bäst arena atmosfär

10 fotbollsklubbar med bäst arena atmosfär

Tidigare Skottlandschef Jock Stein sa en gång: ”fotboll utan fans är ingenting.” Det har aldrig varit ett sannare uttalande. En stor arena atmosfär möjliggör minnesvärda upplevelser. Men en fattig tillåter bara tristess (och potentiellt ånger.)

Med så många fotbollsklubbar i Europa, kan det vara svårt att bestämma vilka som erbjuder bästa arena upplevelser. Som sådan sökte vi internet för att hitta alla klubbar med atmosfärer så spännande, du måste se det för att tro det.

Vilka fotbollsklubbar har bäst arena atmosfär?

  1. Borussia Dortmund
  2. SSC Napoli
  3. Liverpool FC
  4. Feyenoord Rotterdam
  5. AC Milan/Inter Milan
  6. Manchester United
  7. Glasgow Celtic
  8. Real Madrid
  9. Bayern
  10. FC Barcelona

10. FC Barcelona – Camp Nou

Matchdagar på Camp Nou är alltid en speciell grej. Arenan själv är magisk (och även den största i Europa). Lägg till tusentals rytande fans och ett mycket framgångsrikt fotbollslag och du får en upplevelse som de flesta aldrig kommer att glömma.

För några år sedan tog FC Barcelonas ledning extra steg för att accentuera arenans atmosfär. Resultatet var en sångsektion i stativen som producerar en kittel av ljud när en stjärnspelare får bollen.

Om du är avsikt att besöka Camp Nou och du letar efter matchrekommendationer, kommer man omedelbart att tänka på-El Classico (Barcelona kontra Real Madrid). Andra potentiellt stora matcher för atmosfären inkluderar Champions League-spel mot Bayern München, Juventus, eller Paris Saint Germain.

Letar du efter en fotbollsresa?

Boka en fotbollsresa för att titta på FC Barcelona

9. Bayern München – Allianz Arena

Du behöver bara titta på Allianz Arena från utsidan på Bayern München matchdays för att få en känsla av hur atmosfären måste vara inuti. Den anpassningsbara ljusdisplayen på utsidan av arenan ger en känsla av spänning själv.

Inom arenan kan du förvänta dig massor av fans som jublar på sitt lag. Som med många andra tyska arenor är volymen oöverträffad. Under Champions League-spel, blir bortalaget ofta överraskade av hur högt en folkmassa på 80.000 personer kan låta.

Matcher man måste uppleva i Allianz Arena om Der Klassiker (Bayern München mot Borussia Dortmund) och München derby (mot TSV 1860 München.)

Letar du efter en fotbollsresa?

Boka en fotbollsresa till Bayern München

8. Real Madrid – Santiago Bernabau

Real Madrid fans är kända för att skapa imponerande atmosfärer på matchdagar, särskilt på Champions League nätter. Flares, tifos och chanting fans är inte bara normen i uppbyggnaden till kickoff, men är också i stor utsträckning närvarande i hela spelet.

Massor av Real Madrid-spelare genom åren har kommenterat hur fansen och arena atmosfären har drivit dem att spela bättre.

Om bruset av fansen är inte tillräckligt för dig, avslutade Real Madrid nyligen att renovera Santiago Bernabau. Det innebär att du kan förvänta dig att din upplevelse kompletteras med moderna faciliteter som är trevliga.

Letar du efter en fotbollsresa?

Boka en fotbollsresa till Real Madrid

7. Glasgow Celtic Celtic Park

Flera omröstningar om fotbollsklubbar med den bästa atmosfären har presenterat Glasgow Celtic högt upp på listan. Även om Celtic inte är det mest anmärkningsvärda europeiska laget, gör deras fans, varje match till en minnesvärd upplevelse.

Flera spelare från världens bästa lag har kommenterat hur elektrifiera atmosfären är när du besöker Parkhead. Listan innehåller Gianluigi Buffon, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Gerard Pique och Steven Gerrard.

Om du har för avsikt att besöka Celtic Park (eller Parkhead som det är kärleksfullt känt), rekommenderar vi att du väljer Champions League-matcher.

Letar du efter en fotbollsresa?

Boka en fotbollsresa nu

6. Manchester United Old Trafford

Old Trafford är hem för det mest framgångsrika engelska fotbollslaget, Manchester United. Som ofta är fallet med framgångsrika fans är hemmamatcher nästan alltid slutsålda. Det är svårt att hitta en tom plats i platsen.

Det spelar ingen roll om det är en välgörenhets-eller ligaspel, du kan förvänta dig att hitta 70.000 udda fans på läktaren.

Nätter där du kan förvänta dig att arenan blir högljudd inkluderar Manchester derby och något spel mot Historisk rival Liverpool. På samma sätt bör du se upp för spel med stor europeisk opposition, som Bayern München eller FC Barcelona.

Letar du efter en fotbollsresa?

Boka en fotbollstur för att titta på Manchester United

5. AC Milan/Inter Milano – San Siro

San Siro är hem för två av de största fotbollsklubbarna i Italien: AC Milan och Inter Milan. Matcher med någon av de två lagen behandlas som stora händelser med fans vinka flaggor, belysning facklor och sång låtar.

För att verkligen uppleva den spännande atmosfären i San Siro och all sin härlighet, måste du delta i en Milan derby. Som alla fans är hemma fans, kan du förvänta dig att det ska vara en bråkig affär med massor av känslor. Utanför derby är varje Champions League-match med en traditionell rival, som Liverpool eller Barcelona också värt en resa.

Om du måste välja mellan antingen AC Milan eller Inter Milan, föreslår vi att du går med AC Milan. Deras fans verkar vara lite mer entusiastiska.

Letar du efter en fotbollsresa?

Boka en fotbollsresa till AC Milano

Boka en fotbollsresa till Inter Milan

4. Feyenoord Rotterdam-Feyenoord arena

Feyenoord Rotterdam erbjuder en stark arena atmosfär fylld med traditionell fotboll och en spännande publik. Lojaliteten hos klubbens starkaste anhängare (kärleksfullt känd som” Het Legioen”) är något att se.

På varje given matchdag upptar cirka 50 000 fans stativen som beltar ut klubbens signatursång ” Hand i Hand.” Kärleksfullt känd som De Kuip, ett besök på Feyenoord misslyckas aldrig med att imponera på riktiga fotbollsfans.

Matcher att ägna särskild uppmärksamhet åt att inkludera någon match som involverar Ajax (känd som de Klassieker). Europeiska fixturer är också kända för att ta fram inspirerande föreställningar från klubbens mest lojala fans.

Letar du efter en fotbollsresa?

Boka en fotbollsresa nu

3. Liverpool FC – Anfield

I 2021, Liverpool FC röstades som Premier League-laget med den bästa arena atmosfären. Nu, om det inte uppmanar dig att förvänta dig en elektrifierande matchday upplevelse, vi vet inte vad som gör.  Under matcher, kommer du att höra lagets sång ”You’ll Never Walk Alone” studsa på läktaren.

Även om Liverpool-fans skapar en intensiv miljö för besökande lag, är de också kända för att respektera besökande spelare. Till exempel, tidigare Real Madrid och FC Porto målvakt, fick Iker Casillas två stående ovationer efter att ha behållit rena lakan mot Liverpool.

Även om Anfield inte är den största arenan, de människor som fyller står varje vecka gör det ofta känns som den största arenan i världen.

Letar du efter en fotbollsresa?

Boka en fotbollstur för att titta på Liverpool FC

2. SSC Napoli – Diego Armando Maradona arena

SSC Napoli är inte den mest framgångsrika klubben i Italien, men den har en unik historia och en massiv fanbase. Även om det har varit över 30 år sedan laget senast vann en Serie A-titel, skulle du inte tro det med hur supportrar visar sin kärlek till klubben.

På vissa fotbollsarenor kan du förvänta dig en rytande publik på specifika matchdagar. Men med Napoli kan du förvänta dig att varje matchday ska packas med fans. Således, om du vill veta vad rå, känslomässig energi ser ut, måste du uppleva Napoli’s arena atmosfär.

Matcher säker på att få inspirerande turnouts inkluderar spel mot Juventus, Roma (Derby del Sud) och Palermo (Derby delle Sud Due Sicilie.)

Letar du efter en fotbollsresa?

Boka en fotbollstur för att titta på Napoli

1.   Borussia Dortmund – Signal Iduna Park/Westfalenstadion

Borussia Dortmund har ofta röstats klubben med den bästa arena atmosfären i Europa. Är det förvånande när laget regelbundet lägger in några av de högsta genomsnittliga närvarotalen på kontinenten?

Westfalenstadion är den sjunde största arenan i Europa med totalt 81 365 fans. På matchdagar är stativ fyllda med anhängare i svart och gul klädsel som skriker efter sitt lag, vilket gör för en skrämmande miljö för att besöka squads.

Om du vill se passion på sitt finaste, besök Signal Iduna Park. Som med Bayern München, rekommenderar vi att besöka på dagar med Der Klassiker eller Champions League matcher med stark opposition. Vi rekommenderar starkt att du packar ner dina öronmuffar.

Letar du efter en fotbollsresa?

Boka en fotbollsresa till Borussia DortmundLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *