Tottenham Hotspur - Arsenal FC snart tillgänglig

Datum och tid för följande matcher 'Tottenham Hotspur - Arsenal FC' har ännu inte meddelats.

personer som överväger att boka ett paket för Tottenham Hotspur - Arsenal FC under de senaste 24 timmarna.

Fotbollsresa Tottenham Hotspur – Arsenal FC

London har ett stort antal fotbollsderbyn, men den mest laddade är utan tvekan den mellan Tottenham Hotspur och Arsenal FC. North London Derby är en av de hårdaste staden derbyn i världen. Båda klubbarna anser varandra vara deras arkerivaler; en kamp som är mer än 100 år gammal. För fansen är detta årets match, som absolut måste vinnas. På FotbollsTravel är du säker på att få utmärkta platser på helt nya Tottenham Hotspur Stadium. Njut av den fantastiska atmosfären och ett derby som garanterar banbrytande fotboll på toppnivå.

På den här sidan hittar du all information du behöver för att förbereda dig så bra du kan för ditt besök vid ett North London Derby. Så här hittar du information om:

 • Historien om North London Derby
 • De mest minnesvärda mötena
 • Intressanta fakta om Tottenham Hotspur – Arsenal FC
 • Tottenham Hotspur och Arsenal FC
 • Tottenham Hotspur Stadium under norra London Derby
 • Vart festar, äter och dricker Tottenham-supportrar?

Boka en fotbollsresa till Tottenham Hotspur

Boka en fotbollsresa till Arsenal FC

tottenham-arsenal poza 1

Karta över North London Derby

Med så många klubbar på dess territorium, har London ett stort antal derbyn, och det finns olika nivåer av rivalitet mellan dem. Men vad gör Arsenal FC och Tottenham Hotspur i synnerhet har en sådan oöverträffad hård rivalitet? För det måste vi gå tillbaka i historien mer än 100 år.

Rivaliteten började inte riktigt förrän 1913. Innan dess hade lagen redan träffats regelbundet, men duellen var bara en av de många derbyn, tills Arsenal FC bestämde sig för att lämna sin hemmabas i sydöstra London. Klubben flyttade från Woolwich till Highbury-distriktet i norra London. Denna plats var mindre än sex kilometer från Tottenham Hotspurs grunder. Spurs såg Gunners som en inkräktare på sitt eget territorium. Med det växte Arsenal FC omedelbart till en lokal rival.

År 1919 sattes de ömsesidiga relationerna ännu mer på spel. Spurs var de sista som slutade i toppdivisionen det året. Klubben hoppades fortfarande att undvika nedflyttning, eftersom ligan utvidgades från 20 till 22 klubbar. Men till Spurs stora ilska var det Arsenal FC som tilldelades den 22:e och sista platsen. Och det medan Gunners bara hade slutat på sjätteplats i andra divisionen. Tottenham förflyttades, men var tillbaka på högsta nivå ett år senare. Matchen 1922 blev omedelbart så ur hand att FA hotade att få båda klubbarna att spela bakom stängda dörrar från och med då. Ändå minskade detta inte de ömsesidiga spänningarna.

Sedan 1950 har det bara varit en säsong där klubbarna inte varit i samma division. Det är därför det har funnits många ömsesidiga dueller, som alltid har hållit den hårda rivaliteten vid liv. Detta i motsats till andra rivaliteter som Fulham FCChelsea FC och West Ham UnitedMillwall FC. Och därmed ses duellen mellan Tottenham Hotspur och Arsenal FC som den mest laddade duellen i den engelska huvudstaden.

Tottenham Hotspur – Arsenal FC: de mest minnesvärda mötena

25 April 2004: Tottenham Hotspur – Arsenal FC 2 – 2

År 2004 upplevde Arsenal FC den bästa säsongen någonsin Laget var fortfarande obesegrat efter 33 matcher och kunde till och med bli mästare på White Hart Lane. Tottenham själva hade haft ett särskilt nedslående år och var på 14:e plats. Men för fansen kunde säsongen fortfarande räddas. För det måste Arsenal FC överlämnas sitt första nederlag. Detta skulle omedelbart förhindra en mästerskapsfirande för Gunners. Men den här dagen visade sig skillnaden mellan rivalerna helt enkelt för stor.

Efter bara tre minuter tog Viera ställningen till 0-1, och före halvtid var det Pirès som satte Arsenal FC framåt med 0-2. Under andra halvåret försökte Spurs allt för att tillfredsställa fansen. Efter 15 minuter tog Redknapp tillbaka spänningen med 1-2, och i sista minuten fanns det anledning till lite jubel när Robbie Keane utnyttjade en straffspark och skapade slutresultatet till 2-2. Det hjälpte inte mycket. En poäng räckte för att Arsenal FC skulle vinna titeln. När titeln firades på planen hade Spurs fans snabbt lämnat arenan.

13 November 2004: Tottenham Hotspur – Arsenal FC 4 – 5

Ett halvt år efter att Arsenal vann ligatiteln på White Hart Lane mötte lagen varandra igen. Hos Spurs hade tränaren Jacques Santini fått sparken två veckor tidigare och ersatt av Martin Jol. Spurs var i mitten av rankingen, medan mästare Arsenal FC var på andra plats. Allt pekade på ett spännande North London Derby. Och åskådarna fick verkligen sina pengar värda. Ett riktigt skådespel med ett rekordantal mål. I första halvlek var Tottenham bättre, men kom inte längre än 1-1. Efter halvtid vände det. Arsenal FC tog en 1-3 ledning inom 15 minuter. Varje gång Spurs gjorde ett reduceringsmål var det Arsenal FC som ökade ledningen igen. I den 88:e minuten tog hemmaklubben poängen till 4-5 genom Kanouté. På övertid kunde Spurs inte få poängen till 5-5. Skådespelet hade hållit alla i sitt grepp i 90 minuter.

12 maj 2022 Tottenham Hotspur – Arsenal FC 3 – 0

Under säsongen 2021-2022 var Tottenham Hotspur och Arsenal FC låsta i en hård kamp om fjärde plats i Premier League. En plats som trots allt tilldelade en biljett till Champions League. Arsenal FC var i en bättre position, eftersom Gunners hade en fyrpunktsledning över sin rival, med tre matcher kvar. För Spurs var det bara en uppgift till hands: att vinna! Och vann gjorde dem. Innan halvtid tog Harry Kane, toppmålskytt i derbyt av en anledning, en 2-0-ledning. Under tiden hade Arsenal redan lämnats med tio män på grund av två gula kort. Omedelbart efter halvtid tog Son Heung-Min poängen till 3-0 och bestämde matchen. Med det var Spurs en poäng bakom sin rival.

En vecka senare skulle Arsenal FC förlora bortamatchen till Newcastle United. Detta innebar att Tottenham passerade dem och lyckades fånga den så viktiga fjärde platsen. För Arsenal FC fanns det inget kvar än en plats i Europa League.

Intressanta fakta om Tottenham Hotspur – Arsenal FC

 • Från säsongen 1909-1910 till 2021-2022 mötte klubbarna varandra inte mindre än 191 gånger i en officiell duell (Premier League, FA Cup, League Cup och Community Shield).
 • Av dessa vann Arsenal FC 79 matcher och Tottenham Hotspur 61. Målskillnaden är 290-255, också till förmån för Gunners.
 • Arsenal har två gånger lyckats bli nationella mästare på Tottenham Hotspur-grunderna. Detta hände 1971 och 2004.
 • När Tottenham slog Arsenal i FA Cup-semifinalen 1991 beslutade deras fans att fira genom att förklara den 14 April som St.Hotspurs Day.
 • Arsenal-fans svarade genom att introducera St. Totteringham’s Day. Det är dagen Tottenham Hotspur inte längre kan komma ikapp Gunners i ligan.
 • Mellan 1999 och 2010 vann Tottenham Hotspur inte en enda ligamatch mot Arsenal FC. Under tiden Arsène Wenger är tränare för Gunners under hela denna period, blir han intensivt avskydd av Spurs fans.
 • Mellan 2012 och 2016 slutade Arsenal FC alltid över Tottenham Hotspur i Premier League. Från 2017 till 2022 var det Tottenhams tur att avsluta över sina grannar.
 • Harry Kane är toppmålskytt för Spurs i norra London Derby med 13 mål. Gareth Bale (5) lyckades också regelbundet hitta nätet. Den mest framgångsrika Holländaren är Rafael van der Vaart, med fyra mål.
 • Pat Jennings är spelaren med flest derbyn bakom hans namn. Målvakten, som spelade för båda klubbarna, spelade North London Derby inte mindre än 32 gånger: 23 för Tottenham och 9 för Arsenal. Sol Campbell är fältspelaren som spelade flest derbyn: 21.

Tottenham Hotspur och Arsenal FC

Nationellt är Arsenal FC mycket mer framgångsrik än Tottenham Hotspur. Gunners har vunnit mer än dubbelt så många trofeer: 45 vs 21 för Spurs.

Till exempel blev Gunners nationella mästare inte mindre än 13 gånger, med den sista titeln som går tillbaka till 2004. Lilywhites har bara två mästerskap, 1951 och 1961. Arsenal FC vann också fler FA cupar (14 mot 8) och Community Shields (16 mot 7).

Den enda cup som Spurs har vunnit oftare är League Cup. Spurs vann dessa fyra gånger, jämfört med två för Arsenal FC.

Till skillnad från Arsenal FC:s dominans i Nort London Derby och de Engelska ligorna är Tottenham den mer framgångsrika klubben i Europa.

1963 blev Spurs den första engelska klubben som vann ett europeiskt pris med segern i European Cup II. Dessutom vann Tottenham också UEFA Cup två gånger: 1972 och 1974.

De förlorade också en final två gånger. 1974 var Feyenoord för stark i finalen i UEFA Cup, och 2019 förlorades Champions League-finalen mot Liverpool FC.

Till skillnad från Spurs tre europeiska cuper kan Arsenal bara dela ut ett europeiskt pris: European Cup II 1994. Men Gunners förlorade en europeisk final inte mindre än fem gånger. Det mest smärtsamma var Champions League-finalen 2006 mot Barcelona och 1-4-förlusten mot andra stadsrivalen Chelsea FC i Europa League-finalen 2019.

* Trofeer har uppdaterats fram till säsongen 2021-2022.

Tottenham Hotspur Stadium under norra London Derby

tottenham - arsenal poza 2

Trots den ganska stora kapaciteten på Tottenham Hotspur Stadium (60.062) så säljer North London Derby alltid slut snabbt.  Så du borde inte vänta för länge om du vill uppleva denna duell på plats.

Fram till 2017 spelade Spurs på White Hart Lane, som bara hade 36.240 platser. Detta gjorde det omöjligt för Spurs att tävla med de andra klubbarna i den engelska (sub)toppen. Byggandet av en ny arena var oundviklig. Klubben flyttade inte till en annan plats, men hade arenan byggd på samma plats som White Hart Lane. Under byggnadsarbetet spelade Spurs sina matcher på Wembley.

Den 3 April 2019 öppnades den nya arenan med Premier League-matchen mot Crystal Palace. Tottenham Hotspur Stadium är dubbelt så stor som White Hart Lane när det gäller yta och utrustad med de senaste prylarna. Till exempel kan tonhöjden delas upp i delar och tas bort. Nedan finns en konstgräsplan, vilket gör det möjligt att också organisera konserter, NFL-fotbollsmatcher och evenemang. Andra unika funktioner inkluderar närvaron av ett eget Bageri och ölbryggeri på arenan, den längsta baren i England och Tunnel Club. Här kan gästerna titta direkt in i spelarnas tunnel, som bara är åtskild från detta utrymme med en glasvägg. På grund av designen och materialen som används, sjunger fansen längre så att atmosfären på arenan är optimal, något du säkert kommer att märka under ditt besök på denna fantastiska fotbollsarena.

Praktisk information

Tottenham Hotspur Stadium ligger i stadsdelen Tottenham i norra London och är lätt att nå med kollektivtrafik.

Det bästa alternativet att komma till arenan från Londons centrum är med tåg. De lokala tågen bildar ett nätverk inom London. I centrala London, gå till Liverpool Street stationen, som också är tillgänglig med tunnelbana. Härifrån, ta tunnelbanan och gå av vid White Hart Lane station efter 20 minuter. Härifrån är det bara några minuters promenad till arenan. Räkna med en total restid på ungefär en halvtimme.

Från Liverpool Street Station kan du också ta bussen. Busslinje 149 avgår var tionde minut och stannar vid Tottenham Hotspur Football Club, två minuter från arenan. Restiden är dock mycket längre än med lokaltåget, nämligen cirka 50 minuter.

Om du föredrar att ta en taxi, räkna med en restid på femton minuter och ett belopp mellan €25 och €30.

Tottenham Hotspur Stadium Tours

Den helt nya Tottenham Hotspur Stadium kan också ses från insidan, och till och med ovanifrån, med en arenatur. Klubben erbjuder flera alternativ för en titt bakom kulisserna.

Den mest populära är standarden Spurs Stadium Tour, där du kan vandra runt arenan på egen hand i en och en halv timme. Du har tillgång till alla områden, inklusive omklädningsrummen, spelarnas tunnel och dugouts. Genom hörlurar får du nödvändig bakgrundsinformation, och det finns också guider som går runt som alltid är villiga att dela med några anekdoter om arenan och klubben. Denna tur kan bokas dagligen från 10.30 till 15:30, exklusive matchdagar.  Priset är 293SEK för vuxna och 171SEK för barn.

Ett annat alternativ är att boka Legends Tour, där du kommer att vägledas runt arenan av en tidigare spelare. Du kommer att höra vackra berättelser från omklädningsrummet och avsluta resan med en Q&A-session och ett signerat foto. Tidigare spelare som har deltagit i turen tidigare är Tony Galvin, Ledley King och Michael Dawson. Dessa turer ges på en begränsad basis och är oerhört populära. Så boka i god tid på klubbens webbplats. Priset är 671SEK för både vuxna och barn.

För de riktiga våghalsarna finns det Skywalk Tour. På denna tur klättrar du upp på stadionens tak, under övervakning. Du stannar vid en gångväg i glas på en höjd av 47 meter, från där du har en unik utsikt över arenan och Londons silhuett. Denna tur kan bokas dagligen från 10.30 till 17:00 och kostar 427 SEK för vuxna och 341SEK för barn. Är detta inte äventyrligt nog för dig? För en extra 219 SEK, kan du också ta dig, med en kontrollerad nedstigning på 42 meter. Försök att inte göra detta omedelbart efter ett besök på en av supporternas pubar. Även här är det lämpligt att boka i god tid på klubbens hemsida.

Se fotbollsresor till Tottenham Hotspur

Se fotbollsresor till Arsenal FC

tottenham - arsenal poza 3

Var äter och dricker Tottenham-supportrarna?

Oskiljaktigt från den engelska fotbollsatmosfären är ett besök på supporters pub. Timmar före kick-off samlas fansen i ett av kafeerna runt arenan för att gå igenom spelet och sjunga klubblåtar medan de njuter av några öl. Efter matchen kommer alla igen för att utvärdera duellen och sjunga och dricka ännu mer. Spurs är naturligtvis inte annorlunda. På gatorna runt Tottenham Hotspur Stadium finns ett stort antal anläggningar där fansen samlas. Vi har listat de mest populära Spurs pubarna för dig.

Överst på fansens lista är No. 8 Tottenham Pub. Det ligger på 724 High Road, bara några meter från South Stand. Här samlas ett stort antal lojala fans för att gå igenom den kommande matchen. Även efter matchen är detta en populär plats. Nr 8 Tottenham Pub har tre barer och en vacker ölträdgård med egen bar utanför. Du hittar också många Spurs-memorabilia och ett antal stora skärmar där fotboll visas. God mat serveras från deras eget kök. Glöm inte att visa din matchbiljett, annars får du inte komma in!

En annan fanfavorit är Bricklayers Arms vid 803 High Road, nära arenan. Detta är en traditionell gammaldags Spurs pub, dekorerad med flaggor och halsdukar från hela världen. Du kommer också att bli förvånad över många Spurs memorabilia: från original matchtröjor till supporterflaggor. En DJ live, bidrar till den unika atmosfären.

En tredje pub som du verkligen inte bör missa är Coach & Horses vid 862 High Road. Enligt många är detta den bästa puben för att njuta av atmosfären och sång från fansen. Du hittar även en särskilt vacker ölträdgård här. Under Covid-epidemin, passade dem också på att göra en omfattande renovering av puben.

Slutligen är det också ett bra alternativ att helt enkelt stanna på Tottenham Hotspur Stadium. Till exempel har arenan den längsta baren i hela England. Du kan dricka en utmärkt pint här och njuta av atmosfären på matchdagen. Unikt har arenan sitt eget mikrobryggeri, som drivs av det lokala bryggeriet, Beavertown. Du hittar Beavertown Tottenham Taproom i South Stand. Detta är också det enda stället där du kan smaka den officiella Tottenham Hotspur ölen på fat ”One of Our Own”.

Andra matcher du kanske gillar:
Premier League

Tottenham Hotspur - Burnley FC

11 eller 12 maj  
Tottenham Hotspur Stadium, London
pengene-tilbake garanti
p.p. från  
p.p. från  
4861 SEK
p.p. från  
8703 SEK
Visa Paket
Premier League

Tottenham Hotspur - Manchester City

tisdag 14 maj 20:00 Bekräftat datum
Tottenham Hotspur Stadium, London
pengene-tilbake garanti
p.p. från  
p.p. från  
5651 SEK
p.p. från  
7818 SEK
Visa Paket