5 bästa spelarna i Liverpool FC:s historia:

Liverpool FC, en klubb som grundades 1892, är en av de historiska och mytiska klubbarna i det engelska mästerskapet. Klubben från östra Storbritannien grundades av John Houlding, en engelsk affärsman som gjorde sin förmögenhet i ölbryggningsindustrin och valdes senare till kommunfullmäktige för att bevara distriktet från Reds rivaler, Everton. I början bestod klubben huvudsakligen av skotska spelare. Vi kommer nu att detaljera 5 av de största spelarna som har gått igenom denna legendariska klubb.

1-Ian Rush

  • Hur kan vi inte börja med klubbens all-time skyttekung? Den walesiske spelaren tjänstgjorde för Mersey från 1980 till 1987 innan han spelade en kort tid i Juventus i Turin, och återvände sedan till Reds från 1988 till 1996. Han gjorde 346 mål med klubben. Spelaren markerade också klubben som en framåt som inte tvekade att göra många defensiva ansträngningar för att hjälpa sina lagkamrater. Han vann fem engelska mästerskap med klubben och två Europeiska pokaler på 1980-talet. Detta gör honom till en av de mest titulerade spelarna i klubbens historia. En medlem av English Football Hall of Fame, han är en oslagbar figur i klubben.

2 – Sir Kenny Dalglish

  • Han var en spelare som utvecklades mellan 1977 och 1990 och var en av de främsta arkitekterna bakom klubbens framgång under denna period. Undertecknad för en rekordsumma vid den tiden av Liverpool, förväntades han vara en betydande skådespelare för klubbens framtid, och han skämde verkligen inte bort från denna roll. Han är den första spelaren i historien att göra 100 mål i både skotska och engelska mästerskapen. Han tilldelades Premier League Player Of The Year 1982-1983. Smeknamnet ’King Kenny’ av Reds ’ supportrar, förblir han i deras sinnen som en av de största spelarna i Liverpools historia.

3-Steven Gerrard

  • I Liverpools senaste historia är den som mest förkroppsligar klubben Stevie G, mannen med 710 matcher med klubben har vunnit nästan allt med Mersey-sidan. Nästan… ja, för att han aldrig har vunnit det engelska mästerskapet med sin livslånga klubb. Detta framgår av hans slip mot Chelsea under en avgörande match för titeln, där Steven Gerrard gled i sin halva av fältet, så att Chelseas Demba Ba kunde fly till Reds målvakt och korsfästa dem och låta Manchester City vinna mästerskapet det året. Mycket grym för klubbens emblematiska kapten på 2000-talet. Han var en stor aktör i Reds titel mot AC Milan 2005 i Istanbul i en legendarisk final där Liverpool-spelarna var nere 3-0 i halvtid mot ett effektivt Milan som vanligt. Men Steven Gerrard och hans lagkamrater gjorde en bra prestation i andra halvlek, och lyckades jämna med ett mål från Stevie G, bland andra, innan de vann på straffar. Steven Gerrard är fortfarande en av de största spelarna i klubbens historia trots att han aldrig vann Premier League med Liverpool.

4-Luis Suarez

  • ’El Pistolero’ kom till Liverpool efter en tid i Ajax och det är säkert att säga att Liverpool-fansen är skyldiga Luis Suarez för att delvis återuppliva klubben under en svår period. Den uruguayanska anfallaren, med sin extraordinära förmåga att göra mål från alla positioner, var en viktig bidragsgivare till kampanjen som nästan gav Reds mästerskapstiteln under säsongen 2013-2014. Han flyttade vidare till FC Barcelona efteråt, men han förblir utan tvekan i Reds supportrar som en av de viktigaste anfallarna i klubbens moderna historia, med sin effektivitet och list som spelar en mycket viktig roll.

5-Mohammed Salah

  • Mohamed Salah är en fotbollsspelare av ett annat slag, en elitidrottare som rankas bland de bästa när det gäller engagemang för sitt yrke. Efter att ha förlorat allt hopp om att gå med i Liverpool 2014 på grund av en katastrofal överföring till Chelsea, utnyttjade han denna besvikelse och stormade Serie A innan de återvände triumferande till Anfield. Han har vunnit allt med klubben och tagit hem en Champions League samt en efterlängtad Premier League-titel 2019-2020. Han utsågs till Premier League:s toppskytt tre gånger 2018, 2019 och 2022. Han rankas bland de största spelarna i denna emblematiska klubbs historia.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *