Vart att äta, dricka, upprepa i Roma

Rom; den eviga staden! En plats på varje resenärs bucket list. Kulturen, historian, de dolda pärlorna och den evig känsla denna stad ger kan aldrig fångas under en resa, eller ett inlägg. Men vi skulle fortfarande vilja försöka kurera en liten guide till Rom! Det här inlägget kommer inte att dokumentera alla museer, gallerier och gator du bör besöka. Vi har sammanställt en omfattande lista över de bästa ställena att äta, dricka och delta i ”Dolce Far Niente” – ”the sweetness of doing nothing” i det gamla romerska riket.

Alla vägar leder till Rom säger de. Kanske bestämde du dig för att besöka den läckra pastan, eller kanske bokade du en fotbollsresa genom fotbollstravel för att se A.S. Roma eller en SS Lazio match eftersom de är historiska lag i Europa. Oavsett orsaken till din ankomst, kommer du garanterat att vara hungrig eller redo för en aperitivo – så vi har samlat ihop det du behöver.

Ät pasta nära Fontana di Trevi

Om du är i stadens centrum och antingen Lazio eller Roma har vunnit scuddetto eller en annan titel, kommer du att uppleva livfullheten i tifosi och passionen. Om du har tur kan du till och med se spelarna med pokalen. När ett av dessa lag vinner en titel rusar deras fans till stadens centrum med flaggor, banderoller och allt som representerar deras klubb. Du kan antingen se stadens centrum översvämmas i ljusblått eller i granat, så välj dina färger. Roma-fans har dock en fördel här eftersom stadens centrum är ett Romdominerat område, medan Lazio-fans ligger mer i utkanten av staden och de omgivande områdena. Om allt för mycket firande gör dig hungrig, ligger Il Chianti bara några steg från Fontana di Trevi. Det är dock inte en turistfälla. Köerna är långa så gå inte dit för hungrig, då du kan stå och vänta i kö ett tag. Denna plats är verkligen populär bland lokalbefolkningen och turister. Många säger att detta är den bästa carbonaran i Rom. Men detta måste du bedöma själv. Vi rekommenderar att du beställer en av de fyra mest populära pastaerna: carbonara, cacio el pepe, bolognese och amatriciana.

Lazio gillar pizza

En platta till minne av grunden för SS Lazio ligger precis runt hörnet av en av de bästa pizzeriorna i Rom. Det finns en speciell charm till italiensk fotboll rivalitet. Så promenera ner och visa ditt stöd till Lazio. Kanske till och med bära himmelsblå skjorta för att visa ditt stöd, eller ännu bättre – delta på en utav deras matcher med en fotbollsresa.

Om du efter ditt besök vill sitta ner och skämma bort dig själv, är det här platsen. Den romerska ”pinsa” kan avnjutas i stadsdelen Prati och är öppen klockan 6.30 – något mycket vanligt med lokala restauranger. Pålägg är färska, och degen är tunn och knaprig, inte snabbmatspizza som du får från en kedjerestaurang. Därför är detta verkligen en upplevelse.

Restauranger i närheten av Stadio Olimpico

Bara några hållplatser från Zum och Pasticceria Romoli är den ikoniska Stadio Olimpico. Stadio Olimpico ligger vid floden Tibern och är värd för två av de mest kända fotbollslagen i Italien: Roma och Lazio. Dessa två lag har en mycket uppvärmd rivalitet och delar arenan, så på ett sätt tävlar de om att se vem som är ”ägare” av arenan.

Pasticceria är det italienska namnet på ett sött bakverk, genom undersökning fick vi reda på att många italienare har en midnattssnacktradition, och denna ritual har ett mecka. Midnatt cornetto i Roms Quartiere Africano på Pasticceria Romoli, som uppfyller din söta tand sedan 1952.

Aperitivo med Francesco Totti?

Barnum cafe, en eklektisk blandning av lounge som atmosfär, snygg design, handgjorda cocktails och en mängd viner, Café Barnum måste läggas till på listan över vart man ska åka i Rom. Ett mysigt cafe och bistro med stenmurar är värd för konstnärsutställningar och alltid med den perfekta musiken för att göra din atmosfär ännu mer gudomlig. Det är öppet från 09:00 till 02:00 och redo för dig att besöka.

Många har varit lyckliga att se den legendariska Roma-spelaren Francesco Totti på denna plats ha kul med vänner och familj, så vem vet? Kanske är du nästa lyckliga person att se en all-time-stjärna i Rom.

Oavsett om det är att äta, dricka, sova, upprepa eller inte sova alls, så har Rom och denna lista det du behöver. Staden sviker aldrig, och om det blir överväldigande att planera en resa, kan du och dina vänner besöka  Fotbollstravel för att få er resa kurerad för den största händelsen – en A.S. Roma / S.S Lazio-match.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *