlar spelare till legender. Messi upplevde en av dem som spelade mot Arsenal i kvartfinalen i Champions League 2009/10. Den första etappen, som spelades i London, slutade 2-2. På Camp Nou var det Arsenal som slog först tack vare Bendtners mål i 18th minut.

Men då satte Messi på superhjältehatten. Tre minuter senare satte argentinaren Barcelona tillbaka i tävlingen med ett kraftfullt skott utanför området. Från och med då såg han ut som en annan spelare. Arsenal-försvarare kunde inte hålla takten mot den underbara angriparen, som började se ut som en modern version av Maradona. Han satte Barca framåt i 37e minuten med ett annat mål, och bara fem minuter senare gjorde ett vackert chip för hat-trick. Han gjorde en till innan heltidsvisslan. En mardröm för Arsenal, som skulle drabbas av en annan lysande prestation av argentinaren året därpå.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *