5 Måste-se Fotbollsdokumentärer på Netflix

Även om vi älskar att göra det, är det inte alltid lätt att se fotbollsmatcher. Känslorna, spänningen och rädslan för att se ditt lag förlora är något du upplever varje gång du ser ditt lag. Men när en match är färdigspelad är det första som dyker upp i en fotbollssupporters huvud: ”När kommer jag att känna så här igen?”

Fotbollsdokumentärer och serier erbjuder ännu en chans att uppleva dessa spännande ögonblick igen. De ger dig också så mycket mer insikt bakom spelet, vilket gör att du känner att du kommer närmare ditt lag och hjältar än någonsin.

Eftersom vi helt enkelt inte kan få nog av action, bestämde vi oss för att lista några av de bästa fotbollsdokumentärerna som finns på Netflix. Vi garanterar att alla dessa filmer kommer att ge dig samma känslor av spänning!

fotbollsdokumentarer

Vilka är de 5 bästa Fotbollsdokumentärerna på Netflix?

  1. Sunderland ‘Till I Die
  2. First Team Juventus
  3. Ronaldo
  4. Antoine Griezmann: Champion Du Monde
  5. Becoming Champ10ns

1.  Sunderland ‘Till I Die (2018)

IMDb: 8.6/10

Sunderland ‘Till I Die är en Netflix dokuserie som följer Sunderland AFC’s 2017-18 säsong – ett år laget upplevde många höjdpunkter och lågpunkter i sin historia.

Denna känslomässiga berg-och-dalbana involverade dock mer än bara klubbens spelare. Sunderland-fansen hade alltid starka känslor när deras lag spelade. Även om supportrarnas känslor svallade, tvivlade de aldrig på sin kärlek till klubben.

I en liten stad som Sunderland är fotboll det som allt cirkulerar kring för invånarna. Det är en inspirerande serie om den kärlek och det inflytande som Sunderland AFC har i sin stad.

Letar du efter en fotbollsresa?

2. First Team: Juventus (2018)

IMDb: 7.3/10

First Team: Juventus är en historia om den berömda italienska klubben bakom kulisserna. Den här serien är en fantastisk dokumentär om Juventusspelarnas dagliga aktiviteter – på och utanför fotbollsplanen.

Det ger tittarna en inblick i spelarnas liv när de kämpar för att vinna lagets sjunde Coppa Italia. Juventus är Italiens mest framgångsrika klubb och många av de bästa fotbollsspelarna i världen har blivit berömda i detta fantastiska lag.

I den här dokumentären kommer du att se intervjuer med nuvarande och tidigare Juventus-spelare. Du får också uppleva deras sätt att leva när de inte har den svartvitrandiga t-shirten på sig. Ett par speciellt viktiga ögonblick är avsnitten som fokuserar på lagets berömda målvakt Gianluigi Buffon och försvararen Giorgio Chiellini.

Det är inte lätt att göra en bra fotbollsdokumentär. Men vi kan glatt säga att First Team: Juventus ger tittaren en mänsklig inblick i verkligheten av att spela för ett så etablerat lag som Old Lady Turin.

Letar du efter en fotbollsresa?

3. Ronaldo (2015)

IMDb: 6.4/10

Det är ingen överraskning att en av världens bästa fotbollsspelare har en dokumentär. Ronaldo handlar om den portugisiska sensationen Cristiano Ronaldos liv bakom kulisserna. Den berättar historien om hur den unga fotbollsspelaren från Madeira flög till Lissabon för att följa sin dröm: att spela fotboll.

Nu en av världens bästa fotbollsspelare, den femfaldige vinnaren av Ballon D’Or har ett luxuöst liv tillsammans med sina barn.

Trots att han lever omgiven av sina resultat, glömmer Ronaldo aldrig varifrån han kom, eller  hans främsta mål. Den här dokumentären, som berättar om två år i Ronaldos liv, visar hans ursprung och hans väg inom fotbollen.

Nyfiken på att veta mer om denna portugisiska stjärna?

4. Antoine Griezmann: Champion Du Monde (2019)

IMDb: 6.5/10

Antoine Griezmann: Champion Du Monde är en känsloladdad dokumentär. Den berättar om hur Griezmann kämpade för sin dröm att bli fotbollsspelare, även om han aldrig hade tur med klubbar på grund av sin fysiska karaktär. Dokumentären berättar om hur Antoines historia ledde honom till att bli den stjärna han är idag. Filmen innehåller berättelser från vänner och familj och ett flertal intervjuer med Griezmann själv.

Även om detta är en biografisk dokumentär, ger den tittarna en stor insikt om livet. Oavsett hinder bör du aldrig låta något stå i vägen för din dröm. Acceptera aldrig ett nej som svar.

Letar du efter en fotbollsresa för att se Griezmann spela?

5. Becoming Champ10ns (2018)

IMDb: 6.7/10

Om du älskar FIFA Fotbolls VM är detta den perfekta dokumentären för dig. Becoming Champ10ns är en serie om tidigare världsmästare, som Italien, Tyskland och Brasilien.

Varje avsnitt handlar om varje lags erfarenhet av att vinna det största priset i internationell fotboll. Även om det är en bra serie är informationen som ges i varje avsnitt lite allmän, vilket leder till att vissa scener återupprepas i flera avsnitt.

Avsnitten erbjuder dock vad de bör och avhandlar varje lands resa till toppen, och detta ger tittaren en viss inblick i historien. Varje avsnitt är mellan 40 minuter och en timme, vilket gör dem ganska långa. Det spelar dock ingen roll eftersom det är en lättföljd serie.

Letar du efter en fotbollsresa?Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *