De-10-matcherna-i-Champions-League-med-högsta-poäng

De 10 Champions League-matcherna med de högsta poängen någonsin

UEFA Champions League har sett många spektakulära matcher genom åren. Klubbfotbollens största tävling har gett upphov till många minnesvärda ögonblick. Från klassiska comebacks till individuella prestationer har vi haft möjlighet att uppleva de bästa lagen, spelarna och matcherna.

Många av de matcher som i dag betraktas som minnesvärda kom från den europeiska scenen. De flesta är inte bara minnesvärda för de fantastiska prestationerna utan även för antalet mål som gjorts i en enda match.

Här bjuder vi dig på en återblick där vi tittar på några av de bästa och mest målrika Champions League-matcherna genom tiderna!

Vilka är de mest poängrika matcherna i UEFA Champions League?

10. Manchester United 7-1 Roma (2007)

Manchester Uniteds 7-1-seger mot Roma på Old Trafford under säsongen 2006/07 är den första av de mest målrika matcherna i Champions League-historien på denna lista. Detta är en av de kvällar som alltid kommer att bli ihågkommen som en av klubbens största.

Carricks och Cristiano Ronaldos dubbelspel och målen av Alan Smith, Rooney och Evra kommer för alltid att finnas kvar i minnet hos dem som såg matchen. Det är nästan omöjligt att glömma, särskilt för Romas supportrar. Daniele De Rossis sista misstag innebar att matchen slutade med 7-1.

Man kan lugnt säga att Old Trafford inte har sett många sådana här kvällar.

9. Liverpool 8-0 Besiktas (2007)

Därefter har vi Liverpools 8-0-triumf mot Besiktas i gruppspelet 2007/08.

På den tiden kom Liverpool in i matchen med ryggen mot väggen eftersom de behövde vinna för att fortsätta i tävlingen.

Det första målet kom när Edouard Cisse oavsiktligt tacklade Crouch bredvid sitt eget mål. Detta gav Liverpools nummer 15 möjlighet att göra matchens första mål. Lägg därtill Yossi Benayouns hattrick, Ryan Babels dubbelspel, ett fantastiskt lag-mål som avslutades av Steven Gerrard och ett andra mål för Crouch, så får du den otroliga poängställningen som refereras ovan.

Den är fortfarande, tillsammans med nästa match, den största segern i Champions League-historien.

8. Real Madrid 8-0 Malmö (2015)

När vi fortsätter med de största segrarna i Champions League-historien har vi Real Madrid som mötte det svenska laget Malmö i Champions League-gruppspelet 2015.

Matchen slutade med en 8-0-seger för Los Blancos. Även om alla förväntade sig att bortalaget skulle lämna stadion med ingenting, blev det en liknande förlust över alla förväntningar.

Cristiano Ronaldo dominerade matchen genom att göra fyra mål på 19 minuter medan Karim Benzema gjorde ett hattrick inom 74 minuter. Mateo Kovacic lyckades också hitta baksidan av nätet och bekräfta en av de största segrarna i Champions League-historien.

7. Manchester City 5-3 AS Monaco (2017)

Med sammanlagt åtta mål spelade Manchester City och AS Monaco en spännande match på Etihad Stadium i den första delen av deras åttondelsfinalmatch 2017. Matchen slutade med ett 5-3 nederlag för det franska laget.

Även om ett dubbelspel tack vare Radamel Falcao och ett anfall från Mbappe gav det franska laget hopp om att ta hem segern, så tog Man City över kvällen tack vare två mål från Sergio Aguero och ett vardera av Raheem Sterling, Leroy Sane och John Stones.

Detta var definitivt en av de mest kämpiga segrarna i Champions League-historien, en match som kommer att leva länge i minnet.

6. Paris Saint-Germain 7-2 Rosenborg BK (2000)

En annan målrik match och den första med totalt nio mål, var den mellan PSG och Rosenborg i gruppspelet 2000/01 på Parc Des Princes. I det här fallet slog det franska laget det norska laget med 7-2.

Christer George markerade matchen för det norska laget med ett dubbelspel på två minuter, men tyvärr var det det enda mål som Rosenborg gjorde medan värdarna staplade på flera mål.

Mellan målskyttarna som förde det franska laget till seger såg vi en ung Nicolas Anelka. Han visade upp en fantastisk prestation och gjorde två mål för parisarna, varav det ena stängde 7-2.

5. Villarreal 6-3 Aalborg (2008)

2008/09 vann Villarreal en underhållande seger med 6-3 mot Aalborg i gruppspelet i Champions League.

Aalborg tog ledningen i Spanien tack vare Marek Saganowski i den 19:e minuten, men deras kontroll varade inte länge. Giuseppe Rossi gjorde nämligen Villarreals kvitteringsmål nio minuter senare.

Det målet tillsammans med lyckade anfall från Robert Pires, Joan Capdevila och ett hattrick i andra halvlek från Joseba Llorente försäkrade segern för det spanska laget på Estadio de la Ceramica.

4. Tottenham 2-7 Bayern München(2019)

Detta var ett av de senaste och mest ikoniska resultaten i UCL:s historia: Bayern Münchens otroliga 7-2-seger över Tottenham Hotspur 2019.

Son Heung-min gav Tottenham en perfekt start med ett mål efter 12 minuter, men tyvärr för det engelska laget kunde man inte hålla ledningen länge.

Det tyska laget tog alla tre poängen i denna gruppspelsmatch tack vare fyra mål från Serge Gnabry, en dubbel från Robert Lewandowski och ett briljant anfall från Joshua Kimmich.

Ett fantastiskt resultat för Bayern och början på Mauricio Pochettinos slut som Spurs manager.

3.  Barcelona 2-8 Bayern München (2020)

Tillbaka i Spanien, så var FC Barcelona ännu en gång på fel sida av en 2-8-förlust med tyska Bayern München inblandat i även den här matchen.

Även om detta inte är den mest poängrika europeiska matchen genom tiderna är det kanske den största, med tanke på de två lagens nivå.

Trots ett David Alaba självmål för Barcelona och Luis Suarez snygga mål hade Barca få chanser. Faktum är att dubbelspel från Thomas Muller och Philippe Coutinho samt mål från Ivan Perisic, Gnabry, Lewandowski och Kimmich försäkrade en 8-2-seger över hemmaklubben.

2. AS Monaco 8-3 Deportivo La Coruna (2003)

Den näst mest målrika matchen i Champions League involverar AS Monaco och Deportivo La Coruna. Den här gången slog det franska laget resenärerna med 8-3 under gruppspelet 2003/04 på Stade Louis II.

Denna match gjorde Monaco till det första laget att göra åtta mål i en Champions League-match. Redan i halvtid ledde fransmännen med 5-1 tack vare mål av Jerome Rothen, Ludovic Giuly och ett hattrick av Dado Prso. Den definitiva framgången nåddes under den andra halvleken med mål från Jaroslav Plasil, Edouard Cisse och ett fjärde från Prso.

Även om Monaco gick vidare i tävlingen och spelade final, utan att vinna, kommer denna match för alltid att stanna kvar i minnet som en av de mest otroliga i Champions League-historien.

1. Borussia Dortmund 8-4 Legia Warsaw (2016)

Första platsen i den här rankingen går till den fantastiska matchen mellan Borussia Dortmund och Legia Warszawa. Detta satte rekord för det högsta antalet mål i en enskild Champions League-match i gruppspelet 2016/17.

Resultatet slutade med 8-4 till Dortmunds fördel. Warszawa fick en flygande start med ett överraskande mål redan i den 10:e minuten, men Dortmund slog omedelbart tillbaka med två mål av Shinji. Det dubbelspelet följdes av en mål fest som ledde till 5-2 i halvtid.

I den andra halvleken gjordes ytterligare fem mål. Marco Reus och Shinji Kagawa gjorde mål igen innan Michal Kucharczyk skulle dra in ett mål för Legia. Felix Passlack lade sedan till ett sjunde, medan polackerna inte långt därefter gjorde sitt fjärde mål för kvällen.

Ett sista självmål av Jakub Rzezniczak gjorde det till åtta för Dortmund och avslutade en oförglömlig match som skulle bli den mest målrika i Champions League-historien.

Kom du ihåg de här matcherna i Champions League med flest poäng? Vilken var den mest minnesvärda för dig?