Lelijke voetbalshirts

Dessa är utan tvekan de mest hemska fotbollströjorna genom tiderna!

De mest hemska klubbfotbollströjorna!

Varje år släpps det tröjor du hellre gått runt utan. Vissa klubbar går verkligen över gränsen när det gäller fula skjortor. Några av dessa fula fotbollströjor blev senare samlarföremål och gjorde därför människor mycket pengar. Andra förblir så hemska att det är underbart att minnas. Du hittar en blandning av båda i denna lista. Vi har bara inkluderat klubbtröjor i denna lista. Det finns inga internationella tröjor eller målvaktströjor.

Lelijk voetbalshirt Dundee

Dundee United 1993

Det är 1993, grunge är i sin storhetstid och Kurt Cobain har ytterligare ett år kvar att leva. Låt oss komma ihåg att någon kom på de här tröjorna en morgon i Skottland. Dem är lika dystra som fotbollen i Dundee själv. Tummen upp till Jackson Pollock. Hip, trend och med en genuin känsla för zeitgeist. Lyckligtvis lyckades de säkra en bekväm sjätte plats i skottska ligan.

Lelijk voetbalshirt Everton

Everton 2010

Har du någonsin varit på en fullmåne fest i Koh Paghnan? Tja, det finns en anständig chans att du kommer att ha stött på Evertons bortatröja var tredje meter. Köp en hink sprit och bli galen med dina neonljus. Denna tröja som ser billig ut, har en fin blå bar med en cool våg i slutet. Det är inte kul att spela hemifrån den här säsongen. Ibland är fotbollströjor så eländiga att de blir en kult hit. Det gör inte denna tröjan rättvisa.

Fiorentina 1992

Inte bara är denna tröja ful, men det orsakade också en hel del kontroverser på den tiden. Detta är på grund av de hakkors som är (av misstag?) på bröstet. Detta har ironiskt nog blivit ett eftertraktat samlarobjekt. Tröjan förbjöds nästan omedelbart från det ögonblick den presenterades. Den här tröjan spelades bara i en gång. En vänskapsmatch mot Aston Villa. Det cirkulerar fortfarande en handfull av dem.

Arsenal 1991

Historiskt sett, har Arsenal en bra säsong om de har en gul bortatröja. Som det ofta är bevisat för dem i den här listan var det inte så den här säsongen. Denna pärla från 1991 var ”come look at me” vid den tiden. Hippa båge-trianglar som både kan passera för 90s datorgrafik och skulle inte se på sin plats om du någonsin haft ett Aztec tema. De tre ränderna däremellan utgör en del av Adidas-logotypen. Ironiskt nog blev detta en av de sista skjortorna som Adidas skulle göra för Arsenal. Nike tog snart över tyglarna.

Vill du gå på fotbollsmatch?

Vill du ha på dig din hemska fotbollströja på arenan? Ta då en titt på fotbollsresorna nedan!

Med FotbollsTravel kommer du att ha

  1. Platser som alltid garanteras vara bredvid varandra
  2. Ekonomisk säkerhet med SGR (travel money guarantee foundation)
Lelijk voetbalshirt Athletic Bilbao

Athletic Bilbao 2004

Har du blivit skjuten med ketchup? Är det en ode till Dexter-serien? Eller är det Salvador Dali hallucinatoriska våta dröm? Tja, den här hemska skjortan missar allt. Det har troligtvis inte funnits en fulare tröja än den här som släpptes av en klubb. Den falska 3D-effekten rundar verkligen av den här skjortan.

Lelijk voetbalshirt Ajax

Ajax 1989

En skjorta från holländska skrapor. TDK var huvudsponsor för Ajax 1989 när den här tröjan släpptes. En riktigt kaotisk tröja där motståndaren omedelbart blir förbluffad. Ska det vara en jämförelse med Mondrian? Denna tröjan är mycket populär bland Ajax-anhängare.

lelijk voetbalshirt Nottingham Forest

Nottingham Forest 1995

Ge en urin gul skjorta och svart markör penna till ett litet barn och där har du Nottingham Forest borttröja. Fyll nu i ett utrymme med rött och du är klar. Det hemska är att de spelade runt i dessa tröjor under två årstider. Den här tröjan är otroligt ful, även från ett retroperspektiv.

Scunthorpe united 1994

Denna underbart ohyggliga tröjan är precis som utformningen av praktiskt taget varje spårvagn eller tågsäte. Den är positiv, med en touch av färgmarkering här och där. Inget fel med det. Sponsornamnet ”Pleasure Island” är glasyren på kakan. 

Hull City 1992

Vi kan inte beskriva den här Hull City-tröjan annat än att recitera en mycket tidig ode till Tiger King. Det här var inte ens bortatröjan den säsongen. Hull kan ha en tiger som maskot, men den här tröjan är helt över toppen. Det är som om Fred Flintstone valde designen. En annan färgad tiger hud ersatt detta hem skjorta följande säsong. 

Manchester United 1991

Den här tröjan har inget med Manchester Uniteds klass att göra. Spetsiga blå former – ett slags abstrakt version av ett eklöv-kors mot en ljusare blå bakgrund: tanken bakom detta är fortfarande ett mysterium. Äcklad av fans vid den tiden har skjortan nu en viss kultstatus.

Lelijk voetbalshirt Inter Milan

Inter Milan 2016

Den här tröjan påminner mig mycket om parakiterna i Vondelpark i Amsterdam. Det kan se färgstarkt ut och du kommer alltid att titta på det, men det är inte rätt. Färggradienten från neongrön till mörkblå gör ont i ögonen. Detta var verkligen inte Inter’s bästa säsongen heller. Detta var säsongen klubben förlorade sin själ och föll i händerna på ett kinesiskt företag. Inter slutade 7:e i Serie A och hade sin värsta gruppprestation i UEFA:s historia. En sann klassiker för samlaren!

Lelijk voetbalshirt FC Barcelona

FC Barcelona 1995

FC Barcelona bort skjorta var tvungen att utstråla tjusningen av hem skjorta med rött och blått. Ett episkt misslyckande. Denna skjorta med överlappande vertikala paneler är mer påminner om en romersk Rustning bärs av en soldat som var på väg att konfrontera Obelix. Den redan hemska Kappa-logotypen upprepas också över hela skjortan och ärmarna. Detta var Johan Cruyffs sista säsong som tränare. Tröjan hjälpte nog inte. FC Barcelona såg alla tre priserna i denna säsong glida ur sitt grepp inom loppet av tio dagar.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *