De bästa arenorna att titta på Champions League

Champions League är toppen av europeisk klubbfotboll. Några av de största spelarna och lagen har spelat i denna fantastiska liga, här är bara några av de bästa arenorna att gå och titta på en Champions League-match.

Anfield

En natt med europeisk fotboll på Anfield är känd för sin kvalitet. Den otroliga 4-0-segern mot Barcelona 2019 är bara en utav de grymma matcherna som har ägt rum på Anfield.

Liverpool producerade magi när det verkade som om de inte kunde hålla sig kvar i ligan. Det har sagts att atmosfären på arenan bidrog avsevärt till framgången för denna natt.

Real Madrid kan regera högst när det gäller Champions League-titlar, men Liverpool, tillsammans med Bayern Munich är gemensamma tredje med 6, vilket är en fantastisk prestation.

Det är utan tvekan rörande och kraftfullt att se Kop sjunga ”You’ ll Never Walk Alone” före en match på Anfield, som har beskrivits som en fästning.

Liverpool kommer att vilja komma åt pokalen igen i år, men huruvida de kan göra det återstår att se. När det gäller att vinna Champions League kan du aldrig utesluta dem, och Anfield kommer definitivt att spela en roll för deras resa.

Camp Nou

Camp Nou är den största arenan i Europa med. en kapacitet på nästan 100 000. Med en uppsättning otroligt lojala fans lyckas Barcelona sälja ut sin stadion nästan varje match.

Till stor del på grund av de unika kulturella band som klubben har med det katalanska folket, kan denna arena producera fantastiska atmosfärer. Även de högst upp kommer att ha en fantastisk stund.

Under Pep Guardiola, var Barcelona känd för sin’ tiki-taka ’ stil, med fokus på tålamod och korta passer för att övervinna sina motståndare. Detta är något de fortfarande gör, och det är särskilt imponerande live.

Ronaldinho, Messi och Iniesta är bara tre Barcelona-spelare som har vunnit Champions League med denna vackra klubb. Under nya tränaren Xavi, hoppas klubben kunna lägga till till sina redan fem vunna titlar, den här säsongen.

Westfalenstadion

Även känd som Signal Iduna Park, det finns knappt större ikoniska sevärdheter som ’Yellow Wall’ på en Champions League-kväll. Denna arena öppnades 1974 och har en kapacitet på cirka 80 000 och var och en av dessa 80 000 fans älskar den.

Till skillnad från de flesta arenor i Europa har denna det som kallas ’säker ställning’ vilket starkt bidrar till den redan otroliga atmosfären.

Under de senaste åren har Dortmund blivit en Champions League-favorit, men de har bara vunnit en gång, 1997. Kanske i år ser vi dem som den oväntande vinnaren

Även om de inte är bland favoriterna för att vinna titeln, är en resa till denna arena ett måste för alla fotbollsfans.

Santiago Bernabéu

Hem till nuvarande Champions League-mästare Real Madrid, det är omöjligt att prata om utan att nämna denna ikoniska arenan.

Med en kapacitet på 81 044 har Real Madrid-fans sett fler mästare än någon annan uppsättning fans spela på denna otroliga arena. De har nu vunnit 14 gånger.

Bernabeu är inte bara värd för Real Madrids Champions League-hemmamatcher, men det har också varit värd för finalen vid 4 separata tillfällen; 1957, 1969, 1980 respektive 2010.

Det är omöjligt att utesluta Real Madrid när det gäller Champions League. Kommer Carlo Ancelotti, Karim Benzema och Luka Modric att göra det igen?

Allianz Arena

Bayern Munich är Tysklands dominerande fotbollsstyrka, både nationellt och i Champions League.

Efter att ha vunnit turneringen senast 2020 kommer Bayern att vara angelägna om att lägga till deras redan imponerande drag på 6 titlar den här säsongen.

Stadion själv anses vara en av de bästa i Europa. Den är inte bara vackert utformad, atmosfären i marken måste betraktas som en av de bästa runt.

Stereotypt hänsynslös och effektiv, denna jätte av en klubb måste betraktas som en av favoriterna för pokalen den kommande kampanjen.

San Siro

När du tänker på italiensk fotboll tänker du på San Siro. Hem till både AC Milan och Inter Milan, denna arena har sett historien om två av Europas mest populära klubbar.

Efter en tid borta är båda Milan-klubbarna nu tillbaka i framkant av europeisk fotboll, och kommer att vara en tuff motståndare för alla lag.

Arenan väntas på att bli renoverad och byggas om 2026, och att fånga ett Champions League-match på en av de mest kända arenorna i världen borde finnas på varje fotbollsfans önskelista.

Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff Arena är uppkallad efter en av sportens största spelare någonsin och är hem för Nederländernas mest framgångsrika lag, AFC Ajax.

Berömd för sin ungdomspolitik, med ett till synes stort gäng talanger, är Ajax fortfarande en av Europas stora klubbar, med en stadion som matchar det arvet.

Atmosfären är elektrisk på stora Champions League-matcher, och fansen har hjälpt till att bära dem genom tuffa matcher, särskilt under säsongen 2018/19 där de nådde semifinalen och slog Juventus och Real Madrid längs vägen.

Detta är en väldigt cool arena i en väldigt cool stad, Amsterdam. Om du är särskilt intresserad av att se begåvade unga spelare är det här platsen att vara på.

Le Parc des Princes

Hem till  extremt rika PSG, denna arena är ett måste, särskilt den här säsongen. Neymar, Kylian Mbappe och naturligtvis Lionel Messi är alla på uppdrag att ta pokalen till Paris för första gången.

Trots dominerande nationellt, har den parisiska klubben presterat sämre i Champions League. Kan det här äntligen vara deras säsong för att vinna?

Många trodde att nya tränaren Mauricio Pochettino och underteckna av sin legendariska kollega argentinska, Messi, innebar en garanterad vinst. Tyvärr slogs de ut av vinnaren Real Madrid under säsongen 21/22.

Christoph Gaultier har nu tagits in för att leda detta stjärnbesatta lag med en enkel instruktion; Ta med pokalen till Les Parc des Princes.

Estádio da Luz

Beläget i Portugals huvudstad Lissabon, är denna mytiska stadion hem för tvåfaldiga Champions League-vinnare Benfica.

Folk säger att Benfica bär på en förbannelse. När han lämnade klubben 1963, la den föredetta tränaren Bela Guttmann, en förbannelse över klubben, genom att säga ” inte ens om 100 år kommer Benfica någonsin att bli europeiska mästare igen!”

Sedan dess har Benfica inte vunnit en enda europeisk pokal. Det är osannolikt att de kommer att vinna den på kort sikt på grund av den ekonomiska kraften i kontinentens superklubbar, men ingenting är omöjligt.

Detta är klubben i Eusebio, alla med kärlek till fotbollshistoria bör besöka denna otroliga mark.

Celtic Park

Det är inte svårt att räkna ut vem som spelar på denna mark! Baserat i en av världens stora fotbollsstäder, Glasgow, är denna arena känd för att producera några av de bästa atmosfärerna du någonsin kommer att se.

Celtic är den enda skotska klubben som någonsin vunnit Champions League och slog Inter Milan i 1967-finalen i Lissabon och blev den första brittiska klubben som vann pokalen.

Spelarna från det keltiska laget blev odödliga som ’Lisbon Lions’. Leds av en av de största tränarna någonsin, Jock Stein, varje enskild medlem av truppen föddes inom 30 miles av Celtic Park, en bedrift osannolikt att någonsin replikeras.

Den kanske mest kända Champions League-matchen på Celtic Park de senaste åren var deras 2-1 mot grymma Barcelona-sidan 2012/13. En snabb titt på Youtube visar dig exakt varför du bör prioritera att besöka denna arena.

Den här säsongens Champions League kommer att vara lika dramatisk och magisk som någonsin. Om du är osäker på vilken klubb du ska besöka, kanske den här listan hjälper dig att bestämma dig.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *