vinicius junior

Top 10 Unga Fotbollsspelare

I fotboll, en av de mest konkurrenskraftiga sporterna i världen, är det några unga talanger som överraskar. Dessa unga stjärnor har en chans att bli nästa ledare i sin sport. Dessa spelare är framtidens fotbollsspelare och vi måste vara uppmärksamma på vad de gör och vad de uppnår! Med många unga spelare med ljus framtid, var det inte lätt att göra en topp 10 och några stora talanger är ut ur denna lista. För att visas på denna lista måste spelaren vara 21 eller yngre (det är därför spelare som Mbappé inte är med).
Så, vem är den bästa unga spelaren?

bästa fotbollsspelare

Rankning:

 1. Haaland – 21 år
 2. Ansu Fati – 18 år
 3. Phil Foden – 21 år
 4. Pedri – 18 år
 5. Alphonso Davies – 20 år
 6. Vinicius Junior -21 år
 7. Eduardo Camavinga – 18 år
 8. Jadon Sancho -21 år
 9. Jude Bellingham – 18 år
 10. Mason Greenwood – 19 år

10.  Mason Greenwood

 • Ålder: 19
 • Lag/Nationalitet: Manchester United/England
 • Position: Forward

Mason Greenwood är en fotbollsspelare under utveckling. Endast 19 år gammal har han redan gjort mer än 20 mål för Manchester United. Det är inte lätt för någon ung spelare att få spelminuter på planen i en stor och konkurrenskraftig klubb som Manchester United.

Ändå har Greenwood utnyttjat de spelminuter han har haft och har spelat mycket bra fotboll. Han måste fortfarande bevisa sig själv för att förtjäna sin startposition.

Det är inte ett lätt med spelare som Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Jadon Sancho och Marcus Rashford i laget. Men Greenwood verkar på god väg att etablera sig.

Letar du efter en fotbollsresa?

9.  Jude Bellingham

 • Ålder: 18
 • Lag/Nationalitet: Borussia Dortmund/England
 • Position: Mittfältare

Jude Bellingham är den yngsta spelaren på denna lista. Han har tagit sig till topp 10 tack vare sin mognad och sitt mångsidiga spel. Han är en mycket komplett spelare: han kan försvara, passa och göra mål.

Det ser alltid ut som om han har kontroll över situationen och fattar bra beslut i tuffa situationer. Alla dessa egenskaper har gjort honom till en nyckelspelare i Dortmund och en av de största unga fotbollstalangerna. Han har även blivit uttagen för det engelska landslaget och kan bli en viktig landslagsspelare i framtiden.

Letar du efter en fotbollsresa?

8. Jadon Sancho

 • Ålder: 21
 • Lag/Nationalitet: Manchester United/England
 • Position: Forward

Jadon Sancho är den tredje engelska spelaren på denna lista. Sancho är en modern anfallsspelare. Han är väldigt bra på 1 mot 1-situationer, har en bra passningsteknik och en bra målkänsla. Kort sagt, Jadon Sancho är en mycket begåvad spelare som kan göra mål och assist.

Han kom till Manchester United den här säsongen och kommer att behöva förtjäna sin plats genom att visa varför han är en av de bästa unga talangerna i världen. Den enda anledningen till att han inte är högre rankad är på grund av en skada som minskar hans speltid.

Men Jadon Sancho kan spela på vänster sida, höger sida eller mitten. Så han kommer att ha många chanser att bli en av de största stjärnorna i Premier League.

Letar du efter en fotbollsresa?

7. Eduardo Camavinga 

 • Ålder: 18
 • Lag/Nationalitet: Real Madrid/Frankrike
 • Position: Mittfältare

Camavinga hade en fantastisk första proffssäsong. Endast 16 år gammal gjorde han sin debut i franska ligan och visade hela sin potential. Säsongen 2020-21 var emellertid mer komplicerad.

Han valdes inte ut till landslaget och spelade inte varje match med Rennes. Ändå är han fortfarande en kvalitetsspelare som är rolig att titta på. Med sin elegans och teknik ger han spelet flyt. När han är på topp är han en fröjd att se.

Nyligen debuterade han för Real Madrid och har fått en bra start med sitt nya lag. Han springer och jobbar mycket men han kan också vara mer offensivt sinnad. Han är ett hot på båda sidor av planen och bara 18 år gammal är han den tredje yngsta spelaren på denna lista.

Letar du efter en fotbollsresa?

6. Vinicius Junior

 • Ålder: 21
 • Lag/Nationalitet: Real Madrid/Brasilien
 • Position: Forward

Vinicius har varit en underbarn i ungefär tre år men hans dåliga beslutsfattande och hans avsaknad av mål i viktiga ögonblick satte alltid gränsen för hans otroliga talang. Det verkar emellertid som om att detta börjar förändras.

Det ser nu ut som om han är kapabel att göra mål oftare. Men är problemet löst?

Han har massor av fart och kvalitet, vilket gör honom till ett konstant hot mot konkurrerande lag. Ingen tvivlar på hans kvalitet, men han har fortfarande mycket att bevisa. Håller han samma takt som i början av säsongen kommer han att göra slut på kritiken.

Letar du efter en fotbollsresa?

5. Alphonso Davies 

 • Ålder: 20
 • Lag/Nationalitet: Bayern Munich/Kanada
 • Position Försvarare (vänsterback)

Alphonso Davies är den enda försvararen i denna lista. Vanligtvis får bra försvarare inte den beröm de förtjänar. För det första är han en otroligt snabb spelare! Hans snabbhet gör att han kan prestera bra på båda sidor av planen.

För det andra är han en svår spelare att markera och en svår rival att slå. Han kan ge dig assist och föra in flyt och effektivitet i spelet. Utöver det spelade han en viktig roll i att hjälpa Bayern München att vinna Champions League under en tidigare säsong.

Letar du efter en fotbollsresa?

4. Phil Foden 

 • Ålder: 21
 • Lag/Nationalitet: Manchester City FC/England
 • Position: Mittfältare

Guardiola kallade en gång Phil Foden för ”den mest begåvade spelaren som [han] någonsin har sett”. Hans teknik är otrolig; en sann magiker med bollen!

Han har redan spelat i en Champions League-final och tagit sig till final i Europeiska Mästerskapet med England.

Den här säsongen gjorde han ett stort språng. Han börjar få en grundläggande roll i Manchester City, han gör fler mål och assist. Med fler spelminuter än tidigare presterar han väldigt bra.

Tack vare att han är smart och sin förmåga har han lyckats förtjäna en plats i ett lag med mittfältare i världsklass som Kevin De Bruyne eller İlkay Gündoğan. Slutligen kan han ändra spelets gång med en passning, dribbling eller ett skott.

Letar du efter en fotbollsresa?

3. Pedri 

 • Ålder: 18
 • Lag/Nationalitet: FC Barcelona/Spanien
 • Position : Mittfältare

73; så många matcher spelade Pedri i år. Det är i snitt en match var femte dag! Naturligtvis satte han rekord för flest matcher spelade av en 18-åring under en enda säsong.

Pedri är helt enkelt en fenomenal spelare. När han spelar ser allt så enkelt och smidigt ut. Den här säsongen utvecklades han stort och bekräftade sin status som ung talang. Han hade stor inverkan den här säsongen med Spanien och Barcelona.

Han är en av huvudspelarna i en av de största klubbarna i världen. Pedri kan fortfarande utvecklas, men hans attityd och hans bedrifter visar att han är unik. Med stor spelkänsla, teknik, passningsförmåga och bra rörelser började han sin karriär på höger fot.

Letar du efter en fotbollsresa?

2. Ansu Fati

 • Ålder: 18
 • Lag/Nationalitet: FC Barcelona/Spanien
 • Position: Forward

Trots att klubben är mitt i krisen finns det ytterligare en spelare från FC Barcelona på den här listan. Ansu Fati är en annorlunda typ av spelare. Han är en mycket begåvad spelare med karaktär och förmåga att göra mål. Dessutom är han en mycket skicklig dribblare och har bra målkänsla.

I och med att Messi lämnade förväntas han ta på sig rollen som nummer 10. Kommer han att kunna leda det här laget och hjälpa Barcelona att ta sig ur krisen? Hur mycket påverkade hans sex månaders skadefrånvaro honom?

Trots dessa frågor, om det är något som är sant, så är det att Ansu Fati kan bli en av de bästa spelarna i världen.

Letar du efter en fotbollsresa?

1. Erling Haaland 

 • Ålder: 21
 • Lag/Nationalitet: Borussia Dortmund/Norge
 • Position: Forward

Är Erling Haaland ens människa? ”Cyborgen” fortsätter bara att göra mål och det verkar som att ingenting kan stoppa honom. Han har nu fler mål än matcher med Dortmund efter att ha börjat den här säsongen med enorma siffror.

Han är väldigt målmedveten, har mycket självförtroende och är inte rädd. Så vi kan bara fråga oss själva: vad kan stoppa honom? Även om det verkar för tidigt att säga, med de resultat han har, kan han slå många rekord och bli en av de bästa målskyttarna genom tiderna.

Letar du efter en fotbollsresa?

Håller du med om vår topp 10-lista? Vilken spelare skulle du ha lagt till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.